Криминални досиета

• 568 806
  • 13 054
  •   63
Отговори
# 12 840
Birdflower, просто тези лагери за “загубени и  проблемни млади души”  (Ники така от тригодишен) предизвикват много въпроси. Иначе и ние сме чували за деца с проблеми. Добре, какви са те? Аутизъм? Наркотици? И какви са? Нито спектърът, нито наркотиците са нещо нечувано и срамно.
Това сега го виждам.
Къде и кой е казал, че Ники е изгубена и проблемна млада душа от тригодишен? Майката на Ники каза, че той си пада по екстремни спортове от тригодишен. Поредно твое внушение по темата.

Къде съм казала, че спектърът или наркотиците са нещо нечувано и срамно?
Казах, че наркотична зависимост може да бъде огромен проблем за едно семейство, който да подтикне към отчаяни и крайни действия.

Не виждам как това е важно, ако няма доказателства, че някое от тези бедни деца е било наркоман (на десет години….?) Просто предположения, а и родителите нищо такова не казват.

# 12 841
За какво се прави отделна група чак сега, безсмислено е.

# 12 842
Ама как може още да сипете глупости в посока ритуални самоубийства, будисти, ненормални ?
Хората вероятно са прикривали чужди интереси и са ги заличили.
Чии интереси? Какви интереси? Кой ги е затрил от упор? В кемпера никой не е влизал.....

# 12 843
  • София
Ама как може още да сипете глупости в посока ритуални самоубийства, будисти, ненормални ?
Хората вероятно са прикривали чужди интереси и са ги заличили.

Или са станали свидетели на нещо, което не е трябвало да виждат. Или самите те са участвали в схема. Всичките други приказки са плява за отвличане на вниманието.
Знам много добре, защото преди години един далечен познат полицейски шеф се самоуби удобно. Тогава извадиха вода от 9 кладенеца, за да обяснят, че имал семейни проблеми. Но не и да споменат, че съответното РПУ е замесено в схеми с трафик на наркотици и осигуряване на чадър.

# 12 844
Същите въпроси си задавам за родителите, че са също толкова облъчени, като децата. Обаче изникна и друг въпрос днес: а какво ако родителите на убитите, освен облъчени са били и заплашени с оглед на другите си живи деца?  Доколко с били конторлирани?Ясно е, че във въоръжената и пазена хижа е ставало нещо. Ясно е, че отнякъде е идвала заплаха. Отвътре или отвън. Но и не искам да бъда на мястото на видимо неадекватни хора, които пазят себе си или други около себе си.
Зловещо е!
Пазели са мръсните си тайни. Това са пазели.

# 12 845
Много ясно, участват големи схеми там.
Да си такъв голям гуру и да не извършиш убийствата/самоубийствата като хората - егати срамотата.
А това да се обвиняват родителите е много недостойно. Сякаш някой знае по кой път ще тръгне детето му утре.

# 12 846
По една случайност имам наблюдения какво се случва след известно време - дни, седмица, че и повече на чай  и глад. Човек започва да не е адекватен. Гледа в точка. Организма му страда, съзнанието се замъглява. Голям ужас е това. А се проповявдва като супер полезно и препоръчително да не казвам от какви духовни лечители и подобни.

По една случайност и аз имам. Няма такова нещо като замъгляване на съзнанието. Организмът не страда, даже се чувства прилив на енергия. И ако е вярно, че са следвали практики за медитация и глад, то отдавна са свикнали на дълги периоди на глад.

Прекаленият светец и богу не е драг. Нищо не може да ме убеди, че е нормално 12-годишно дете да медитира по 5 часа на ден. Дори и за възрастен, това е много. Будизма произхожда от индуизма - без второто нямаме първото. В индийската "Бхагават гита", която е може би един от най-важните текстове в индуизма, Кришна казва, че никой човек не може да постигне успех в медитацията без баланс в живота. Твърде дълго медитиране води до пренебрегване на светски задължения.

Тези хора напълно са разрушили принципите на йогата.

А откъде дойде това за 5-те часа медитация?
И аз не разбрах какви са тези 5 часа медитация.Аз също съм била 2×20 дни на вода, чай и плод....Не съм била изтощена, замислена, убедена...Напротив...

