Сицилия - 3

• 57 009
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Тази към КК би трябвало да работи по същия начин.

# 376
Не всички КК имат вързани застраховки към тях.
Ако имате - проверете покритията. Обичайно най-добрите покрития са към премиум картите. За да се активира застраховката, трябва да се купи нещо с картата на територията на държавата. В този случай няма никакъв смисъл от дублиране на застраховката.
Има смисъл да се купува още една, само ако покритията не са ок.

# 377
Имаме 3 пълни дни в Сицилия. Ще отседнем в Таормина. Без кола сме. Колебая се дали да наемем кола за престоя. Основното ми притеснение е паркирането. Имате ли представа колко би струвало паркирането в Таормина за 14-15 часа вечерта и през нощта? Връщане в Таормина вечер около 18 и тръгване на дневни обиколки около 8 - 9 сутринта. Дали е възможно да няма места или тези часове не са пикови? Повечето хора идват в града през деня.

# 378
А къде ще ходите с колата?

# 379
Имаме 3 пълни дни в Сицилия. Ще отседнем в Таормина. Без кола сме. Колебая се дали да наемем кола за престоя. Основното ми притеснение е паркирането. Имате ли представа колко би струвало паркирането в Таормина за 14-15 часа вечерта и през нощта? Връщане в Таормина вечер около 18 и тръгване на дневни обиколки около 8 - 9 сутринта. Дали е възможно да няма места или тези часове не са пикови? Повечето хора идват в града през деня.

Честно казано точно Таормина е най-пешеходния град, там няма как да влизаш в града с колата, шофира се доста трудно, самото изкачване към града е по изключително тесен път, преди завой всички коли спират и се изчакват, използват клаксон да предупреждават...аз там с кола под наем не бих отишла.
Вероятно трябва да намерите хотел с паркинг или да попитате на мястото,където ще отседнете къде има паркинг.
Иначе за да можете да разгледате повече градчета, наистина колата ще ви е удобство, така че е въпрос на предпочитания.

# 380
В Таормина има големи платени паркинги на няколко етажа на входа на града. В самия град не съм си и помисляла за кола. Искам да нощуваме там заради атмосферата на градчето вечер. Иначе през деня с колата можем да отидем до места, на които не бихме могли с градски транспорт. Например Рагуза, Модика, Калтаджироне.

# 381
  • София
В Таормина има големи платени паркинги на няколко етажа на входа на града. В самия град не съм си и помисляла за кола. Искам да нощуваме там заради атмосферата на градчето вечер. Иначе през деня с колата можем да отидем до места, на които не бихме могли с градски транспорт. Например Рагуза, Модика, Калтаджироне.
Твърде оптимистична е тази програма дори с кола под наем.

# 382

Не мисля така. Таормина-Рагуза е два часа с кола. С Модика се съчетават в един дълъг ден. Но въпросът ми не беше свързан с програмата, а с това дали някой знае цената на паркингите в Таормина за 12 -16 часов престой и дали имате наблюдения дали се пълнят. Тоест има ли риск да няма места.

# 383
Ако държите на колата - трябва да паркирате в долната част на града и да се качвате с кабинковия лифт за по 3 евро в посока всеки път, а те не са по веднъж на час, май, или пеша 20 мин нагоре и надолу по баира, което е направо супер преживяване. Може и с градски транспорт но не знам там как става и на колко често е.

Можете да рискувате и да плащате за по 12 часа и после пак да търсите паркинг, но ще ви излезе по 15 евро за половин ден, а за 24 евро ще си имате място само до 48 часа.

2 часа в посока от Таормина до Рагуса е само че извън сезона и шофьорът въобще няма да е на почивка.. Така че преценете си дали ще препускате и трошите пари в път или ще си починете в Таормина. До Рагуса има еднодневни екскурзии от Таормина - за по 40 евро на човек. Няма смисъл да се товариш и на почивка да мислиш за логистики. Лично мое мнение.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 18:01 от Елфичка

# 384
Това са цените на най-големия паркинг. Трудно ми е да си представя да се напълнят всичките четири. Изобщо не е нужно да паркирате долу:
https://www.parkopedia.it/parking/carpark/porta_catania/98039/ta … ving=202204302000

http://www.taorminaservizipubblici.it/index.php?option=com_conte … k=view&id=311

Ние дори успяхме да паркираме в пик сезон и точно на обяд в най-малкия и близък до центъра:

https://goo.gl/maps/PFDWuSeoJaKtL1j7A

И аз мисля, че изпълнението Таормина - Рагуза е само "гъз път да види". Максимум Сиракуза, но и това ми се вижда пресилено. Ако гледате Гугъл мапс, слагайте поне половин час отгоре, че и повече.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 18:00 от Fancy

# 385
Може ли линк към такава екскурзия до Рагуза? Аз не успях да намеря. Ако има организирани дневни трипове би било чудесно.

# 386
https://www.tripadvisor.com/AttractionProductReview-g187892-d114 … nch-Taormina.html

Но и на място има в хотелите обяви за еднодневни екскурзии до други градчета.

# 387
  • София
Oт големия паркинг до Таормина има безплатен автобус. Нагоре е по-добре с него. Надолу може и пеша.

# 388
  • София

Не мисля така. Таормина-Рагуза е два часа с кола. С Модика се съчетават в един дълъг ден. Но въпросът ми не беше свързан с програмата, а с това дали някой знае цената на паркингите в Таормина за 12 -16 часов престой и дали имате наблюдения дали се пълнят. Тоест има ли риск да няма места.

Не споря, била съм два пъти в тази част на Сицилия (абсолютно недостатъчно).
Веднъж с кола под наем, веднъж с обществен транспорт.
В Таормина паркирахме на многоетажен паркинг горе без проблем. Не помня цени.

# 389
Здравейте!Ще пътуваме до Сицилия през юли за 7 дни.Кацаме в Катания,но плана ни е да не бъдем много там.
3 дни в Таормина
3 дни в Палермо
1 ден в Катания
Искаме веднага след като кацнем да тръгнем към Таормина.Кацаме в 20:30 дали е възможно да се предвижим до Таормина толкова късно?Някой има ли представа как да се предвижим Катания-Таормина-Палермо-Катания?Не искаме да наемаме кола и се интересуваме само от автобуси или влакове.Също така ориентировъчно какви са цените на храната на крак и в заведенията?

Общи условия

Активация на акаунт