Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Постигни баланс при Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ)

 • 6 544
 • 106
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 823
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била подобряване качеството на яйцеклетките.

# 46
 • При децата ми
 • Мнения: 3 805
Ползата от приема на "Рихтер Сайкъл Баланс" би била регулиране на цикъла. Бих искала да знам може ли да се пие след 40 г.?

# 47
 • Мнения: 30
Уважаеми потребители,

Ние, екипът на Гедеон Рихтер искаме да благодарим на всички вас за големия интерес към нашата кампания за безплатни прегледи "Постигни баланс". Радостни сме, че ще можем да помогнем на толкова много от вас да се справят с този така разпространен проблем - синдрома на поликистозните яйчници.
Със съжаление се налага да съобщим, че всички възможни часове за прегледи в град Варна и град Плевен са вече заети. Поднасяме извинения на тези от вас, които няма да имат възможност да се възползват от кампанията "Постигни баланс", но ние от Гедеон Рихтер ще продължим дейността си в тази насока и се надяваме скоро да можем да ви предложим и други възможности за подкрепа в борбата със СПКЯ. А междувременно нашите експерти продължават да са на ваше разположение, за да отговорят на всичките ви въпроси в темата.

Днес в рамките на деня ще публикуваме отговорите на вашите въпроси, зададени до момента.

С уважение
Екипът на Гедеон Рихтер

# 48
 • Мнения: 2 031
Аз бих искала да попитам продукта има ли положително влияние върху болезнения цикъл?
Борила съм се преди години с кисти, които за мое щастие вече ги няма. Цикъла ми също се нормализира. Но остава голям проблем болезнения цикъл - през първите 2 дни ми е почти невъзможно да свърша каквато и да е било работа, налага се да приемам болкоуспокояващи ( и то повече от 1 таблетка ). Също така болка (не толкова силна) имам и по време на овулация.

# 49
 • Мнения: 30
Цитат на: Silveti
Идеята ми харесва, но за съжаление съм от малък град, който не е в списъка. Имам известни нарушения, свързани с менструалния ми цикъл, който веднъж изобщо не се яви, на следващия месец дойде на датата си, после пък две седмици след края на последното кървене ме изненада и беше твърде обилен. Имам вероятно хормонален дисбаланс, но нямам желание да пия протовозачатъчни. Бих пробвала вашия продукт, струва ми се подходящ за моите проблеми.
Здравейте, Silveti
Бих ви посъветвал да отидете на гинеколог. Трябва да се направи ехография на 5-6 ден от началото на менструалния цикъл и е добре да си пуснете хормонални изследвания LH, FSH естрадиол, прогестерон.

Цитат на: Монако
Смятам,че е подходящ за мен, но все пак специалист би могъл да каже, дали може да регулира нередовен цикъл. Подходящ ли е за вече раждала жена и такава пред Менопауза? Благодаря!
Здравейте, Монако
Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка подходяща, както за раждали жени така и за жени преди менопауза.

Цитат на: krasi_79s
Какви са нежеланите реакции от  Рихтер СайкълБаланс ?
Цитат на: Златанова
Има ли нежелани реакции?
Здравейте, krasi_79s, Златанова
При обичайно използваната доза от 2 сашета дневно при СПКЯ няма описани нежелани реакции.
Стомашно-чревни нежелани реакции (гадене, подуване, диария) могат се наблюдават в доза над 6 сашета дневно.

Цитат на: mama na sisko
Смятам, че ще е много полезно за мен, защото имам кисти и ще се регулират хормоните. Аз искам да попитам дали след приема ще се регулира повишеното окосмяване?
Цитат на: zdravkova
Би бил полезен за мен заради хормонален дисбаланс.
Въпросът ми е-ще се намали ли нежеланото окосмяване?
Здравейте, mama na sisko, zdravkova
Повишеното окосмяване ще намалее след 6 месечен прием на Рихтер СайкълБаланс. Препоръчвам ви също да се консултирате с гинеколог и ендокринолог.

Цитат на: pisinka
Здравейте . Интересува ме дали препаратът е подходящ за жени в предменопауза ? Аз съм една от тях. Освен големи закъснения в цикъла започнаха да се образуват и единични кисти ту в левия ту в десния яйчник. С наднормено тегло съм. Считате ли,че Рихтер СайкълБаланс е подходящ за мен ?
Здравейте, pisinka
Хранителната добавка Рихтер СайкълБаланс е подходяща за вас. Хубаво е да си направите консултация и хормонално изследване дали не влизате в менопауза.

Цитат на: teia_86
Мисля , че би бил подходящ за мен защото имам нередовен цикъл и добавката би допринесла за нормализирането. Имам и един въпрос - Нередовният цикъл до каква степен влияе на една бъдеща бременност?
Здравейте, teia_86
Нередовният цикъл затруднява забременяването, но като цяло не влияе на самата бременност.

