Криминални досиета

• 585 005
  • 13 808
  •   286
Отговори
# 13 410
Доста махленски и клюкарски език са имали тия извисени лами, иначе само дзогчен, терми и дхарма, само леко да оплюем някой.
Познавам хора, покрай мой бивши познати, от друг кръг, наподобяващ секта, и ще кажа, че ако имаше скрити камери, когато си говорят „учителите” и не се превъзнасят и стремят да ползват сложни думички, че последователите им биха били изумени как звучат - даже меко казано махленски, при разговор помежду си.
На моменти дори цинични и арогантни. Няма да се учудя и тук да било същото.

# 13 411
Акцент на деня в социалните мрежи днес е надпредварата всеки да ни обяснява що е будизъм, даже Ванчето Червенкова, дето само като турист ходи за по седмица-две и плаща за да влезе и погледне някоя по-охранявана библиотека, но иначе НИЩО не знае и разбира, и тя барабар Петко с мъжете

Айде полицията да излиза вече с някакви категорични резултати; на тези извън Калушков не им ли провериха телефоните, да се види кой с кого и какво е приказвал

# 13 412
  • Другата България
Доволен съм, че в последната седмица отказах на поне 15 покани от телевизии и радиа да коментирам разстрела в Петрохан. Въпреки че още в първия момент бях убеден, че Ивайло Калушев е застрелял хората в хижата и ще бъде намерен мъртъв с другите двама младежи. Имаше предостатъчно факти в полза на тази хипотеза. Един съдебен психиатър от Плевен обясни всичко просто и ясно на 4-ия ден от инцидента. Но, версията му не бе атрактивна за публиката. Такава истерия и възбуда не помня, а съм криминален репортер от 31 години.
Това публикува на страницата си във фейсбук главният редактор на "168 часа" "разследващ" журналист Слави Ангелов ............................................................
Толкова за разследващите журналисти, които още  от първият дена знаят кой , къде ,кого е убил  и формират общественото мнение  !
И този като мен - факти иска.
И ги намерил.
Само че сега ще трябва да /си/ обясни как Калушев е убил тримата в хижата директно от Околчица, и вероятно в момент, в който /предполагаемо/ не е бил сред живите.

# 13 413
Ее, официалният фаворит се бои че го изместват…

Не мисля. Прекалено дълго е бил с Калушев и мисля, че достатъчно му е промил мозъка, за да му вярва сляпо и да го следва като овца.

# 13 414
# 13 415

Не мога да разбера каква е тая педофилска мания в темата.

Ами не е трудно да се стигне до този извод.  Само и единствено мъже и момчета, живеещи сами години наред. Никъде няма жени. Налудните убеждения на Калушев, намек от разследващите, абсолютно неадекватни "родители", на които държавата им е виновна, че са си подарили (продали) децата, те си знаят срещу какво. Защото никой няма да вземе за отглеждане чуждо дете и да си го гледа от добро сърце, да изпълнява всичките му желания да се гмурка и да бъде ектремен,  да не ходи изобщо на училище - изобщо в коя вселена тези неща са нормални?
Grinning Ще обобщя. Не конкретно твоя пост, а цялото общество.

Ситуацията е следната. Групата конспиратори в обществото, (загубили отдавна доверие в институциите), са обвинени в липса на способност, да приемат ирационалността в това разни хора без абсолютно никаква причина, дружно да си теглят куршумите.

Същите тези хора обвиняващи конспираторите, обаче обясняват, че то е ирационално мъже да стоят сами в гората с деца и да не правят секс с тях. Ирационално е според тях, и не могат да го приемат. Joy Въпреки че няма обективни данни, за педофилия, тя е отречена даже от хора като бащата на младежа, но сами ги търсят тия доказателства и си вярват, вярвайки например на анонимна статия, с анонимен свидетел, написана от един писател за кликове, опровергана после. Абсолютното същата работа.  

А може би наистина, ирационалността е обяснението на всичко тук, но на двете групи им е трудно да го приемат. Аз попадам в една от тях, изобщо не се подигравам, въпреки че ми стана смешно, но и на мен ми е трудно да приемам също ирационални неща.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 14:02 от Никола Тесла

# 13 416
Някой в другата тема, писа дали наистина са спирали някого в района, пускам линк от 2022 година как са подавани сигнали, защото има сложени огради незаконно и т.н:
https://www.facebook.com/share/p/1B475pMnCS/?mibextid=wwXIfr 

Да, де, ама те си ограждат частната собственост, закупена от държавата - хижата и 5 декара към нея.
Не са много прави хората да се оплакват, ясно е, че не са си представяли, че това е частна собственост, обаче това си е грешка на държавата.
Да обясня какво мисля за тези 5 дка закупена държавна земя - това е било гола собственост.
Реално МЗХ им е продало земята под хижата и малко прилежаща територия, която по закон е за обслужване на сградата и те така и така я ползват.

През социализма почти всичко се е строило върху държавна земя - дори блоковете за хората. Държавата е отстъпвала само право на стоеж (безплатно или срещу плащане). Има стотици хиляди такива сгради, включително частни къщи, в т.ч. в София, които още са върху държавна земя.

