НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 421
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Тъпото е,че нито ми казаха колко см е,нито колко тежи абсолютно нищо.
На документа, който прилагат към папката всичко пише. Ако попиташ, всичко ще ти кажат с най-малката подробност. Ако сте с електронните досиета и нямаш папка, попитай акушерката на следващия преглед и ще види всичко на компютъра си. Дори ще ти го принтира, ако я помолиш.
4Д ехограф има в много малко болници. Но пък във всички частни кабинети предлагат такива и често има промоции.
Съветът ми е да се запознаеш добре със системата тук, за да не оставаш всеки път разочарована. Всъщност е страхотна!
Честити сини гащи!

Моите бременности за сега са идентични във всички отношения. Да видим как ще продължи занапред.

El1too, честити две девойки!
И в двата рода имаме гена за близнаци и на всеки първи преглед изтръпвам докато не потвърдят, че бебето е едно. Леко да ти е и да остискате до термин!

Аз попитах доста неша,но отговорът беше не предлагаме тук такова нещо само в частна клиника,попитах дали може да преброим пръстчетата,с каква плацента съм и колко см е бебчето.Отговорът беше не правим това в тази болница.Мисля че има разлика,защото аз съм в Уелс.Моя близка живее в Стоук и там и обръщаха ужасно много внимание както при всички мами.Късмет явно,какво да се прави.Благодаря ти Pampers

# 496
signora_tina,ти си от моя район Hug
Ат съм в Сандански ,но докторите ми са от Благоевград .Не израждат обаче.Първата бременност също следях при тях,но учех в София и от 8-ми месец започнах да ходя в Токуда и там родих (по онова време беше не повече от 1500 лв,сега е около 3000лв).Предполагам говориш за частната  болница Пулс в Благоев. Знаеш ли по-подробно нещо,защото това ми е другия вариант.Моя позната е раждала там и не е доволна,натискали я за секцио,в крайна сметка така и станало,трудно се е възстановила и белега и е .....Може и на лично да пишеш ,ако решиш.

# 497
Това цена за секцио ли е ? Повече е от при нас . Тук секцио е около 1200 като всичко е включено в цената . Доплаща се ако се иска отделна стая или да си с мъжа си примерно . Чисто е , дават всичко за бебчо и майката.(памперси, превръзки и тн .) Храната също е на ниво , идват с меню всеки ден и си избираш какво да хапваш за деня , те правят заявка сутрин , избора е много голям . Но 2400 наистина не е малко .
Същото е и при нас, но очевидно на двойна цена. В пакетите нямаш допълнителни изследвания при нужда, нито спешни прегледи. Иначе за раждането пак всички е включено в цената и храната е с избор. А разликата между естествено и секцио е около 200лв, тъй че пак си е двойно от при вас.

# 498
Педиатър за бебето се избира преди раждането. Може и сега да почнете да издирвате. Много от тях не приемат нови пациенти или няма да ви допаднат. С баткото (термин септември) се оговорих с педиатърката през юли. В деня на изписването й звъннах и на следващия ден беше у дома на първо посещение.

Аз като избрах да се следя в МД Варна преди 6г цената на пакета им беше с 50лв по-скъп отколкото да съм другаде по ЗК и да си доплащам фетални и т.н. Но за тези 50лв отгоре толкова екстри има, че е трудно да се изброят. И лежах на системи, и спешният им кабинет ползвах, 4Д прегледи, безплатни болнични, телефонни консултации, допълнителни ехографи накрая като имаше проблем...А стандартът им е на почти същото ниво както сега тук в Англия.

Но има лекари и болници в Бг, които меко казано са го обърнали на търговско дружество и направо онемявам какви цени слагат. Кожодерство!

Аз от самото начало съм с проблемна носоглътка особено вечер/сутрин.

# 499
Преди няколко дни започнах да пия по таблетка магнезий, че се събуждах нощем с ужасни крампи на крака и като цяло усещах, че ми липсва. Обаче днес чета на опаковката, че се пие по половин таблетка на ден, колкото и да е странно. Аз съм пила по една, магнезият е обикновен Допел херц, с бърза фаза и депо фаза, по 500 мг. е цяла таблетка. Дали е вредно? И дали ми е много да продължавам така? Определено вече се усеща подобрение, може би защото съм пила направо ударно...

Друго нищо не съм пила от близо месец, преди това пих известно време комбинирани витамини за бременни. Не знам по каква причина се правят такива таблетки, пък да ги чупиш на две и да се чудиш къде да държиш половинките.

# 500
Преди няколко дни започнах да пия по таблетка магнезий, че се събуждах нощем с ужасни крампи на крака и като цяло усещах, че ми липсва. Обаче днес чета на опаковката, че се пие по половин таблетка на ден, колкото и да е странно. Аз съм пила по една, магнезият е обикновен Допел херц, с бърза фаза и депо фаза, по 500 мг. е цяла таблетка. Дали е вредно? И дали ми е много да продължавам така? Определено вече се усеща подобрение, може би защото съм пила направо ударно...

