Криминални досиета

• 568 806
  • 13 054
  •   50
Отговори
# 12 150
Абсолютно съм съгласна с мнението Ви. Толкова много глупости изчетох в тази тема! Но така е - тук никога 2+2 не е равно на 4. Винаги има конспирация дали не е 5 или 3, даже 0 или 10, примерно.
Загубих си времето да чета - мислех, че тук ще се обсъждат доказателствата, а не някакви фантасмагории.
Естествено - не говоря за всички потребители, но за голяма част от тях.

Според мен разследващите са изгледали всичко на камерата още в първите часове и знаат какво има записано, за да излиза и Сарафов да се" потриса". Но докато не се изготвят техническите експертизи, няма да ги предоставят. Тези записи, които официално получихме, предидвикаха такава лавина от спекулации, че сигурно вече съжаляват .
Ще има експертизи и на звукозапис, и т.н.
Засега и това, дето ни го изнесоха, не заслужаваме.
То се вижда от коментарите.

Сериозно ли точно в Бг-мама сте очаквала да прочетете само и единствено сериозен анализ на доказателства. Аз съм сигурно от 10 години във форума и тук повечето теми в един момент стават цирк.
Това не е причина обаче причина да се обиждаме или квалифицираме заради различния начин, по който виждаме нещата. Нв говоря конкретно за вас, а за определенията по-назад в темата, кой какъв капацитет има и тнт.

# 12 151
MariyaHris спри се бе жена
С такава радост скачаш на публичен линч, че Харалан ще излезе прав, че най-обезпокоителното е ожесточената реакция на обществото.
Минава се границата на нормалното.

Вече разбирам, как е било възможно през средновековието, да се горят живи хора. Само на базата някой казал нещо.

# 12 152
Ама не, сега ще търсим още 4 джипа, които някаква жена написала, че видяла при чешма. Във ФБ профил. Важна следа. Те разследващите си нямат друга работа, че да четат фейсбук.
Хайде по-сериозно.
Пропуснала си интервюто на Милена по бтв, в което първа каза за четирите джипа. Няма Фб, няма ЕЖК.

# 12 153
  • София
Реакцията на обществото е повече от нормална. Ужас, пълна несигурност и в резултат поне два лагера на твърдо убедени в своята версия, която почива основно на вярвания, и то на вярвания по съвсем други въпроси. Какво е очаквал Харалан Александров не знам, от социологическа гледна точка хора реагират съвсем нормално на ненормална история.

# 12 154
Само дето при убийствата на  "Самоковеца, Доктора, Илия Павлов" никой не е споменавал секта и педофилия. Защо ли така.

# 12 155
Ама не, сега ще търсим още 4 джипа, които някаква жена написала, че видяла при чешма. Във ФБ профил. Важна следа. Те разследващите си нямат друга работа, че да четат фейсбук.
Хайде по-сериозно.
Пропуснала си интервюто на Милена по бтв, в което първа каза за четирите джипа. Няма Фб, няма ЕЖК.

Гледах днес по Нова вчерашния блок, дори писах, че там нищо не казва пред Николаев за джипове.
Питах и в темата, отговориха ми, че във ФБ е за джиповете, дори постнаха .
Кога и къде в БТВ, ще го изгледам.

Скрит текст:
Скрит текст:
Според мен разследващите са изгледали всичко на камерата още в първите часове и знаат какво има записано, за да излиза и Сарафов да се" потриса". Но докато не се изготвят техническите експертизи, няма да ги предоставят. Тези записи, които официално получихме, предидвикаха такава лавина от спекулации, че сигурно вече съжаляват .
Ще има експертизи и на звукозапис, и т.н.
Засега и това, дето ни го изнесоха, не заслужаваме.
То се вижда от коментарите.
Не заслужаваме?
Скрит текст:
Общество, което буквално се тресе от шест трупа, елементи на педофилия, сектантство, паравоенна групировка не заслужа информация, която най-малкото да внесе някаква минимална яснота и минимално спокойствие?

Разбира се, че показаните кадри ще предизвикат лавина от спекулации във вида, в който са ги подбрали и в който ги показаха. По-добре да не бяха пускали нищо, а просто да бяха казали имаме видео, на което се вижда/не се вижда какво се е случило, виждат се тези и онези хора, няма да го пускаме засега. Изобщо не успяват да управляват процеса. Не сме виновни ние за всичко това.
Иди консултант в МВР и стани говорител на Прокуратурата, за да ги научиш как се прави.
Дотогава агресивният ти тон е само лично отношение
А твоят тон какво отношение е?
Преценции нямам никого да консултирам, изказвам мнение като обикновен човек, който ти квалифицираш като "незаслужаващ".

Аз тон не държа. Изразявам мнение.
Но ти очевидно знаеш как трябва да се води разследване, какво трябва да се съобщава и какво не. Откакто си се появила в темата, само агресия и нападки към всички инакомислещи виждам. Успокой се малко.
Споделих си мнението по брифинга.
Не, не заслужавахме този запис на този ранен етап. Защото можеше и брифинг да няма, докато не се изяснят всички детайли.

