Поликистозни яйчници - Тема 5

• 57 612
  • 754
  •   2
Отговори
# 555
https://www.pazaruvaj.com/dobavki-lekarstva-c1044/solgar/solgar- … 50vcap-p442034964
Бих желала да купя за дъщеря ми Инозитол. Този добър ли е според Вас? Мио - Инозитол няма голям избор, а и е на прах.

# 556
Този конкретно не съм пила, пих на Nature's way. Но инозитол на капсули ще ви излезе доста скъпо - приема се 2х2 гр, тоест 8 таблетки на ден, ще ви стигне само за 6 дни. По-добре вземете прахчета - Сайкъл баланс, Инофолик и тн., на същата цена са и стигат за 15 дни.

# 557
Здравейте,
Аз пия това прахче -  https://remedium.bg/bioclinic-naturals-pcos-care-grizha-pri-poli … ma-pudra-151922/p
Малко е скъпо но си заслужава 100%. Пия го от 4 месеца и е с 2 вида инозитол.

# 558
Аз поръчах от САЩ на нау излиза много изгодно. От айхърб

# 559
Аз поръчах от САЩ на нау излиза много изгодно. От айхърб
Може ли линк,моля?

# 560
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Inositol-Powder-8-oz-227-g/13 … =add_to_cart_body

Заповядай!

У нас 57 гр са 30 лв, а там 225 гр са пак толкова. Има и митнически такси, но все е по-добре.

https://apteka.framar.bg/30072872/%D0%BD%D0%B0%D1%83-%D1%84%D1%8 … 85-57%D0%B3%D1%80

# 561
# 562
Поръчките от iHerb далеч не са най-изгодните. Цените са по-евтини от Бг, да, дори и с митница, но в английския и немския Амазон можете да намерите инозитол на прах между £13-22 за 230 гр  и се спестяват всякакви митници и такси за Бг пощи.

# 563
  • София
.............
А стимулация и таймиране могат да се правят и без инсеминация.
Когато АГ ми я предложи, имах чувството, че го направи "по протокол". Щом не се получава естествено, хайде в кюпа със всички останали,независимо дали е подходящо за ПКЯ. От тогава се опитвам да я разбера логиката с инсеминацията, но не ми се отдава.
При Стимулация + ИНСЕ се повишава шанса за зачеване, дори и да нямате проблем със СГ... защото, при Стимулацията се използват медикаменти ( напр. както е Кломид-а), които потискат синтеза на естроген, който пък е важен за  доброто състояние на цервикалната слуз(ЦС). Или повече естроген - по-голямо кол-во фертилна ЦС, която е по-прозрачна, по-водниста и т.н. и по-подходяща за безпроблемното движение на сперматозоидите (пенетрация) през влагалището към матката и тръбите.
Когато нивата на естроген са ниски - ЦС е по-малко като кол-во,  по-гъста, лепкава и неблагоприятна за сперматозоидите. Те не могат да се предвижват в нея, голяма част от тях загиват и не могат да достигнат до яйцеклетката ( а пътя, от влагалището до тръбите, не е малко 2-3 см е шийката на матката, + 1/2 тръба е още 5-6 см - това са  около 8 см Simple Smile  и то без да броим матката)
... или, ако ЦС е недостатъчна и не е с правилната консистенция - няма да има оплождане, тъй като сперматозоидите ще загинат, защото  не могат  да достигнат маточните тръби, където протича оплождането

картинката показва: инфертилна и фертилна ЦС

Чрез ИНСЕ се преодолява този проблем, защото първо семенната течност се обработва и второ тя се поставя директно в матката... а това увеличава шанса за зачеване.

ЦС е специфична течност, която се отделя от жлезите на шийката на матката.
Функциите и напомнят функцията на семенната течност при мъжете.
Самата ЦС по време на МЦ се променя под въздействието на хормоните /естроген и прогестерон/
На ЦС влияе (донякъде) приема на вода  (при прием на повече вода и тя се увеличава) някои добавки и  медикаменти - напр. ако искате да я увеличите и да я направите по-фертилна, може да ползвате  Гуаифенезин ( експекторант) - това е медикамент, който е одобрен и се ползва с успех в доста клиники по репр. медицина в чужбина при т.н. цервикален стерилитет ( когато причина за зачеването е шийката на матката и ЦС) и който представлява около 20% от неизяснения стерилитет.

# 564
  • Sofia
Денис, много ти благодаря за отговора. Наистина не се бях замисляла за тези промени в ЦС.
Сега нещата ми се изясниха.
Само не мога да разбера защо лекар не е способен да обясни всичко това.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 14:30 от Brin de muguet

# 565
  • в рaя
Здравейте, днес бях на преглед след като си пих 3 месеца кистоп, предния почивах, имах си нормален МЦ, но днес АГ ми каза, че десния яйчник е много удебелен и ако продължава така ще се стигне до пункция. Каза, че вече има много по-добро от кистопа - мулти компонент Woman TIDE PLUS. Някой да го е ползвал? Били някакви пептиди или подобно за всякакви хормонални проблеми, но някак ми прозвуча като реклама, защото ми даде номера на представителка за Варна, пък и не съм го чувала... Та някой с впечатления?

# 566
Намирам го ето тук ,а това значи ,че трябва във всяка една аптека да може да се поръча със заявка .Не виждам смисъл от телефон във Варна. Е ти си знаеш де .А и щом тук е 70лв ,предполагам в аптеката цената ще е малко надолу.Почти всяко лекарство във фармар онлайн аптеката когато съм разглеждала ,цената му в аптеките в града е около лев -два та понякога и повече по- евтино.
https://apteka.framar.bg/30067573/%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D1%80%D0%B … 83%D0%BB%D0%B8-30

# 567
  • в рaя
Да, и аз го намирам, но не намирам мнения, не съм го засичала и тук из форума. Имам проблеми и с кисти по млечните канали и уж това било общо за всякакви хормонални проблеми.

# 568
Здравейте, след преглед от гинеколог ,заради кафяво зацапване след цикъл, ми казаха, че имам ляв яйчник с поликитозна структура.Предписаха ми дуфастон за 3 месеца и хран. добавка Cycle Balance  за около 1 година. Правих хормонални изследвания и всичко е в норма. Имам редовен цикъл, слаба съм, имам супер кожа, млада съм, но понякога имам зацапване. Искам да Ви попитам   конкретно напълнява ли се от хран. добавка, лекува ли се поликистозата, трябва ли цял живот да пия хапчета или да променя начина си на живот, състоянието влошава ли се - ако да -как и кога ? (Съжалявам за въпросите, но прегледах няколко теми и не успях да намеря отговори на питанията ми.)

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 19:01 от Neon442

# 569
При кой АГ специалист във Варна ходихте може ли да споделите?

Общи условия

Активация на акаунт