Сицилия - 3

• 56 978
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
И Модика е впечатляваща вечер, основната улица е между два хълма на които има сгради и като почнат да палят лампите все едно звезди изгряват.

# 436
Модика по-добре, разположена ме между останалите, но мисля че 2 нощувки е по-удачно.
Благодаря! Така или иначе имаме резервация в Сиракуза и ще дублираме една нощувка. Не ми се иска да платя още една допълнително.

# 437
Ориентирах се в билета Simple Smile
Може ли някой да даде повече инфо как се стига най-бързо до Кастелмола  и трите Ачи? 
Също и разписанието на Бароковото влакче, за което се говори тук.
Благодаря!
[/quote]

До Кастелмола си има редовен автобус от Таормина. Може и пеша да се отиде (аз така направих), малко над 2 км. са, но си е доста стръмен баир Smile

# 438
Здравейте! В околността на Палермо дали има хубави плажове? Големи, пясъчни, с добра инфраструктура? А тези в града стават ли или не са много за препоръчване? Ще се радвам някой да изкаже преки впечатления.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 16:03 от Анонимен

# 439
Mondello е близо, градът има пристанище и крайбрежна ивица с огромни камъни.

# 440
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Чефалу може с влак.

# 441
Получи се една импровизирана Сицилия за седмица през август. Били сме в източната част на острова, та сега планирам разглеждане на западната.
Дайте идеи какво да правим около Палермо - забележителности, хубави плажове, препоръчани места за настаняване и хранене?

# 442
Взимай бързо кола, ако ще взимаш, че цените са ужасяващи. Сега за юни ни излезе по 100 E на ден Sob

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 19:49 от evhen

# 443
Здравейте,
В неделя летим за Катания и от летището директно пътуваме с автобус за Сиракуза. Доколкото виждам на билета, автобусът спира на около 5 км от Ортиджа, където сме наели апартамент, но от Гугъл мампс виждам, че единственото нещо, с което можем за се придвижва е такси. Може ли малко информация с какво се стига до старото градче?
Не знам какъв ви е билетът, но интербус си спират на автогарата, която е близо до жп гарата в града и на около 1 км от Ортиджа.

Ориентирах се в билета Simple Smile
Може ли някой да даде повече инфо как се стига най-бързо до Кастелмола  и трите Ачи? 
Също и разписанието на Бароковото влакче, за което се говори тук.
Благодаря!
Току що се връщам от Кастелмола, отидохме с автобус от спирката на х-л Континентал, но понеже не си купихме двупосочен билет на връщане в автобуса първо се качиха хората с двучпосочни билети и за нас нямаше място. Слезнахме пеша, много бързо и приятно беше.

# 444
Искам да попитам, кой, къде се е къпал на Сицилия през първата половина на юни, че планирам, живот и здраве догодина пак. Сега и аз ще кажа - най-долу на юг, където е Statua del Cristo Redentore, лед, лед! Сампиери, лед на квадрат, мислех, че ще умра! Но все пак намерих топла водичка в първата половина на юни, в резервата Вендикари, плаж Елоро /Каламоче е затворен незнайно до кога, защото на него има заседнал кораб, доставил мигранти/ и на Фонтане Бианче.
Усърдно гледам, как се затопля морето около Сицилия, стари записи и в момента камери гледам, сякаш източно от Палермо първа се стопля водата там.
Много ми хареса юнска Сицилия за едно мъничко екскурзоморе, а и полетите бяха чудни тази година - отиване ранен следобед и връщане в 22,00 часа.

# 445
Рано е за къпане през юни по Средиземноморието, въпреки че става горещо на места. И в Кипър, който е по на юг не е много топла водата.
Иначе има много сайтове с данни за температура на морето в Google.

# 446
Къпала съм се преди да имам гимназист и на Кипър, и на Крит, в Калабрия и Пулия, такъв лед не бях засичала. На Вендикари водата беше близо до чай, явно си имат значение теченията.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 22:01 от evhen

# 447
  • София
Здравейте! Бих искала да ви попитам, знаете ли български агенции, които да предлагат трекинг турове до Етна и Еолийските острови? Разгледах разни страници, но или няма или са отминали?
Евентуално, някой знае ли подходящо градче или село от което да има лесна връзка с Етна и някакъв плаж (аз не държа на плаж, но евентуалните спътници искат)?

# 448
Като стана въпрос за плаж, да питам: Има ли хубави плажове около Модика и може ли да се стигне дотам с обществен транспорт?

# 449
  • София
Имам и още един въпрос по своята тема.
Ако отидеш до Етна с лифт и след това с джип, ще може ли да се стигне до върха? В джиповете пътуват ли планински водачи или те се наемат след лифта?
Евентуално, колко време отнема изкачването?

Общи условия

Активация на акаунт