Тренировки в домашни условия - 100

• 25 928
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам въпрос: ако си правил фаст 36 часа, даже май вече отиват към 38 и се каниш да идеш на спининг, кое е най-доброто за закуска? Мисля си за яйрян и сурово барче или печени лешници или яйца. Но с яйцата мисля, че няма да ми се получи добре. Ако ям нещо по-готвено после ми се връща в гърлото.

# 616
Банан + бронирано кафе с малко мляко?

# 617
Банан + бронирано кафе с малко мляко?
Идеално, тъкмо изядох един банан преди да те прочета. Бронирано кафе не пих, но хапнах 20 гр лешник.
Инструкът все ми се кара, че ходя незакусила и товаря много сърцето така.

# 618
Непокорна, приятна почивка!
Агент, за мен също би било интересно да споделиш как тренираш  и се храниш в различните периоди от годината.
От мен днес Max Interval Plyo. Определено с всяка следваща тренировка се чувствам по-силна и по-лесно ми се получават упражненията.

Събирам идеи какво бих могла да правя на плажа като тренировки. Обикновено на края на плажуването правя крос по плажа, но няма да ми е достатъчно вероятно.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 20:40 от Mihaide

# 619
Аз съм отново с мускулна треска на задно бедро от Strong Body Stacked Sets: Lower...не знам защо така, до сега не ми се е случвало такова нещо, обикновено след второ трето изпълнение на една тренировка спирам да получавам мт, а тази продължава и продължава да ми носи...поне на задника вече не получавам.
Днес трябва да правя цялата Pyramid Pump, обаче с тази мускулна треска май ще е по добре да я разделя на две и днес да направя само горна част, а утре долна...

# 620
Ако (както е през лятото) съм във "възстановителен" период гледам да имам по нещичко почти всеки ден. Но не се втелясвам във минути или интензитет на тренировката - гледам да имам разнообразие и движение, но целта ми е да си осигуря активна почивка и тонус, за разлика от есенно-зимния период, когато гоня покачване на сила и мускулна маса (през пролетта целта ми е чистене). Разбира се, когато имаш конкретни фитнес цели ако търсиш резултат се налага да съобразиш менюто си с тези цели и като калории и като макроси.
Ще си позволя за се закача за болднатото, както и последното изречение от цитата. Ще ми е интересно, а вярвам и полезно ако споделиш повече подробности относно промените, които търпят заложените калории и макроси през различните периоди/цели.
Доста сме я дъвкали темата тук последните 5-6 год (а и съседната тема за тренировки и хранене си е точно по темата), но накратко моята стратегия с храната е такава (тренировъчни макро и микроцикли ферман бях писала в темата преди 2-3 години, ако не се лъжа):

Октомври - Януари - празници и лошо време. Ясно е, че не е оптимално време за "отслабване". На принципа всяко зло за добро аз правя ударение на силови тренировки с тежести (и високи и ниски) и съзнателно се опитвам да държа % протеин доста висок, дори ако се налага да се купуват добавки, за да способства изграждането на екстра мускулна маса. Въглехидрати на мен са ми винаги необходими при тежко трениране, но подбирам добри комплексни такива (гречка, просо, боб, нахут, леща, киноа, сладък картоф); ако искам да ям сладко (прост въглехидрат) гледам да е непосредствено след тренировка и да не прекалявам с количеството. Мазнини си ям, но подбирам - авокадо, орехи, зехтин, бадеми... Опитвам се калориите да не надвишават твърде често 120-130% от тези за поддръжка на (моите) килограми - т.е. не си развалям празничните трапези, но се опитвам нещата да са под контрол. Разбира се, не винаги се получава, най-вече след 2 чаши вино силата на волята изчезва, та последната есен/зима си самозабраних пиенето вкъщи ако нямам гости и това се оказа учудващо добро решение.  Качването на няколко кг не го драматизирам, стига да съм тренирала редовно и яла умно!

Февруари - Юни
- време за "чистене". Към тренировките с тежести добавям и кардио - и кратки високоинтензивни (рядко) и дълго монотонно кардио (често, успокоява ме!). Храната се опитвам да държа на 75-80% от нужните ми за поддръжка калории (т.е. дефицит, но не брутален!). Мазнини и въглехидрати почвам да ограничавам постепенно - първо падат бързите въглехидрати, после намалявам мазнините (но не ги елиминирам!), последно почвам да си контролирам сложните В. Изкукуригвам от ядене на яйчни белтъци, обезмаслена извара, риба и пилешко. Меря порциите си на кантар и си броя маслините и бадемите. Това е периода в който MyFitnessPal апликацията ми става най-добър приятел и определено изглеждам като "вманиачена" на публиката. Очаквам много бавно и качествено"отслабване" в този период - под "много бавно" разбирайте 1-1.5 кг/МЕСЕЦ и то не всеки месец!

Юли-Септември - време за релакс, ядене на плодове на корем, лежерни тренировки - йога, пилатес, барни тренировки, малко кардио, но тежести в горещото не пипвам и няма сила, която да ме накара да правя високоинтензивно кардио тип Шон на температура над 18С в стаята. Каране на колела и кънки с децата, походи с приятели - ето такива прости неща. А, и много Просеко/Кава/какводаебяловино! Grinning Макроси не контролирам, но тотала на калориите го държа под око, т.е ако съм яла кроасан сутринта (щото насред френска пекарна е грях да не го изядеш) и сладолед следобед вечерям със салата без зехтин.

