Сицилия - 3

• 57 008
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
От летището до Таормина https://www.interbus.it/
Няма проблем за толкова късния час на пристигане с уиз.

От Таормина до Палермо ще се прекачвате в Катания независимо дали ще сте с влак https://www.trenitalia.com/it.html# или с автобус - с интербус до катания и после с https://www.saisautolinee.it/it/default.html до Палермо. И времето, което ще отнеме в пътуване е 4-5 часа, така че тръгнете с първия влак или първия автобус.

От Катания до летището вземете Alibus: https://www.amts.ct.it/ от спирката на влаковата гара, т.к. ще сте сред единствените и няма да се бутате за място с всички останали туристи пътуващи към летището, които ще се качат по-късно.

Ж.п. гарата е на една пресечка от автогарата, от където ще ви минават и автобусите от летището за Таормина, от Таормина до Катания, от Катания до Палермо и обратно.

Цените са като в България, но по две. Ако в България да хапнеш някаква пица на крак и да пийнеш нещо е 5-6 лева, там ще е 5-6 евро, освен ако не си на някое летище или на някоя гара или на някоя централна улица - там цените ще са по 2 или по 3. Ресторантите в Италия, включително и в Сицилия са като в България, но по две. Ако тук ти излезе един ресторант 40-50 лева, там ще е 40-50 евро. Но и качеството на храната е по две.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 08:35 от Елфичка

# 391
Здравейте!Ще пътуваме до Сицилия през юли за 7 дни.Кацаме в Катания,но плана ни е да не бъдем много там.
3 дни в Таормина
3 дни в Палермо
1 ден в Катания
Искаме веднага след като кацнем да тръгнем към Таормина.Кацаме в 20:30 дали е възможно да се предвижим до Таормина толкова късно?Някой има ли представа как да се предвижим Катания-Таормина-Палермо-Катания?Не искаме да наемаме кола и се интересуваме само от автобуси или влакове.Също така ориентировъчно какви са цените на храната на крак и в заведенията?
Здравейте, трябва да проверите разписанието на автобуса на Inter Bus (тръгват от летището към Таормина),това ви е опцията, иначе с такси е 100 евро. Ето ви разписание, но дали може да се разчита на него, не съм сигурна:
https://www.interbus.it/taormina/
Другия вариант да не рискувате е да направите 1-ва нощувка в Катания.

Цените за мен са нормални навсякъде, 2,50 - 3:00 са парче пица (квадратните) от тези на крак, в ресторанти: пици: от 6,50 до 10 евро, паста: 8-12 евро - огромни порции; морски деликатеси : 20 евро (огромна порция).
В Таормина съвсем леко са по-високи, но не кой знае колко, в Катания хапвахме най-евтино.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 09:35 от Joana85

# 392
Благодаря ви много за полезните отговори!Според вас дали е правилно да се пътува до там юли месец?Четох някъде че тогава е непоносимо топло.

# 393
Вече не се знае знае ли се. Преди края на Април се ходеше в Сицилия, Египет, Санторини и беше жега, прекрасно за плаж. Сега до края на Май още има студени фронтове и вали по тези места.

# 394
Ние ходихме до Сицилия преди 3 години точно юли. Горещо си беше, но не бих казала непоносимо. Вероятно си е въпрос на уцелване.

# 395
Привет!Може ли малко помощ Purple Heart !
Купих сам.билети,ще имаме 6 нощувки в Сицилия,миналата година много много ни харесаха Сиракуза(Ортидж) и Таормина,беше лесно - с избора и транспорта,но сега не е Cold Sweat
Искаме да разгледаме и страната откъм Палермо!Прегледах цялата тема и се ориентирах леко за градовете Simple Smile, 2 нощувки в Чефало,да разгледаме 1 ден Палермо- без нощувка там,и обаче не мога да се ориентирам къде може да са ни другите 3 нощувки ( първата ще трябва да е в Катаня заради късния полет,не ми се иска,защото много не ми хареса Катаня,но нямам избор,нали?! )
Като места -от темата се ориентирах- да видим Трапани,Ериче,Сан вито ло Капо,но не виждам в Гугъл да излиза някакъв транспорт,хич не ми се иска с рент-а-кар за 1-2 К плюс дилемите къде да я оставяме ,с две думи може ли ако сте посещавали тази част на Сицилия без кола да дадете малко акъл как? Да не би да има фериботи,като не излизат автобуси? Палермо - Трапани с влак е голямо заобикаляне 3-4-5 часово,а Трапани - Сан Вито - само пеша Laughing ако не е с кола!
Ако има все пак някакъв транспорт освен кола кой от градчетата от тази страна е най-приятен като атмосфера за да резервирам там 3 нощувки и през деня да може да се разгледат и някои от другите?Търся нещо както ни се получи миналата година с Ортидж(много приятно за нощувки плюс имаше и транспорт през деня до други градчета)... но от другата страна на Сицилия?

