ДЕКЕМВРИйската дружина измина първата третина! Тема 4

• 19 387
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Много сте мили, сега ще ви драсна набързо по едно съобщение, благодаря  Heart

Някоя мама ме беше питала за феталната при Мазнейкова - обаждате се на телефона от Гугъл (стационарен) на болницата, казвате че искате да си запазите час за доц. Мазнейкова - цената е 95 лв, казаха че не знаят какво включва прегледа. По-подробно ще мога да ви информирам следващия месец:–)

# 646
Аз бях, мерси, Лана!

# 647
Здравейте момичета,
Днес бях на преглед и официално ще си имаме момченце. Hug доктора даже направи снимка и ми даде на достойнствата му Grin от 15 на 13 на 11 ии вече термина ми върви за 9.12, но и аз все си мисля, че ще е началото на декември. 150гр е бебето, всичко е наред Blush 21, 22 седмица се формирало нещо в мозъка и след това се виждало най-добре на феталната и доктора каза, че на следващия ми преглед при него след месец ще ми каже къде да отида за 2рата фетална, малко се притеснявам да не мина някой срок.
Леглата изглеждат много готини, но и за мен лично сумата е голяма, ние сме се ориентирали в нещо от сорта на 400-500лв, а и по повечето страници, които ми излизат цените варират в този диапазон. Най-трудно ми е за матрак, моля момичета препоръчате какъв е най-добре да е и вие какво мислите да купувате, ако сте набелязали

# 648
Здравейте момичета,
Днес бях на преглед и официално ще си имаме момченце. Hug доктора даже направи снимка и ми даде на достойнствата му Grin от 15 на 13 на 11 ии вече термина ми върви за 9.12, но и аз все си мисля, че ще е началото на декември. 150гр е бебето, всичко е наред Blush 21, 22 седмица се формирало нещо в мозъка и след това се виждало най-добре на феталната и доктора каза, че на следващия ми преглед при него след месец ще ми каже къде да отида за 2рата фетална, малко се притеснявам да не мина някой срок.
Леглата изглеждат много готини, но и за мен лично сумата е голяма, ние сме се ориентирали в нещо от сорта на 400-500лв, а и по повечето страници, които ми излизат цените варират в този диапазон. Най-трудно ми е за матрак, моля момичета препоръчате какъв е най-добре да е и вие какво мислите да купувате, ако сте набелязали
Матракът за малко дете , а и не само, трябва да е твърд , без кокоси и други глупости. Това знам от леля ми и нейна колежка, които  са ортопед и дерматолог. Не е нужно просто, но всеки сам решава. Предпочетох да споделя , защото виждам , че сега матраците с кокос са на мода, но само дотам.
Ние ,всички сме с Магнифлекс. На малката е Pierre Cardin Magniflex. За това бебче ако не намеря същия , ще взема друг , бебешки , отново на същата марка , защото сме много доволни.
Даже сега се чудя какви точно да взема за спалните , мисля да са различни , но всички твърди.

Мек в никакъв случай не се взима за бебе( много хора правят грешката , уж , за да му е мекичко и сгушено) , защото може да получи изкривявания и много други проблеми.

Еделвайс , честито момченце!

Погледнах легълцата, симпатични са , но като видях цената на едното , което харесах и направо ми падна ченето. Мога да не съм от най-пестеливите по отношение на децата и там да си позволявам да харча повече средства , но 1500лв за легълце.....😳 по-добре да си го държат. 😂😂😂Ако го купя , не знам за бебето , но аз няма да мога да спя добре😂😂😂. Ако правеше нещо по-специално може бии.
Мебелният  комплект на Вики ( Pierre Cardin Bonnie ако не бъркам) ми излезна по-малко целия , а има 5 части.

Аз днес ще си седя до късно сигурно в офиса. Вече е 19:00 и само три колежки на кръст сме останали.
Последни задачки преди почивката. В неделя късно вечерта тръгваме (така решихме последно) и ще спим в Мюнхен , като свързваща точка межу Лондон и София. Има някаква стачка в Гърция (на корабите) и ни провалиха плановете. Изместихме си резервацията до по-късно. Първо ще поседим в България и после отиваме за 2 седмици в Гърция , да си починем . Много ми е притеснено и не знам въобще дали ще се справя с всичко.

В неделя съм на преглед , точно преди пътуването , за да сме сигурни, че всичко е ок и можем да пътуваме спокойно. Ще бъда в 18г.с+0дни.

# 649
само да вметна,че матрака сме го взели преди 7 години и си е доста твърд, водат се кокосови нишки не е целия кокосов 😜
Спокоен преглед и лек път.

# 650
Еделвайс, честито момченце ^^

Алексче, и аз така знам за матраците, и ще държа да е хубав за бебето. Пък и като е мъничък размер, дори и по-хубавите излизат на добри цени. Сестра ми е на 6, слабичка и висока, но още си спи в бебешкото дървено легло с матрак. Скоро ще се мести в ново легло де, но досега не искаше, въпреки че имаше голямо и хубаво легло. Вече второ ново легло ще й се купува, дано вече има смелост да спи в него Grinning пък и каза, че нейното легло щяло да бъде за бебето, значи е крайно време(:

Та общо взето повече от 2-3 години може да се ползва даже, което за мен значи, че по-хубав матрак си е добра инвестиция.

