НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 383
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте мами записвам се и аз с две момчета за средата на ноември Simple Smile досега съм качила 8кг в 19 седмица влизам утре и ми се струва прекалено много. Какво ще кажете?

# 601
Аз съм с термин 16 ноември и броя, че съм 20+4. С близнаци друго ли е?
Гугъл казва, че с близнаци се качва 4-6 паунда през първия триместър и 1.5/седмица след това. Така че като кг изглежда очаквано.

# 602
Ирина, добре дошла. За двуплодна бременност може би 8 кг са ок. За едноплидна нормата за този период е 4-5 кг, но зависи и от какво тегло тръгваш. На по-слабичките е разрешено (а май и по естествен начин се получава така) да качат повече. Но как така утре влизаш в 19 г.с.? Аз съм 19+1 с термин 27.11

Веси, мерси за съвета относно парфюма на свекървата, но тя е хипер чувствителна и ако й направя такава забележка със сигурност ще се обиди. Не е много съобразителна и поради този й дефект сме имали караници в миналото. Идва веднъж седмично и доста ми помага в този ден и затова не желая да си разваляме отношенията. Сигурна съм, че ако й направя забележка, ще го приеме като заяждане, а то не е така. В колата се возих с отворен прозорец в горещината, до такава степен не ми понасяше парфюма й. След второто секцио майка ми беше с мен няколко дни в болницата, за да ми помага и най-вече да си имам компания (имах право на придружител). Така се беше окъпала в парфюм и тя, че я пратих вкъщи да си мие косата. Явно още ми беше чувствително обонянието, а пък и за новороденото бебе не е приятно.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 01:42 от Anastasiya_S

# 603
Ужас. Определено не съм толкова дипломатична. Особено като ми е лошо 😁

# 604
Веси и аз съм с термин 16.11.2019 Simple Smile Добре дошла, Ирина Simple Smile

# 605
За килограмите - 22 + 3 съм, качила съм около 9 кг. Като 5 от тях са до 10 г. с., останалите са досега. Множко ми се струват, но.... А уж не ям кой знае какво, ограничавам се, ама...

За морето - на мен много ми се ходи, нямам притеснения честно казано. Обаче ММ нещо се дърпа. Все пак се надявам да успея да го убедя и да отидем за няколко дни.
За водата знам, че не е хубаво да се влиза от хигиенна гледна точка и зарафи евентуална поява на гъбички.

# 606
Аз до момента 22 седмица съм плюс 6 кг . Външно не знам къде 😂 поне не намирам разлика освен корема .

За морето и аз няма да рискувам , ние сме от Варна и вчера слязох към 5 колкото да видя водата . Но другата година  ще плажуваме , няма да избяга плажа . Не ми е чисто и на мен и вода и пясък .

Момичета мажа се с какво ли не ... е гърдите ми имат стрии вече ... страхотно . 😒

# 607
Аз в БГ море не бих влизала, имайки предвид липсата на каквато и да е канализация и какво се излива там, но всеки си знае. Hug

+ 5 съм за сега, не съм мръднала от миналата ЖК, а откакто съм на диетата за ГД пък съвсем. Доволна съм.

# 608
Ние се отказахме от морето, защото като цяло жегите не ми понасят - "раздувам" се, а няколко познати казаха, че страшно са се подули повреме на морската почивка. Освен това, трябва да се пазиш от слънцето и да не седиш в най-топлото между 10 и 16 и то какво ти остава... ММ не иска без мен на плаж - двамата да си седим в стаята пред ТВ го можем и вкъщи. За влизането мен ме е страх от топлинната разлика - пак трудно я понасям. За водата и да се топнеш, после трябва да ходиш да си пускаш микробиология - такова ни е черноморието Sad

Общо взето неистово много ми се ходи да се попличкам малко, но негативите са май повече. Може за 3-4 дена, ако се чувствам ОК да идем, но няма да е същото Sad

Иначе ще засилим балкана - планираме уикендите да сме на вилата. Хладно, зелено, тихо, бабите ни глезят... и да се възползваме докато можем, че после ще глезят внучето Grinning

# 609
Аз съм в 19г.с. и съм +7 🤣незнам до колко ще стигна, но се стряска малко. С първото качих 20кг и ми се струваше много, а сега се надявам да са "само" толкова. Как се променят нещата!

# 610
Аз в БГ море не бих влизала, имайки предвид липсата на каквато и да е канализация и какво се излива там, но всеки си знае. Hug

+ 5 съм за сега, не съм мръднала от миналата ЖК, а откакто съм на диетата за ГД пък съвсем. Доволна съм.
Здравей,каква точно диета пазиш,че всеки различно казва за нея. Хапваш ли плодове Simple Smile

# 611
Много ми се иска да не качвам повече от 10-12 кг, че с първата бременност качих близо 20 и голяма част ми останаха. Решила съм след като са родя да ги свалям и затова ми се иска да не добавям още.

River, вие се оплаквате от жега, не знаете жега какво е...Тук стига до 40 градуса (понякога и над), днес е само около 35-36. В коридорите и баните вкъщи, тоест където няма климатик е 32. Съответно намразих лятото и донякъде почивката на море. Тоест обожавам морето, но на плажа е адска горещина. Вечер също е топло, влажно и задушно и не е приятно за разходка. Относно часовете за плаж, така и така в следващите няколко години и да не искате ще ви се налага да ходите рано сутрин и късно следобед, защото с малки деца няма как иначе. Описаната почивка на планина и на хлад обаче, също звучи много добре. Ние в средата на юли отиваме за 10 дни на почивка all inclusive. С малки деца няма да е истинска почивка, но поне няма да готвя, чистя, оправям легла и няма да съм сама с двете. Взехме и майка ми този път, че иначе мъжа ми няма да може да помирише шезлонг, а аз бременна в горещината няма как да тичам след малката насам-натам. Ходенето ни е само сутрин рано на плажа. После става време за обяд, хранене на малките, къпане, следобеден сън и т.н. Така че няма баш да си почина както си трябва, но в сравнение с ежедневието ми, ще е почивка.

# 612
Момичета, здравейте,
относно качването на килограми , някой беше написал, че не яде кой знае какво.
На мен ми помага myfitnesspal приложението и си логвам храната или просто записвайте си на листче какво точно сте яли и кога разбира се и може да се окаже,че не хапвате малко...

Поне при мен така се оказа и всъщност така си дадох сметка , че менюто ми се състои от въглехидрати и фруктоза и промених това.

Вижте с целулита и задръжката на вода не мога да се справя. Ако затова имате съвети, приемам ги.  Grinning

18г.с. +5 дни , качени 3 кг

Поздрави,

Мила

# 613
Аз съм 21+3 с близнаци и до тук съм 5.5кг нагоре (само на корем и цици) 😉. Хапвам си без да се ограничавам и почти нямам движение. Явно организма ми е такъв. Започнах от 50кг.

# 614
Говорите за кг.20 седмица +2 дни -1кг.Но като цяло аз си имам в излишък.С каката качих 12 кг сега се надявам поне на 5.Но съм на строга диета заради ИР.Термин 19.11 но пол не се знае.Ние ще ходим на море,не съм плувец но смятам да се топвам.До сега съм нямала проблеми с инфекции.

Общи условия

Активация на акаунт