А английски няма ли да учим? - 3

• 77 622
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
По програмата с безплатните курсове за работещи ме отрязаха, защото съм участвала преди 10г., по друга програма и сега не може. Та ще търся школа съм решила за А2 като ниво, иска ми се присъствено да е.
На мен ми писаха че може да кандидатствам за език,независимо че вече имам ползван воучер по Аз мога

# 586
Най-големият ми проблем е слушането и разбирането.

Отиди на лекар. И аз по принцип имам проблем да разбирам непряка реч, имам предвид реч от телевизор, кино, че даже и телефон понякога. Но проблемът беше лек, а сега на зряла възраст стана по-тежък. Ходих на лекар и се установи, че има сериозна загуба на слух във високия диапазон и заради това не чувам пълноценно думите. Иначе чета свободни английски книги и знам лексиката. Направо с родих с Нетфликс, където винаги има субтитри на английски.
Едва ли проблемът е оттам!? Благодаря за съвета все пак! Чувам доста добре на български език. Като се говори отчетливо и бавно по английски език 80-90% разбирам. Но при бързо говорене, да говорят native speaking, тогава почти нищо не разбирам. Боря се с този проблем от доста дълго време. Всеки ден слушам английски кратки клипчета до 1 минута по английски език. За толкова имам време вече. Може да е от бедния ми лексиков запас. Когато чета статии, гледам филми или видеоклипове, доста непознати думи имам и не мога да разбера смисъла. Гледам филми и видеоклипове с английски субтитри.

# 587
Слушай повече, ще свикнеш. Пускай си ги за фон на телефона, докато си работиш нещо у дома. Не е нужно всяка дума да ти е ясна.

# 588
По програмата с безплатните курсове за работещи ме отрязаха, защото съм участвала преди 10г., по друга програма и сега не може. Та ще търся школа съм решила за А2 като ниво, иска ми се присъствено да е.
На мен ми писаха че може да кандидатствам за език,независимо че вече имам ползван воучер по Аз мога
А кой ти писа? На мен ми се обадиха по телефона и така ми обясниха, че ме може.
Има ли одобрени по програмата, които и преди да се ползвали безплатните курсове, тогава май беше по програмата "Аз мога'"

# 589
Писах до Агенцията с въпрос мога ли да кандидатствам друг език, при положение че съм била по програмата Аз мога английски? Отговориха ми че може , както и че може английски но не тези нива,които съм ги учила.

# 590
  • София-Младост
Някой получил ли е обаждане от доставчика на услугата за започване на курс? От Кабината казаха, че ще се обадят, че ще се започне евентуално октомври, но д осега нищо.

# 591
Аз също 2012 г. по Аз мога изкарах 3 нива английски език и сега имам ваучер за 3 нива немски език. Друг е въпросът, че от школите изобщо не се обаждат ще се почва ли този курс...

# 592
На мен ми се обадиха за немски, започваме другата седмица. На други им бяха казали ноември, в немската тема.

# 593
  • столицата
Инфо от днес от Кабината - най-рано ноември ще започнат курсовете при тях. Някой вече да започва и къде?

# 594
  • София-Младост
Инфо от днес от Кабината - най-рано ноември ще започнат курсовете при тях. Някой вече да започва и къде?
Несериозно подхождат Sad

# 595
А онлайн курсовете как се провеждат на включена камера или не е задължително? Реално знае ли се кой седи отсреща, срещу даденото име или не?

