Сицилия - 3

• 56 980
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Имам нужда от съвет. Пътуваме другата седмица за Сицилия, кацаме в Катания. Целта е плаж, хубава храна, да видим все пак и забележителности. Първоначално запазих нощувки само в Сиракуза, но реших, че 7 на едно място са твърде много. После добавих и Агридженто, но пък се оказа, че сумарно ще загубим повече от ден в пътуване насам-натам (без кола сме). Та се чудя освен в Сиракуза къде да отседнем. Само да добавя, че сме били в Катания, Таормина и Джардини Наксос преди, така че не ми се иска да повтаряме. Ще съм благодарна за всеки съвет! Simple Smile

# 421
Ако имах седмица за Сицилия, бих хванала за Палермо, Трапани и онзи регион, въпреки че най-хубавите плажове били на южния бряг на Средиземно море.
В Сиракуза на Ортиджа плажът е силно казано плаж и освен Фонтане Бианке за друг наблизо не се сещам (достъпен с влак).
Огледайте Марина ди Рагуза, Марина ди Модика, от там можете да ходите с някакъв автобус до бароковите градчета. Или някакво друго градче на юг, там са пясъците.
На север към Палермо може да е малко по-хладно.

# 422
След Сиракуза има доста плажове. Дали има регулярен транспорт до тях сами ще проучите. La Marchesa, Gallina, после има диви, около Авола има доста, ние сме били на плажа на Лидо ди Ното и един друг близък див.

Около Трапани има къде да се плажува, но то е доста по-далече дори и от Агридженто. Имайте предвид, че Агридженто е на хълм, а не до плажа. Иначе долината на храмовете си заслужава.
И да, на юг е много по-приятно и с условия за плаж.

Ние бяхме отседнали в Лидо ди Ното и обикалахме наоколо, включително и Сиракуза. Но пък бяхме с кола под наем. Влаковете за мен са твърде обвързващи и времеемки.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 15:09 от Fancy

# 423
Не знам къде са най-хубавите плажове, защото само за обикаляне ходих до сега, но на западния бряг - Мондело, Сан Вито са много популярни.

# 424
Привет!Аз в крайна сметка също нагласих програмата за Сицилия и резервирах 1 нощувка в Катания по принуда Simple Smile ,2 в Трапани,2 в Чефало и 1 последна в Палермо,ще позагубим време в път;за Трапани се чудих дали да не са в Ериче,но от клипчетата ми се стори,че един следобед ще ни е предостатъчен за Ериче; освен в Чефало едва ли ще ни остане време за плаж,ще ги оставим за друг път Simple Smile !
Frida,на мен Ортидж в Сиракуза много много ми допадна,изкарахме 4 нощувки там,7 може и да са множко,но пък ако искате да ходите през деня по плажове може и добре да ви дойдат!

# 425
Не знам къде са най-хубавите плажове, защото само за обикаляне ходих до сега, но на западния бряг - Мондело, Сан Вито са много популярни.

И крайно пренаселени. И от руснаци.

# 426
Нощувката в Катания си има очарование, центърът е много симпатичен, хубави ресторантчета, приятна атмосфера, преди няколко години за завършек на обиколката на острова си изкарахме супер.

# 427
Привет!Аз в крайна сметка също нагласих програмата за Сицилия и резервирах 1 нощувка в Катания по принуда Simple Smile ,2 в Трапани,2 в Чефало и 1 последна в Палермо,ще позагубим време в път;за Трапани се чудих дали да не са в Ериче,но от клипчетата ми се стори,че един следобед ще ни е предостатъчен за Ериче; освен в Чефало едва ли ще ни остане време за плаж,ще ги оставим за друг път Simple Smile !
Frida,на мен Ортидж в Сиракуза много много ми допадна,изкарахме 4 нощувки там,7 може и да са множко,но пък ако искате да ходите през деня по плажове може и добре да ви дойдат!
Благодаря! И аз мислех, че ще са много, но така или иначе резервирах 7 нощувки в Ortigia. Плануваме освен да плажуваме и да поразгледаме в околността, ще видим как е транспортът, но ми се иска да видим Рагуза, Ното, Модика.

# 428
Излезе съобщение, че от утре отпада зеления сертификат за Италия. Това ще е до 15-ти Юни.
Чудесно, но сега се чудя дали да си пускам тест или не, че утре ще летя.

# 429
  • Milano
Къде ги четете тези неща (до 15.06)?!
Отпадат и точка.

До 15.06.22 са задължителни маските в транспорта и 99% ще бъде удължено.
Ще отпаднат маските на закрито - кина, зали, театри.

# 430
Къде ги четете тези неща (до 15.06)?!
Отпадат и точка.

До 15.06.22 са задължителни маските в транспорта и 99% ще бъде удължено.
Ще отпаднат маските на закрито - кина, зали, театри.
Супер! Благодаря Ви! Simple Smile

# 431
Излезе съобщение, че от утре отпада зеления сертификат за Италия. Това ще е до 15-ти Юни.
Чудесно, но сега се чудя дали да си пускам тест или не, че утре ще летя.
Попитайте дали въобще някой са му проверявали тест на граничен контрол в Катания.
Аз съм влизала там юни миналата година – не са проверявали.
Мои приятели – сега май месец. И на тях не са.

# 432
Здравейте! Отново се обръщам към вас за съвет. Резервирах 7 нощувки в Ortigia, Сиракуза. За да може да видим на спокойствие Рагуза, Шикли, Модика и Ното реших да резервирам и една нощувка в Шикли или Модика. Като имате предвид разстоянията и това, което има да се види на тези места, как е най-добре да се организира пътуването като поредност на посещенията. Ще ползваме обществен транспорт. Предварително благодаря на отзовалите се.

# 433
Модика по-добре, разположена ме между останалите, но мисля че 2 нощувки е по-удачно.

# 434
И аз като я гледах Модика на картата ми се стори най-логично там да се отседне, но резервирах 2 нощувки в Рагуза, защото има повече какво да се види, а четох, че вечер е прекрасна. Също ще ползваме обществен транспорт и мислим Модика и Шикли да ги посетим в един ден.

Общи условия

Активация на акаунт