ДЕКЕМВРИйската дружина измина първата третина! Тема 4

• 19 362
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
аз да кажа че на сайта на мамас и папас- англиския, има намаления до 50 % на колички. Аз съм си харесала амадрилото им и уж нямаше да купувам нова,ама сега много му се чудя,голям фен съм му, миналото лято бях решила че ще си я купя и тъкмо уговорих моя мъж и взе че свърши жълтата,която исках и така и не я поръчах за второто дете и сега пак се изкушавам Joy

# 706
Марти, не се шашкай, няма страшно. Яж си каквото ти се яде, няма нищо вредно ако е в рамките на нормалното. 😘

Ланче, дано всичко мине нормално и да се окажат напразни притесненията ти!
Аз не знам защо изобщо има такива работодатели... Мои приятелки също се чудеха месеци наред как да кажат в работата си и се криеха много, накрая винаги всичко минаваше благополучно и хората реагираха съвсем добре, само на една нещо ѝ бяха направили намръщена физиономия, но пък в крайна сметка май нищо не могат да ти направят.

# 707
Какви работодатели има не мога да повярвам!!!!
Аз миналият понеделник казах на всички на работа, приеха го супер,зарадваха се и си ме гледат!Иначе с шефа не сме говорили по сериозно ще си взимам ли болнични и ако не до кога ще съм на работа, но и този момент ще дойде!Дано всичко е наред чак ноември ще изляза в болнични!
Момичета обаче си търсете правата, не сте от вчера на тази работа да сте започнали бременни, така че не се давайте!!!

# 708
  Момичета, привет и от мен! Blush
Еделвайс - честито ти момченце!

Как сте, момичета? При мен повръщането намаля, но не е изчезнало, миналата седмица - в два от дните, ми беше кофти и повръщах. Момичета, на вас кога ви казаха пола - аз съм 14 г.с. - при БХС каза, че е рано и след 16 г.с може да се каже, а съм така нетърпелива.
  В петък сутрин тръгваме на море в Гърция, като слушам какви километрични опашки имало, направо съм изненадана, друг път  като ходим никога не сме чакали.

Аз да ви кажа, че горе-долу се спрях на количка, но няма да купувам от сега - бях на гости в моя братовчедка, която ми показа нейната количка Adbor Nemo 3 in 1 - с големи гуми, доста маневрена, сега очакват второ дете и отново ще си я ползват.
  Варират като цени: от 750- 1000 лв. има различни модели, но друга нейна приятелка също я имала и била адски доволна. Та, аз по принцип исках да е нещо, което ми е препоръчано, а не да купувам на наслуки.

Това е нейната - с кожа, почиствала се адски лесно.

Аз си харесах може би тия двата модела - има ги от лен, а също и кожени - не знам кое е по-удачно?

# 709
  • София
Здравейте момичета,
не съм писала много отдавна поради ангажименти, но ви следя винаги когато имам време.
Страхотни коремчета сте наснимали, всички сте едни слабички...чак ме е срам да пусна и аз снимка. ММ ме нарича Дабъл Мечо/преди си бях просто Мечо Blush/. Ще гледам да се престраша тези дни, само да се сетя.
Моята девойка на последния преглед се видя като момче, но много подскачаше и се криеше, и док. не беше сигурна. Утре съм на ФМ, и истината ще лъсне Grinning
Аз още не съм гледала колички, кошарки и подобни, само едно одеялце купих тези дни. Все от някъде трябваше да се започне, а пък и то почти ми се навря само в ръцете Joy
Беърче, а и всички останали с нисък Хемоглобин-проверете нивата на витамин Б12, той също дава отражение.

# 710
Аз с прекия си началник нямам никакъв проблем, зарадва се и си ме щади. Не съм крила, че съм бременна пред колегите си, въпреки че всички сме в различни градове и едва ли щяха да разберат скоро. Simple Smile При нас много неща се промениха със смяната на собствениците. Новоназначения има навсякъде в отделите - нови HR, маркетинг и даже и търговски директор. Кофти работа.

