Постигни баланс при Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ)

 • 12 731
 • 106
 •   1
Отговори
 • Мнения: 30
Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка с клинично изпитана формула, която регулира по естествен път женския цикъл и балансира половите хормони при жени с поликистозни яйчници. Тя може да се използва и като допълнение към промените в начина на живот специално при жени с поликистозни яйчници. При прием на Рихтер СайкълБаланс 72% от жените с поликистозни яйчници поддържат нормална овулация.

Рихтер СайкълБаланс подобрява чувствителността на клетките на организма към действието на инсулина и намалява повишеното му производство. Нормализирането на нивата на хормона инсулин балансира другите хормони, които контролират цикъла, като по този начин подпомагат възстановяването на овулацията и регулират месечния цикъл. Подобряването на чувствителността на клетките към действието на инсулина има благоприятен ефект и върху телесното тегло на жени, страдащи от синдром на поликистозните яйчници.

Хранителната добавка действа добре не само в случаите, когато жените имат нередовен или липсващ цикъл, а и когато срещат трудности при забременяване или пък искат да подобрят качеството на яйцеклетките си – дори по време на инвитро процедури. Доказано е, че  Рихтер СайкълБаланс увеличава шансовете за забременяване при жените, които планират бременност.Важно е да се има предвид, че Рихтер СайкълБаланс не съдържа хормони и е подходящ избор за жени, които не желаят да приемат хормонални лекарствени средства.
Хранителната добавка има още едно достойнство – не съдържа глутен и лактоза.
Основните съставки на Рихтер СайкълБаланс – мио-инозитол и фолиева киселина, са водоразтворими. Те не се натрупват в организма и няма опасност от предозиране. Но точно защото са водоразтворими, е необходим ежедневен прием чрез храна и хранителни добавки, за да се посрещнат дневните нужди от тях.
Мио-иозитолът е най-разпространеният в тялото изомер на инозитола, който се среща в някои плодове – най-вече в грейпфрута. Има го в малки количества в листните зеленчуци, а в значително количество – в бадемите и най-много в орехите.

Фолиевата киселина е известна и като витамин B9. Tя играе важна роля при растежа и бързото делене на клетките и намалява риска от вродени дефекти, особено тези на невралната тръба.
Препоръчителната доза за прием на Рихтер СайкълБаланс е 1 – 2 сашета дневно, в зависимост от тежестта на симптомите. Те се разтварят в чаша вода или директно в устата. Специалистите са на мнение, че този прием трябва да продължи от 3 до 6 месеца, за да се постигане оптимален ефект. Рихтер СайкълБаланс няма документирани нежелани реакции в доза до 6 сашета дневно.

Качеството на Рихтер СайкълБаланс се гарантира от Гедеон Рихтер, най-голямата мултинационална фармацевтична компания в Централна и Източна Европа, която е основана през 1901 г. Нейният основен фокус е разработването и производството на лекарствени продукти, хранителни добавки и медицински изделия в областта на женското здраве. Тази грижа е приоритет за Гедеон Рихтер и компанията предлага най-широка гама от гинекологични продукти, включваща орални контрацептиви и контрацептивни изделия, средства за спешна контрацепция, за фертилитет, както и продукт за лечение на миома на матката, за профилактика и лечение на HPV.

Експертите по гинекология от Гедеон Рихтер препоръчват приема на допълнителни хранителни добавки, освен нормалния хранителен режим, за подпомагане на менструалния цикъл, функцията на яйчниците и качеството на яйцеклетките.

По време на кампанията "Постигни баланс", спонсорирана от Гедеон Рихтер, можете да се възползвате от безплатен преглед.Повече за кампанията може да научите ТУК.

Полезни материали:
Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ): Какво трябва да знаем
Мио-инозитол и неговата роля при Синдром на поликистозните яйчници
Балансираното хранене и спортът повлияват благоприятно състоянието при СПКЯ
СПКЯ и „Рихтер СайкълБаланс“ в десет въпроса

Включете се в дискусията, получете отговори на своите въпроси от специалистите на Рихтер и спечелете награди!

Включете се в темата до 08.10.2019 г. Задайте своите въпроси към специалистите или споделете в коментар защо смятате, че Рихтер СайкълБаланс е подходящ за вас, и може да сте един от 20 участници, които ще спечелят по една опаковка Рихтер СайкълБаланс.

На вашите въпроси, свързани с проблемите на поликистозните яйчници и фертилитета, всеки вторник и петък ще отговарят:


Доц. д-р Елиан Рачев
Завършил медицина през 1979 г. Има над 120 научни публикации и три рационализации в областта на акушерството и гинекологията. Публикациите и монографичните трудове са по проблемите на гинекологичната ендокринология, вкл. поликистозната болест на яйчниците, стерилитета и патологичния климактериум. Специализира във Великобритания, Канада, Италия  и Япония.
Основател и председател на Българската асоциация по менопауза и андропауза. Член на Европейската и на Световната асоциации по менопауза.
Републикански консултант по акушерство и гинекология. Национален консултант по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина (2005 – 2006). Председател на Българското дружество по акушерство и гинекология (2004 – 2007).


Д-р Атанас Чернев
Завършил Медицински университет София през 2004 г. Специализира в СБАЛАГ „Майчин дом“ и придобива специалност „Акушерство и гинекология“ през 2010 г. Преминал последващи обучения със сертификация по детска гинекология, гинекологична ендокринология, оперативна гинекология и гинекологична лапароскопия, хистероскопия и хистеросалпингография. Едногодишна специализация в RAMBAM HEALTH CARE CAMPUS, HAIFA, ISRAEL по гинекологична ендоскопия.


