Сицилия - 3

• 57 020
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Да отговаря на въпросите- от нас четиримата, само малката ни дъщеря, на 7г, има сертификат за преболедуване от януари. Ние тримата правихме антигенни тестове в четвъртък, защото полетът беше много рано сутринта в петък. Никъде до този момент не са ни ги искали. От вчера търсим къде да си направим тестове, защото четох заповедта на нашето министерство, че на влизане в България трябва да се представи сертификат, иначе карантина и чак след 72 часа право на тест. А със съпругът ми във вторник сме на работа. Децата са във ваканция и за тях няма проблем. Днес ходихме до още няколко аптеки. Показахме червените паспорти на децата и за тях е ок. Но нашите лични карти не вършат работа. Така, че казвам на тези, на които се наложи - носете си червените паспорти. Ние ако знаехме предварително, нямаше да изпаднем в тази ситуация.

# 346
Къде не важат личните карти на граждани от ЕС?

На летището ли?

# 347
  • Русе
Къде не важат личните карти на граждани от ЕС?
На летището ли?
[quote/]
Не. Тези в аптеките казаха, че не могат да ни регистрират за сертифициране. Или не разбират, или не им се занимава. Искат или червен паспорт, или здравна карта.

# 348
Lubito, къде успяхте да направите антигенни тестове в Сицилия? На летището в Катания има ли опция за тестване на място? Моят зелен сертификат изтича по време на престоя ми там другата седмица и се притеснявам за връщането към БГ. Италианците изискват ли сертификат/тест на летището на връщане?  За БГ няма проблем за карам карантина, ако ми я наложат на Дунав мост на връщане. Но дали ще ме пуснат на самолета, ако не успея да си направя тест в Катания? Благодаря предварително!

# 349
  • Русе
Lubito, къде успяхте да направите антигенни тестове в Сицилия? На летището в Катания има ли опция за тестване на място? Моят зелен сертификат изтича по време на престоя ми там другата седмица и се притеснявам за връщането към БГ. Италианците изискват ли сертификат/тест на летището на връщане?  За БГ няма проблем за карам карантина, ако ми я наложат на Дунав мост на връщане. Но дали ще ме пуснат на самолета, ако не успея да си направя тест в Катания? Благодаря предварително!

Здравейте. Никъде никой не ни иска сертификат освен на граничния пункт на Дунав Мост. За щастие успяхме да направим срещу летището в Отопени - 99 румънски леи на човек - 15 минути. В Катания не успяхме. Но ако носите червения паспорт, няма да има проблем за тестване там. Може би не във всички аптеки е така, но в тези които питахме ние не се получи.

# 350
Здравейте Simple Smile Все още ли се изисква попълване на локейтор форма за пътуване до Сицилия?

# 351
Здравейте Simple Smile Все още ли се изисква попълване на локейтор форма за пътуване до Сицилия?
Аз незнам дали трябва да го имаме, но като си генерирах бордните карти в Rayanair имаше такава опция и го направих за всеки случай. И направо си е към борданата карта във pdf файла в момента.

# 352
Тъй като днес се оказа, че имаме промяна на полета за по-късен вечерен час на пристигане, трябва да сме стегнати и организирани за придвижването от летище в нашия случай до Таормина. Инфото ми е, че с Interbus от летището ще имаме последен автобус в 19:45 за Таормина който трябва да хванем. Някой може ли да ме ориентира къде се намират касите на въпросната компания, за да не се лутаме?
Също така да имаме резервен вариант, при евентуално забавяне -дали има опция да вземем автобус до Катания ( и до къде), за да хванем по-късна опция към Таормина. Дали има такава изобщо? С такси проучихме - 90 евро.. и не ни се ще..
Между другото цял ден Wizz разиграват някакви промени на полета ни и вече всичко очаквам от тях...

# 353
Тъй като днес се оказа, че имаме промяна на полета за по-късен вечерен час на пристигане, трябва да сме стегнати и организирани за придвижването от летище в нашия случай до Таормина. Инфото ми е, че с Interbus от летището ще имаме последен автобус в 19:45 за Таормина който трябва да хванем. Някой може ли да ме ориентира къде се намират касите на въпросната компания, за да не се лутаме?
Също така да имаме резервен вариант, при евентуално забавяне -дали има опция да вземем автобус до Катания ( и до къде), за да хванем по-късна опция към Таормина. Дали има такава изобщо? С такси проучихме - 90 евро.. и не ни се ще..
Между другото цял ден Wizz разиграват някакви промени на полета ни и вече всичко очаквам от тях...
Интербус – билет от касата тук. Даже има рекламен плакат на български отстрани. Simple Smile Т.е. излизате си от долното ниво и тръгвате нядясно. Снимката просто е отгоре.
Понеже в Сицилия всичко може, в другия вариант хващате Alibus до гарата в Катания. Билети от шофьора, последно бяха 4€. Слизате на стационе и от там влак до Джардини (спирката е под Таормина).
Но е  хубаво, ако спите в самата Таормина да си хванете автобус до нея от летище или Катания. Че от влака си има катерене, чакане на градски автобус или такси 15€.

# 354
Интербус – билет от касата тук. Даже има рекламен плакат на български отстрани. Simple Smile Т.е. излизате си от долното ниво и тръгвате нядясно. Снимката просто е отгоре.
Понеже в Сицилия всичко може, в другия вариант хващате Alibus до гарата в Катания. Билети от шофьора, последно бяха 4€. Слизате на стационе и от там влак до Джардини (спирката е под Таормина).
Но е  хубаво, ако спите в самата Таормина да си хванете автобус до нея от летище или Катания. Че от влака си има катерене, чакане на градски автобус или такси 15€.

Сърдечно благодаря за хубавата ориентация Relaxed Разбирам, че ако не успеем да хванем последен автобус към Таормина(там са ни нощувките), да се придвижим към Катания и там да търсим по-късен автобус за Таормина(не влак) Предполагам, че от самата Катания ще са до по-късно вечерта по разписание.

# 355
Май този е последният. Разписание. Повечето автобуси в онази посока тръгват от летището.
В краен случай с влак.
При нас миналата година самолетът закъсня с час и нещо (уиз) и си губихме хубавата връзка за Сиракуза.
Обаче това е Сицилия. Simple Smile Появихме се на касата на интербус малко след часа на тръгване на автобуса, но за наш късмет той закъсня с 25 минути. Simple Smile
Успех!

# 356
Май този е последният. Разписание. Повечето автобуси в онази посока тръгват от летището.
В краен случай с влак.
При нас миналата година самолетът закъсня с час и нещо (уиз) и си губихме хубавата връзка за Сиракуза.
Обаче това е Сицилия. Simple Smile Появихме се на касата на интербус малко след часа на тръгване на автобуса, но за наш късмет той закъсня с 25 минути. Simple Smile
Успех!
Ех, дано да имаме късмет и ние Purple Heart

# 357
В Сицилия може да разчитате на късмет със закъсненията Wink Направо в кърпа ви е вързан  късмета Simple Smile

# 358
В Сицилия всички закъснения са основно заради вулкана,който редовно бълва и дори леко изригване е опасно за полетите.
Гарата на Таормина е доста в ниското и определено е далеч от горната част.
Късмет!

# 359
Joana85 кога пътувате? И ние сме с Уиз, но нямам промяна на полета. Дано не го променят, че заради по-ранния час на пристигане го избирах.

Общи условия

Активация на акаунт