Ваканциите, особено по интересни дестинации, са особено деморализиращи и просто гледам да си подбирам най-доброто от предложенията и си позволявам да опитвам дори безобразията. Салата + немазен протеин до наяждане, за да не мога да прекаля с местните изкушения. Най-много ме препъва пиенето и то разни озахарени коктейлчета, които всеки барман пробутва. Хотели се избират по наличието на полуприличен фитнес Grinning

Горното работи за мен, НО не твърдя, че е единственият подход, нито че е оптимален за всеки.
Имам си дори пинборд за манджи, все пак аз съм Телец и чревоугодник! Grinning Grinning Grinning

PS Също така да не се разбира "правя само силови тренировки" в фаза "качване на ММ" - няма такова нещо! Винаги има баланс и разнообразие, просто акцентът е или върху силови или върху кардио или върху нещоситам, но никога не са еднообразни тренировките в рамките на седмица/месец/макроцикъл.

PS Според мен не трябва да се абсолютизира "времето за трениране" - нито можем да сравняваме 90 мин ИН йога с 30 мин ХИИТ. Това, че Пенка, Ганка и Станка у форумО тренирали по 2 часа на ден не означава, че на вас са ви нужни толкова или че с такива тренировки вие ще постигнете вашите лични цели.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 18:49 от Agent Provocateur

# 621
Огладнях от пинборда! Значи ли, че съм чревоугодник.
Възхитих се на фазата до юни. 😊 Допадат ми такива временни "мании".

# 622
Агент, благодаря ти за изчерпателната информация. И аз съм телец, припознах се в много от маниите ти Grinning
Много ми е трудно с храната. Хем се старая и имам воля, хем в някакви моменти така избухвам, че после ми е тъжно.
За днес отчитам една Джил, по-доре се чувствам вече, вчера не знам какво ми стана, такава умора...

# 623
Още един ♉ на борда - където не помага волята, помага инатът😁Да живее виното 😄

# 624
Agent, благодаря и аз за времето, което си отделила да споделиш своя метод, за интересния разказ и за снимкита на вкусна храна. Добре, че днес ми е едва ден 2 на режима, защото със сигурност щях да се изкуша да хапна нещо.

Вчера вечерта освен йога (на Витас - сега съм на негова вълна), правих и една 30-минутна тренировка на Руми от платения ми режим. За днес още не съм измислила ... вероятно втората тренировка на Руми и пак йога. Утре сме планирали разходка из планината, за което децата са "супер ентусиазирани."

# 625
След вчерашния ми свободен по програма ден, днес- deep core pilates и 12км извървени до момента.

Благодаря за отговора, Agent Provocateur! И аз си представях нещата така горе- долу.
Факт е- всичко вече е казано, измислено, изпробвано, изписано, коментирано.
Трансформиращите дневници ги следя сравнително от скоро, може и да е била предъвквана тази инфо там, интересът ми в случая беше провокиран от вчерашен коментар в "Тренировки в домашни условия - 100". В теми като тази е напълно закономерно да бъде проявено любопитство към споделена работеща за някого формула, колкото и индивидуална да е тя. Прекрасно разбирам, че за съжаление се стига до досадно предъвкване на едно и също; осъзнавам, че е неприятно. Именно заради това скромното ми мнение е, че такива изключително полезни и в същото време синтезирани "фермани" заслужава да бъдат включени в първия пост на темите- и на двете.

# 626
Агент, благодаря за отделеното време и информация! Още един телец в кюпа! То  станахме цяло стадо! Joy Много сме, силни сме и вино пием! Наздраве! Wine Glass

# 627
То май вино пием почти всички /и сигурно заради това не можем да свалим прословутото последно кило/.
За днес - HiiT Circuit Upper Body от Ripped with HiiT, с която замених Metabolic Blast от LITE Series. Тренировката всъщност си беше за цяло тяло, въпреки че не удря много силно краката, тъй като тежестите остават сравнително леки/освен при едно упражнение за гръб, но там краката са пасивни/. В края имаше дълго разтягане и констатирах, че съм доста схваната. Явно и аз трябва да отделя половин час за среща с Витас.
П.П. Арсен, и аз имах подобен проблем с пълната пирамида/нямах и време, защото се падаше в делничен ден/ и я преместих в края на първа седмица, но след това се наложи да прередя изцяло втора.

# 628
Момичета, да се отчета и аз какво правя последно време. Намалих малко калориите и започнах по малко да свалям кг. Преди това само с тренировки не успявах да сваля, явно си трябва и диета. Grinning Старая се да не прекалявам с ограничаването на калориите, защото кърмя. Сори, че темата е за тренировките, но аз да си кажа и това. Grinning

По въпроса с тренировките, започнах да наблягам повече на силови трен, както ме посъветвахте по въпроса с целулита. Купих си тежести за глезени и правя няколко упражнения за бедра и дупе-махове с крака настрани и назад и нагоре(не знам дали така се казват Grinning) и махове от изправено положение напред и настрани. Сега разучавам още упражнения за крака и дупе. За горна част последно време правя ето тази на Били Бланкс: https://youtu.be/Pk_wI1CrdZE . Нямам много време да си търся подходящи трен в нета, но тези дни ще си харесам нещо ново. Нямам много опит с тренировките с тежести, но навсякъде чета, че те са най-добри за оформяне на тялото. Целите са ми да сваля около 3-4 кг, да намаля целулита колкото е възможно и да се стегна малко, като най-вече искам по-слаби и стегнати крака, и намаляване на мазнините около ханша.

# 629
За днес това https://www.fitnessblender.com/videos/kellis-abs-and-upper-body- … -superset-workout - два кръга.
Happy_mommy, тренировка с тежести на краката съм правила тази и много ми хареса https://youtu.be/CoQHNdOvL5w?list=PLdnmDwQzCjAvFidDA0HUEtkBdsOPYR2qZ

Общи условия

Активация на акаунт