А английски няма ли да учим? - 3

• 79 080
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Във Фарос са 2 вечери по 3 часа, поне за немския (онлайн). Не ми се вярва за английски да има разлика.
Свидетел съм как колеги научават доста добре английски и в по-късна възраст, а за три нива, както е ваучера, със сигурност ще напреднеш, ако учиш съвестно.

# 661

На какво ниво си? Ако си поне на А2 аз ползвам praktika ie виж има малко безплатна версия, където, си говориш, поправяте изкуствен интелект, можеш да си създаваш сама теми за разговор + желана граматика да упражняваш.
Това приложение ли е? Не го намирам в магазина Rolling Eyes Аз си търся някакво подобно на дуолинго, но за учене на английски. Много е удобно и наистина се научават някакви неща с много повтаряне, а и  те подсеща да не забравяш. И е безплатно, най-вече.
Януари започва нов курс с Джей, мисля да се записвам. И моята идея е да съм по-сериозна през 2025 г.

# 662
Здравейте, ваучерите безплатни ли са или се доплаща все пак някаква част от наша страна? Понеже пише в мейла цена 900 лв. Нещо съмнително бързо стана цялата процедура и се чудя дали не трябва да правя нещо допълнително или да си чакам да се събере група за обучение.
Днес пуснах заявление за нов ваучер, одобриха ме. Преминах и входящо ниво в школата, където искам да се обучавам и от там ми изпратиха имейл, че съм одобрена. Какво следва, имате ли представа?
Благодаря!❤

# 663
  • София
В Училища Европа нищо не се доплаща. За другите не знам... вие къде се записахте? Simple Smile

Нашият англуски там иначе е два пъти седмично в понеделник и сряда от 18:30 до 20:45ч и е добре като график.

# 664
Избрах Фарос

# 665

На какво ниво си? Ако си поне на А2 аз ползвам praktika ie виж има малко безплатна версия, където, си говориш, поправяте изкуствен интелект, можеш да си създаваш сама теми за разговор + желана граматика да упражняваш.
Това приложение ли е? Не го намирам в магазина Rolling Eyes Аз си търся някакво подобно на дуолинго, но за учене на английски. Много е удобно и наистина се научават някакви неща с много повтаряне, а и  те подсеща да не забравяш. И е безплатно, най-вече.
Януари започва нов курс с Джей, мисля да се записвам. И моята идея е да съм по-сериозна през 2025 г.

https://praktika-ai.onelink.me/SO7f/referral
в гугъл плей стор го има, първите уроци са безплатни. Писах на този Джей никакъв отговор, и аз мислех за се запиша, но се отказах.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 23:10 от Sephora ❤

# 666
  • София-Младост
Едната Кабина започна часовете по АЕ, моя колежка е ниво А1, три пъти седмично са 18,30-21,30.

Аз започвам на 14.01. с другата Кабина, вт/четв 19-22, неделя 10-11,30, всеки понеделник - 12:45-14:15ч. В понеделник ще съм само слушател Sad
Задължително трябва да се посетят 3 от четирите часа. Ще е доста ускорено като гледам, три нива за 6 месеца...не го виждам да  емного ефективно. Но хванала съм се на хорото, ще го изграя.

# 667
  • София-Младост
Не мога да редактирам, затова са две мнения едно след друго. Получих договорът от Кабината и в имейла са направили уточнение, че са допуснали грешка и вторник ичетвъртък сме от 19 до 21, а не до 22. Съвсем друго си е това.

# 668
  • София
Случайно забелязах, че в Duolingo има курс Intermediate English. Препоръчвам платформата и методиката, която ползва. Аз научих 4 езика по време на пандемията. Научих имам предвид до четене и елементарен разговор, колкото да се оправя. До В1 стигат някои курсове, други не, но ученето ми беше основно оттам.
Въпросният курс по английски трябва да е В1.

# 669
Това приложение praktika не е ли платено? Имаше и още две приложения, които видях в youtube, но не сещам за името им. Изтеглих ги от Google Play Магазин и после.при въвеждане на данни за английски език,  и преди да зъавършиш регистрацията, те пита по някакъв начин да платиш-или чрез мобилния оператор или с дебитна и кредитна карта. Бях много разочарована. Бях се притеснила да не бяха ме набутали с разходи по сметката ми. Всички приложения ги направиха платени.
Слушам бързи видеа в youtube по английски език. Не ми оставя много време да уча, гледам дълги видеа в youtube и да чета. Имам чувството, че съм прегоряла. Нещо не мога да запомня английските думи и тяхното значение и обяснение. Също едва разбирам, когато говорят по английски език. Или съм много уморена и мозъкът ми е блокирал.

# 670
Това приложение praktika не е ли платено? Имаше и още две приложения, които видях в youtube, но не сещам за името им. Изтеглих ги от Google Play Магазин и после.при въвеждане на данни за английски език,  и преди да зъавършиш регистрацията, те пита по някакъв начин да платиш-или чрез мобилния оператор или с дебитна и кредитна карта. Бях много разочарована. Бях се притеснила да не бяха ме набутали с разходи по сметката ми. Всички приложения ги направиха платени.
Слушам бързи видеа в youtube по английски език. Не ми оставя много време да уча, гледам дълги видеа в youtube и да чета. Имам чувството, че съм прегоряла. Нещо не мога да запомня английските думи и тяхното значение и обяснение. Също едва разбирам, когато говорят по английски език. Или съм много уморена и мозъкът ми е блокирал.

Praktika платих за 3 месеца, виж в юнюб има видеа, като платиш, как после да не продължат абонамента и мен ме беше страх точно от това. Като влезеш в гугъл магазин и от там абонаменти и т.н. Сега платих SpeakPal в зеленикаво лого е 30 Е за цяла година, кото там мога да ползвам много езици паралелно. Praktika  си заслужава повече за английския, аз минах до В2 всичко и отделно можеш да си правиш сама теми, примерно имаш представяне някакво, избираш и каква граматика да ползваш и генерира разговор. Има и хубав речник, където си запеметяваш думата и пример, с превод на български ако искаш или остава с английско обяснение. На Praktika първите уроци са безплатни.

# 671
Имам въпрос за Google Translate. Имате ли проблем, когато изричате гласово дума или изречение, както на български, така и на английски, да не ви разбира и съвсем друго да изписва на екрана? Или пък аз не изговарям правилно думите?!

# 672
  • USA
Може би не ги изговаряш правилно, няма ли опция като на "сири" да го обучиш на твоя акцент т.е четеш няколко изречения и то се настройва на твоя "изговор"?

# 673
Може би не ги изговаряш правилно, няма ли опция като на "сири" да го обучиш на твоя акцент т.е четеш няколко изречения и то се настройва на твоя "изговор"?
Не знам дали има такава опция в Google Translate да го обуча на моя акцент. Няма значение. Като не ме разбере, пиша.

# 674
Гугъл асистентът мисля че има някакво свикване, но преводачът не съм сигурна че може.

Общи условия

Активация на акаунт