Криминални досиета

• 573 732
  • 13 228
  •   239
Отговори
# 12 945
не мога да разбера как някои хора избират да вярват, че стотици служители от различни институции - от МВР, през прокуратурата, та чак до екперти от Съдебна медицина - могат да направят перфектен "спектакъл" само, за да очернят добрия лама и мъжката група около него.
Или пък се опитват се да се самоубедят, че е по-вероятно хора с различна политическа ориентация, различни шефове и често враждуващи институции да се наговорят в пълен синхрон по заповед на mafiata, отколкото да приемат обективните факти
Само като видиш водещите на "спектакъла" Сарафов и Денев е достатъчно показателно, защо хората не вярват.

# 12 946
  • София
Ами ако хижата е била тъпкана с наркотици, и тези са се отказали от филма, решили да запалят всичко, но да тръкнат за последно, че няма да останат, чест било ама не тръгнала работата, та да се разпиляват, кой от където е. Да, обаче не са им дали шанс да се откачат.

Е, при обиска забранени субстанции не са открити, та голямо "тръкане" ще да е било.

# 12 947
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

# 12 948
Мен силно ме впечатли, как момчето стоеше встрани от “сбогуващите” се, като изключен, може би все още недостоен йерархически, позата му издаваше подчинение и зависимост. Много тъжно.
Ей от вчера го мисля, добре че го каза, чудя се защо никой не го гушна и ми се свива сърцето. Майки, какво да ни правиш..

# 12 949
  • София
Само като видиш водещите на "спектакъла" Сарафов и Денев е достатъчно показателно, защо хората не вярват.

Това не е аргумент. Не защитавам никого, просто ако Сарафов и Денев ми кажат, че слънцето изгрява от изток, няма да го отрека заради тях, нито ще им "повярвам сляпо". Ще сверя информацията с моите знания и опит по темата за слънцеизгряването и ще продължа напред. От омраза се затъпява, освен всичко останало. На човек му пада пердето и отказва да мисли.

# 12 950
Скрит текст:
За мен регистрацията и "меморандума" са първоначална зелена далаверка, но е попаднала пред очите на други хора, които са се възползвали от базата, оградите и ламата вътре.
Гледам и Дунчев казва да търсим парите.
Точно, и аз смятам, че там е "заровено кучето", но затова упорито се отклонява вниманието в друга посока, за да не излизат друг тип връзки, контакти, схеми и конкретни хора.
Същото мисля, и това го писахме в самото начало, преди Сарафов да излезе и да хвърли версията “педофилия“ на обществото. Съвсем удобно и целенасочено. После се започна със сектата, и оттогава това е основната нишка, на която се набляга. Отново целенасочено. Девет дни пълно с полиция в района, заради една секта. И няколко мармота.....
Да, това прави много силно впечатление.
Аз лично не изключвам педофилия, даже напротив, но е очевидно, че от самото начало, още с първите изявления целенасочено се води приоритетно в тази посока. И зад това има други причини.

Хем педофилията е супер трудна за доказване и затова е съвсем нормално държавата години наред да не е направила нищо в тази връзка, хем в същото време от първите часове ни убеждават категорично, че има педофилия.
[/spoiler]
Да, и аз не я изключвам, и я осъждам категорично - това дори не следва да се коментира, надали някой ще е ок с насилие под каквато и да е форма, над деца. Не в това е въпросът обаче. Девет дни вече, и още вероятно, да е блокиран района няма как да е заради търсене на доказателства за педофилия, да не говорим, че ако е имало нещо такова то датира от години, сега малко като сетила се Мара да се побара.....къде бляха досега?
Да, никаква нужда няма на всеки пост да се обяснява колко е лоша педофилията. Нито някой я нормализира, нито я оправдава.