Д-р Лъчезар Боянов Лозанов д.м.
Завършил медицина през 1992 г. Придобива специалности „Eндокринология и болести на обмяната“, „Вътрешни болести“, „Здравен мениджмънт“. Има научна степен – Доктор по медицина, 2016 г. Член  е на Българско дружество по ендокринология,  Асоциация по ендокринни хипертонии, Европейска асоциация за лечение на захарния диабет (EASD), Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ), член-наблюдател. Началник отделение по ендокринология – Acibadem City Clinic,  МБАЛ Токуда Болница EАД от 2006 г.


Д-р Иван Лазаров
Завършвил медицина през 1998 г. в София. Придобива специалност по Акушерство и гинекология през 2003 г.
От 2000 г. е управител на специализиран АГ кабинет "Гинека" – София, „Младост 1“, бл. 40.
От 2016 г. е част от екипа на УМБАЛ "Софиямед"
Д-р Лазаров има специализации и признати специалности по:
- Инфертилитет и асистирани репродуктивни технологии
- Климактериум, менопауза, андропауза и ХЗТ
- Гинекологична ендокринология
- Междиннополови състояния
- Ехографска и доплерова диагностика в акушерството и гинекологията
- Диагностична и оперативна лапароскопия в гинекологията
- Теория и практика в хистероскопията
- Оперативна гинекология
- Теория и практика в хистероскопията
- Мениджмънт в здравеопазването

* Д-р Лазаров и Д-р Лозанов ще се включат с отговори на вашите въпроси след 16.09.2019 г.

ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.


Запознайте се с общите условия на активацията ТУК.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 11:39 от Pедактop

# 1
 • Мнения: 30
Кампанията „ПОСТИГНИ БАЛАНС“ е Национална информационна кампания, спонсорирана от “Гедеон Рихтер България“ ЕООД. Нейната цел е да повиши информираността на жените относно симптомите на Синдрома на поликистозните яйчници и начините за повлияването им.

Синдромът на поликистозните яйчници, т. н. СПКЯ, е често срещано състояние. Заболяването засяга 1 от 10 жени в репродуктивна възраст. Според специалистите причината за неговото появяване е нарушеният хормонален баланс.
Диагностицирането и лечението на Синдрома на поликистозните яйчници все още представлява предизвикателство за лекуващите лекари поради разнообразието от клинични симптоми на заболяването и липсата на симптом, при наличието на който може да се постави категорична диагноза.
Затова често се налага провеждане на консултации с различни специалисти – гинеколози, ендокринолози и др. Това пък води до удължаване на  времето до поставянето на окончателната диагноза. Тази е и една от причините близо 70% от жените с това заболяване да остават недиагностицирани.

В рамките на кампанията жените, които имат симптоми на СПКЯ или вече са диагностицирани с това заболяване, ще имат възможност да отидат на безплатен преглед при специалист акушер-гинеколог, който включва гинекологичен преглед и ехография.

Прегледите ще се провеждат след предварително записване по телефона и до изчерпване на свободните часове в рамките на предварително утвърден график на акушер-гинеколозите.

Кампанията ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Русе и Плевен в различни дни и часове за преглед.

Организаторите обръщат внимание на желаещите жени да се възползват от безплатните прегледи, че трябва да се цитира следния промокод при записване: PCOS0919

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 12:29 от Mamma

# 2
 • Мнения: 573
Смятам, че е подходящ за мен, защото увеличава шансовете за забременяване.

# 3
 • Пазарджик
 • Мнения: 1 405
Смятам,че е подходящ за мен,защото ще регулира нередовният ми цикъл.

# 4
 • Северозапада
 • Мнения: 5 455
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била регулиране на цикъла, както и подобряване качеството на яйцеклетките.

# 5
 • Мнения: X
Идеята ми харесва, но за съжаление съм от малък град, който не е в списъка. Имам известни нарушения, свързани с менструалния ми цикъл, който веднъж изобщо не се яви, на следващия месец дойде на датата си, после пък две седмици след края на последното кървене ме изненада и беше твърде обилен. Имам вероятно хормонален дисбаланс, но нямам желание да пия протовозачатъчни. Бих пробвала вашия продукт, струва ми се подходящ за моите проблеми.

# 6
 • Мнения: 325
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била регулиране на цикъла, както и подобряване качеството на яйцеклетките.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 1 304
Имам нередовен цикъл, но не съм диагностицирана със СПКЯ, интересно ми е дали наистина цикълът би се регулирал с прием на добавка. Ако успея ще се включа в кампанията.

# 8
 • EU
 • Мнения: 390
Ползата за мен от приема на Рихтер Сайкъл Баланс би била регулиране на цикъла  и подобряване качеството на яйцеклетките.

# 9
 • Мнения: X
Смятам, че Рихтер СайкълБаланс би бил подящ за мен, поради обещанието за балансиране на хормоните в организма, така че да бъде регулиран нередовния месечен цикъл.

# 10
 • Мнения: 3 196
Тъй като с първата бременност правихме дълго време опити, а сега отново нещата не се случват бързо, смятам, че са подходящи за мен, защото обещават увеличаване на шанса за забременяване.

# 11
 • Мнения: 517
Смятам, че е подходящ за мен, защото ще регулира нередовния ми цикъл, а и ще балансира половите хормони.

# 12
 • Мнения: 14 675
Надявам се да регулира цикъла,който понякога продължава над 7 дни...

# 13
 • София
 • Мнения: 2 087
Смятам,че е подходящ за мен, но все пак специалист би могъл да каже, дали може да регулира нередовен цикъл. Подходящ ли е за вече раждала жена и такава пред Менопауза? Благодаря!

# 14
 • Мнения: 849
Мисля, че е подходящ за мен, правим опити за второ дете и само би помогнал за хормоналния баланс.

Общи условия

Активация на акаунт