Криминални досиета

• 577 282
  • 13 426
  •   275
Отговори
# 12 960
Мисля за Алекс и Ники, откакто изчезнаха още.
И се питам нямаше ли как да се спасят. Дали Ламата/ за мен той е масов убиец, защото се потвърди, че ги е убил директно/, та. Ако той е карал буса към Околчица, вече е било ясно какво ще направи. Алекс е седял отзад. Толкова ли не можа да се обади на баща си, да му пише, че  са в опасност? Да звънне на 112, знам ли. Как пътуваш към смъртта си и я посрещаш в молитва. Не мога и не мога да приема, че не са имали избор. Ники пък е имал оръжие. Що не го изпратиха по героичното му отвъдно тези млади полу- деца, като иска да се пренася.

# 12 961
  • София
Съмненията са, че се прикрива информация и се набляга приоритетно на педофилията/сектантството, за да се отклони вниманието от друго, което е правено едновременно с това със знанието или дори с участието на държавни структури.

Това и за мен е основателно съмнение. Но много ми е трудно да си обясня пристъствието на деца там, без значение как, в какви точно странни отношения са били с държавата тези хора, врагове на системата, помагачи на системата, все едно... Защо ще държиш малолетни около себе си, това е безумно. И за Калушевите хора, и за евентуалните служби, та това е постоянна предпоставка за проблеми и опасности. Не намирам логика.

# 12 962
Има неизвестни и несъответствия с официалната версия, затова си задавам въпроси. Голяма мистерия  ми  е този пожар! Уж запален в 20.44 на 1.02, но всъщност МВР се озовава на сигнал за пожар едва на 02.02 по обед! Тоя пожар да е изоепелил всичко за това време, че и подложен с палети и книги!!!После се оказва, че малка част е изгоряла, и панелите, а какво е горяло 14 часа, и как никой не е видял през нощта пожар? Наистина ли по сигнал за пожар са отишли там? Кой е подал сигнала и за какво( оказа се, че не е майката на Калушев?) От БТВ казаха, мисля днес, че са задали въпроса, но отговор няма ( кой е подал сигнала) . Как са се озовали МВР и ДАНС там, по какъв сигнал? Няма логика нещо да е горяло по това време, на 02.02 по обед.  Иначе означава, че е горяло 14 часа?! Какво? А само панелите и едната постройка са изгорели.
Това, което със сигурност се знае за тези хора, е:
- че са помагали на Гранична полиция, намерили са човек, издирван за убийство.
- че има един подаден сигнал, от бабата и дядоро на Леони, като втората жалба я имаше в Интернет и почти не се споменаваха " рейнджърите", а само някаква объркана история за дъщерята, зетя, чужбина. Някакви хакери я пуснаха. Други сигнали няма.
- ИК е имал един револвер и пистолет, намерени в кемпера. Имало е 2 пистолета и една пушка, също законни при другите трима. Къде е тежкото въоръжение и паравоенна формация?
- спасил хора, заседнали в Духлата.

Защо първо се направиха някои внушение, а после цялата държава се втурна да ги доказва? Не беше ли основата на правото " невинен до доказване на противното? * Това е, който ме плаши, как лесно се хвърлиха в общественото пространство тежки и смущаващи обвинения без съд и присъда и после от 9 кладенеца вода да се докажат.
Тези записи на мен не ми подсказват за хора, които ще се гърмят.
Някой си писал  нещо на сексуални теми.( кама сутра?) Ако е толкова уличаващо и смущаващи, защо не го е заличил предварително, ами ще пали пожар без никакъв ефект и ще се гръмне преди да види дали е унищожил всичко?  Нещата с извънземните, що не ги заличи със старлинка?  И дали ги е писал той, сега не може да се защити.
И както казват всички: какъв е мотивът?
И не са живяли  толкова затворено, пътували са, били са на гмуркане, организирали са лагери, скаутски.
И най-вече, ако имаше нагар по ръцете им, не трябваше ли досега отдавна, отдавна да сме го разбрали. Това не е следствена тайна на този етап, след като са направили внушенията.
В началото много се говореше за връзка между  заловените марихуаната и канабис 5 и 40 тона в Сърбия и Македония и смъртта на хората, но веднага се отклониха предположенията в друга посока. Разбира се, че може да няма никаква връзка, но това е също толкова релевантно, колкото и другите внушения, защото нищо не е доказано със сигурност към момента.
Ако ИК наистина ги е убил трябва да го докажат абсолютно неоспоримо, защото инак ще останат съмнения и разделения и доверието в органите на реда съвсем ще спадне.

# 12 963
Грешно е да мислим, че всичко около случая Петрохан е сложно. Нормално е да не приемем всичко, което се казва официално по случая по ред причини. Всички си задаваме въпроси. Невъзможно е МВР да отговори на всички тези въпроси въпреки, че има отговор.