Сега слушах Трад, гост в някакъв подкаст. Обясняваше за действащи канали за хора, контрабандни стоки, наркотици и понякога оръжия - как работят по принцип, къде минават в северозападния край. Най-общо, ако примерно от Близкия Изток искат да пренесат стока/наркотици/хора към Западна Европа, се използват местни организирани групи по трасето, на които се плаща процент, за да се осигури преминаването и охраната. Каза, че през годините се е случвало да хващат полицаи, участващи в тези канали. Отбеляза, че МВР работи в посока да им противодейства, но не достатъчно.

# 12 951
Някой ще обясни ли каква е идеята на chat gpt канала му? Защо човек би си направил подобно 'нещо' и кои са евентуалните му потребители?

# 12 952

Това не е аргумент. Не защитавам никого, просто ако Сарафов и Денев ми кажат, че слънцето изгрява от изток, няма да го отрека заради тях, нито ще им "повярвам сляпо". Ще сверя информацията с моите знания и опит по темата за слънцеизгряването и ще продължа напред. От омраза се затъпява, освен всичко останало. На човек му пада пердето и отказва да мисли.
аз я сверих с вчерашната пресконференция и затвърдих, че тия излъгаха и дадоха нарочна насока.

# 12 953
не мога да разбера как някои хора избират да вярват, че стотици служители от различни институции - от МВР, през прокуратурата, та чак до екперти от Съдебна медицина - могат да направят перфектен "спектакъл" само, за да очернят добрия лама и мъжката група около него.
Или пък се опитват се да се самоубедят, че е по-вероятно хора с различна политическа ориентация, различни шефове и често враждуващи институции да се наговорят в пълен синхрон по заповед на mafiata, отколкото да приемат обективните факти
Никой не смята, че стотици служители от различни институции правят спектакъл, за да очернят добрия лама. И никой не е казвал подобно нещо. Съмненията са, че се прикрива информация и се набляга приоритетно на педофилията/сектантството, за да се отклони вниманието от друго, което е правено едновременно с това със знанието или дори с участието на държавни структури.

# 12 954
Ами ако хижата е била тъпкана с наркотици, и тези са се отказали от филма, решили да запалят всичко, но да тръкнат за последно, че няма да останат, чест било ама не тръгнала работата, та да се разпиляват, кой от където е. Да, обаче не са им дали шанс да се откачат.

Е, при обиска забранени субстанции не са открити, та голямо "тръкане" ще да е било.
Ако се прикриват близки до властта замесени,какво друго да кажат на плебса.

# 12 955
  • София
Сарафов много оплеска работата, да. Трябваше да остави разследващите органи да дават сведения, пълна липса на професионализъм.

Не знам, тръпки ме побиват от тия родители, бащата на Алекс пак е казал, че е спокоен и не си е променил мнението за Ламата. Детето му е мъртво, а той спокоен. Не разбирам, аз ли не съм в час!
Майката на Калушев е ясна. Не е длъжна да уличава сина си, но знае много неща, личи си. Само майките обичат безусловно, тя ще си го брани докрай.
Но другите родители… 🥹 Потрисат ме, а за Алекс и Ники ми става още по-мъчно.

# 12 956
По повод търсенето на 'съкровища', в планинарския форум май четох нещо по тоя въпрос - че са копали около хижата.

# 12 957
По повод търсенето на 'съкровища', в планинарския форум май четох нещо по тоя въпрос - че са копали около хижата.
Да, в планинския форум се споменаваше за разкопани дупки.

# 12 958
  • София
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

Ами тогава евангелистите са сектанти. Те се противопоставят на официалната религия, която признава Библията като съвкупност от стар и нов завет. Отделят се / отцепват се от другите - от католическата църква.

Пак казвам, до момента доказателства за секта няма освен писанията и разсъжденията на Калушев. Много скромна ще да е била тази секта с 5-6 последователи.

# 12 959
Майката на Калушев знае със сигурност и ни презира защото синът й си е отишъл. Така разчитам репликата, че обича България.
И за нея тука е кочина недостойна за сина й.

Хората около него, не само родителите имат нужда от помощ. Направо са в разширения кръг на сектата.

Апропо за родителите на другите нищо не се казва, няма да се учудя ако хич не смятат ИК за светла личност.

Общи условия

Активация на акаунт