Криминални досиета

• 569 137
  • 13 064
  •   39
Отговори
# 12 225
Такаа никой от разследващите не мъцна за семейното положение на част от загиналите, оставиха ни да вярваме, че жена не са помирисвали всички

# 12 226
Добре де, аутопсията може да установи, че детето е застреляно в гръб, но как е сигурна кой точно го е застрелял?
Вероятно тия с джиповете.
Убили са хората в хижата и после тръгват към Околчица. Убиват хората в кемпера и бягат към ДАНС, защото те са им покровителите.
Другото всичко са артисти и ИИ.

# 12 227
  • sofia
  Ама да имаш много имоти престъпление ли е? Иронизирам. На фона на основите в учението му да си скромен и да нямаш стремеж към притежания.
   Но пък той не ги е искал всичките, придобил е някои чрез дарение. Хич не мога да се сетя от кого.

# 12 228
Някой умишлено пусна слуха предварително,че тези хора са сектанти и педофили .Ще се окаже ,че работата е много дебела,замесени са много пари и интереси.

# 12 229
Вижте колко пелети са разпръснати и вътре в хижата. Във видеото се виждат още на много места из стаята, в която явно са изпълнявали практиките си.

Защо такава демонстративна снимка?! Пелетите отдолу, внимателно поставено вълнено одеяло и книгите, така че всички заглавия да се виждат и броеницата там, за изложба ли са редени? В духа на практиката по-скоро щяха да се подпалят, а не да се гърмят. Престарали са се със сценографията.

# 12 230

Значи излиза че Калушев е един доста заможен човек, щом притежава 21 имота. Щом има 21 имота негова собственост в България, пред никакъв фалит, не е бил, нито организацията се е разпадала поради липса на финансиране, какъвто наратив обяснява мотива за масово религиозно самоубийство, забрнено от самата изповядвана религия.

# 12 231
Това, че си семеен и имаш дете/деца не означава, че не може да изперкаш.

# 12 232
  • софия
Рокет, за последен път те питам: какво е отношението на личните родителски решения за това как да възпитават и отглеждат децата си към това кой и защо е извършил убийствата? Какво отношение имат вашите коментари, в голямата си част грозни, за родителите на тези деца към това кой и защо е извършил убийствата? Какво отношение има това, че Николай и Алекс, и техните родители са избрали, не са насилвани, да живеят по начин, който ние не споделяме, към настоящата ситуация?
Постоянно една група потребители сочите с пръст и епитети родителите. Ма било тъжно, ма било безотговорно, ма не било повод за гордост. Не искате да направите разлика между лично мнение и знания и факти. Представяте първото като второто. Дали са добри, дали са лоши, те носят кръста за изборите си. В качеството си на какви давете оценки и съдите? Близки дългогодишни приятели споделят само позитивни впечатления, ама не било така, не били такива. Били педофили, сектанти и не знам още какво.
И последно: нито един от вас не настоява да разбере защо институциите не са направили нищо за толкова години, защо в момента се подхвърля половинчата и разнопосочна информация, но с огромно удоволствие от самото начало ровите в лични профили, споделяте теории за Туин Пийкс и оценявате хора, ситуации, които не познавате. Превърнали сте се в нещо като вещерски събор.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 13:31 от zvаnchе

# 12 233
  • Разпиляна във въображението

Значи излиза че Калушев е един доста заможен човек, щом притежава 21 имота. Щом има 21 имота негова собственост в България, пред никакъв фалит, не е бил, нито организацията се е разпадала поради липса на финансиране, какъвто наратив обяснява мотива за масово религиозно самоубийство, забрнено от самата изповядвана религия.

Да бе разпродал малко и да плати от 500 хил. лв. дългове. Май само адвокатът е продавал /ако съм запомнила правилно/.

# 12 234
Такаа никой от разследващите не мъцна за семейното положение на част от загиналите, оставиха ни да вярваме, че жена не са помирисвали всички

Жалко за тези млади хора. Но за тях не съм чула да има обвинения в педофилия, нито нещо повече от това, че са невинни жертви. За мен тези хора са подведени с обещания за интересен и пълноценен живот, използвани са, и накрая са загубили и живота си. Лично на мен те са ми много симпатични и изразявам съболезнования към семействата им. Жалко за свестните хора!

# 12 235
Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.
Ами, те досега явно така са правили, след като работата по всички сигнали е прекратена, защото семейството не съдействало... С доста протекции се ползвал Калушев, но тук вече няма как разследването да се прекрати... Може би до това тяхно решение се е стигнало заради случай, който също не е можело вече да се потули... Ще видим.

# 12 236
Мен много ме впечатлява как Калушев успява да се пребори с Мексиканската мафия ( дори и Тръмп не може), да му разреши да си купи имоти на територията на курорт, да изследва пещерите ( дето си крият оръжието и наркотиците), да води туристи по джунглата, да се гмурка ( наркотиците с подводници ги прекарват към щатите), обаче си дойде в България и родната мафия му видя сметката...после пак кажете че сме последна дупка на света...мен ако питате светът от нас започва.

# 12 237
Flushed

Това едва сега го разбирам. Че никакви отшелници не са били тия хора, не виждали жена, и за това правещи епстайнски оргии с деца. Едва сега разбирам че тия хора са били семейни, има ли са приятелки, деца дори. Още по не ми се връзват нещата.

# 12 238
Тесла, много си ми странен. Тримата, намерени убити в хижата никога не са били свързвани с оргии и педофилия. Тези тримата са подведени и те по харизмата и бизнеса и религията на Ламата. Били са мечтатели и авантюристи с някой и друг лев в повече. Ако се проследят парите, мога да се обзаложа, че те са донори, а ламата е получател. Не знам, само гадая.

# 12 239
Мен пък ме учудва как разследвания не се водят, защото близките не съдействат...все едно други процесуални способи не съществуват.

Общи условия

Активация на акаунт