Липса на интимна близост

• 6 940
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
 Да не те отчайвам и аз родих с цезерово сечение 2 м. Така ми казаха лекарите така и направихме в момента не и е до това помогни и с децата и дома

# 61
  Ако имах такъв мъж до себе си и да ме възприема като парче месо, веднага щях да го разкарам.

Ако един ден забременея и родя и имам мъж до себе, да забрави поне 1 година за секса! Не съм секс машина и да му задоволявам нагоните, а аз да се чувствам зле от раждането, възстановяването, гледането на пеленаче вършене на домакинските си задължения! Всеки си избира своя партньор. Няма начин да не се разбере какъв е той с течение на времето. Ако мъжът не уважава жената до себе си, по-добре е тя да го разкара навреме.  

Ама никой не ти е виновен, че така се възприемаш - секс машина, нагони....
В такъв случай е коректно и ти да приемеш евентуална любовница, ако изобщо някой малоумник се жертва да се зажени/остане до теб при такива закани Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 06:12 от Дренка

# 62
След моето секцио, шевът изпусна. Дупката беше колкото 1 ст. И вместо мъжът ми да ме моли за свирка или секс, ми третираше операцията с йодасепт и витамин С, сменяше памперси, къпеше бебето, въобще го гледаше наравно с мен. И до днес е така, колкото аз съм родител, толкова и той  - и всеки дава на детето ни това, на което е способен.

Не го разбирам питащия, жалва се от пауза - ами как тогава се е появило бебето на 10 дена, непорочно зачатие ли?

# 63
Познавам мъже, на които нищо не са им обяснявали.....изобщо нямат идея, през каква метаморфоза преминава женското тяло по време на бременност. Дори познавам такива, които имат по едно - две деца. В техните глави жената ражда и на другия ден си е както преди да забременее. Причината за тяхното поведение е липсата на информация от страна на собствените им майки. И си задавам въпроса, защо майка на момиче е длъжна да обясни за менструацията, а майка на момче изобщо не е длъжна да обясни що е то бременност и до какви промени в организма може да доведе тя?

# 64
Няма значение майките или бащите - родителите е добре да обяснят.  А може и човек сам да се сети, ако иска.

# 65
  • София
Повечето майки обясняваме, но ако искаме да запазим достойнството на бременната, не бива да я изкарваме несъзнателно същество, подвластно само и единствено на бушуващи хормони.
Тук стане ли въпрос за бременност, за раждане, всичко се обяснява и извинява с хормоните- дори година след раждането.
По същия начин се говори и за пуберите- почти на една плоскост се поставят, което е доста унизително, за мен.

# 66
  Имат значение тези неща, няма защо да ги отричаме, въпросът е да ги осъзнаваме и да не им позволяваме да ни задават курс.

# 67
Някакъв патологичен култ към бременната, и родилката от години се е загнездил в женските мозъци, а детето се отглежда като бебе, до възможно най-късна възраст.

# 68
Човекът е казал липса на интимност, а не секс и свирки. Да, прекалено е рано за това. Да му се не видят чиниите, манджите и прането, не са на първо място. Нали утре ще остареем и друго и да искаме няма. Авторът не е казал дали помага или не. Аз съм с две деца, едното малко бебе и едно от първите ми жизненоважни неща е сексът. За мен той е като храната. Чистя, готвя, гледам си децата и правя секс. Мъжът ми ми помага в пазаруването и гледането на децата. Почти всички мъже около мен правят същото - помагат с каквото могат. Няма ги онези закостенели, стари разбирания отдавна.

# 69
Абе  авторът,няма кво да го мисля,мъж е..
Но съм потресена от женските коментари..Удивена съм,как е възможна такава небрежност към собственото здраве и комфорт,остави това,че се изтъква едва ли не като геройство..

