Лятото горещо е на прага, времето към ОКТОМВРИ се скъсява

• 15 824
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
здравейте майчета!!
пак ще питам за проблеми,но като споделя ми олеква....някоя от вас да има хемороиди??за първи път се появиха и съм...стресната и засрамена...хи4 не  е хубаво..а и се появиха ненадейно...нито запек ме е тормозил...нито разстройство..???
какво сте ползвали и с какъв ефект?

аз имам наследство от предишната бременност един такъв красавец...
първо ползвах Matsu S - помага, но само временно
сега ползвам Pilex, то е някакво билково, има хапчета и за мазане, аз се мажа. Определено ми помогна много, като си го купих едва си сядах на Д-то, абе много болеше. Не ми скри хеми-то, но поне не ме боли сега.
Та препоръчвам го!
За облекчаване на болката - баня с хладка вода, никакъв сапун или само детски, мека кърпа. Също така забрави за тоалетната хартия - чак като спре да те боли и поотмине малко, тогава почвай пак да я ползваш, до тогава - душ.

# 106
Момичета за вас не знам, но моя бебчо доста ме рита.Вече дори го усещам толкова тромав.От Варна му купих няколко дрешки, защото вече не издържах.Брат ми се прибира другата седмица от Англия и е казал, че е купил разни неща за бебчо.Нямам търпение да ги видя, но майка ми казала, че ще ги прибере и няма да ми ги даде до раждането.Важното е, че ще ги видя и ще им се порадвам!

# 107
  • София
Za hemoroidi reklamirat niakakav krem Analen na u4ilishteto.

A protiv kontrakcii doktorite mi kazaha da yam mnogo furmi i naturalen shokolad, zashtoto sadarjat magnezii.

# 108
Здравейте момичета
Бубе почивай повече стисам палци всичо да е наред
Днес съм много притеснена защото на Дари и се поду очето Не мога да разбера дали я е ухапало нещо или е нещо друго Ако не се успокои утре я водя на лекар
Иначе сме добре Отново бяхме цял ден навън Бебчо ритка Дари тичка по градинките а аз все повече се изморявам
Лека вечер и сладки сънища

# 109
Здравейте, момичета,
ние се завърнахме от моренцето, ама докато ви изчета минаха два дни Hug Изкарахме страхотно най-вече с разходки и по-малко плаж. Голями обиколки бяха за тези 10дни от Несебър като тръгнахме чак до Крапец(до границата и по-точно Дуранкулашкото езеро) стигнахме. След два дни пак заминаваме на планина за 10-тина дни ако всичко е наред. И после само в софия се закотвям. Ама така не ми се стои тук в тази нерващина и мръсотия, но какво да се прави бебчовците са най-важни  Heart Eyes
Днес ходих на доки да видим как сме и с татито гледахме на ехограф нашата принцеса как беше опънала крачката Hug Даже се беше надупила, не я е срам Laughing
Кръвта и урината са ми били добре, хемогллобина ми е паднал от 129 на 117 и ми предписаха някакви ампули желязо, не ми изглежда много нисък ама знам ли  newsm78
Докито иска да ми взима влагалищен секрет в началото на август ама ми се вижда някакво никакво време, мислех че към 8,9 месец ще ни изследват за гъбички. (мисълта ми е че аз нямам оплаквания)
Иначе много ритаме, даже питахме докито днес дали е нормално чак пък толкова.
Малко бях нахокана от нея, защо не съм ходила да си изследвам очите, че съм с висок диоптър -4.75(сега не ми се мисли колко е вече). Ама предния доктор, при който ходих нищо не ми беше казал Crossing Arms Та като се върнем се залавям с очите. Хич не ми се иска секцио, но ако има опасност от отлепяне на ретината няма какво да се прави, на бебка и трябва виждаща мама Heart Eyes