# 12 964
Мен силно ме впечатли, как момчето стоеше встрани от “сбогуващите” се, като изключен, може би все още недостоен йерархически, позата му издаваше подчинение и зависимост. Много тъжно.
Ей от вчера го мисля, добре че го каза, чудя се защо никой не го гушна и ми се свива сърцето. Майки, какво да ни правиш..
И аз така. Но на мен ми стоеше тъжно и жално това дете. Никой не го гушна.
ИК не ми е съвсем чист и спрямо смъртта на първите трима. Не мога да го оправдая защо не е оставил децата в някое от населените места, през които са минали.

# 12 965
По повод търсенето на 'съкровища', в планинарския форум май четох нещо по тоя въпрос - че са копали около хижата.
затова ли "иманяря" Папалезов вчера даде прес конференция. [Повдигнато е обвинение срещу Ангел Папалезов, директор на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Обвинението е за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности и пране на пари. Папалезов е с мярка за неотклонение "подписка".] Свързваха го  с нелегален канал за износ на артефакти минаващ през Божков.

# 12 966
За мен децата не да имали шанс. Как ще ги остави, това да му последните и любими ученици.

Щом е успял да въздейства на зрели мъже на по 50г., с професии и т.н. какво остава за децата.

# 12 967
Сигналът за педофилия е отхвърлен от самите разследващи, като непотвърден. Дайте някакви доказателства, че наистина стана досадно с тази педофилия, в която сте се вкопчили. И Будизма няма нищо общо със сектите. Официална религия е.

# 12 968
Сега отворих архивираната версия на сайта и четох някакво негово интервю за вярванията му. 100%ва секта....
Tays, учението било такова, че ученика е поставян извън зоната си на комфорт от учителя. Ученикът знае това и няма против, явно многократно се случват всякакви неща... сигурно не можем и да си представим какви. Та явно детето си е било в поредния филм, какво обаждане, каква помощ.. всичко е доброволно... ужас, колко е гнусно само..

# 12 969
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

Ами тогава евангелистите са сектанти. Те се противопоставят на официалната религия, която признава Библията като съвкупност от стар и нов завет. Отделят се / отцепват се от другите - от католическата църква.

Пак казвам, до момента доказателства за секта няма освен писанията и разсъжденията на Калушев. Много скромна ще да е била тази секта с 5-6 последователи.

При различните протестантски течения границата се размива, защото някои са толкова големи и мейнстрийм, че от векове са си със статут на официални религии (Англиканство, Лутеранство и т.н.). Англиканството даже e започнало изрично като нова държавна религия от ден едно.

При групата на Калушев имаме много малка група с алтернативни вярвания, която по техни собствени думи изрично се противопоставя и разграничава от официалния тибетски и други видове будизъм. Ако бяха натрупали няколкостотин хиляди последователи, вече можехме да говорим за нова религия. Но в този ранен етап на развитие си е секта. Което не значи непременно нещо лошо или страшно, просто различно, отцепническо, алтернативно.

Важен е и моментът на затвореното общество. Всеки може да стане евангелист в повечето случаи и доктрините им не са никаква тайна.

# 12 970
Пак казвам, до момента доказателства за секта няма освен писанията и разсъжденията на Калушев. Много скромна ще да е била тази секта с 5-6 последователи.
Сектите си имат йерархии - лидер, вътрешен кръг, средно ниво, членове.
Като й умрат на тая секта лидерът и голяма част от вътрешния кръг, как си представяш другите да се появат и да се затупкат в гърдите - тея са наши хора, убиха 2 деца ама са страшни пичове .. ??
P.S. Всъщност, бащата на едното и майката на другото дете точно това направиха.. отврат пълен.

# 12 971
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

Ами тогава евангелистите са сектанти. Те се противопоставят на официалната религия, която признава Библията като съвкупност от стар и нов завет. Отделят се / отцепват се от другите - от католическата църква.

Евангелистите са еретици, не сектанти.

# 12 972
Родителите носят най-голямата отговорност когато се доверяват и дават децата си на без да осъзнават опасността. Затова сега им е трудно да приемат истината, че са направили грешка. Нормално е да не приемат фактите.

# 12 973
Съмненията са, че се прикрива информация и се набляга приоритетно на педофилията/сектантството, за да се отклони вниманието от друго, което е правено едновременно с това със знанието или дори с участието на държавни структури.

Това и за мен е основателно съмнение. Но много ми е трудно да си обясня пристъствието на деца там, без значение как, в какви точно странни отношения са били с държавата тези хора, врагове на системата, помагачи на системата, все едно... Защо ще държиш малолетни около себе си, това е безумно. И за Калушевите хора, и за евентуалните служби, та това е постоянна предпоставка за проблеми и опасности. Не намирам логика.
от тук и недоверието. Властите пускат димки, противоречат си, логика в случилото се никаква.

# 12 974
Човек, който явно е IT, е накарал GPT да изплюе настройките на персонализирания чат на ламата в ChatGPT.

Излезе много интересен текст, повече тук - https://www.facebook.com/groups/devbg/posts/4402856986618031/

Общи условия

Активация на акаунт