Криминални досиета

• 570 824
  • 13 103
  •   179
Отговори
# 13 065
  • софия
Дунчев е умно момче.
В профилът му няма публикации от 2024г,но сега е пуснал коментар, който е оставил под тази статия от 2022г за организацията
https://360mag.bg/posts/132457
Под нея има 1 коментар и той е на... Дечо Василев от 2022 г.
Скрит текст:

# 13 066
  • софия
Нещо интересно: извлекли са файловете, които Калушев е използвал за своя персонализиран ChatGPT.
Тук може да намерите анализ на файловете, а в коментарите и самите файлове: https://www.facebook.com/share/p/1BxiXwGVuQ/?mibextid=wwXIfr
Какъв анализ? На ИИ.
Както някой е написал в коментар: "Добре, че е ИИ, че някои хора сами не могат да мислят. Ако питаш ИИ какво мисли за такива хора, ще каже, че са тъпи 😁"
Коментарите отдолу са показателни за "анализа". Хора, които това работят.

# 13 067
  • София
Тесла, какво различно виждаш в този прозорец на двете снимки? Аз не виждам разлика...може би само в светлината, коята отразява.
Диорела +1000 за коментара ти. Тоя коментар трябва да бъде забоден, на първа страница на темата, и журналистите да го четат, и да задават един по един въпросите, които трябва да изчистят всички противоречия по случая, които посочваш.

Диорела, искам да ти покажа и нещо друго. Виж записа:

Това за мен са 2 различни прозореца, не са едни и същи. Един и същи прозрец, в разстояние само на няколко часа.Flushed

Или аз нещо имам халюцинации, или този запис е манипулиран със Си Джи Ай. Това е единственият прозорец, който си променя образа в хода на видеото. Това е не е навалял сняг, защото има навес, а и само този прозорец, се променя, от всички останали прозорци.

# 13 068
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Стрелба с десет жертви в училище в малко градче в Канада Sad
https://news.bg/int-politics/karvava-strelba-v-uchilishte-v-kanada.html

Имам чувството, че целият свят се движи по ръба на нормалността и е на косъм от свличането по урвата надолу.
Направо все едно някой ми е седнал на гърдите и не мога да дишам Sad

Съвсем скоро прочетох книгата и гледах филма Трябва да поговорим за Кевин и осъзнах колко много начини има да се счупи нещо в човек и той да се превърне в острие. После се търсят отговорите, а междувременно се зарежда следващата стрела към целта.

# 13 069
Според хора, които са се посветили на будизма, в тантра има сексуални практики: самостоятелни "упражнения" и по двойки, но няма хомосексуални практики и такива за /с деца. Снощи интервюираха жена с познания в тази област и тя каза, че няма нищо странно в намереното в червената стая. Амулетите са аналог на нашите икони.

# 13 070
Аз съм в шок колко  хора с добра информационна, медийна и т.н. грамотност два дена виждат в клиповете някакви несъответствия.
Визуално ги виждат и настояват, че е така.
И то съвсем простички -колко сняг е навалял.

Не визирам хора в темата, това тръгна от СМ и просто се пренесе тук.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 07:18 от flambe

# 13 071
Какви доказателства трябва да излязат, че да повярвате, че има елементи на секта?

Има много индикации за това:
- Самопровъзгласил се лама
- Избягване на външни източници като медии, конвенционална наука и образование
- Лидерът получава учение, което му идва свише
- Индикации, че поне един човек в тази среда е прекъснал контакт с роднини (Леон), защото имат съмнения към сдружението
- Външният свят се представя като заблуден, дори опасен. За това свидетелстват публикациите им против светското образование
- Ламата притежава 21 имота само в България. В Мексико притежава имот (или имоти?) като поне единият се описва като "щедро дарение" в собствения му сайт
- Групата се представя като специална
Всички тези неща така любезно, мило и удобно ни ги съобщиха обилно и многократно по всички канали, така че да повярваме  че са истина и да ги запомним, и да ги повтаряме.
Не вярвам на групата около Сарафов.

А кое от изброените неща не е вярно, че така упорито се отрича вече 10 дни?

Шест от седемте точки са на база собствените му писания в собствения му, вече архивиран сайт.
Нищо до сега не потвърждава, че другите са споделяли религията му. Няма как да повтаряте, че това е секта, само защото собственика на хижата има различни религиозни вярвания от вашите.

# 13 072
  • София
Сега ми излезе пост във ФБ, че от тримата в Петрохан единият има деца, а другия съпругата му е починала и към момента е имал приятелка. Ако това е вярно, толкова  с теориите че, били отшелници и сектанти, които не се интересуват от жени, което беше основния аргумент на педофилската теория тук в темата.

