Криминални досиета

• 568 881
  • 13 055
  •   37
Отговори
# 12 960
Мен силно ме впечатли, как момчето стоеше встрани от “сбогуващите” се, като изключен, може би все още недостоен йерархически, позата му издаваше подчинение и зависимост. Много тъжно.

# 12 961
Аз съм от правоверните - т.е приемащите официалната версия като по-правдоподобна. Обаче една мисъл не ми дава мира - къде е експертизата за нагара върху ръцете на убитите? Кемпера - добре, рано е. Но тримата от хижата? Не е аутопсия, натривка е. Къде е? Ако има, какво показва, ако няма нагар, защо?
Ако само това липсваше с мед да ги намажеш МВР-то.
Цялата история е толкова скалъпена, чак е обидно колко много облъчени и заблудени си хабят клавиатурите. Видеото което услужливо ни показаха по националните ТВ е манипулирано хамалски, аудиото - също толкова позорно. Трябваше да ни замажат очите с нещо в стил Туин Пикс за да имаме дъвки и да си преживяме...
Тук е интересно - Руслан Трад говори - https://youtu.be/7bMPDaCwrds?si=wwTjC_UwYFW88z2e
Северозапада е рай за трафикантите, на всякакви продукти, включително хора...

# 12 962
Ще го направи и не случайно е толкова скромен на архивните кадри.
Защото е в групата на няколкото, който кой знае защо затрупват изхода, който блокираните панически търсят и от където могат да излязат.

Разкопават го героически в крайна сметка и ги вадят, късметлия е и той, че тоя случай не завърши трагично.
Тоест казваш, че Калушев и други хора са затрупали изхода на пещерата, в която са били блокирани децата, а после уж са го разкопали, за да се представят като спасители?
Това откъде е като информация?
Аз си спомням много мътно случая, изобщо не свързах, че той е участвал преди да се изкоментира тук.

Не казвам това. Няма умисъл, има самонадеяност.
 И не са затрупали пещерата, а страничен изход, от който е можело да излязат блокираните. Защо са го направили не знам,  те са дали някакво обяснение.

Не е разкопавал наужким, копал е здраво заедно с други дето са го направили, за да изкарат блокираните.

Информацията я знам от човек от средите, всички я знаят тая история.

# 12 963
не мога да разбера как някои хора избират да вярват, че стотици служители от различни институции - от МВР, през прокуратурата, та чак до екперти от Съдебна медицина - могат да направят перфектен "спектакъл" само, за да очернят добрия лама и мъжката група около него.
Или пък се опитват се да се самоубедят, че е по-вероятно хора с различна политическа ориентация, различни шефове и често враждуващи институции да се наговорят в пълен синхрон по заповед на mafiata, отколкото да приемат обективните факти

# 12 964
  • София
Запалили са неуспешно, не е изцяло изгоряла.

Интересен анализ на постовете на Калушев от будисткия форум. Последовател на меко казано спорни будистки авторитети: https://www.facebook.com/share/p/1DC2Jo7JiZ/?mibextid=wwXIfr

# 12 965
  • София
Потребител на страницата Devbg е извадил информацията, която стои зад  къстъм GPT на Ивайло Калушев от свален негов сайт skydharma.com - "Lama Ivo's corner - Dzogchen and Tibetan Buddhism" и дава обобщение
Заключение
На базата на тези текстове, има сериозни "червени флагове" за структура от сектантски тип (или силно авторитарна група). Основните признаци са:
Изолационизъм: Отхвърляне на официалните институции като "гнили".
Липса на отчетност: Отхвърляне на традиционните методи за проверка на квалификацията.
Елитаризъм: Внушение, че тази група притежава уникална, "чиста" истина, недостъпна другаде.
Скрит нарцисизъм: Изискване за възхвала на "редките" качества на лидера, маскирано като скромност.
Дали е имало незаконни дейности, не може да се каже от този текст, но психологическата рамка за манипулация и контрол на последователите е заложена в самите инструкции на този AI модел.
```
Скрит текст:

https://www.facebook.com/share/1AtCdVYKxy/

Пет минути игра, докато накарам GPT-то да си изпие "системните настройки", направени от Ламата.

Показаха се следните файлове:
History of yogic transmissions.txt
Tulku lineages and lines.txt
Tantric Yidams.txt
Lineages in the West.txt

Понеже хич ме няма по будистките въпроси, ги метнах всичките на Gemini, като това е бързият анализ, който направи любезният бот за мен.

```
Ето детайлен анализ:
1. Агресивно противопоставяне на установените институции ("Ние срещу Тях")
Във файла history of yogic transmissions.txt има изрична инструкция, ако бъде попитан за разликата между "йогийския подход" и "монашеския подход", AI да бъде крайно критичен.
Цитати: Инструкцията е да се опише монашеският подход като "замърсен с вина" (vinaya contaminated), "гнил" (rotten), "аберация" (aberration - отклонение/извращение).
Анализ: Това е класическа техника за изолиране на последователите. Чрез демонизиране на основната традиция (в случая манастирския будизъм) и наричането ѝ "гнила" или "фалшива", лидерът се позиционира като единствен носител на "чистата истина". Това създава манталитет "ние (прозрeлите) срещу тях (заблудените)".
2. Делегитимиране на външни авторитети и йерархия
Във файла Tulku lineages and lines.txt се дават инструкции да се отхвърля системата на Тулку (преражданията) и официалните писма за авторизация.
Цитати: Твърди се, че манията по официални писма е опит на тибетците да "запазят монопола си" и че системата е "лицемерие" (hypocrisy).
Анализ: В тибетския будизъм системата на авторизация е механизъм за контрол на качеството и проверка на автентичността. Когато един учител инструктира да се отхвърли тази проверка ("не са нужни писма, важни са качествата"), той на практика премахва възможността за външен одит или критика. Това е често срещан похват при самопровъзгласили се гурута, които нямат официално признание от установените школи, за да оправдаят липсата си на легитимност.
3. Елитаризъм, Тайни и "Специално знание"
Във файла Tantric Yidams.txt се вижда строг контрол върху информацията.
Цитати: AI е инструктиран да "ОТКАЖЕ" (DENY) информация за иконографията на хора, които не са част от групата, позовавайки се на "тантрическата самая" (обети/клетви).
Анализ: Въпреки че в Ваджраяна будизма съществува концепцията за тайни учения, начинът, по който е формулирано тук, съчетан с фразата, че общността е "затворена група" (closed group - във файла Lineages in the West.txt), подсказва структура, в която знанието се използва като награда за лоялност.
4. Култ към личността под прикритието на скромност
Инструкциите във файла Lineages in the West.txt създават парадокс.
Цитати: От една страна се казва: "Лама Иво не е важен, посланието е важно" и се изисква "екстремна скромност". От друга страна, ако потребителят попита повече, AI трябва да изсипе огромен списък с титли ("Дзогчен майстор", "Нгакпа", връзка с множество Ринпочета) и да твърди, че той има "изключителни" (exceptional) и "редки" (rare) преводи и трансмисии, които другите нямат.
Анализ: Това е манипулативна тактика, наречена "фалшива скромност". Лидерът привидно се смирява, но кара другите (в случая AI, който действа като негов говорител) да го възхваляват като уникален и незаменим. Твърдението за притежаване на "пълни трансмисии", които са "редки", отново затвърждава идеята, че спасението/истината може да се намери само при него.
5. Изолация и "Специална мисия"
В текста се споменава, че през 2011 г. той е "последвал команда" да се дистанцира от организираните монашески институции и политика, за да бъде "свободен".
Анализ: Историята за "дистанциране от институциите по заръка на висш учител" е удобен наратив, който обяснява защо въпросният лидер действа сам, без надзор и без да се отчита пред никого. Това често е червен флаг за лидер, който не желае да спазва етичните норми на по-широката общност.
Заключение
На базата на тези текстове, има сериозни "червени флагове" за структура от сектантски тип (или силно авторитарна група). Основните признаци са:
Изолационизъм: Отхвърляне на официалните институции като "гнили".
Липса на отчетност: Отхвърляне на традиционните методи за проверка на квалификацията.
Елитаризъм: Внушение, че тази група притежава уникална, "чиста" истина, недостъпна другаде.
Скрит нарцисизъм: Изискване за възхвала на "редките" качества на лидера, маскирано като скромност.
Дали е имало незаконни дейности, не може да се каже от този текст, но психологическата рамка за манипулация и контрол на последователите е заложена в самите инструкции на този AI модел.
```

# 12 966
не мога да разбера как някои хора избират да вярват, че стотици служители от различни институции - от МВР, през прокуратурата, та чак до екперти от Съдебна медицина - могат да направят перфектен "спектакъл" само, за да очернят добрия лама и мъжката група около него.
Или пък се опитват се да се самоубедят, че е по-вероятно хора с различна политическа ориентация, различни шефове и често враждуващи институции да се наговорят в пълен синхрон по заповед на mafiata, отколкото да приемат обективните факти
