Криминални досиета

• 581 010
  • 13 608
  •   290
Отговори
# 12 270
Нали това, че нямаха семейства беше доказателство за нещо си?

# 12 271
Е да де, тя мексиканската мафия не го уби, ама българската се оказа по-жестока.

# 12 272
Майката на Николай може да е съдействала.

Не знаем обаче колко са съдействали другите родители - на Алекс например. Тези на Леон със сигурност не биха съдействали за нищо, майката е била ядосана сигурно, че се е наложило да си прибере детето вкъщи, вместо то да е на чист въздух. И т.н.

# 12 273
...
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.
Какво са направили данс, ДАЗД, прокуратурата, ГДБОП?
Ако приемем думите на Асен Йорданов, че първият сигнал е от 2021 г., това са 4 години нищоправене.
И това не е политика, това са факти - сигнали, по които различни държавни институции 4 години (не 1-2-5 месеца) не правят нищо. Не една или две структури. Защо?
Според мен са направили нещо. Леон е изтеглен и върнат на семейството. Ти какво очакваш? Процес тип Епщайн ли? Тези неща трудно се доказват в съд, особено срещу толкова богат човек като ламата
Сериозно ли смяташ, че държавата не може да направи нищо? Кой трябва да разследва? За какво ни е тогава?
Не съм била в такава ситуация, но вероятно се викат хора, снемат се показания, придвижва се към институции, които могат да дадат независима оценка. Все неприятни неща, които карат всеки да се чувства неудобно, да знае, че не може да си прави каквото иска.
Да, сериозно го мисля, защото става въпрос за малолетни. Ако родителят не пресира нещата и се отдръпне, нищо няма да се предприеме. А родителите НЕ желаят, защото ги е страх за децата им.

# 12 274
# 12 275
Агенция за закрила на детето обаче е спала яко. При един обикновен развод разследват и проверяват 100 неща. А тук - къде живее детето, къде учи, кой е отговорен за него, кой му е бил личен лекар, дали е знаел някой изобщо.

Някакъв пенсионер си проверява слуха ли с този постинг?

# 12 276
Нали това, че нямаха семейства беше доказателство за нещо си?
нищо ни доказва.
Просто изглежда още по-съмнително група мъже без семейства живият заедно в отдалечена хижа в присъствието на непълнолетни, които не са им никакви.
Ако са били педофили дали с жени или без е все тая. Ако пък не са били и не е имало злоупотреби с деца,за мен лично пак не е нормално това съжителство с чужди деца.
И понеже четох ,че някой пита каква е връзката на убийството с децата - ако тези деца не бяха дадени за отглеждане там,много вероятно сега щяха да са си живи при семействата си.

# 12 277
  • софия
Скрит текст:
...
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.
Какво са направили данс, ДАЗД, прокуратурата, ГДБОП?
Ако приемем думите на Асен Йорданов, че първият сигнал е от 2021 г., това са 4 години нищоправене.
И това не е политика, това са факти - сигнали, по които различни държавни институции 4 години (не 1-2-5 месеца) не правят нищо. Не една или две структури. Защо?
Според мен са направили нещо. Леон е изтеглен и върнат на семейството. Ти какво очакваш? Процес тип Епщайн ли? Тези неща трудно се доказват в съд, особено срещу толкова богат човек като ламата
Сериозно ли смяташ, че държавата не може да направи нищо? Кой трябва да разследва? За какво ни е тогава?
Не съм била в такава ситуация, но вероятно се викат хора, снемат се показания, придвижва се към институции, които могат да дадат независима оценка. Все неприятни неща, които карат всеки да се чувства неудобно, да знае, че не може да си прави каквото иска.
Да, сериозно го мисля, защото става въпрос за малолетни. Ако родителят не пресира нещата и се отдръпне, нищо няма да се предприеме. А родителите НЕ желаят, защото ги е страх за децата им.
Част от сигналите са били за деца, но друга е към данс, т.е. по отношение на предполагаема паравоенна организация. Нали и местни хора са се оплаквали. Тук няма деца и родители. Имаше информация, че са били заградили незаконно и е имало предписания.

# 12 278
Това, че си семеен и имаш дете/деца не означава, че не може да изперкаш.

Обаче доста променя историята как кочове без деца и жени гледали малки момченца в хижата.

# 12 279
Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.
Ами, те досега явно така са правили, след като работата по всички сигнали е прекратена, защото семейството не съдействало... С доста протекции се ползвал Калушев, но тук вече няма как разследването да се прекрати... Може би до това тяхно решение се е стигнало заради случай, който също не е можело вече да се потули... Ще видим.
Майката каза,че не е вярно ,че не са съдействали.
Най-странното е, че Калушев е излязъл от салона на кемпера и е отишъл да се самоубие на шофьорската седалка, а не при приятелите си. А после служител сяда на същата седалка, която би трябвало да е пропита с кръв, да шофира кемпера, за да го откара за оглед. Всъщност може би това не е най-нелепата сценка, но няма как да знаем.
Казаха , че ИК е плътно зад , до Ники.На шоф.място не имало никой

# 12 280
Сигналите към ДАНС не ги коментирам. Ако е така и е  имало сигнали към ДАНС, защо не са проверявани?

# 12 281
Значи и тази теза, за педофилската секта, окончателно пропада. Защото ако имаше такава отдавна да е развищена от държавата. Но удобно беше извадена от 1-вата минута Сарафов, за да действа, като червено на бик, и хората само за това говорят. Тука някои потребителки чак кръстоносен поход подеха срещу педофилската мрежа. И само за това да плямпат по случая. Колко лесно се манипулират хората.
Някой беше казал, че имаме сериозни успехи в борбата срещу такива престъпление в последните години.
И е абсурдно да се смята, че биха ги оставили и то при наличието на сигнали.
Аз не вярвам в тази история за педофилията също.
Да, мисля, че може да има настойнически взаимоотношения БЕЗ сексуални такива.
 Тези хора са... различни наистина и не пасват в масовката...
Ето, например, коментара за дрехите на единия...

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 14:42 от BacuTy

# 12 282
Кемперът е пълен с вещвствени доказателства, които са унищожени благодарение на транспорта.

# 12 283
  • софия
Сигналите към ДАНС не ги коментирам. Ако е така и е  имало сигнали към ДАНС, защо не са проверявани?
Не знам. Нали това постоянно се чудим. Асен Йорданов предположи, че са приключили в прокуратурата.
И точно тези две институции бяха първите, които излязоха и започнаха да подхвърлят някакви неща.
"...това е един "Тиун пийкс", който тепърва предстои да разнищим".
"Сигналът съдържа твърдения за сексуални посегателства над малолетни и непълнолетни деца. Паравоенни структури, които са се разположили на територията на съответната хижа, и дейност в истинския смисъл на думата секта не, но да кажем отклонения от общоприетите религиозни възгледи."
https://bntnews.bg/news/sarafov-za-sluchaya-petrohan-tova-e-edin … -1377483news.html

# 12 284
Трябва да се изнесат данни за тия имоти, кой му ги е дарявал. Това е дори по-важно от това дали е имал сексуални контакти с малолетни и непълнолетни лица. И да е имал, вече няма да има..но за имотите е важно. Така може да се разплете историята частично.

Общи условия

Активация на акаунт