ВИЕНА тема 11

• 34 812
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
angala, полезна информация, благодаря. Ние пътуваме в петък, също през Братислава.
Не знаех за метрото, а Шонбрун е в плановете. Ще се справим някак.
Каква е тази вечерна опера на открито?
Водния парк - писала си, че сте стояли до 10, а на сайта пише работно време до 8?
Vienna City card май се отказах да купувам. Ваканция е, а двете деца са под 15. Като гледам отстъпките за атракции, излиза, че няма смисъл. Ще взимам обикновени карти за транспорта за 72ч. и букинг дето ми прати отстъпки по 10-15% за доста места или семейни билети - както е по-изгодно.
jul,
Имаше автобус U4 и се прекачваш, но е хубаво да се знае, защото аз като неразбирах немски и 2 пъти метрото си променяше посоката и загубихме време докато разберем какво става...иначе на уредбата в метрото си казваха нещо на немски и повечето хора слизаха на една станция...

През лятото се организира Music Film Festival at City Hall Square - инфо за програмата на: https://www.wien.info/en/music-stage-shows/city-of-music/music-film-festival
В някои дни има опера, която се прожектира на голям екран, други дни са концерти... проверете на линка по-горе програмата по дати, безплатно е... започва по-късно вечерта, като се стъмни. Има много пейки и столове...
Има и щандове с храна на различни кухни, различни питиета, те работят по цял ден... определено си е атракция и си заслужава да се види. Моите деца гледаха опера за 1-ви път... не е като на живо, но пак се придобива представа...
Водния парк - сега погледнах на сайта, че са сменили работното време за юли и август до 20.00часа... на 28.06 работеше до 22.00 часа

Angala, хубаво е, когато някой сподели преживелиците си тук.
Благодаря!

И понеже.пишеш за.чешмички, как стои въпросът с тоалетните?
Не се смейте Simple Smile, не е маловажно.

pepel_ot_rozi, не е смешно, а е необходимост...
Ние повечето пъти ползвахме в музеите и заведенията, в зоо-то също си има... в Пратера като ни се наложи попитахме в едно заведение и ни позволиха да ползваме и без консумация, като попитах колко дължа и те не ми поискаха пари.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 12:29 от AnMary

# 106
  • Вестерос
Горе-долу колко време отива разглеждането на зоо-то? 2,3 часа?

Някой ходил ли е в Lamee Rooftop? Иска ми се шприц да пийнем там. Или в подобно заведение.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 20:57 от Tiffany А

# 107
И аз питам същото като Тифани + за да разгледаме всички неща в двореца и зоо-то какъв билет да взема.. Обърках се - лабиринти отделно, пустиня отделно ...
Vienna Pass допълнително ме объркаха, не мога да разбера ако взема от тях дали ще имаме достъп до всички неща в Шонбрун..
Може ли с Vienna pass ако не ни стигне времето да влезем и на следващия ден (ако pass e за 2-3 дни)?
Опасявам се, че екскурзията ще включва само Шонбрун, Зоологическата, Виенското колеко, корабче по реката, сладкарници, техническия музей и natural history
Mного ли е скъпа храната на територията на двореца?

# 108
  • Вестерос
Четох в нета за цените горе на езерцето над Шонбрун/забравих името/ Има вход, но цените не са много по-скъпи.

А в една от предните теми някои казват, че ако си с дете можело и доста да отнеме зоо-то. Но можело и за 2,3 часа.

# 109
  • Sofia
На нас зоо-то ни отне много време от 10.00 до към 15.00 часа и можеше още да стоим там...
Гледахме как хранят животните - много ни хареса с изключение на леопарда мисля, на който дадоха да си хване заек и после започна да го яде...
на няколко места има заведения за хапване, но не сме се хранили там и немога да споделя цени. Сладолед има също на няколко места и цените са стандартни.
В Шонбрун не сме влизали, защото мисля, че за децата ми нямаше да им е много интересно, а аз съм била преди...
Мислех да посетим лабиринта, но те бяха толкова уморени, че нямахме сили да вървим и само разгледахме градините.
Хапнахме шницели и талиетели в ресторант, който е близо до двореца в дясно, погледнато от градините и беше вкусно, а сметката 60Евро.
Mama TAZ,
Шонбрун и Зоологическата са си за цял ден...и даже няма да ви стигне...
Разходка в центъра + Техническия също е цял ден... много ни хареса Техническия, даже не успяхме да разгледаме спокойно всичко и една зала на 1-я етаж изобщо не можахме да влезнем...
Техническия е нещо като Музейко в София, но поне 10 пъти по-голям... много интересен за деца и възрастни... всички вещи, които са измислени от човечеството от най-стария им варянт до най-новия...
Например имаше легени и корита от преди много години, които показваха как са перяли хората, до тях някакви опити за оптимизация на тези легени, после нови легени, стари модели перални до най-новите перални, които сега се използват.... дават ти хронология на това как са се изменяли технически вещите през годините...
От natural history не бяхме много впечатлени... аз преди 15-тина години съм влизала в него и много ми хареса тогава, но сега не...има 40 зали половин ден си трябва ако разглеждате подробно...