# 396
Има автобуси , търсете в rome2rio
https://www.russoautoservizi.it/en/timetables-and-fares-autoservizi-russo/   - тези са до Сан вито например.
В Трапани по спомен не беше много скъпо спането. Може там няколко нощувки за западния бряг.

# 397
Има автобуси , търсете в rome2rio
https://www.russoautoservizi.it/en/timetables-and-fares-autoservizi-russo/   - тези са до Сан вито например.
В Трапани по спомен не беше много скъпо спането. Може там няколко нощувки за западния бряг.

Мерси много,Bradley Flowers Tulip !Ще продължавам с ориентирането с транспорта,в линка видях,че има автобуси от Палермо до Сан Вито,така че може и там да видя за нощувки
Все пак от тази страна кой от градовете е най-приятен за две-три нощувки,понеже са малко не e до цената,а да е приятно?И транспорта(като искаме да си спестим рен-а-кар така е,ще е трудно Flushed )
Мондело, Сан вито ,или Трапани?Или друг ?

# 398
Нагласете според удобството на транспорта тогава, до Мондело и Сан вито не съм ходил.
Трапани не е лошо градче изобщо, аз летях до там и направих 2 нощувки, с половин ден в Ериче и половин на остров Фавиняна.
Ето един клип в града за ориентир.
https://www.youtube.com/watch?v=quj_Vz4JeLQ&ab_channel=ProwalkTours

# 399
Нагласете според удобството на транспорта тогава, до Мондело и Сан вито не съм ходил.
Трапани не е лошо градче изобщо, аз летях до там и направих 2 нощувки, с половин ден в Ериче и половин на остров Фавиняна.
Ето един клип в града за ориентир.
https://www.youtube.com/watch?v=quj_Vz4JeLQ&ab_channel=ProwalkTours

Мерси много пак!Много съм загубена,въобще не се бях сетила,че най-добре ще се ориентирам за градчетата с клипчета в YouTube Laughing !

# 400
  • На черешатааа
Здравейте. В края на май ми предстоят някалко дни в Сицилия/ 4 по точно. Резервирала съм нощувките в Таормина, но не са ми на 100%. Бих се радвала на препоръка за там и къде освен букинг мога да търся места за настаняване. Решили сме да посетим Катаня, Сиракуза, Модика и Калтаджироне.  Бих искала съвет  за транспорта в тази част. Къде да гледам за автобуси/ влакове за тези градове. Ще съм Благодарна за всеки съвет, съдействие и препоръка Sparkling Heart . Както и готино заведение , също бих се зарадвала. Благодаря  предварително Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 21:25 от gold laydi

# 401
Здравейте. В края на май ми предстоят някалко дни в Сицилия/ 4 по точно. Резервирала съм нощувките в Таормина, но не са ми на 100%. Бих се радвала на препоръка за там и къде освен букинг мога да търся места за настаняване. Решили сме да посетим Катаня, Сиракуза, Модика и Калтаджироне.  Бих искала съвет  за транспорта в тази част. Къде да гледам за автобуси/ влакове за тези градове. Ще съм Благодарна за всеки съвет, съдействие и препоръка Sparkling Heart . Както и готино заведение , също бих се зарадвала. Благодаря  предварително Flowers Hibiscus
На страничката, на която четете, няколко мнения по-нагоре има информация за разписания, автобуси, влак.
За настаняване може да проверите и в airbnb за варианти, a две странички по-назад аз също направих кратко разказче за нашето пътуване (също бяхме отседнали в Таормина).

За хапване в Таормина, ние сме доволни от тези:
Ristorante Rosmarino Taormina
Ristorante Sapore di Mare
Osteria Da Rita dal 1991

# 402
Някой да е ходил до острова на Циклопите? Излиза ми, че може да се включим в 4 часов тур включващ и шнорхелихг (не ни устройва) Друга опция само за разходка не намирам ... Идеята като цяло е за еднодневна екскурзия. Изходна точка Катания, трябва да се стигне до Ачи треза...и дотук зациклих. Ако няма разходка с лодка, но нещо по-кратко,да не е 4 часа, не ни върши работа. Някъде мярнах, че може да се вземе кану или нещо подобно, но това в разказ на някой, а не на място на което може да се вярва. Също така плана за деня продължава с Ачи Кастело и връщане в Катания за нощувка. Ако някой има някаква идея споделете моля. В противен случай сменяме плана за този ден:-)

# 403
  • На черешатааа
Пак аз, Благодаря Ви за споделеното в темата Flowers Hibiscus. Начертах някак  маршрута, няма да се види всичко което искам, но това е повод за следващо посещение Laughing. Имам нужда от едно хелпче. В един от дните планирам Катаня- Рагуса. Искам да вкляча в този ден Модика, но не откривам транспорт/ ще ползвам градския такъв. Та питанката ми е, дали има таксита от Рагуса до там- 8 км е и мисля, че нямада е много висока цената или съм в заблуда. Всеки съвет ще ми е от полза Flowers Hibiscus

# 404
Има и влак ,и автобус Рагуса-Модика. Автобусите минават малко по-близо до старата част на Рагуса.

Общи условия

Активация на акаунт