# 110
Здравейте майчета!
Добре дошла на didita4u! Леко бременеене и много сладко бебе наесен!   bouquet
Бубе, пази леглото, мила.  За успокоение ще ти кажа, че в средата на 6 месец моя приятелка получи разкритие 2 см и я вкараха в болница. Полежа 2 седмици и я изписаха да си почива вкъщи. Роди 6 дни преди термина, когато беше толкова едра и бебето толкова голямо, че едвам се движеше. Сега резултатът ще направи 3 години и е чудесно хлапе. Така че почивай си като ти е паднало и не се притеснявай.
Ние вчера бяхме на вилата на майка и татко със свекитата. Много хубаво си изкарахме - барбекю, биричка, тортичка - днес гледам като враг кантара (досега съм + 5-6кг.) Ама момичета, много е вкусна тази биричка... Heart Eyes Сега само чакам татито да се събуди и да го накарам да изпие една, че и аз да си пийна от неговата - напоследък така го изнудвам - "на сина ти му се пие бира, няма ли да му направиш компания"  Wink . Ама гледам да не пия повече от 3-4 глътки, че ме е страх за бебока.
Ние днес с мъжо имаме годишнина и сега го чакам да се събуди и да го нацелувам. После ще го черпя, че ме изтърпя цяла година! А моето спане приключи в 7 часа - мъника реши да си играем и докато си укротя подскачащия корем се разсъних. Моят бебко не рита много - само рано сутрин и късно вечер, а през деня го усещам 2-3 пъти да се обръща, иначе спи. В началото се чудех как може да е толкова кротък, ама сега свикнах и като порита някой път повече се чудя какво му е. А за положението на бебето при раждане - има много време да се обърне, това ще са все "въртеливи" седмици  Wink.
Яни, как е оченцето на Дари? На мен така ми се е подувало като дете от ухапване от паяк и ми мина за няма 1 ден.
Момичета, като нищо ще пропусна училището във вторник, че моята добричка акушерка иска да ме види, поизмери и да си направя изследвания. Не знам дали ще успея до 9.30, така че може би няма да дойда. Каза ми също така, че около 30-32 седмица иска да отида пак при Димитрова или Марков с нея, та да огледаме малкия калпазанин добре. А тази седмица ще ходя за очите и на зъболекар. Миналата седмица бях на зъболекар и се оказа, че имам 2 кариеса - сега са се появили и ми обеща, че за 2 седмици ще ми ги направи - каза, че били съвсем мънички, ама не искала наведнъж да ги прави да не ми дойде много.
Сега се сещам да ви питам нещо - снощи преснимах около 250 страници на ксерокса на татито. Дали не е навредило на бебо? Попаднаха ми едни интересни книжки и си ги преснимах (как не ми писна да чета), че много скъпичко щеше да ми излезне да си ги купя.
Хайде лек ден и много   bouquet от нас с бебо!

# 111
Привет мамчета
Радвам се за тези които са починали добре и ще се радват на още почивчица.Ние бяхме само една седмица на морето и ние както вас Барабана обиколихме цялото черноморие видяхме прекрасни места и сега пак ми се ходи.Между другото честно казано изобщо не сме се спряли от тогава и всяка седмица поемаме на някъде за сега бебчо е добре и доки казва че патуванията не са чак толкова опасни но като ви чета вас и какво са ви казали по този въпрос и малко се плаша. smile3516
Момичета не знам дали да се радвам или не но при мен няма никакви контракции и дори не знам дали ако ме сполетят ще ги усетя newsm78.
Искам нещо друго да ви питам по отношение на болничните - понеже аз до сега не съм ползвала такива а по принцип ни се полага и до колкото разбирам това са 180 дни изплаща ли ги работодателя ако не си ги ползвал след това или някой просто ме е заблудил. newsm12.
Ами това е за сега от мен ние пак поемаме извън тая гадна София и отиваме да ловим риба.А на вас желая прохладен и приятен ден целувки по тумбачетата. newsm47

# 112
мацки,аз сум ве4е мама но сте ми много сладки и си ви 4ета редовни4ко,

мира см,няма ни6то стра6но да пътуваш пове4ко,просто е желателно на всеки 4ас и половина път да спирате за по4ивка-тоест да походиш 5 минутки,а колкото до контракциите не се притесняваи аз до последния момент нямах абсолутно никакви!

# 113
  • Виена
Здравейте мамчетааа newsm51
 Ужас,колко много сте изписали за 1месец,направо незнам дали ще смогна да прочета всичко,ама и без туй друга работа не,че имам де.
 Аз нали си заминах за БГ преди 1мес.И там влизах няколко пъти но забързо.Ужас,направо не ми се прибираше сега насам newsm45,но няма как,трябва да ходя на прегледи.
  Тръгването ми за БГ беше най кошмарното ми.Изтървахме самолета smile3511,понеже имаше голямо задръстване в града,беше затворена една улица и...за 5 мин.изтървах полета.А можеше да ме качат,как ли не се молихме,ама не та не...Е минало свършено.Вечерта си хванах автобуса и след почти 20 часа си бях в моя град.Много ме беше страх за бебко  Sob,но всичко мина мн.добре,само дето аз се бях схванала,че се оправих чак след 1седм.В БГ също не се спряхме,все някъде по пътищата.че и до моренцето стигнахме,за 2 дни само,но достатъчно,малката поне мн.се радваше.Догодина повече.
  На Рожденния си ден също много готино си изкарах newsm18...Благодаря на всички (малко доста късно)за хубавите пожелания.Да ви се връщат! Hug
Сега навръщане отидохме на летището 2часа по рано,но парен каша духа.Ама пак като се запънаха,в кой месец съм била,дали да ме вземат,ааа казвам не тоя път се качвам пък квото ще да става.Спазарихме се накрая.
 Мойта малката принцеса я оставих там при майка ми,знам,че и е по хубаво там,по цял ден игра,ама ми е мн.мъчно.Ама по добре за нея.Септември ще ми я доведат.Сега ще се отдам на почивка и мързелуване,че после...
 Уф много дълго май стана,ама като не съм писала отдавна и сега ме сърбят пръстите.Ама спирам..По късно пак.
  Добре дошли на всички нови мами lovekiss
 Лек Ден и целувки по тумбачковците  love001

