Лятото горещо е на прага, времето към ОКТОМВРИ се скъсява

• 15 800
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро и здравейте  от нас! HugКъде се губите?
Честито оздравяване на Златна!  bouquet
Марче, на патерици - да ти е живо и здраво батето, много да те радва и да ти помага!  bouquet
KikiNiki, внимавай с тия контракции-радвам се че си по-добре, ама продължавай с Но-шпато и Магнерота.
Иначе и ние сме добре, ама мама напоследък не слуша много - сега пък след болките в корема /казвам след  ама незнам дали е свърашило с тях/ се събуждам днес с гастрит и разтройство-толкова ме боли стомаха, че нито ми се лежи, нито ми се стои, нито ми се яде - абе ужас. Сега ще видя да пийна поне малко кисело мляко и да почвам с Бусколизин. Не мисля, че съм яла нещо дразнещо и не вярвах като ми казват, че до като си бременна всички стари болки могат да се обадят.
Целувки на всички и поздрави на шкембитата!
Чао за сега.

# 151
  • Някъде в Европа...
Здравейте и от мен!
Пиша много набързо, че нямам време!
Току-що се връщам от държавния гинеколог, бебчо е добре, вече бил 1,100/1,2000 кг, добре развит. Но....., като го питах какво ще е, този доктор ме хвърли в тъч - май било девойка  newsm78  newsm78  #Crazy, аз го питам сигурен ли е, той-ами така виждал. Аз не вярвам обаче много много - в София ми казаха момче, частника 2 пъти ми казва момче, даже ми показва атрибутите едно по едно, а този-момиче, естествено нищо не ми показа. Та, така, това са ми "притесненията" днес. newsm78. Ама не ми сменяйте синьото щъркелче, де, аз си оставам с мисълта, че ще е момченце.
Довечера пътувам за Търново и няма да ме има известно време, да не се чудите къде съм Laughing
Чао и лека седмица ви пожелавам!

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 16:16 от AIR

# 152
  • София
Хей здравейте девойки и тумбачета Simple Smile

Аз засега съм + 4 кг., но започнах да качвам отскоро, може би от последните 6-7 седмици. Леля акушерка вече ни се скара за бързо наддаване - трябвало не повече от 1.5 кг. на месец, та да не се получи прееклампсия. Каза да огранича сладкото и тестените изделия. Но аз наистина не ям много, никога не съм била на диета и ми е много трудно да ограничавам каквото и да било. Така че реших да си свиркам и да не се тормозя за килцата. Коремчето много расте обаче, но здраве да е.
И на мен постоянно ми се пие бира, само че бързо ме удря в краката, все едно някой ми ги отсича.

Яни, разбирам, че лекцията вчера е била интересна. Аз не успях да дойда, че племенникът ми искаше сутринта да ходя да се записвам с него във 2 АЕГ, след което трамбовахме по улиците до 18 ч. и вечерта спах много дълбоко. Ходихме и до магазина за бременни на Графа (под колоните), но да ви кажа честно нищо интересно не видях, само дето цените не ми се сториха от най-ниските. Дайте съвет за хубав магазин за "китове" Wink

# 153
Здравейте майчета!
Ние с бебо сме добре. Вчера ми правиха изследвания и днес акушерката ми се обади, че са наред, а аз утре ще ги видя.
Днес ходих на преглед за очите. Не съм качила диоптер и ми смениха лещите с нов модел на същата фирма, които мога да нося до 30 дни без да свалям. Аз мисля пак да ги свалям вечер, дано да ми понесат - от предишните бях изключително доволна, а тези са много по-добри и повече щадят окото, а като цена е почти същото.
Уговорих се с очната лекарка в средата на септември да ми разшири зенниците и да ми направи изследванията на очите, макар че тя е убедена, че нямам проблеми и е с мнение за нормално раждане (е, каза, че ако държа на секцио ще ми даде мнение без проблем, но според нея е по-добре да се опитам с нормално раждане). Аз ходя при нея вече 10 години и мисля, че добре ми познава очите. Каза ми, че при -5 (аз съм така и с двете очи) почти няма риск, но въпреки това окончателно ще каже след изследванията.
Аз много пълнея - стигнах 57 кг и се чувствам като тюлен - вече и татито ми вика така. Утре ще ме мерят в Майчин дом и сигурно ще ми се скарат.
Яни, радвам се, че Дари се оправя. Стискам палци да се оправи съвсем много скоро!
Златна, честито оздравяване!
Хайде аз да се връщам на работа, че имам още мноооого Sad .
Поздрави и  Hug на коремчетата!

# 154
  • Стара Загора
Мързел...мързел...мързел Mr. Green
Тук съм...ходя като морж из улиците..почивам повече...търкалям се по леглата в жегата. Това е моят ден Crazy
Сори ама много ме мързи..чета, че сте добре и ми е хубаво Heart Eyes
Лек ден мамчета Hug

# 155
здравейте и от мен,
ние заминаваме в петък, та реших да ви прочета за последно. утре пак съм на работа, тази седмица ми се беше събрало доста, даже за вкъщи си нося Sad
evelinar въпросът с очите много ме вълнува, аз съм с -4.75 може би сега да са станали и -5. Но до сега всички ми говорят, че е много рисковано нормално раждане newsm78
като се върна другия месец мисля да си правя изследване на очните дъна. Разпитах мамите във форума и ми казаха "Мисля, че с леща на Голдмън/дано не бъркам / става това изследване и не го правят навсякъде." Препоръчаха ми една лекарка, мисля при нея да ходя. Ох дано наистина да не се налага секцио, но каквото кажат докторите.
didita4u тук има списък с магазините на 1-ва страница: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112043.0
Аз точно от под колоните си взех едно бяло панталонче, но много го дебнах че все се свършваше и накрая ми запазиха, от там си взех и сутиен (много ми е удобен).