# 711
Здравейте, момичета!

Ние снощи, много късно вечерта, тръгнахме към БГ иии не съобразихме нощувката , която бяхме резервирали, та’ набързо я подминахме и се отказахме. Ще вземем целия път наведнъж. Малката е много послушна . Гледа си baby tv на ipad-а и въобще не ѝ дреме . Ние спираме на всеки 3,4 часа и ако има нужда се сменяме.
Аз си покарах от 4 до към 9 , защото мъжът ми не може по изгрев да кара, доспива му се и сега той е поел , та’ грам не ми дава да пипна волана.

Марти , не се притеснявай чак толкова. Както ти сама каза , ако се съобразяваме с всичко, което пише в нета , трябва да го караме на фотосинтеза ......обаче то и слънцето е вредно, че да не ни дойде в повече витамин Д-то😂😂😂🤣.

Лани, ти също недей да се тревожиш. Под закрилата на закона си. Всичко ще е наред.
HR-ката нищо не може да ти направи, все пак е от Човешки ресурси и работата ѝ определено не е да злобее.

Беърче , защо така нисък хемоглобин?! Виж си В12 и другите витамини. Може от това да е нещо.

# 712
 Момичета, привет и от мен! Blush
Еделвайс - честито ти момченце!

Как сте, момичета? При мен повръщането намаля, но не е изчезнало, миналата седмица - в два от дните, ми беше кофти и повръщах. Момичета, на вас кога ви казаха пола - аз съм 14 г.с. - при БХС каза, че е рано и след 16 г.с може да се каже, а съм така нетърпелива.
  В петък сутрин тръгваме на море в Гърция, като слушам какви километрични опашки имало, направо съм изненадана, друг път  като ходим никога не сме чакали.

Аз да ви кажа, че горе-долу се спрях на количка, но няма да купувам от сега - бях на гости в моя братовчедка, която ми показа нейната количка Adbor Nemo 3 in 1 - с големи гуми, доста маневрена, сега очакват второ дете и отново ще си я ползват.
  Варират като цени: от 750- 1000 лв. има различни модели, но друга нейна приятелка също я имала и била адски доволна. Та, аз по принцип исках да е нещо, което ми е препоръчано, а не да купувам на наслуки.

Това е нейната - с кожа, почиствала се адски лесно.

Аз си харесах може би тия двата модела - има ги от лен, а също и кожени - не знам кое е по-удачно?

Сестра ми ползва на същата фирма-само,че модел S-line. С породени деца, размаза я от сглобяване и разглобяване по минимум 2 пъти на ден и не мръдна! Даже мисля да ползвам коша за новородено. Единствения минус за мен е, че не се сгъва много. Шасито си е обемно, до ри сгънато-но като цяло много добра инвестиция

# 713
Здравейте момичета,
Лана не се притеснявай, до колкото си спомням ти беше на изпитателен срок все още или тъкмо ти беше свършил.. Ако  не си на изпитателен и си дала документ за бременност не мисля, че могат да ти направят нещо, ако не си побързай да им го връчиш.
Алекс лек път, пътя не е малко, но не е нещо непреодолима. Като спрете се разхождай и ако чувстваш болка, пий но шпа.
Аз вчера се върнах от бягство за уикенда в планината и се разтоварих, всъщност прегледа в петък ми беше по пътьом и споделих с доктора, който ми каза щом ще пътувам да пия 2 но шпа и също така и волтарен свещички (някоя от вас ползвала ли е по време на бременност?)
Вече съм 16с+5д и мога да кажа, че последната седмица освен, че осезаемо ми порасна коремчето, смятам и че усещам моето момченце, чувството е на изтръпване в областта, където се намира и започват едни движения и въртене в тази област.
Беарче хапвай месце, яйца и цвекло за хемоглобина ако не става хапчета най-добре. При слава богу всичко с изследванията е точно, хемоглобина е в долната граница, но все пак в граница.

