Сицилия - 3

• 56 941
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! За първи път ще пътуваме до Сицилия. Кацаме с Уиз вторник вечер и излитаме събота вечер. Най-много се вълнувам за Етна и може би посветим цял ден, въпреки че времето няма да е най-доброто. Планът, който съм измислила за двама е:
1-ви ден: Разходка в Катаня и до Тоармина с автобус
2-ри ден: Организирана екскурзия с Go Etna
3-ти ден: Катаня > Сиракуза > Ното и нощувка в Сиракуза
4-ти ден: разходка в Сиракуза и връщане към летището

Смятате ли, че планът е постижим и то с междуградски транспорт или ще се разсипем от път? Благодаря!   

# 571
  • София
Според мен планът ви е постижим, но не очаквайте да успеете да разгледате всичко. По-скоро ще придобиете първоначална представа за местата. На нас не ни стигна отделеното време, нито за Катания, нито за Таормина. Но ние бяхме за 3 дни и не сме ходили до Ното. Освен това направихме 2 кратки плажа. На Етна ходихме самоорганизирано и ни отне целият ден.

# 572
Етна и аз знам, че отнема цял ден. Ние направихме 2 пълни дни в Катания.
1 ден отделихме за Сиракуза. От сутринта до вечерта успяхме да разгледаме цялата стара част, спирайки се даже за коктейлче.
1 ден отделихме и за Таормина, отново от сутринта до вечерта смятам, че успяхме да я обиколим обстойно, отново имайки време за коктейлче/сладоледче.

# 573
nkeif, напълно постижима ви е програмата. Разстоянията съвсем не са толкова големи, за да се разбиете от път. За същото време (4 дни) ние посетихме същите места. Единствено нашия еднодневен трип до Етна беше комбиниран с разглеждане на Таормина. Силно препоръчвам на Етна да се качите с бусовете до най-високата точка за туристи. За мен това беше най-вълнуващато преживяване на Сицилия. 😊

# 574
Предстои ми първо пътуване до Сицилия. Само за 3 дни. Разпределили сме времето така:
1. Катания
2. Таормина
3. Сиракуза
Осъществимо ли е?  Разгледах rent a car, цените са съвсем прилични, но имам доста въпроси. Някой, който е наемал кола от летището дали може да помогне? Доколкото разбрах има център за  rent a car в близост до летището с много офиси на различни фирми. Кацаме в 21,20 и доста от офисите на rent a car работят до 22 и се намират в този център /видях в google maps, че се намира на почти 1 км/. Притеснява ме дали няма да има закъснение и да затворят офисите. Откъде наемате кола? Аз разгледах директно от Wizzair.
Как ще препоръчате да се придвижваме - обществен транспорт или rent a car? Приемам всякакви съвети Laughing

# 575
Онлайн билетите за Интербус директно от техния сайт ли ги купувате или може и чрез апликация?
В Таормина и Сиракуза какво препоръчвате за гледане при условие, че по един ден им отделяме?
Неделя Таормина, а понеделник-Сиракуза.

# 576
  • София
Привет от Катания. Билетите за интербус си ги взехме от касата на автогарата. С автобус вчера ходихме до Таормина. Там амфитеатъра, с лифта до плажа и разходка из градчето, хапване, църкви и пр. Идете с автобус, гарата е долу и пеш не е ок. Има автобуси, но те качват ако има места. В Сиракуза ходихме в неделя с влака. Има много за разглеждане, зависи кой какво го вълнува. Аз ако можех щях да се метна в морето. Страшна жега е тия дни. Всички са по сандали и къс ръкав. Хората си плажуват още. Днес ще се мотаем из Катания, полета ни е късно. За кола под наем в Сиракуза има къде да се паркира, но за Таормина не знам. Има паркинги, но по улиците не става. Но мисля, че с този транспорт за тези градчета няма нужда изобщо от кола.