Не обсъждам темата за духовно извисяване, чрез сексуални практики намерени в телефона, защото тази информация сама по-себе си не значи нищо, още по-малко е доакзателство за нещо нередно. Не виждам как се свързва с убийствата, когато изнасят толкова лична о формация, трябва да е ясно с какво допринася за разследването. Поднесена така цели само да внушава отново нещо нередно и извартено. Не е нормално толкова тълкувания на внушения и някакви уж косвени доказателтва, когато все още липсат преките такива.

# 13 073
Странно е с  децата,познавам мъже,които се занимават да обучават деца в движение и спорт, но всичко си е в залата. Ходят,тренират, движат се и се прибират у дома. 

Явно такива са им средите на пещерняците, че който е най-адаптивен ще оцелее.. Много,много е малко дете на 8год да е само с чужди хора, почти няма причина при живи родители и баби и дядовци да бъде на друго място.

Източните практики винаги са включвали и сексуалното, те не го отричат като някои от другите религии като лошо или нередно.

И все пак явно тези родители, заслепени и от богатствата на този човек, освен духовността, са решили че е добърн начин не само децата им да са до него, а и те самите. Ако не знаете много от хората обичат да са около богати и успешни и го смятат за един вид постижение в живота. Едно 95% , ако не и повече.

# 13 074
Пак ще припомня думите на кмета в първите часове, когато гръмна новината - "вътре в хижата имаше много гилзи". Ако това е истина, а аз не виждам причина да не е, освен ако гилзите са от фоерверките с които са празнували идеята си за самоубийство, това променя абсолютно всичко. И много неща си идват на мястото- и подредените тела, и информацията, че по телата има следи от борба и убийството на кучетата, които те са отгледали от малки и нескопосаният пожар, който пък случайно унищожил всички камери и веселите самоубийци и ремонтните дейности от хора решени да сложат край на живота си.

# 13 075
Нещо интересно: извлекли са файловете, които Калушев е използвал за своя персонализиран ChatGPT.
Тук може да намерите анализ на файловете, а в коментарите и самите файлове: https://www.facebook.com/share/p/1BxiXwGVuQ/?mibextid=wwXIfr
Какъв анализ? На ИИ.
Както някой е написал в коментар: "Добре, че е ИИ, че някои хора сами не могат да мислят. Ако питаш ИИ какво мисли за такива хора, ще каже, че са тъпи 😁"
Коментарите отдолу са показателни за "анализа". Хора, които това работят.

Може да прочетеш и инструкциите, които Калушев е дал на чата на база текстовите файлове, които е въвел на тема будизма. За мен са доста скандални.

# 13 076
Като защитавате хижата на Лама Иво, моля, да кажете какви са вашите доказателства за "наркозависими" деца, че това е една гигантска глупост, която не спирам да чета.
И понеже четем между редовете, ето: Ламата си е избирал адепти на по 8 години, родителите се чувстват горди от това, че детето им е "избрано", майката на Лама споделя как обича България и колко жалко, че синът й не е останал в Мексико (откъдето се коментира, че Лама се е изнесъл за 1 ден, не знам дали е било така) и демек, ето, тук "тази кочина" не го заслужава.
И да, деца на 8-10-12 години са прекалено малки да живеят извън семейната среда, да не ходят на училище и да общуват със себеподобни, и вместо това да са по горите с Лама и компания, за които е видно, че странят от себеподобни и ако ги търсят, то е за престиж или легитимност.
Eто, ако не сте чули още, от хората от неговото разширено community по интереси.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 07:54 от Кицуне

# 13 077
Нищо до сега не потвърждава, че другите са споделяли религията му. Няма как да повтаряте, че това е секта, само защото собственика на хижата има различни религиозни вярвания от вашите.

Ще ме накарате накрая да пусна много скрийншоти от профилите на жертвите (защото някои от тях са такива със сигурност). Всички до един са споделяли будистки публикации. Влючително и майката на Николай Златков още през 2013-та.

Източните практики винаги са включвали и сексуалното, те не го отричат като някои от другите религии като лошо или нередно.

Недейте да обърквате публиката...Сексуалните практики не се използват като цяло за "пробуждане" в дхарма религиите. Това е мноого, много голяма рядкост. Повечето течения не виждат нужда от такива работи.

# 13 078
  • София
Най-накрая се споменаха натривките в пресата, чакат се да излезе резултата.

https://www.vesti.bg/bulgaria/uzhasyt-petrohan-okolchica-chakat- … strelecyt-6251591

# 13 079
Каква преса е vesti.bg, които от поне години превеждат новини с ИИ?!

Общи условия

Активация на акаунт