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 10:10 от angala

# 110
ангала, много благодаря за изчерпателната информация ! Тъкмо ми реши дилемата 3 или 4-ри нощувки  Simple Smile 4-ри ще са
С какъв билет бяхте в Зоото?

# 111
  • Sofia
Ползвах комбиниран билет зоо+ виенско колело, това беше най-изгодното за нас. Като за инфо двете неща могат да се посетят в различни дни.

# 112
  • Вестерос
Мерси за инфото за зоото. Ние сме 6 и ще сме 13-17.10 от Варна с уиз. Запазихме си и апартамент до метро на около 2км от Катедралата Св.Щефан го дава.
Програма вече даже съм направила. В Шонбрун няма да влизаме, другите не държат, а аз съм влизала 2002. Само зоо-то ще посетим там. Те не са по музеите и ще разглеждаме отвън сградите. Мислим да влезем в Мадам Тюсо преди да посетим Пратера. Видях, че онлайн ако се купи, билетът е 16 евро. Може и в музея на илюзиите.
Аз искам или в Белведере, или в Музея на изкуствата да вляза, но ще преценя на място.Влизала съм  в историческия 2002, те не държат за там. Аз имам хубави спомени от там. Някакви кашалоти се сещам, скелети и пеперуди. Simple Smile
Искани се да влезем и в съдебната палата, много красива е отвътре по снимки, а и е в нашата област и ни е интересно. Може и в Библиотеката.

Гледах снимки на някаква улица с чадъри до Щефанкирхе. Целогодишна ли е така украсена?

Октомври студено ли е? Ясно ми е, че не може да се прецени от сега, а и с това променливо време...

# 113
  • Sofia
Tiffany А,

Музея на илюзиите първоначално ми беше в програмата ако ни остане време, но прочетох, че не си заслужава в трипадвайзер и се отказах от него...то и време нямаше да имаме... прочети си повече инфо за него и преценете дали да ходите там.

# 114
  • Вестерос
Meрси, ще разуча. Предпочитаме на Мадам Тюсо, аз в нито един нейн не съм била и ми е интересно. А разликата е 4 евро в цената, видях , че на илюзиите е 12 евро входът.

# 115
Момичета, смятате ли, че трябва да купя оттук онлайн билети за галерия Белведере?
Не съм сигурна точно за колко часа да го планирам и кой ден, а искам непременно да видя Целувката на Климт.
Дали на място ще има билети или да не разчитам на това?

# 116
  • Вестерос
Не съм ходила, но познати ходиха, нищо онлайн не бяха купували.

# 117
Момичета, смятате ли, че трябва да купя оттук онлайн билети за галерия Белведере?
Не съм сигурна точно за колко часа да го планирам и кой ден, а искам непременно да видя Целувката на Климт.
Дали на място ще има билети или да не разчитам на това?
Абсолютно не е необходимо.

# 118
Лично на мен много ми хареса музеят на каляските, влиза се със самостоятелен билет. Намира се вдясно от главния вход на Шьонбрун. Освен интересните експонати излъчват филми за Мария Терезия и предшественичката на всички кифли - императрица Сиси.

За малки деца (2-12г.) е интересен Музеят на шоколада, в пределите на Пратера се намира, в близост до Музея на Мадам Тюсо. Също там има заведение от типа Rollеrcoaster. На Виенското е хубаво при залез.

Природонаучният музей е огромен - в един момент се пренасищаш и минаваш през залите машинално.

Vienna pass изобщо не си заслужава.

# 119
Vienna pass изобщо не си заслужава.
като вземете да правите такива изказвания. Използвам елементарна аритметика - безплатен транспорт, безплатни музеи с нечакани на опашки, разходка по Дунава с корабче. Преди да купя билетите си направих труда да изчисля с Виена пасс и без.

Общи условия

Активация на акаунт