Освен това,някак първите  седмици(3-4) са дните на мама и бебе,дните в които се запознават,напасват..Самата енергия,атмосфера или квото там е,някак е една различна,не я свързвам въобще със секса..
Невероятно ми е,че има хора,които не могат да устискат 9 месеца + 1 след раждането?
Просто да се възстанови женския организъм,матката да се свие до нормалните си размери,да се възстанови бактериалната влагалищна среда,особено след секцио и АБ
Айде,ромите ги разбирам,нагон в съчетание с невежество,не води до нищо полезно и градивно,но при грамотните съвременни хора,подобно поведение ми е необяснимо.

Човекът е казал липса на интимност, а не секс и свирки.
Човекът е ..Няма да пиша,кво мисля,за автора,че ще отнеса бан със сигурност..

Каква по-голяма интимност,от това двамата заедно да се наслаждавате на първите дни от живота на детето което сте създали?
В тези първи дни,ролята на таткото е да бъде помощен персонал на майката и да подпомогне в изграждането на ежедневния ритъм.Ако умее и не се страхува,колкото повече дейности,като къпане,хранене,повиване и т.н.,извършва,толкова по-добре..Към началото на втория месец,е нормално вече да се подновят сексуалните контакти,както и да има установен ритъм в ежендевието.

Интимност не значи само наденицата у фурната,егати..

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 10:06 от Какво?

# 70
Не, не е това невероятното, а просто си е в твоята глава роден извод някакъв.
Ужасното са агресията и погнусата, към които се обръща полюсът на мисълта, що се касае до мъже, които сте избрали за партньори в дългосрочен план, и мъжете в в цялостен поглед.

# 71
9 +1 месеца? Ако бременната е здрава, кое налага секс - табуто?

# 72
Не, не е това невероятното, а просто си е в твоята глава роден извод някакъв.
Ужасното са агресията и погнусата, към които се обръща полюсът на мисълта, що се касае до мъже, които сте избрали за партньори в дългосрочен план, и мъжете в в цялостен поглед.

Тва ако е към моя пост,не става ясно,кой е "изводът роден в моята глава"(между другото,не боравя с изводи родени  с чужди глави:))

Погнуса към партньора когото съм избрала нямам.Напротив.Нито пък мъжете в "цялостен поглед".

Но се погнусявам от жените,които не уважават себе си.

9 +1 месеца? Ако бременната е здрава, кое налага секс - табуто?
Оф...Аре без ирония,плийс.
Нищо не налага,говоря в опитмални срокове.
Това е максимума на въздържание,ако раждането е безпроблемно
 Инак по време на бременността,разбира се,се сексят хората,кой до  когато може и му е кеф..Обикновено до към 5-6 месец приключват нещата,което като прибавим и един месец въздържание след раждането,прави 4-5месеца общо..И не могат и толкова да устискат..Няма лошо в нестадартното удоволствие,но  когато и то не е на лице в този период,нормално е.Повече от нормално е на жената да не и е нито до фелацио,нито до коитус..
Виж,такива изцепки,че цяла година ще се стискат кълки,щото по презумпция раждането и гледането на бебето са свързани с драма,кръв,пот и сълзи...Няма кво да коментирам..Крайности..

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 10:19 от Какво?

# 73
  • София
При жената на автора, не е била "здрава", доколкото си спомням.
Но, здрава или не, 40 дни след раждането е нужно да се изтърпи, за да се затвори детеродния канал и да не се внесе инфекция.
Всъщност, ако мъжът мисли за себе си и за по- бързото възстановяване на вниманието на жена си, ще поеме "хамалските" функции по отрочето, че и нещо по мама, и ще скъси срока на безразличие. Simple Smile

# 74
Да, точно от самоуважение аз лично намирам желанието на мъжа към жената за нещо естествено, и е много показателно как желанието за интимност се тълкува като зор за секс и свирки.
Абсурт, нездрава и болна, след раждане са относителни понятия. Акцентът на темата се измести съвсвем другаде.

Общи условия

Активация на акаунт