Държавата поетапно продава тази земя, защото е само де юре собственик. Цената винаги е ниска, защото собственикът на сграда притежава най-ценното правото на строеж. Обикновено в пъти по-малко от цената на празно място. Поне за София си има наредба, че е 20% за земи в регулация, за горите и по области не ми се търси. При военните, дори цените дори са по-нсики, направо скандални.

# 13 417
Защо затваряш кучетата, ако си решил да ги застреляш? А себе си застрелваш навън?
Е, как защо? Да не ги нападнат вълците след 22 часа!
Да не попилеят вълците телата из гората.
След като има вълци (нали крият кучетата) и искат обаче да ги открият, защо го правят отвън, където вълците ще ги надушат?!

# 13 418
  • София
Защо затваряш кучетата, ако си решил да ги застреляш? А себе си застрелваш навън?

Затваряли са кучетата, когато идват външни хора. И през нощта.
Сигурно са се самоубили навън, за да не цапат вътре. В хижата, която са подпалили, горяла 2 дни, пък точно литературата и пелетите не са изгоряли.

# 13 419
  • София

Най после: "Има следствена тайна, има неща, които до този момент не могат да се изнасят като информация. Това е един изключително тежък случай за разследване, тъй като версиите могат да бъдат доста. По тях трябва да се работи много обстойно, за да се излезе с един резултат, който да удовлетвори всички и да се разкрие обективната истина по случая", обясни заместник-вътрешният министър.

Ей Боже, амин!
Ако някой това го беше казал на 2 февруари, щяхме да си спестим милиони знаци писмен текст и часове дрънкане по подкасти и телевизии да спорим и да се обясняваме! Пуста политика, пусто приказване на кило...

# 13 420
  • София
Като общество ни е трудно да приемем истината , защото сме рационални и затова, лично аз, още се опитвам да вместя в представите си такъв феномен като култ към личността, последователи, безпрекословно подчинение и всякакви екстри.

Обаче друго си мисля- ламата май си е подготвял някаква " империя". 21 имота, Ивайло с 16 оръжия. Това ми говори за някакъв опит за разширяване на дейност.

Всъщност няма 21 имота, а 21 сделки с имоти. Към момента има 3: хижата, къщата на морето и дарена къща в село с право на ползване от дарителите. А, и някакви ниви. Бтв трябваше по-точно да проверят информацията.

Скрит текст:
Ако детето е било свидетел на нещо и всички са решили да разкажат на всеослушание какво е ставало. Защо се изключва да се забъркали в схема, трафик на хора, наркотици..Имаме поток на много пари, имаме сръбска мафия и български политици, с близки контакти.
Не знам как изобщо ви хрумва идеята за поръчково убийство? Ако има убиец, което е малко вероятно, той ще е седми човек към групата на шестимата. Те нито са важни с нещо, нито у нас мутрите убиват деца, нито е нужно да убият 6 човека, заради някаква си хижа. Достатъчно е ако им пречат да ги сплашат и ще се ометат за Мексико или другаде на мига.
Ние сме мафиотска държава, в която се въртят милиарди през търговия с оръжие, наркотици и какво ли не и рядко има и убийство на един от тези, а камо ли шестима, пък и показни. Мислите ли, че никога никой в тези цитирани от мен дейности  не е видял нещо, но не се налагат убийства, страхът е достатъчен. Отделно като мафията  е във властта и да поиска някой да се оплаче или да свидетелства ще го потулят още на ниво полиция. Просто вече си фантазирате без връзка с реалността и логиката. И докато самоубийствата тук и цялата история е неразбираема за нормален човек, поне теориите с мафия трябва да стъпват на реалността, в която има причина подобни неща да не се случват, защото няма нужда да се случат.

Е, 2018 г. пак имаше шесторно убийство. и там убиецът се самоуби удобно.

https://www.vesti.bg/bulgaria/kak-sluchaiat-petrohan-vyrna-spome … iiachovek-6251398
И това ли е мафиотско убийство?! Там случаят е ясен. Или и там семейството, което е избито, са били поборници срещу мафията?!

# 13 421
За там бях чела някакви хипотези, че имали връзка с някакъв канал за наркотици, но не помня детайли.

# 13 422
  • София
За земята около хижата Христанов каза, че за първи път вижда да се продава толкова голямо парче земя в гората на частно лице. Такива се разрешават само за сервитути, мини и подобни.

Мери, няма как Николай от предната седалка да се е обърнал и да е прострелял в слепоочието клекнало дете. Горката душичка. 😒

# 13 423
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Благодаря!
Някой тук предположи, че Ивай.о Иванов е този с 2те огнестрелни рани.
Мери Ан, какво се потвърждава от твоята теза? Как четете, бе, хора?

# 13 424
  • Разпиляна във въображението
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Тази статия ми потвърждава версията, ти да видиш.
Николай от ревност убива Алекс, обръща се и Калушев го убива с един изстрел в челото, като Ботев.
След което се самоубива, с един изстрел в устата.

Едва ли. Ники е намерен на предната седалка до шофьора. По-скоро Калушев обива момчето, Ники се обръща да види какво се случва и онзи го убива. Според мен и двете момчета не са очаквали този развой.

Общи условия

Активация на акаунт