Още в първите часове след убийствата / първите/, обявиха , че търсят три джипа и един кемпер.

Хайде по-сериозно.
[/quote][/spoiler]

Кои са трите джипа, които са търсили? И намерили ли са ги? И кой ги е карал?
[/quote]

Ами вчера на брифинга, вместо да се дрънчат самите журналисти кой е журналист и кой не, както и кога ще се разпитват фактори, да бяха попитали. Хората отговаряха адекватно на адекватни въпроси.
На лудницата, на която бяха подложени от разни истерици, няма как да очакваш някой подготвен да попита, за да му отговорят.

# 12 156
  • при късмета
Официално в "Телеграф", че Калушев е убил Александър. Позовават се на аутопсията и свои източници.
https://novini.bg/article/2026021008183710251?fbclid=IwY2xjawP35 … EyL-Hd5albgfAGmqA
Да няма сръдни вече, че го наричат убиец и т.н

# 12 157
  • софия
Скрит текст:
zvanche, ти имаш ли информация за мотивите за убийството?
Защото аз лично нямам. И няма как да знаеш дали споделеното от него има или няма отношение към убийството.
То и личните решения на родители да заемат децата си на Калушев според теб нямат отношение.
Ама незнайно как все деца и млади юноши покрай Калушев, пък все няма отношение.
Общо взето ако не е мафията или политиката, нищо друго няма отношение.
Да, нямат. Нямат отношение или поне никой не може да обясни какво отношение имат към убийствата.
Питам неща, за които няма отговори. И е факт, че нито аз, нито ти имаме информация за това кой го е направил и защо.
Ти и определени няколко други потребители постоянно пишете за мафия и политика.

Не бъркаш, аз от началото твърда, че за мен няма намесени трети/външни лица. 😊
Аз отначалото нищо не твърдя нищо и не лепя етикети - мафия, умнокрасиви, педофил, сектант, нефункционални родители, на хора, които не познавам.
Може да е Калушев, може да не е той, може да е много неща. Затова се задават нормални въпроси, които да подкрепят тези, които се защитават. От самото начало питам какви са предприетите действия от съответните органи, за да не си стига до тази трагедия.

# 12 158
Почитатели на Гед започнали пожара горейки книги. Я, пак.

# 12 159
Да, съвсем официална и достоверна информация Rolling Eyes
Излагате се. Поне изчакайте наистина официалните източници.

# 12 160
  • Разпиляна във въображението
Значи този е застрелял и двете момчета в гръб. Голям мъж!

# 12 161
  • София
По тази логика всеки показно убит член на групировка като Самоковеца, Доктора, Илия Павлов и др. е очернен горкия, разказват се лоши неща за умрелия човек.
Винаги се правят връзки с житието-битието на жертвите, анализ как това води до убийството, това са базисни неща, не е обикновена смърт, имаме скандален криминален случай.
Не е лошо да се прави разлика м/у факти и това 'една жена ми каза'. Хората, които визираш, има предостатъчно факти с какво са се занимавали и какво са правили. В този случай имаме тези, които ги познават (включително и родителите), които казват, че са страхотни хора и педофилските обвинения и какви ли не идват от Сарафов, Деньо Денев, някакви придворни "анализатори" на Пеевски и хора, които никога не са ги чували преди този случай. Единствената база за тези обвинения е, че са имали чужди деца около себе си. Това, разбира се е странно, но може лесно да бъде обяснено с помощ, алтруизъм и т.н. Това е все едно да обвиняваме осиновители на деца като педофили.
Доста факти има за сектантски белези на дейността, при това излезли от самия него данни. Вярванията му, децата, които са били при него, това са потвърдени неща. Отделно редица сигнали за нередни дейности с деца и облъчването им - роднините на Леон, сигнали до ГДБОП и ДАНС - няколко от 2022 г.
Явно това се води ЕЖК, включително изявленията и интервютата на Калушев и Иванов. Добре.
Очевидно всеки избира какво да гледа, но както виждам, дори и директни видеоматериали с престъпления да ни покажат пак ще има хора, които ще отсичат: "не вярваме!" и ще искат да се пази паметта на убитите. Е, няма как да стане при тежко криминално престъпление.

Росен Йорданов по БНТ с много адекватен коментар за случая, включително за недоверието в обществото.
Човекът е криминален психолог и бивш зам. директор на института по психология към МВР.

# 12 162
Tays по нова е интервюто, във вечерната емисия от вчера (19ч.) - Милена Малинова. Ясно казва че е видяла 4 джипа и какво-що.

# 12 163
Горкото дете. 😔

# 12 164
Официално в "Телеграф", че Калушев е убил Александър. Позовават се на аутопсията и свои източници.
https://novini.bg/article/2026021008183710251?fbclid=IwY2xjawP35 … EyL-Hd5albgfAGmqA
Да няма сръдни вече, че го наричат убиец и т.н
Ивайло Калушев убил детето в гръб, после себе си?
Има въпросителна ,  все още не е официално обявено .

MariyaHris ,  спри да четеш по темата , очевадно това ти се отразява зле , съвсем добронамерено го казвам .

Общи условия

Активация на акаунт