Друго нищо не съм пила от близо месец, преди това пих известно време комбинирани витамини за бременни. Не знам по каква причина се правят такива таблетки, пък да ги чупиш на две и да се чудиш къде да държиш половинките.
Хич не е много не се паникьсвай Simple Smile аз пия 2х1, а на някои директно им изписват 3х2, тъй че даже с една таблетка на ден не знам как си усетила подобрение.

# 501
На документа, който прилагат към папката всичко пише. Ако попиташ, всичко ще ти кажат с най-малката подробност. Ако сте с електронните досиета и нямаш папка, попитай акушерката на следващия преглед и ще види всичко на компютъра си. Дори ще ти го принтира, ако я помолиш.
4Д ехограф има в много малко болници. Но пък във всички частни кабинети предлагат такива и често има промоции.
Съветът ми е да се запознаеш добре със системата тук, за да не оставаш всеки път разочарована. Всъщност е страхотна!
Честити сини гащи!

Моите бременности за сега са идентични във всички отношения. Да видим как ще продължи занапред.

И в двата рода имаме гена за близнаци и на всеки първи преглед изтръпвам докато не потвърдят, че бебето е едно. Леко да ти е и да остискате до термин!

Аз попитах доста неша,но отговорът беше не предлагаме тук такова нещо само в частна клиника,попитах дали може да преброим пръстчетата,с каква плацента съм и колко см е бебчето.Отговорът беше не правим това в тази болница.Мисля че има разлика,защото аз съм в Уелс.Моя близка живее в Стоук и там и обръщаха ужасно много внимание както при всички мами.Късмет явно,какво да се прави.Благодаря ти Pampers

Криси, мисля че е задължително, на първата ФМ в 13 г.с. брои пръстчетата и на ръце и на крака, всичко провери едно по едно като обясняваше през цялото време, това си има, онова си има, 3 снимки ми даде. Сега в 20г.с. не можаха да видят всичко и ме извикаха след седмица пак, всичко да се огледа, казват грамаж и всичко, което попитам. Или ти се е паднала някаква гадна, дето нарочно не е казала или не знам... но в картона трябва да пише. Аз съм с апликация и вътре въвеждат всичко и си чета после от телефона.

# 502
Памперс при кого ражда в МД ?

# 503
Аз съм с 3×2  магнезий. При това има различни съединения на магнезия, някои от тях се усвояват по-лесно. На мен ми предписаха Магнерот, което (май) е магнезиев оротат. А магнезият без рецепта е друго нещо и се усвоява по-малко.

# 504
Весела и аз съм на магнезий 3×2 или 3×1 .Една таблетка е 500 мг. Няма да ти навреди това ,че си вземала по една на ден.Преди и аз съм пила на Допъл Херц ,но за крампите не ми помагаше.И преди бременността и сега пия Магнерот ,просто преди беше по 1 таблетка на ден.

# 505
Честити сини гащи!

Криси, мисля че е задължително, на първата ФМ в 13 г.с. брои пръстчетата и на ръце и на крака, всичко провери едно по едно като обясняваше през цялото време, това си има, онова си има, 3 снимки ми даде. Сега в 20г.с. не можаха да видят всичко и ме извикаха след седмица пак, всичко да се огледа, казват грамаж и всичко, което попитам. Или ти се е паднала някаква гадна, дето нарочно не е казала или не знам... но в картона трябва да пише. Аз съм с апликация и вътре въвеждат всичко и си чета после от телефона.

Аз съм в Уелс иЗпратих на Pampers листа който са ми закачили в папката и тя самата остана очарована.Тук явно е по-различна системата не знам.За съжаление съм попаднала на място което е като село

# 506
Относно магнезия, поствам един коментар на съфорумка:

lady_gothic, ама вярно изобщо не ти личи коремчето Heart Eyes Моят е като на бременна в 7-ми месец Joy

# 507
Памперс при кого ражда в МД ?

Малкия Яков. Но от години не е в България.

# 508
  • Наблизо
И моят е много голям корема.Забелязах,че се подувам напоследък При нас е адска жега и като се вдигнат температурите през деня и ставам като балон.
Аз нищо не съм купила още,сега се насландисвам на една количка...но дрехи нищо не съм взела.Кажете че има някой като мен хаха

# 509
И моят е много голям корема.Забелязах,че се подувам напоследък При нас е адска жега и като се вдигнат температурите през деня и ставам като балон.
Аз нищо не съм купила още,сега се насландисвам на една количка...но дрехи нищо не съм взела.Кажете че има някой като мен хаха
И аз не съм купила абсолютно нищо още 😁Харесала съм си количка,кошари,столче за кола и много други неща,но ще купим всичко заедно може би към края вече 🙂Правя си един списък за покупки 😀

Общи условия

Активация на акаунт