Криминални досиета

• 576 540
  • 13 385
  •   240
Отговори
# 13 035
Обучавал ги е в какво? "спасява деца от наркозависимости". Ама Diorela,  толкова интелигентна дама сте, така добре боравите с различни материи, направили сте такъв анализ на видеото - нищо в образа на Лама Иво ли не Ви съмнява, та вярвате на всичко положително, което се тиражира?
https://youtu.be/wwQDYSVAwXs?si=7cloAcgPue_5vHJJ
Любо Жечев е провел разговор с бащата на детето:
- живее с него от 4-5 години, защото бащата мисли, че може да му осигури по-добър живот.
 - Как се е случило детето да заживее при него - явил си е на конкурс и е бил избран измежду много. Може да не цитирам правилно, който иска, може да гледа.

# 13 036
Няма смисъл да се правим на пишман криминалисти и вече да гледаме колко сняг е натрупал и дали е заличил следите на кемпери или не. Повечето анализи са изсмукани от пръстите и са съчинения по картинка и някакви фантасмагорични догадки. Напънът да се оневинят е голям, но за да заявят разследващите с такава голяма доза сигурност, значи че има достатъчно доказателства.

# 13 037
Много ключов въпрос е времето на смъртта на тримата в кемпера. Аз виждам един евентуален много сериозен проблем на разследването - издирвателните мероприятия и възможно ли е било да ги намерят все още живи. Стихотворението на Ботев във ФБ в 16 часа на 01.02. е последният момент, в който може да се твърди, че Калушев е жив. Но дали в този ден са загинали? Нямам представа чисто технически старлинк станцията може ли да се включи сама на 3 февруари и доколко беше вярна непотвърдената информация в медиите за изтрития профил в инстаграм на Николай в 1 часа през нощта в деня, в който намериха кемпера - 08.02. Телефоните им са били изключени през цялото време, но пък стана ясно, че от кемпера са иззети четири телефона, а разследващите може да са знаели само за три и четвъртият да не е следен, а да е ползван тогава. Би било ужасно, ако са били живи толкова дълго и е можело да бъдат спасени.

# 13 038
А от хижата намерени ли са телефони?

# 13 039
На брифинга говореха за роднина на някой от убитите, който е споделил за суицидност. Приятел на Дечо Василев твърдеше по-рано, че е имало заплахи, но нищо повече не стана ясно.
Не са ремонтирали никаква къща, правили са ремонт на някаква чешма.

От скрийншотовете мисля, че е повече от очевидно колко сняг е натрупал. Погледнете и в дясно, където има покрити моторни превозни средства.

# 13 040
А от хижата намерени ли са телефони?
На пресконференцията окръжната прокурорка или шефката на НИК изброи какви електронни устройства са намерени и им правят технически експертизи.Мисля, че имаше и телефони.

# 13 041
Диорела +1000 за коментара ти. Тоя коментар трябва да бъде забоден, на първа страница на темата, и журналистите да го четат, и да задават един по един въпросите, които трябва да изчистят всички противоречия по случая, които посочваш.

Диорела, искам да ти покажа и нещо друго. Виж записа:

Това за мен са 2 различни прозореца, не са едни и същи. Един и същи прозрец, в разстояние само на няколко часа.Flushed

Или аз нещо имам халюцинации, или този запис е манипулиран със Си Джи Ай. Това е единственият прозорец, който си променя образа в хода на видеото. Това е не е навалял сняг, защото има навес, а и само този прозорец, се променя, от всички останали прозорци.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 04:49 от Никола Тесла