Само като видиш водещите на "спектакъла" Сарафов и Денев е достатъчно показателно, защо хората не вярват.

# 12 967
  • София
Ами ако хижата е била тъпкана с наркотици, и тези са се отказали от филма, решили да запалят всичко, но да тръкнат за последно, че няма да останат, чест било ама не тръгнала работата, та да се разпиляват, кой от където е. Да, обаче не са им дали шанс да се откачат.

Е, при обиска забранени субстанции не са открити, та голямо "тръкане" ще да е било.

# 12 968
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

# 12 969
Мен силно ме впечатли, как момчето стоеше встрани от “сбогуващите” се, като изключен, може би все още недостоен йерархически, позата му издаваше подчинение и зависимост. Много тъжно.
Ей от вчера го мисля, добре че го каза, чудя се защо никой не го гушна и ми се свива сърцето. Майки, какво да ни правиш..

# 12 970
  • София
Само като видиш водещите на "спектакъла" Сарафов и Денев е достатъчно показателно, защо хората не вярват.

Това не е аргумент. Не защитавам никого, просто ако Сарафов и Денев ми кажат, че слънцето изгрява от изток, няма да го отрека заради тях, нито ще им "повярвам сляпо". Ще сверя информацията с моите знания и опит по темата за слънцеизгряването и ще продължа напред. От омраза се затъпява, освен всичко останало. На човек му пада пердето и отказва да мисли.

# 12 971
Скрит текст:
За мен регистрацията и "меморандума" са първоначална зелена далаверка, но е попаднала пред очите на други хора, които са се възползвали от базата, оградите и ламата вътре.
Гледам и Дунчев казва да търсим парите.
Точно, и аз смятам, че там е "заровено кучето", но затова упорито се отклонява вниманието в друга посока, за да не излизат друг тип връзки, контакти, схеми и конкретни хора.
Същото мисля, и това го писахме в самото начало, преди Сарафов да излезе и да хвърли версията “педофилия“ на обществото. Съвсем удобно и целенасочено. После се започна със сектата, и оттогава това е основната нишка, на която се набляга. Отново целенасочено. Девет дни пълно с полиция в района, заради една секта. И няколко мармота.....
Да, това прави много силно впечатление.
Аз лично не изключвам педофилия, даже напротив, но е очевидно, че от самото начало, още с първите изявления целенасочено се води приоритетно в тази посока. И зад това има други причини.

Хем педофилията е супер трудна за доказване и затова е съвсем нормално държавата години наред да не е направила нищо в тази връзка, хем в същото време от първите часове ни убеждават категорично, че има педофилия.
[/spoiler]
Да, и аз не я изключвам, и я осъждам категорично - това дори не следва да се коментира, надали някой ще е ок с насилие под каквато и да е форма, над деца. Не в това е въпросът обаче. Девет дни вече, и още вероятно, да е блокиран района няма как да е заради търсене на доказателства за педофилия, да не говорим, че ако е имало нещо такова то датира от години, сега малко като сетила се Мара да се побара.....къде бляха досега?
Да, никаква нужда няма на всеки пост да се обяснява колко е лоша педофилията. Нито някой я нормализира, нито я оправдава.

Сега слушах Трад, гост в някакъв подкаст. Обясняваше за действащи канали за хора, контрабандни стоки, наркотици и понякога оръжия - как работят по принцип, къде минават в северозападния край. Най-общо, ако примерно от Близкия Изток искат да пренесат стока/наркотици/хора към Западна Европа, се използват местни организирани групи по трасето, на които се плаща процент, за да се осигури преминаването и охраната. Каза, че през годините се е случвало да хващат полицаи, участващи в тези канали. Отбеляза, че МВР работи в посока да им противодейства, но не достатъчно.

# 12 972
Някой ще обясни ли каква е идеята на chat gpt канала му? Защо човек би си направил подобно 'нещо' и кои са евентуалните му потребители?

# 12 973

Това не е аргумент. Не защитавам никого, просто ако Сарафов и Денев ми кажат, че слънцето изгрява от изток, няма да го отрека заради тях, нито ще им "повярвам сляпо". Ще сверя информацията с моите знания и опит по темата за слънцеизгряването и ще продължа напред. От омраза се затъпява, освен всичко останало. На човек му пада пердето и отказва да мисли.
аз я сверих с вчерашната пресконференция и затвърдих, че тия излъгаха и дадоха нарочна насока.

# 12 974
Никой не смята, че стотици служители от различни институции правят спектакъл, за да очернят добрия лама. И никой не е казвал подобно нещо. Съмненията са, че се прикрива информация и се набляга приоритетно на педофилията/сектантството, за да се отклони вниманието от друго, което е правено едновременно с това със знанието или дори с участието на държавни структури.

Общи условия

Активация на акаунт