Приятна почивка ви пожелавам и успех на прегледа, сигурна съм че всичко ще е наред, но пиши като имаш време все пак :*

# 651
Във връзка с нещо против насекоми, което се коментираше по-назад, ви слагам снимка какво ми препоръчаха в апетеката днес. Подходящо е за бременни след 4я месец.

# 652
Добро утро момичета... Еделвайс честито момченце 💙 Момичета аз вчера на работата направо изумих много ми се допи кока кола и си купих една малко шише и снощи това моето малкото ме разби от ръчкания.  Повече кола никога 😀 ... после се притесних да не съм му направила нещо ама четох че и други мами са пили по време на бремеността

# 653
Добро утро момичета, тези дни не ми остава никаква време да влезна да ви изчета Sad От днес вече съм отпуска и с кеф седнах с кафенцето да видя какво се случва тук. Утре заминавам за 10 дни в южна Италия - Неапол, Капри, Матера, Алберобело.... и още много китни италиански градчета Grinning Много се надявам жегата да ми понесе. Ако някоя от вас е била там, ще се радвам да споделите впечатления Hug

Да се похваля и аз, резултатите от ДНК-а теста са ми добри. Излезе и пола - девойка Heart Eyes много съм щастлива. Много исках момиченце, а и шестото ми чувство беше такова. Интересно, че за болестите на Даун, Едуардс и Патау дава 99% сигурност, а за пола казват, че не дава такъв голям процент сигурност и трябва да бъде потвърден на преглед с ултразвук. На 12 юли съм при моята гинеколожка, дано успее да види пола.

Добро утро момичета! От вчера имам ужасен оток на окото,мисля че е ечемик и незнам как мога да го третирам. Вчера правих компреси с лайка,търках със златен пръстен,слагах домат,краставица, една баба ми чукна с пръст окото...а днес е още по-надуто...някой да е имал такъв проблем?
Lucresia, как ти е окото? Ако не е минало още може да пробваш да сложиш напоено пакетче от черен чай. Знам, че много помага и действа бързо.

monikrisi, аз също пия кола от време на време. Много ми помага против гадене. Преди бременността въобще не съм се сещала за кола, даже газирано не обичам. Сега държа едно шише в хладилника и пия по глътка, две когато ми е стане кофти.

# 654
Добро утро момичета  поздрави от морето. Прескочих е са 3 дни, но нещо не случихме време. Вчера беше топло но много ветровито. Сега си е направо хладно и с огромни вълни. Аз така или иначе само седя по шезлонги те и не влизам нито в море нито в басейн.
Симона  кой ДНК тест прави.?
Колата....? Аз кола не пия, но си позволявам по 1 кафе с мляко  сутрин. С първата бременност не съм пила,но сега ако не пия не мога да отида до тоалетна. Ако някой знае с какво да го за местя ще се радвам да пробвам.

# 655
Алексче, успешен преглед и приятмо пътуване!
Лукресия, ако още не е минало го натъркай пак със златен пръстен.
Моникриси, аз си деля една малка кола я пия за 2 дни. Иначе долната граница на кръвното ми пада под 50.. Онзи ден хем че бях пила, на връщане от работа на път за вкъщи щях да падна.. Добре, че се добрах. Таа нямам избор. Чисто кафе не мога да пия, а капучиното не ми действа.

# 656
Здравейте!

Симона , честити резултати!
При мен пък казаха , че полът е 100% сигурен, особено при едноплодна бременност. Изолират ДНК-то на бебето и то или излиза хромозома X , или Y .

Момичета, вие как сте?

Аз хич не се чувствам добре .Вчера седях в работата до 2:30 през нощта. Свърших си цялата работа, но май втори път този номер няма да го играя. Прибрах се аз в 3 и като ревнах.....ревах, ревах и аз не знам за какво , после съм заспала, но ето ме ... в 5:30 станах и се ококорих.
Няма да я бъде с два часа сън , ще спя с малката следобед.

Вчера на тръгване от работата охраната се избъзика с мен , че мога направо да си остана и за дежурството , с колегите в събота. Изсмях му се , но честно исках да ревна с крокодилски сълзи. По пътя ми се насълзиха и очите. Спряха ме полицаи да ми проверят документите, много ми беше готино, така де . Какво да прави бременна жена толкова късно посред нощ, ами ....работи. 🙄
Днес ще се отдам на релакс , ходене по магазините , за да купим последните нужни неща и ще оправям багажи.

Коментирахте колата и се замислям дали и аз да не си взема, за да издържа днес.

Извинете , че ви натоварих ! По-късно ще пиша пак , с нещо по-позитивно😊😂😉😘

# 657
Добро утро момичета! Снощи слагах и суров картоф на окото, а днес е май още по-подуто...

# 658
Добро утро момичета! Снощи слагах и суров картоф на окото, а днес е май още по-подуто...
Лу, сложи лед , може да спадне.
Отиди на очен , поне да каже какво е , защото не знам дали можеш алергозан да пиеш.
Не е добре да седи така.

# 659
Добро утро и от мен.
Вчера цяла нощ прекарах в, тоалетната повръщайки и с коремна болка.
Звъннах на АГ каза ,че най-вероятно ме е хванал някой летен вирус да си пия лекарствата + Ентерол и Парацетамол.
Днес съм като парцал вдвам облякоз и нахраних детето , а за капак бащата тръгна на някъде. Сега се на дявам бързо да мине и да не разболея и бебето.

Общи условия

Активация на акаунт