# 114
  • Някъде в Европа...
Здравейте и от мен!
Ние сме добре, тая сутрин малкия палавник ме събуди в 8.30ч., което си е направо рано за мен  Embarassed. Сега ходих да понапазарувам и ще готвя.
Е, да ви се похваля, вчера направихме първата покупка за бебо ( е, то не е съвсем за него, но го купуваме заради него  Simple Smile) - цифров фотоапарат. 

mira sm , болничните, който се дават за раждане са 135 дни (45 преди термин и 90 след раждането). Изплащат се на база 90% от заплатата. А тези 180  дни, който ползваме аз и още няколко момичета тук, са за болест, т.е. през бременността (мен например ме водят диагноза Заплашващ аборт). Те не влизат в тези задължителни 135 дни и се изплащат на база 80% от заплатата. В твоя случай се касае за 135-те дни задължителни ( но ще ти дадат първия 45 дни преди термина, т.е. ти е много рано още  Wink ) и да - те се плащат, както писах по горе. А иначе 180 дни по болест просто си ги пропуснала ( и по-добре, де, ако работата не ти пречи) и работодателя няма да ти ги изплати, просто защото ти си ходила на работа през това време и той ти е плащал заплата  Wink. Дано си ме разбрала!
Бубе, пази се много!
Яни, как е малката Дари?
Теди, големи премеждия си имала. Важното е, че си доволна накрая и че всичко с теб и бебчо е наред.
Лек ден на всички!

# 115
     Здравейте,мам4ета.  love001
    Ние ве4е се върнахме от горския излет,4удесно си изкарахме в една хубава местност,която е на 30 мин с кола от нас,но досега никога не бяхме ходили.Като свалим снимките ще ка4а някоя в албум4ето,тъкмо и аз да се изтипосам там най накрая.Оба4е навръщане се изложихме и тримата(татито,ку4ето и аз).Татито го заболя едното стъпало,ку4ето в колата повърна осем пъти и на мен ми се зави свят.Големи туристи,няма що.Но там найстина прекрасно си изкарахме.В4ера много ми се беше доял щрудел,мнооооого.И го споделих на мама,а тя милата днес ми се обажда да мина от там ,4е ми направила една тава със щрудел.Голяма сладурана,след излета минахме от там и сега вместо манджи4ка за обед дъв4а щрудел.В4ера на басейна гордо пъ4их корем и забелязах,4е вси4ките съседки много мило се държат.Големи любопитки,но аз отговарям с голямо търпение на вси4ките.
     Утре съм на изследвания за гестационен диабет,ще давам от4ет после.
     Приятен ден на вси4ки мами и тумба4ета.

Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

# 116
Привет мамчета
Ние бяхме само една седмица на морето и ние както вас Барабана обиколихме цялото черноморие видяхме прекрасни места и сега пак ми се ходи.Между другото честно казано изобщо не сме се спряли от тогава и всяка седмица поемаме на някъде за сега бебчо е добре и доки казва че патуванията не са чак толкова опасни но като ви чета вас и какво са ви казали по този въпрос и малко се плаша.

