Поликистозни яйчници - Тема 5

• 57 303
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Момичета можете ли да ми помогнете с разчитането на резултата?По спрциално -прогестерона нисък ли е или е добре?

# 676
ctefani, на кой ден от цикъла, както виждаш зависи от фазата ?

# 677
Точно на 21 ден.При нея цикъла е на интервал от 32 до 34 дни.Тя каза че имала течение и чувствала в момента ,че е в овулация.Ако въобще и настъпва овулация?Възможно е да идва цикъла и да няма овулация нали?Може би трябваше да направи изследването на 25 ден?Да разбирам ,че прогестерона е нисък и явно няма овулация?

# 678
За да се види дали е имало О трябва да се изследва 7 дни преди очаквания Ц. Ако е на 32 дни, трябва да се изследва на 25 ден, ако е 34 на 27 дни. Изследва се прогестерон и естрадиол. По тези резултати, показва, че няма, но не е изследвано да точния ден. Много АГ не се замислят, че Ц на всяка жена е с различна продължителност и съответно О не е винаги на 14 ден. Според мен желателно е да се напомня, че продължителността на Ц не е 28 дни, а вашата индивидуална продължителност.

# 679
Значи да не прибързвам със заключения?Благодаря!

# 680
Ако на 21-ви ден е имала цервикална слуз и е усещала, че е в овулация, изследването на прогестерона е трябвало да се направи на 28-ми ден, прави се 7 дни след доказана овулация. Всичко друго е хвърляне на пари за изследвания на вятъра.

И да, възможно е да имаш дори редовна менструация, но да нямаш овулация, доста време съм била именно така.

# 681
Здравейте! Искам да попитам тук има ли жени, които имат поликисти и ако има бих искала да знам след колко време забременяха и имаха ли затруднения със забременяването. Аз имах поликисти откриха ми ги преди около 10 месеца в испания АГ каза, че няма никакъв проблем всичко ми е в ред само дето имам кистите но те не са проблемни мога да забременея когато си поискам... да ама НЕ... и каза че нямам нужда от лекарства за да ги махна аз го послушах обаче след 2 месеца мен ме чоплеше това и реших да отида при друг лекар да ме прегледа казах й че искам бебе тя ми даде да пия овуситол Д пих ги някъде  3, 4 месеца но цикъла ми не се нормализира имах закъснение голямо след което си тръгнах за малко в БГ минах на преглед в софия АГ ми каза че имам кисти изписа ми кистоп след 3 месеца прием аз минах пак на преглед при нея каза ми че е много доволна от резултатите и че за 3 месеца аз успях да махна кистите и че имам и фоликулчета в яйчниците но ми каза да си продължа лечението до край до 6-тия месец и днес е моят 6-ти месец. Имам овулация всеки месец цикъла ми е в ред но не се получава всеки месец се надявам и нищо това ме съсипва... С партньора ми правиме опити от 1 година. Ще бъда много благодарна, ако някои ми даде съветии. П.С. края на месеца ще отида на преглед отново! 🙂

# 682
Всички пишещи тук са със СПКЯ...
Темата е пълна със съвети от всякакво естество.

# 683
При някои жени забременяването не е проблем, но при много други е. Прочети тази и предишните теми, ще видиш много и различни случаи. А щом от година не успявате, те съветвам да отидете при репродуктивен специалист, може проблемът да е в партньора, не само в теб.

# 684
Това, че има овулация при СПКЯ, не значи, че яйцеклетките са качествени...

# 685
Здравейте,
От както започнахме с опити, МЦ се прецаката и следователно посетих лекар, установявайки ПКОЗ. Пуснахме изследвания и всички хормони ми бяха в норма без прогестерона, който беше изключително нисък. Лекарката ми изписа инофолик 1година + дуфастон 6м от 10 ден кутийка.
След 6м имам подобрение на прогестерона, няма бременност и спрямо прегледа, нямам и овулация....
някой с подобен опит? Sad Теглото ми е в норма, храня се , спортувам , приемам витамини и минерали, инофолика и продължавам с тази ановулация Sad

# 686
Здравейте,
От както започнахме с опити, МЦ се прецаката и следователно посетих лекар, установявайки ПКОЗ. Пуснахме изследвания и всички хормони ми бяха в норма без прогестерона, който беше изключително нисък. Лекарката ми изписа инофолик 1година + дуфастон 6м от 10 ден кутийка.
След 6м имам подобрение на прогестерона, няма бременност и спрямо прегледа, нямам и овулация....
някой с подобен опит? Sad Теглото ми е в норма, храня се , спортувам , приемам витамини и минерали, инофолика и продължавам с тази ановулация Sad

Здравейте. И аз съм с ПКЯ и правим опити за бебче от доста време вече без успех.
При мен също в началото се оказа, че беше нисък прогестерона, но  го коригирахме само с Дуфастон за няколко месеца. После пък се оказа, че имам дефицит на витамини и трябваше да набавя и тях, но отново циклите бяха ановулаторни въпреки перфектните стойности на всички хормони. Таа от този месец започнахме стимулация на овулация и ще видиме какво ще стане.Simple Smile

Хубаво е да  пуснеш и провериш стойностите на витамин Д; витамин B12; Dhea-s; Prolactin(в случай, че не си).

# 687
Аз попринцип си пия Б комплекс и минерали, има ли значение на кой ден от МЦ се изследват?
Благодаря много за отговора Simple Smile

Здравейте,

Здравейте. И аз съм с ПКЯ и правим опити за бебче от доста време вече без успех.
При мен също в началото се оказа, че беше нисък прогестерона, но  го коригирахме само с Дуфастон за няколко месеца. После пък се оказа, че имам дефицит на витамини и трябваше да набавя и тях, но отново циклите бяха ановулаторни въпреки перфектните стойности на всички хормони. Таа от този месец започнахме стимулация на овулация и ще видиме какво ще стане.Simple Smile

Хубаво е да  пуснеш и провериш стойностите на витамин Д; витамин B12; Dhea-s; Prolactin(в случай, че не си).

# 688
Аз попринцип си пия Б комплекс и минерали, има ли значение на кой ден от МЦ се изследват?
Благодаря много за отговора Simple Smile

Здравейте,

Няма значение на кой ден от МЦ ще ги пуснеш(това са витамини, но много важни). На мен д-ра ми каза всички на куп да  пусна на 3-тия ден от началото на МЦ(защото пусках и Lh, FSH, Estradiol) и с едно боцкане всичко на куп. Simple Smile
Важно е само за Пролактина ден преди изследването да няма сексуален контакт, да се избягва допир на гърдите и преди да ти вземат кръв да постоиш 20 - 25 минути в седнало положение(казвам го, защото в повечето лабораторий това не се спазва и резултата не е точен).Simple Smile

# 689
  • София
Пролактинът е добре да се изследва на чист ден - когато се изследва по време на М., може да не е обективен.
Най-показателен е, когато се изследва около 7-ми ден след О. или, от О. до 7-ми ден, след нея

Общи условия

Активация на акаунт