Криминални досиета

• 578 772
  • 13 489
  •   276
Отговори
# 12 090
  • софия
Zvanche, нали говорим за доказателства?
Има ли снимка реално, която може да се види или всичко е рекъл-казал?
Ако ще изравяме от фейсбук постове, които просто да подкрепят нашата теза, тука ще се напълни с картинки.
Говорим за информация от хора, които застават с имената и лицата си. Предполагам знаеш кой е Иван Бакалов. За тази снимка вече беше споменавано.
Рангелова, хората са с лицата и имената си. Никакви фейкове не са.
Пуснаха се линкове към какви ли не неясни сайтове и профили, а хората с утвърдени имена са фейкове.

# 12 091
Simple Smile Щом е позволено да се пишат внушения за държавно убийство, КГБ, ГРУ, да не изброявам останалото назад, няма логика да се забранява други да правят предположения, хипотези, спекулации, както искате ги наречете. Зададената рамка в темата е такава.

Относно това, какво казват съфорумките... спомнете си, че тук някоя беше публикувала имената на жената и любовницата на единия, обясняваше, че и две деца имал. Обаче той май не знаел.

# 12 092
Много е трудно да се отсее реалната информация и чистите измислици и личните мнения, които ни заливат отвсякъде в огромния информационен поток. И тук намирам вина у държавата и институциите - не само, че не успяват да управляват в известна степен този процес, но и самите те дадоха тон още в първите часове. Не успяха да го потушат и с пресконференцията си вчера.

# 12 093
  • София
Ей това през цялото време ми се набива много очи - защо при такива сигнали и при толкова червени флагове няма действия. Отделно другите сигнали по другата линия.

Защото са имали покровители. Това става ясно още от случая Л. Подаден е сигнал, но вместо да бъде разследван, до броени дни майката е на линия в Плевен, да изнудва и заплашва родителите си да изтеглят сигнала. Това се случва със сигналите на Балканка също, които са "по другата линия". Пчелин им се измисля на рейнджърите. Регистрират ги в Търговския регистър за 24 часа. Месец по-късно имат споразумение с МОСВ. Четири месеца по-късно вече са в кабинета на Христанов да искат легитимация и от ИАГ, но след отказ агресират. Това той самият го казва. Не бих се чудила изобщо, че никой не си е размърдал пръста да разследва сигналите.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 11:51 от Flip

# 12 094
  • Другата България
Темата е пълна с фейкове от Фейсбук от една седмица.
Разбира се, когато са с различна насоченост от нашата, дразнят.

# 12 095
Пресконференцията трябваше да е по-обрана и без тези записи.

# 12 096
Отново да пиша, че патрокът и майката на лама Иво го смятат за невинен, неспособен на самоубийство и убийство, замесена била дрога, а момчетата са чисти и невинни!

# 12 097
Говорят си на шефове. Не се обръщат към един конкретно.
Не са дали официална информация на кой вход са намерени телата.
Още повече, че на 'централния вход' трябва да има камери повече от всякъде другаде.
На брифинга го казаха.

Казаха, че са изгорели камерите, които са монтирани на сградата.
Имало външен периметър от камери, които са по-отдалечени и ще ни предоставят записите от една от тях.
Съвмсем възможно е някоя камера да е снимала застрелването.

На въпроса за времето между 16:20 и 20:44 - не можели да предоставят целите запаси, но се виждало движение в двора, но само на тези лица (Дечо, Иво, Пламен). Показвали запис, който показвал движението и замисъла на тези хора. И продължавали да гледат записи от охранителните камери, АПИ, частни камери, електронни устройства. Имали 6 човека екип само за гледане на видеа.

# 12 098
1. Звукът... Ако камерата наистина е REOLINK те не са чак толкова скъпи и не вярвам дори и най-скъпият модел да може да хване добре разговор на повече от 3-4 м. По-евтините варианти са до около 2 м / ако някой знае със сигурност ще е супер/.                                                                                                                                                                    
 4. Камерата е много ниско и е фронтална. По принцип не е изключено, но обикновено се слага по-високо. Може някой да е снимал специално, защото височината изглежда около 1.50 - 1.70.                                     