Момичета пожелавам ви усмихната седмица! Hug

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 15:54 от edelvais0404

# 714
119 не е толкова нисък хемаглобин, моя е 120 или поне преди 20 дена беше толкова, сега може и още да е паднал. С предната бременност ми изписаха хапчета желязо и от тях повръщах адски много и се чувствах ужасно и сама си ги спрях,просто нищо не оставаше в мен и имах един железен вкус в устата. Четох че ниския хемаглобин не е задължително липса на желязо, имало и други неща ,които му влияят и било хубаво по широко да се изследва. Ако на следващите изследвания ми е паднал мисля да пусна и аз Б12..
И къде намирате спанак? Аз от 20 дена търся и никъде не намирам, преди това си купувах от лидл и с децата си правихме салати,ама сега само на цвекло карам, спанак не намирам никъде по магазините. Освен това ми казаха сушени кайсии, кашу и овесени едки също помагат за хемаглобина( ох за последното не ъм сигурна ). Иначе месо хапвам доста, то само това ми се яде с желани.

# 715
Хм, сега се замислих, какъв документ за бременност трябва да се даде в работата? Thinking Моя шеф знае, но не ми е казвал за документи.

# 716
Хм, сега се замислих, какъв документ за бременност трябва да се даде в работата? Thinking Моя шеф знае, но не ми е казвал за документи.

Марти не съм съвсем запозната точно какъв е, понеже на мен не ми го изискват, а и като цяло нямам притеснения за работодателя си, но мисля, че е документ от доктора по Жк предполагам или личния, на който пише в момента коя седмица си и кога ти е термина - нещо такова, някои по-запознат да каже.

# 717
Марти, АГ-то вади медицинска бележка, че си в еди коя седмица бременна.

# 718
Здравейте
Благодаря за подкрепата! Аз съм си на безсрочен вече от 3 години, работя от около 3.5 г във фирмата, просто проблемът е че продават фирмата в момента и ще я сменят от ООД на ЕООД и оттам имам опасения, че може да ме преназначат на договор с изпитателен срок и съответно като разберат, че съм бременна да ме уволнят. Или ако разберат сега да ме уволнят под претекст, че ще закриват предприятието. Ще видим какво ще стане.

Излязоха ми резултатите  на кръв и урина - всичко е наред горе-долу, най-кофти нещата са отрицателни, и кръвната ми група се оказа положителна, което е супер. Само че нямам резултат от микробиология, явно се взима от друго място, та трябва да потърся откъде точно.

Хемоглобинът ми е 127, при положение че не ям почти никакво месо напоследък, нито пък кой знае колко от някоя от повишаващите го храни - спанак, цвекло, кашу, риба, яйца, ябълки и т.н. Ако се задържи и не пада, всичко ще е ок. Докторът ги прегледа, каза че се отлични, така че пия си магнезия и си чакам следващия преглед:)

пак имах ужасни спазми снощи, като крампи, ама на корема ниско долу, много ме болеше, чак се събуждах през нощта, при всяко завъртане в леглото и ме срязваше, ММ много се притесни, ама днес е по-добре. Бебето беше  мноооого активно, явно усеща вече моите настроения и притеснения. Много ми се иска да съм максимално спокойна и да не го стресирам Sad

# 719
Еделвайсче , пътят не е хич малко, около 3000км , но се минава. Малката е послушна (пу-пу, да не се урочасам сега) , но виждам , че ѝ става некомфортно в стола. Чат-пат слизаме и се разтъпкваме, нея също я размърдваме. Принципно имам коша на Jane Matrix, от пътуването ми сама с нея , като беше новородена почти, но вече ѝ е къс.

Чудя се аз какви столчета да вземем сега и на тази беба, но май ще са същите като на каката , ще видим.

Момичета, грижете се за себе си и не обръщайте толкова внимание на работодателите и други проблеми.
Никой няма да ни издигне статуя за добре свършената работа, а едно :”благодаря” няма да върне здравето, изгубените нерви и времето с децата ни.

Общи условия

Активация на акаунт