# 12 847
Birdflower, просто тези лагери за “загубени и  проблемни млади души”  (Ники така от тригодишен) предизвикват много въпроси. Иначе и ние сме чували за деца с проблеми. Добре, какви са те? Аутизъм? Наркотици? И какви са? Нито спектърът, нито наркотиците са нещо нечувано и срамно.
Това сега го виждам.
Къде и кой е казал, че Ники е изгубена и проблемна млада душа от тригодишен? Майката на Ники каза, че той си пада по екстремни спортове от тригодишен. Поредно твое внушение по темата.

Казах, че наркотична зависимост може да бъде огромен проблем за едно семейство, който да подтикне към отчаяни и крайни действия.

Не виждам как това е важно, ако няма доказателства, че някое от тези бедни деца е било наркоман (на десет години….?) Просто предположения, а и родителите нищо такова не казват.
Мисля, че достатъчно пъти и пределно ясно обясних каквото исках да кажа. Показах и цитати кое точно ме навежда на такива предположения. Включително в думите на един от родителите.
И да, просто предположения, както неведнъж казах.
Оттам насетне вече ти какво искаш да видиш и проумееш си е твой проблем.
Неприятно е обаче извъртането на чуждите думи, което системно упражняваш в темата - не само на моите.

# 12 848
  • София
В постовете му относно будизма по форуми беше написал, че негов ученик на 15 години медитира по 5 часа на ден, поне така си спомням.

# 12 849
Това сега го виждам.

Мисля, че достатъчно пъти и пределно ясно обясних каквото исках да кажа. Показах и цитати кое точно ме навежда на такива предположения. Включително в думите на един от родителите.
Неприятно е обаче извъртането на чуждите думи, което системно упражняваш в темата - не само на моите.

Не виждам никой родител да е казал нищо за наркомания. Макулев мъцва нещо за “състоянието”, което нищо не значи и нищо не доказва.

# 12 850
А откъде дойде това за 5-те часа медитация?

От форума Dharma Wheel, ето в тази тема - https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?t=21985

Цитирам публикацията на самия Калушев:
Цитат
All the Dharma friends I know usually never do less than 2-3 hours of sitting practice per day, often more. I have never done less than that either, with long periods (spanning years) of 5+ hours/day, this is outside of retreat of course. In retreat 15+ hours/day sitting not counting he night practices.

Цитат
My teachers insisted on 5 hours of sitting practice from the moment I started practicing (I was still a teenager), and this was the norm for me for years, to the point that it became impossible to skip it. Habits...

Цитат
A 12 yo. boy I am taking care of now does consistently 5 hours of sitting sadhana practice per day, not counting the trulkhor sessions and the like, without anyone requiring him to do that.

# 12 851
  • В офиса
Александър Дунчев, Зелено движение, бивш депутат от ПП. Излишно е да посочвам, че това е писано преди 3 години

# 12 852
Това сега го виждам.

Не виждам никой родител да е казал нищо за наркомания. Макулев мъцва нещо за “състоянието”, което нищо не значи и нищо не доказва.
Къде казах, че доказва нещо?
Казах, че аз спекулирам и правя предположение, а не че това доказва каквото и да било.
И заедно с другата информация от Игов и за майката, платила 150,000, както и подхвърлени тук-там подобни намеци, си правя предположение, че е възможно там да е имало и деца с проблеми, които са пратени в опит да се решат тези проблеми.

# 12 853
Пратени добре, но с години ли? Ники е пораснал там, толкова ли не се излекува.

# 12 854
Много ясно, участват големи схеми там.
Да си такъв голям гуру и да не извършиш убийствата/самоубийствата като хората - егати срамотата.
А това да се обвиняват родителите е много недостойно. Сякаш някой знае по кой път ще тръгне детето му утре.
Откъде ти е ясно, че има схеми и какви са те?
Как трябваше да извърши убийствата големият гуру?
Децата не са тръгнали по този път, а са били оставени на него. От собствените си родители  т.е. те са го избрали и платили

Общи условия

Активация на акаунт