Сицилия - 3

• 56 862
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Резервирах нощувки в Сиракуза, в старата част. Мисля да не вземаме рент а кар, а да ползваме обществен транспорт. Планирам да се качим и на Етна.

За Етна се подгответе - там имаше дрехи под наем (около 15 евро на човек), т.е. ако не сте си взели - няма проблем. Високо е и е студено, дори през лятото.
Ние се качихме без лифт (спестихме 30 евро на човек), но след това трябва да се вземе бъги и водач (пак 30 евро), до най-високия кратер не ни пуснаха, понеже бяхме с дете (иначе още се доплаща). Но пък си заслужаваше

Как се качихме?
А ако си с лифт 30 евро +после 30 евро за бъги с водач, на човек? 🤪

# 181
  • София
Да Simple Smile
30+30 на човек.
А до най-горния кратер, вероятно + още 30
Детето го таксуваха като възрастен (беше на 11).

# 182
Здравейте! Вчера запазихме полети за 4 дни (06-10 Юли) и сега разглеждам колите под наем, но не намирам нищо, което да ме грабне. Моля препоръчайте рент а кар компании, открих на цена от 540лв за 4-те дни, което ми се струва твърде множко. Благодаря предварително!

# 183
Здравейте! Вчера запазихме полети за 4 дни (06-10 Юли) и сега разглеждам колите под наем, но не намирам нищо, което да ме грабне. Моля препоръчайте рент а кар компании, открих на цена от 540лв за 4-те дни, което ми се струва твърде множко. Благодаря предварително!
Ние бяхме от 19 юни и тогава бяха такива цените (че и доста нагоре със застраховката) и се отказахме. И за Пулия има оплаквания. Избиват си слабите сезони. Успех в намирането, има си интересни местенца, за които си трябва кола.
Спахме в Сиракуза и Джардини (под Таормина). В Катания не ни допадна, но минахме набързо, а и беше +40.
Полека качвам снимки, ако на някой му е интересно:
Сиракуза
Не ми е комерс страницата, ползвам я за форуми. Simple Smile

# 184
  • София
В събота се върнахме от Сицилия. Спахме в Таормина. Старият град с търговските улички е просто чудесен. Цените на колите са високи, но ние взехме още на летището, няма друг начин. Сиракуза си струва посещението, също Ното и Villa Romana del Casale. Разбира се тур до Етна- ние взехме вечерния - при залез. Разходка с водно колело около Изола Бела - страхотно преживяване за 20Е. Плажът Скала деи Турки е интересен. Ако ходите в Агридженто, на хълма с гръцките храмове, не ходете следобед, работи до късно, просто щяхме да се изпържим в 4 часа. Катания ми се видя много мръсен и мизерен град, но ние бяхме за малко. Стара слава, за съжаление залят с мигранти, просяци и боклук. Палермо го оставихме за другия път, както и Чефалу. Етна изригна по наша поръчка точно като седяхме в бар "Wunderbar" вечерта в Таормина на площада Simple Smile. Напоследък е доста активен и трябва да следите он-лайн камерите, както и диаграмата в този сайт, и да се оглеждате разбира се Simple Smile: https://www.volcanodiscovery.com/etna/current-activity.html Единия път изригна в 4 часа докато спяхме, но втория път го хванахме Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 22:23 от lorelei75

# 185
Още един албум от мен: Таормина.
Ще има и малко Катания тези дни, но не ми дойде на сърце този град и ще си проличи.

# 186
  • София

Много са скъпи, на мен за 7 дни ми поискаха 1400 лв, със зор запазих за 5 за около 1000, в никой посредник или компания, дори от шано компаниите не намерих по-ниска цена, явно заради топ сезона.

# 187
Девойки, последният албум от Катания. Малко време бяхме, такива са ми първите впечатления. Нямам против да отида пак.
И предните два за по-прегледно:
Сиракуза
Таормина
Прекрасни пътешествия, накъдето и да поемете.

# 188
Не съм се инетересувала, но ми дадохте идея пак за Сицилия - как стои въпросът с Ковид ограниченията при пристигане?

# 189
Не съм се инетересувала, но ми дадохте идея пак за Сицилия - как стои въпросът с Ковид ограниченията при пристигане?
От този понеделник маските навън са премахнати в цяла Италия, но в Сицилия и без това почти никой не ги носеше. Всичко си работи. На закрито с маски. Като в България.

# 190
А на влизане в страната искат ли тест или сертификат?

# 191
А на влизане в страната искат ли тест или сертификат?
Искат - повече инфо тук
Искат и попълнен plf, без който авиокомпаниите не качват на борда.

# 192
Насочили сме се към Сицилия другия месец. 1 седмица ще сме там като планът е да обикаляме предимно плажове, но без да каталясваме от път (че обикновено се спукваме от обикаляне и сега искаме малко по-полека да го караме). Летим до Катаня и най-вероятно ще вземем кола под наем. Всички плажове и градове, които съм набелязала са супер далеч едни от други (около Таормина, Сиракуза, Трапани, както и о-в Фавиняна).... Изобщо не знам как да подходя. Дайте ми съвет.

# 193
Привет, имам някои въпроси, че наближава моята Сицилия.
Важи ли green pass за преболедувал при влизане?
Колко време отнема да се качиш на Етна, като часове, приблизително?
От Таормина или Катания има Етна тур? Ако има някакви линкове за предварителна резервация, моля да ги споделите.
Ние ще спим в Сиракуза, Ортиджа и от там ще тръгвот обиколките. Рент а кар или обществен транспорт ще се решава на място.
 А добър ли им е обществения транспорт?
 Май ще бъде рент а кар,от там направо ако вземем кола, а не предварително, добра идея ли е?

Ното, Модика и Таормина са ми в главата като за 4 дни. Етна задължително. На Везувий не се качих, но Етна ми е голяма тръпка.

И един въпрос за италиано-говорящите - вярно ли е, че говорят със специфичен акцент и диалект сицилианците? Не на последно място ми е екстаза от ползването на езика, дали ще мога в Сицилия, в други части на Италия се справям?

# 194
Green pass-ът важи за влизане в страната и според новите мерки в Италия до 180 дни след преболедуване. Имам предвид, че щом го признават за влизане на закрито и обществени събития, няма да има проблем и за влизане в страната. Когато ние ходихме, имаше турове от Катаня. Вероятно има и от Таормина, но не мога да посоча линкове.
Що се отнася до езика, там има и сицилиански, който е тотално различен от италианския, мисля, че не е просто диалект. Но с чужденци говорят нормален италиански, така че ще се разберете.

Общи условия

Активация на акаунт