Mira sm,
не се притеснявай - щом се чувстваш добре и нямаш контракции, не виждам защо да се плашиш от пътуванията. Аз през последната седмица навъртях около 1500 км  newsm01 и всичко с бебчо е ОК. Беше много кротък - явно с люшкането по пътищата съм го приспивала  Grinning. В момента се чувствам адски уморена, но то е от хроничното недоспиване и нервите напоследък. През седмицата няколко дни ми се събираха по 5-6 часа сън на денонощие и не е чудно, че днес компенсирах с повече от 12 часа излежаване. Ох, искам на почивкаааааааааа! newsm45 Много ми е тъпо, защото работя по няколко много важни проекта едновременно и в момента всичките са се закучили по независещи от мен причини. Ама пък ако ги зарежа, няма да се оправят сами... Направо полудявам! На всичкото отгоре нямам време да обърна внимание на себе си и бебо, което допълнително ме комплексира - в петък трябваше да съм на преглед и да дам кръв и урина, след което да отида на козметик (кола маска, педикюр...) Нищо подобно - пак отложих всичко за другата седмица. Сега пия дълго неделно кафе, замезвам с вафли и си губя времето в Интернет, а ме чакат куп спешни задачи, които се чудя откъде да подхвана Thinking Вкъщи също плаче за разтребване, а не мене ми е така стегнато, че ми иде да си хвана шапката и да драсна в неизвестна посока. И на рев чак ме избива - абе, депресарска работа.Дано да е от хормоните и да мине бързо...  Ето, излях се и аз в един предълъг постинг, за което се извинявам.
За биричката - наистина си е блага работа beer. Вчера тя ми свали нервното напрежение и ме приспа. Ама аз си изпивам по цяла, даже от големите. Не е толкова много алкохола вътре, единственото вредно нещо са консервантите, затова избягвам наливните и купувам само качествени бутилирани бири, по възможност произведени в Холандия или Германия. За срамотите - таткото ни е почти пълен въздържател, а ние с бебчо си пийваме редовно по биричка или чаша винце. И ни е добре   Hands Thumbsup
Тази вечер мисля да повторя вчерашното меню - миди по моряшки с биричка. И мечти за слънце и море... И да заспя преждевременно, поне ще съм почнала седмицата отпочинала  Wink
Teddy, възхищавам ти се на куража! Абе, какви са тези хора - при 5-минутно закъснение можеше да минеш директно на бординг, особено ако си била с малко багаж. Да те карат да биеш 20-часов път с автобус, вместо да направят малък компромис - направо съм възмутена! Коя авиолиния е това?
Evelinar, честит празник! да го отпразнувате подобаващо! И чакаме да разказваш...
Kryc Kryc - на въпроса ти кои са "моите мъже" - ами аз си живея с мъжа си и големия му син - не ми е лошо, винаги съм предпочитала мъжка компания. Скоро мъжете ми ще са трима  Wink и предполагам, че ще ни е голям купон - с бебе и тийнейджър... а и ние със съкровището не сме от най-"нормалните", така че определено няма да ни е скучно. Поживем - увидем...
Момичета, може ли едно последно оплакване и съвет, ако някой знае цяр? Напоследък се събуждам със страхотни болки в гърба - едва се раздвижвам. Интересното е, че ме боли не след движение, а след почивка. Дали има връзка с това, че спя предимно по гръб?

# 117
Привет току що се завърнахме от риболова и да ви се похваля нищо не хванахме  newsm45 но кво да се прави важното е че бяхме на чист въздух и си изкарахме чудесно.
AIR благодаря ти за изчерпателния отговор и ти желая по-лека бременност.
Това е за сега отиваме да вечеряме с бебчо че таткото се сърди че не съм на масата smile3513
Лека вечер от мен

# 118
  • София
Миньон, много километри си навъртяла, как смогна, аз за 250 км се скапах, а ти 1500 - браво. Да ти кажа че не е хубаво че спиш по гръб, не искам да те шашкам, но недей, така матката притиска някаква важна вена (куха ли беше, каква беше) и се спира притока на кръв до твоето сърце, а от там и до това на бебчо. Опитвай се да спиш предимно на страни, така и кръста ти ще е по - добре

Утре и аз ще водя Калина на преглед за очичките, в едното има нещо като подутина и е доста зачервено, дано не е сериозно

А как се справяте с киселините, аз сега чак разбирам какво е това нещо и колко гадно е (татито ни често се оплаква, но аз като не съм имала до сега не знаех как да му съчувствам, а то си трябвало). Та пиете ли нещо, ако да какво и въобще има ли лек  newsm78

# 119
  • Откъм Варната
...Искам нещо друго да ви питам по отношение на болничните - понеже аз до сега не съм ползвала такива а по принцип ни се полага и до колкото разбирам това са 180 дни изплаща ли ги работодателя ако не си ги ползвал след това или някой просто ме е заблудил...

Simple Smile хе хе заблудили са те, това не е като отпуската, ако не я ползваш ти я изплащат накрая на годината или когато напускаш работа. Иначе на никого няма да са му излишни малко повече парици Wink

Общи условия

Активация на акаунт