# 596
Джина здравей Simple Smile
Аз също съм от хората, на които трудно им се получава ученето на езици.
С говоренето и писането на английски, не съм никак добре, но поне за слушане и четене мисля, че имам доста добро ниво. Поне при мен съм усетила, че най-много ми помага това да ми е интересно и да чета или слушам често нещо на даденият език.
За да се случи това, трябва да не е урок, а нещо, което ми е приятно да правя. За подобряване на разбирането на говор ми помага някой интересен сериал или дори любим сериал, който съм гледала на български, а за да уча език си го пускам да го изгледам на съответният език. Първоначално със субтитри примерно от Нетфликс, постепенно може да се махнат.
За четенето процедирам по същият начин. Първоначално прочетох примерно на английски поредицата за Айла, която ми е любима и съм чела поне няколко пъти на български. Така дори да имах нещо непознато ми беше лесно да схвана смисъла, тъй като съм чела поредицата няколко пъти. Постепенно разбира се минах и на непознати сериали и книги. Дори да не схващаш всичко в началото с течение на времето започваш сам да се усещаш как вече разбираш все повече и с по-малко усилия. По същият начин процедирах след това и с немският, но за съжаление и там посоката ми е само от немски на български, съответно слушане и четене, но не и говорене и писане, но и на това съм доволна. След вече десетки сериали на немски нивото ми на разбиране е коренно различно от първият сериал, където редовно спирах и четях субтитрите, проверявайки непознати думи.
Децата като бяха по-малки също след едно лято, през което изгледаха няколко сериала на английски рязко дръпнаха нивото.
Успех с безплатният курс, сигурна съм че ще се получат постепенно нещата и ще има полза от него.
Благодаря ти, Айла!
Откакто започнах да слушам Джей, и особено това, което беше обяснил за ученето на език, започнах да слушам и други кратки видеа със субтитри и наистина се учудих колко много разбирам. Преди някак имах преграда и бях убедена, че е трудно и проблемът е в мен. Права си за това, че ако ми е интересно и не е зубрене на времена и глаголи имам много по-голям интерес. Винаги съм имала страх да уча перфектните времена, защото обясненията са ми толкова трудни за разбиране. Аз и в българския не помня кое спрежение в кое време е , просто го използвам. Искам така да ми се получи и в английския - да не се замислям.

# 597
Джина здравей Simple Smile
Аз също съм от хората, на които трудно им се получава ученето на езици.
С говоренето и писането на английски, не съм никак добре, но поне за слушане и четене мисля, че имам доста добро ниво. Поне при мен съм усетила, че най-много ми помага това да ми е интересно и да чета или слушам често нещо на даденият език.
За да се случи това, трябва да не е урок, а нещо, което ми е приятно да правя. За подобряване на разбирането на говор ми помага някой интересен сериал или дори любим сериал, който съм гледала на български, а за да уча език си го пускам да го изгледам на съответният език. Първоначално със субтитри примерно от Нетфликс, постепенно може да се махнат.
За четенето процедирам по същият начин. Първоначално прочетох примерно на английски поредицата за Айла, която ми е любима и съм чела поне няколко пъти на български. Така дори да имах нещо непознато ми беше лесно да схвана смисъла, тъй като съм чела поредицата няколко пъти. Постепенно разбира се минах и на непознати сериали и книги. Дори да не схващаш всичко в началото с течение на времето започваш сам да се усещаш как вече разбираш все повече и с по-малко усилия. По същият начин процедирах след това и с немският, но за съжаление и там посоката ми е само от немски на български, съответно слушане и четене, но не и говорене и писане, но и на това съм доволна. След вече десетки сериали на немски нивото ми на разбиране е коренно различно от първият сериал, където редовно спирах и четях субтитрите, проверявайки непознати думи.
Децата като бяха по-малки също след едно лято, през което изгледаха няколко сериала на английски рязко дръпнаха нивото.
Успех с безплатният курс, сигурна съм че ще се получат постепенно нещата и ще има полза от него.
Благодаря ти, Айла!
Откакто започнах да слушам Джей, и особено това, което беше обяснил за ученето на език, започнах да слушам и други кратки видеа със субтитри и наистина се учудих колко много разбирам. Преди някак имах преграда и бях убедена, че е трудно и проблемът е в мен. Права си за това, че ако ми е интересно и не е зубрене на времена и глаголи имам много по-голям интерес. Винаги съм имала страх да уча перфектните времена, защото обясненията са ми толкова трудни за разбиране. Аз и в българския не помня кое спрежение в кое време е , просто го използвам. Искам така да ми се получи и в английския - да не се замислям.
Кой ли помни българската граматика?! Когато нещо не ми е ясно на английски език като глаголно определение, сегашно, минало и бъдеще несвършено, свършено и неопределено време, чета ш уча граматиката на български. Съвсем съм забравила тази граматика. Бях много добра по български език в училището. Неопределеното време съвпада с перфектно време по английски език. Минало свършено време съвпада с минало просто време. А минало несвършено с минало продължително време.
И ние говорим и пишем на български език просто интуитивно. Не се питаме защо е така, нали?

# 598
Те точно глаголните времена... според мен не са баш съпоставими между български и ианглийски, освен естествено простите че там няма много какво за чудене. Но пък точно те най-много се ползват все пак, та зависи и на кого за какво му трябва езикът.

# 599
Ами, то това е научаването и говоренето на един език - да не се замисляш какво и как да го кажеш, а да ти идва отвътре интуитивно. Като, разбира се, говориш граматически верни и смислени неща Grinning

Общи условия

Активация на акаунт