В нас имам няколко камери Tapo, при майка ми имам още няколко. Те са в същия ценови клас като REOLINK. Хващат звук на повече от 2 метра.
Не виждам какъв проблем е камерата да е поставена ниско. Вижда се, че ще има цялостен обхват.

П.П. занимавам се с видеообработка. Елфите са пуснали видео, в което твърдят, че снега изчезвал във видеото. Обаче пропускат много важен елемент. Reolink камерите са с фрейм рейт от 15 до 30 фрейма в секунда . Това кара видеото да изглежда сякаш има глич или сякаш обектите, които се движат бързо "скачат". Пуснете си телефоните и ги нагласете на такъв фрейм рейт и вижте как изглежда бързо движение, когато снимате. За да имаме стабилно и плавно движение, фрейм рейтът е хубаво да е от 50-60 нагоре. Спортните фотографи например снимат събития с бързо движение от 120 фрейма нагоре.
Камерата е поставена на височина, колкото вдигната човешка ръка, по-високо от човешки ръст, но не много над главата. Не е на 150-170. Проста перспектива го доказва много лесно

# 12 099
Ако аз съм майка, на толкова екстремен син, с толкова невероятен живот и аз никога нямаше да повярвам на самоубийство.
Едно е сигурно, поне си е поживял...някои цял живот са били с бумагите и работа от 9 до 6, плюс работа и за вкъщи...

# 12 100
Zvanche, нали говорим за доказателства?
Има ли снимка реално, която може да се види или всичко е рекъл-казал?
Ако ще изравяме от фейсбук постове, които просто да подкрепят нашата теза, тука ще се напълни с картинки.
Говорим за информация от хора, които застават с имената и лицата си. Предполагам знаеш кой е Иван Бакалов.

Добре.
А тогава какво правим с момчето , което от първо лице признава, че е живяло с Калушев и е имало сексуални отношения с него докато е било на 15 години?
Или това не го приемаме за доказателство?

# 12 101
Ей това през цялото време ми се набива много очи - защо при такива сигнали и при толкова червени флагове няма действия. Отделно другите сигнали по другата линия.

Защото са имали покровители. Това става ясно още от случая Л. Подаден е сигнал, но вместо да бъде разследван, до броени дни майката е на линия в Плевен, да изнудва и заплашва родителите си да изтеглят сигнала. Това се случва със сигналите на Балканка също, които са "по другата линия". Пчелин им се измисля на рейнджърите. Регистрират ги в Търговския регистър за 24 часа. Месец по-късно имат споразумение с МОСВ. Четири месеца по-късно вече са в кабинета на Христанов да искат легитимация и от ИАГ, но след отказ агресират. Това той самият го казва. Не бих се чудила изобщо, че никой не си е размърдал пръста да разследва сигналите.
И същите тези, които не са се размърдали, сега от първите часове говорят убедено за педофилия, която самите те не са разследвали.

# 12 102
Надявам се бащата на Ники в някакъв момент да излезне и да сподели неговата гледна точкка. Ще ми се да чуя някой несектант да разкаже какво е наблюдавал.

Bird, ами имат свидетели, пострадало момче, а и бащата на Ники.

# 12 103
  • софия
Момчето има ли име? Подавало ли е сигнал?
Не съм коментирала никъде дали това, което е казал е истина или не. За пореден път питам споделеното от него какво общо има с убийствата и разкриване на това кой и защо ги е извършил и подобни анонимни споделяния какво доказват?
Иван Бакалов е журналист, не е пореден анонимен профил във ФБ.

# 12 104
Не знам какво се очаква от една майка в България - без значение дали е професорка или върти метлата по тротоарите. Социално приемливото е да отрече, да каже, че нейното дете е било най-доброто и не е навредило на никого. В България е така, и това се очаква не само от роднините.

Общи условия

Активация на акаунт