Цитат на: ~Tony~
Искам да попитам дали е добре да се пие след 40 години профилактично?
Здравейте, ~Tony~
Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка, която съдържа витамини, които бихте могли да приемате, за да посрещате ежедневните нужди на организма от мио-инозитол и фолиева киселина. Няма опасност от натрупване и предозиране.


С най-добри пожелания
Д-р Чернев

# 50
 • Мнения: 30
Цитат на: Lemy
Аз искам да попитам д-р Елиан Рачев, може ли да се отхвърли диагноза СПКЯ, ако при гинекологичен преглед не се виждат кисти по яйчниците, но много симптоми са налице - ир, повишен андростендион, харзутизъм?
Здравейте, Lemy

Поликистозната болест на яйчниците е състояние, в което участват редица звена на невро-ендокринната система с краен израз на повишена продукция на андрогени при жената.
Повишени са почти всички основни  андрогени - тестостерон, андростендион и др. Главната  причина е наличието на множество малки фоликуларни кистички в яйчниците, които под въздействието на  хипофизарен хормон произвеждат по-високо количество андрогени. Последните са причината за т.нар. хиперандрогенизъм при жената.

Важно е да уточним, че хиперандрогенизмът може да няма само яйчников произход – той може да се дължи на повишена хормонална продукция от надбъбречната жлеза, както и на някои други, по-редки причини. Тогава, разбира се, яйчниците ще имат напълно нормална характеристика. Точната диагноза се основава на клиничната находка, ултразвуковата картина и прецизните хормонални изследвания.Понякога хиперандрогенизмът може да има и смесен произход.

Доц. Д-р Елиан Рачев, д.м.

# 51
 • Мнения: 30
Цитат на: beki8
Със СПКЯ, ИР и доста наднормено тегло съм. Хормоналния дисбаланс се вижда от пръв поглед. Цикълът се поддържа чрез лекарства. Ако описаното действие на препарата е вярно, то той е точно за мен. Хубаво е, че няма глутен и лактоза, но дали съдържа захари и подсладители под някаква форма?
Здравейте, beki8

Рихтер Сайкълбаланс не съдържа захари и подсладители.

Поздрави,
Екипът на Гедеон Рихтер

# 52
 • Мнения: 2 965
Браво! Аз от кога повтарям, че лекарствата, витамините и добавките не са бонбони и нямат нужда от подсладители и оцветители Heart

# 53
 • На брега на морето
 • Мнения: 589
Бих искала да попитам дали може да се използва и при Ендометриоза?

# 54
 • Мнения: 99
С нередовен цикъл съм от няколкп месеца и доста завишени стойности на Е2 и LH,но не съм диагностицирана със СПКЯ. Интересувам се от продукта ,за да подобря месечния си цикъл и стойностите на хормоните ми.

# 55
 • Мнения: 38 841
Не целя забременяване, но се интересувам от двете съставки в добавката и всъщност ги приемаме  и по друг повод. Надявам се да имат добър ефект и върху качеството на яйцеклетките и цикъла, разбира се, наличие на единични кисти, ПМС, някои леки отклонения в хормоните, които не изискват сериозно  лечение.
Определено съм фен на пробването първо с добавки и диета( ако е нужно). Ползите от инозитол за организма са доста, като се препоръчва прием именно на мио инозитол.
Така представен, с това заглавие, излиза,че е подходящ само за жени и за цикъла Grinning. Не ми е известно съставките да са противопоказни за мъже? Може ли мнение?

# 56
 • Мнения: 26 528
Здравейте. Снаха ми е със СПКЯ и от скоро правят опити за бебе. Смятам да ѝ го предложа, като вариант.

# 57
 • Мнения: 765
защото се надявам да  регулира нередовния  цикъл  и  балансира половите хормони, а аз не желая да приемам хормонални лекарствени средства

# 58
 • Мнения: 547
Мисля, че е продуктът е подходящ за мен, както и за всяка млада жена във фертилна възраст. За мен специално би допринесъл за подобряване качеството на яйцеклетките, а така също и за регулиране на цикъла, тъй като към момента не е "като шфейцарски часовник".

От тук и въпросът ми към лекарите в темата: Нормално ли е цикъл, който не е на 28 дни, а например на 30-32? И има ли проблем, ако един път е на 28 дни, а друг на 35 например?

# 59
 • София
 • Мнения: 1 566
Аз съм със СПКЯ и дълги години приемам орални контрацептиви. Вече имам две деца и не планирам нова бременност, но искам да спра ОК, защото не ми се отразяват добре, а същевременно да направя нещо, за да вкарам хормоните в норма и да минимализирам симптомите на СПКЯ, най-вече нередовния цикъл.
Искам да попитам следното:
След спиране на ОК трябва ли да изчакам определен период преди да започна прием на Сайкъл Баланс или мога да го започна веднага?
Също ме вълнува, ако поставя спирала за контрацепция, има ли смисъл и полза от приема на добавката или напротив - може да повлияе действието на спиралата?

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт