Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 921
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Вземете си термо чантичка,че в тези жеги... в нея около 2 часа не е проблем да стои.
от този тип да кажем.

# 271
Вземете си термо чантичка,че в тези жеги... в нея около 2 часа не е проблем да стои.
от този тип да кажем.
.

Благодаря,за щастие ни подариха такава чанта.

# 272
  • над кукувичето гнездо
В такива жеги взимах кърма от хладилника и я слагах в шишето с биберона, а него в термочанта и на сянка. Половин-един час преди употреба я вадех от чантата и тя се стопляше от топлината на въздуха.
При по-хладно време съм си носила термос с топла вода и пластмасов съд, в който сипвах водата, а в нея потапях кърма или друга храна.

# 273
Здравейте мами! От няколко бебка засуква и почва да плаче. Първо беше с едната гърда, сега и с другата , сменям ги, но е зор докато се накърми. Гърдите ми отдавна омекнаха, уж имам кърма, пълни си памперсите. На какво може да се дължи?

# 274
  • София
Колики? Непоносимост към нещо, което си яла? Синът ми имаше такова поведение, докато ядях млечни и бобови е началото.

# 275
Колики нямаме, може би реагира на кафето, започнах да пия по малко сутрин , много слабо. Благодаря!

# 276
  • София
Пробвай да го спреш за няколко дни и виж дали има промяна. Simple Smile

# 277
  • Пловдив
Предварително се извинявам ако е off топик. Днес цял ден имам болки долу ниско като пред цикъл, а родих преди 2 месеца и кърмя на поискване. Възможно ли е толкова ранен цикъл ако беба е изцяло на кърма или да ходя на преглед?

# 278
  • София
Всичко е възможно. На една позната й дойде на 40-ия ден след раждането, а кърмеше екслузивно 6 месеца. На мен уж ми дойде през март, април имах цикъл и ей го - два месеца никакъв го няма. А болки имах от 3-4 месец след раждането.

# 279
Прочетох ви, но нямах възможност да пиша. Благодаря ви, че винаги сте толкова мили и отзивчиви Hug
Сега ще разкажа. Онази сутрин в 5 не успях да се справя и събудих мъжа ми. Той ме изцеди с триста зора колкото Калина да може да засуче. А не искаше, защото беше много пълна според мен. В болницата така ми отказваше като се препълваха. Аз все още съм с подплънки за сутиен. Препълни се дясната, защото е по-малка и като пропусна няколко пъти да я дам и през нощта е станала белята. Не отказва иначе колкото и да са ми разранени зърната, така че го изключвам като опция. Пробвам различни пози, за да се въртим и да не ме боли на едно и също място. Вчера цялата ми гърда синееше, червенееше и изобщо ужас беше. Днес съм добре. Вчера и лецитин пих. Яде от нашата храна (ЗВБ), но често след някакво време си търси и млякото. Отново благодаря!