# 13 042
Всяко ползване на телефон активира мобилна клетка. Ако нещо е публикувано (стихотворението) или изпратено (съобщение до майката) на 01.02, органите на реда е следвало да засекат веднага мястото, от което това е направено. Ако е ползван starlink за интернет връзка, действително е по-сложно засичането и обхватът е широк. Но ние не научихме нищо по темата, освен активирането на starlink на 03.02, което предполага, че на 01.02 не е ползван starlink, a мобилна мрежа за двете действия  в интернет.
Много е странно и изявлението, че камерите на АПИ не са засекли кемпера и цяла седмица събирали записи от частните и ги преглеждали минута по минута. Добре де.. защо не започнаха веднага да си преглеждат минута по минута техните камери. Разбрахме, че нищо не засичат ама и не записват ли? Защо да се губи време да се издирват и изземват частни записи, които така или иначе ще се преглеждат от хора последователно, като могат да си гледат техните по същия начин. Все пак Петрохан не е Петолъчката край Карнобат… няма много опции и кемпера не е летящ. Според мен тримата на Околчица можеха да бъдат намерени и спасени, освен ако не са загинали още на 01-02, а те явно не са, ако е вярна информацията за активиране на starlink на 03.02.
Изобщо, нямам думи да опиша колко неспособни са нашите държавни органи, без значение кой, как и защо не е сред живите.
Последното разбира се е от огромно значение в случая, но как да очакваме от сбирка неграмотни служители да стигнат до правилни отговори?
Не искам дори да навлизам в подробности за нелепия изказ на “брифинга”, тоталното объркване на правни термини и още много неща, които съвсем нормално не правят впечатление на обикновните граждани, но на мен, като практикуващ адвокат, ми вадят очите.
*Натривките за барут могат да се направят и като полеви тест - първият резултат е веднага. После могат да си извършат и допълнителни процесуално-следствени действия за потвърждение.

# 13 043
Разследващите обясниха, че периметърът, който се засича със старлинк е доста широк. Смсът до майка си може да е пратил още докато е бил в хижата.

Защо никой не обсъжда, че разследващите са отключили телефона на Калушев и са открили материали и клипчета за духовно извисяване чрез сексуални практики.
Тука ми обясняваха за платоничните му отношения с децата, та той си е изперкал педофил.

# 13 044
  • софия
Дунчев е умно момче.
В профилът му няма публикации от 2024г,но сега е пуснал коментар, който е оставил под тази статия от 2022г за организацията
https://360mag.bg/posts/132457
Под нея има 1 коментар и той е на... Дечо Василев от 2022 г.
Скрит текст:

# 13 045
  • софия
Нещо интересно: извлекли са файловете, които Калушев е използвал за своя персонализиран ChatGPT.
Тук може да намерите анализ на файловете, а в коментарите и самите файлове: https://www.facebook.com/share/p/1BxiXwGVuQ/?mibextid=wwXIfr
Какъв анализ? На ИИ.
Както някой е написал в коментар: "Добре, че е ИИ, че някои хора сами не могат да мислят. Ако питаш ИИ какво мисли за такива хора, ще каже, че са тъпи 😁"
Коментарите отдолу са показателни за "анализа". Хора, които това работят.

# 13 046
  • София
Тесла, какво различно виждаш в този прозорец на двете снимки? Аз не виждам разлика...може би само в светлината, коята отразява.
Диорела +1000 за коментара ти. Тоя коментар трябва да бъде забоден, на първа страница на темата, и журналистите да го четат, и да задават един по един въпросите, които трябва да изчистят всички противоречия по случая, които посочваш.

Диорела, искам да ти покажа и нещо друго. Виж записа:

Това за мен са 2 различни прозореца, не са едни и същи. Един и същи прозрец, в разстояние само на няколко часа.Flushed

Или аз нещо имам халюцинации, или този запис е манипулиран със Си Джи Ай. Това е единственият прозорец, който си променя образа в хода на видеото. Това е не е навалял сняг, защото има навес, а и само този прозорец, се променя, от всички останали прозорци.

# 13 047
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Стрелба с десет жертви в училище в малко градче в Канада Sad
https://news.bg/int-politics/karvava-strelba-v-uchilishte-v-kanada.html

Имам чувството, че целият свят се движи по ръба на нормалността и е на косъм от свличането по урвата надолу.
Направо все едно някой ми е седнал на гърдите и не мога да дишам Sad

Съвсем скоро прочетох книгата и гледах филма Трябва да поговорим за Кевин и осъзнах колко много начини има да се счупи нещо в човек и той да се превърне в острие. После се търсят отговорите, а междувременно се зарежда следващата стрела към целта.

# 13 048
Според хора, които са се посветили на будизма, в тантра има сексуални практики: самостоятелни "упражнения" и по двойки, но няма хомосексуални практики и такива за /с деца. Снощи интервюираха жена с познания в тази област и тя каза, че няма нищо странно в намереното в червената стая. Амулетите са аналог на нашите икони.

# 13 049
Аз съм в шок колко  хора с добра информационна, медийна и т.н. грамотност два дена виждат в клиповете някакви несъответствия.
Визуално ги виждат и настояват, че е така.
И то съвсем простички -колко сняг е навалял.

Не визирам хора в темата, това тръгна от СМ и просто се пренесе тук.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 07:18 от flambe

Общи условия

Активация на акаунт