# 577
  • София
Как беше по това време на годината Етна, моля споделете?
Че аз се отказах от Сицилия, заради опасения, че времето на Етна може да не става (най-вече горе на към кратера)

# 578
  • София
Предстои ми първо пътуване до Сицилия. Само за 3 дни. Разпределили сме времето така:
1. Катания
2. Таормина
3. Сиракуза
Осъществимо ли е?  Разгледах rent a car, цените са съвсем прилични, но имам доста въпроси. Някой, който е наемал кола от летището дали може да помогне? Доколкото разбрах има център за  rent a car в близост до летището с много офиси на различни фирми. Кацаме в 21,20 и доста от офисите на rent a car работят до 22 и се намират в този център /видях в google maps, че се намира на почти 1 км/. Притеснява ме дали няма да има закъснение и да затворят офисите. Откъде наемате кола? Аз разгледах директно от Wizzair.
Как ще препоръчате да се придвижваме - обществен транспорт или rent a car? Приемам всякакви съвети Laughing

Ние взехме кола от летището - офисите са директно до него, просто излизате и директно в дясно.
Накараха ни да платим застраховка, което вдигна цената.
И нее пристигнахме в Катаня след 9 часа вечерта, нямахме проблем с вземането на колата.
В мястото на настаняването ни чакаха също, въпреки късния час.

Нашата програма беше подобна на Вашата, но за 6 дни. Сега съжалявам, че не бяха 10 Simple Smile

# 579
  • София
Как беше по това време на годината Етна, моля споделете?
Че аз се отказах от Сицилия, заради опасения, че времето на Етна може да не става (най-вече горе на към кратера)
Ние на Етна не се качвахме, но времето беше супер. Слънчево, топло и тихо. Етна беше без облаче по цял ден. Но след сряда мисля времето ще се промени. Ноември си е на късмет с вулкана.

# 580
Здравейте!
Изчетох темата. Благодаря на споделящите!
За съжаление ще имаме само два дни в Сицилия. Събота летим с Уиз еър и пристигаме късно вечерта, в 21.20ч. Тръгването ни е във вторник сутринта в 10.40ч. с Райънеър. Т. е. само 2 пълни дни.
Помогнете ми, дайте ми съвет. Искаме да посетим Палермо и Сиракуза. Добре би било да имаме и малко време в Катания. Дайте ми съвет как да си направим програмата. Осъществимо ли е посещението на Палермо за ден, Сиракуза и Катания в другия ден? Как последователно да ги подредим?
Помагайте.

# 581
Здравейте!
Изчетох темата. Благодаря на споделящите!
За съжаление ще имаме само два дни в Сицилия. Събота летим с Уиз еър и пристигаме късно вечерта, в 21.20ч. Тръгването ни е във вторник сутринта в 10.40ч. с Райънеър. Т. е. само 2 пълни дни.
Помогнете ми, дайте ми съвет. Искаме да посетим Палермо и Сиракуза. Добре би било да имаме и малко време в Катания. Дайте ми съвет как да си направим програмата. Осъществимо ли е посещението на Палермо за ден, Сиракуза и Катания в другия ден? Как последователно да ги подредим?
Помагайте.
Палермо е далече. Ние бяхме с обществен транспорт и пътувахме (по спомен) 3-4 часа. Според мен не е подходящо за толкова малко време. Сиракуза става за еднодневна разходка. Вторият ден може да го отделите на Катания или Таормина.

# 582
Съсредоточете се само в западната част. Ден за Сиракуза и Ното. Ден за Катания и Таормина + Силвестри на Етна евентуално.

# 583
Оф! А толкова много искам да видя Палермо!
И все пак, ако тръгнем по-рано от Катания?

# 584
Три часа в посока? Колко да ви остане за Палермо? И какво всъщност ще видите за останалото време? А умората?

Ното, Таормина, Сиракуза и Катания са не по-малко подходящи.

Общи условия

Активация на акаунт