# 280
Кактусче,
Скрит текст:
благодаря ти, още другата седмица ще се обадя да запазя час в една детска стоматологична клиника за консултация относно юздичката. Хубавото е, че и мъжът ми ме подкрепя, ако наистина има нужда да се коригира.
За съжаление плача от глад го разбрах по лошия начин. След първия преглед при педиатъра, когато разбрах, че е наддал много малко, реших да го храня по-начесто, въпреки това на края на седмицата три дена рева, нямаше наакани памперси и се оказа че даже е спаднал при преглед от друг педиатър. През цялото време се убеждавах, че е коремче или нещо друго, ама си беше от глад. Освен това, като го сложех на гърда след няколко минути я пуска, започва да се сърди и плаче, пак правя опит и пак така, още преди да почна да дохранвам с шише. На няколко пъти се случва след като се изцедя, той да се събуди, слагам го на гърда и започваше същото сърдене и плачене. Когато знам, че се е понасъбрало някакво мляко в гърдата и го слагам да суче не го прави същото. Знам, че това, което се изцеди не е еквивалентно на това, което бебето може да изсуче, но в моя случай горе-долу отговаря. А гърдите не просто бяха меки, а спаднали и ги чувствах празни. Сега когато започнах да цедя максимално начесто и милилитрите започнаха съвсем леко да се увеличават усещам кога ми се пълнят гърдите, макар и малко.
 Още първия пъти, когато дадох АМ, бебе гълташе много лакомо, плача взе да се успокоява и се успиваше спокоен.
Първо дете ми е, много се надявах да кърмя и за съжаление някои сигнали не ги отчетох навреме.
Предполагам, че и лошото засукване в началото при нас е оказало влияние да не може добре да се изпразват гърдите, защото сега определено усещам по друг начин засукването, като понаякна малко.
Добавката АМ не винаги е 30 милилитра, някой път е 30 друг път е 60, обаче вече успявам горе-долу да преценя колко е наяден и колко АМ му трябва. Научих се и горе-долу да разпознавам бебе кога преглъща, за да знам изобщо, дали поема нещо.
Тези дни почти не мога да се изцедя, защото той започна да се буди на час, час и половина с плач и на няколко пъти става точно се изцедя и той се събуди, сърди се на гърдите и му давам изцедената кърма. Така че започнах направо да го слагам на гърда и да стои колкото иска, а дохранването с АМ се опитвам, както каза консултантът, да не е на по-малко от три часа.
Искам да махна добавката, когато се успокоя, че имам поне малко повече кърма, вече ме е страх да не започне отново да спада и да стои гладен...
Искам да стимулирам още с цедне, но то няма кога и ще разчитам само на бебе. Няма как и да цедя от другата гърда докато суче, защото съм с една ръчна помпа и ми е доста неудобно с нея. Може би тези дни ще ми дадат електрическа и тогава ще се пробвам. Иначе слагам бебе и на двете гърди, дори по съвет на Алисса от темичката, започнах да сменям гърдите на 10-15 минути /което установих, че е по-ефективно и за него/, но пак го оставям да стои колкото иска.
Всъщност консултантът точно това ме посъветва - кърмене на поискване, но само добавката да не е на по-малко от три часа. По-скоро аз го преиначих малко първоначално, докато започнах да изцежда малко повече, сега гледам да го спазвам. Така или иначе гърдите не ги оставям  неизпразнени на по-голям интервал от час час и половина.
А нощем по принцип малкия е  много успан и дори да е гладен може да не се събуди, затова го взимам при мен и му тикам цицата, докато спи.
Сега, като взех кантарче, ми е малко по-спокойно, защото го следя, че наддава.
Дано да съм нацелила правилния подход....[ /spoiler]

# 281
Браво, cheburita! Ще успееш да махнеш и добавката Hug

# 282
Предварително се извинявам ако е off топик. Днес цял ден имам болки долу ниско като пред цикъл, а родих преди 2 месеца и кърмя на поискване. Възможно ли е толкова ранен цикъл ако беба е изцяло на кърма или да ходя на преглед?
Различно е при всички. На моя приятелка и дойде месец след раждането, а аз два месеца чистих лохии... С първото дете ми дойде след година и няколко дни, с второто още го няма, а мина година и 3 месеца. Вече не знам колко пъти усещам болки като преди цикъл, даже предпоследните бяха около седмица. Сега скоро пак ме боля, ама не се появява. Единия пъти гърдите ме боляха и зърната, беше много кофти. Преглед е добре да се направи 1-2 месеца след раждането, ако не сте ходили, идете, но ако сте ходили няма нищо притеснително в болките. Моя лекар ми е казал да ида като минат 2-3 цикъла.

# 283
  • София
Здравейте,
Снощи малката се дереше и реших да и стопля малко изцедена кърма от предния ден. Не е размразена, от хладилника е, само сложих шишето на водна баня в една купа за около 15-20 Мин. В това време обаче малката се засъни на гърда и млякото го прибрах в хладилника, но май по- скоро трябва да го хвърля, как мислите?

# 284
  • над кукувичето гнездо
Да, изхвърлете го.

Общи условия

Активация на акаунт