поздрави на всички и се пазете  Hug

# 156
  • Откъм Варната
...Уговорих се с очната лекарка в средата на септември да ми разшири зениците и да ми направи изследванията на очите, макар че тя е убедена, че нямам проблеми и е с мнение за нормално раждане (е, каза, че ако държа на секцио ще ми даде мнение без проблем, но според нея е по-добре да се опитам с нормално раждане). Аз ходя при нея вече 10 години и мисля, че добре ми познава очите. Каза ми, че при -5 (аз съм така и с двете очи) почти няма риск, но въпреки това окончателно ще каже след изследванията... 

Аз в петък ще ходя на очен за тия работи, но като си вземах направление от личния доктор като разбра че диоптъра ми е - 4,5 каза секцио щот ретината можела да се отлепи, а аз не искам да ме режат Cry и малко много ме е страх

То май като гледам всеки доктор различно мнение дава...
Дано да не ти се наложи секцио

# 157
Здравейте мами, аз ви пиша сега 4е току що намирам време.
Моита госпожица имаше рожден ден ,затова ви 4ерпя по една торта с бири4ка,тя е на по4ивка но на нас с татито не ни пре4еше да се по4ерпим за неино здраве.
Аз днес ходих по магазините и си купих доста нещица за беб4о,направо сам капнала,разходката беше голяма но и утре продалжава.Ами това от нас сега отивам да лягам 4е нещо доста се поуморих днес,като цяло сме добре с бебо.
Искам да ви питам вас по4на ли да ви боли таза?

# 158
  • Откъм Варната
...Искам да ви питам вас по4на ли да ви боли таза?

Ох не питай, мен от повече от 2 седмици ме боли и не спира newsm45, едвам се движа като стара баба съм, и затова само се излежавам в къщи

bouquet честита ти рожденничка

# 159
Здравейте момичета!
Аз вече съм на работа и ми се спи  Sad . Ама няма как.
За очите моята докторка ми обясни, че дали си -2, -3 или -6 няма такова значение, стига очните дъна да са наред.  От значение е очното налягане или нещо подобно - то се мери като се разширят зенниците. Тя и преди ми ги е разширявала и каза, че ако състоянието на очите ми не се е променило (което е малко вероятно), няма да имам проблеми. Е, ражда се без контактни лещи, ама това все ще го преглътна. По-добре всяка да си се консултира с очен лекар, защото явно това изследване е важно. Нейното мнение е, че щом така искам, нека да опитам. Тя ме пита дали искам секцио и каза, че ако си променя мнението, ще ми напише задължително секцио, но при положение, че всичко ми е наред не вижда смисъл да ме режат излишно. Това все пак си е операция. Аз и имам много доверие и не вярвам да си гледа работата през пръсти, още повече, че се познаваме толкова отдавна. И е доста способен лекар, така че ще и се доверя. Както тя каза - сега като кихнеш и те секцио правят - това си е някакво течение в медицината, но не е зле да се претегли за и против преди това, защото при нормално раждане без усложнения мога на третия ден да припкам, а при секцио трябват 2 месеца да се затвори раната добре.
Русавелке, честита рожденичка! Да ти е жива и здрава и много да ви радва!
Хайде стига от мен - аз се връщам на работа.
Поздрави и   Hug на коремчетата!

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 09:04 от evelinar

# 160
  • София
Здравейте момичета,
Евелинар, и аз смятам че е строго индивидуално раждането секцио поради проблеми с очичките. Диоптъра наистина не е решаващ, гледат се очните дъна и ретината, ако има и малка опасност от отлепване (ли вече е отлепена) ретината препоръчват секцио, друг вариант е да предложат да ти я залепят още докато си бременна, но тогава няма гаранция че няма да се отлепи отново, а и не всеки го практикува на бременни. Аз например имам малък диоптър, но родата има заболяване, което се предава по наследство на ретината и бях на косъм за секцио, но казаха че може нормално, така и стана Simple Smile А за възстановяването след нормално ражданя - 3 дни - не искам да те разочаровам, но доста често не е така, особено ако си с шевове, всичко е до организъм и мускулчета

Русавелка, моя таз пука като пуканка всеки път щом съм се заседяла или залежала повече по 15 мин в една поза, пука и то много силно. Не ме боли обаче много

Аз много се изморявам вече, само да добутам количката до парка и дишам като гонено куче. Добре че майка ми помага, не знам без нея какво бих правила

Хубав и прохладен ден желая на всички ви и повечко ритничета

# 161
Здравейте момичета  Heart Eyes

Напоследък не пиша, защото са ме налегнали други проблеми с мои близки. Иначе с бебка сме добре, изчистила съм гадната бактерия поне засега. Хемоглобинът ми е 119, което е с 2 пункта по-високо от хемоглобина ми в първия триместър. Не съм говорила с доки, но се надявам да няма да ми предпише желязо, че като чета как ви се гади от него  Sick

Русавелке, ЧРД на дъщеричката ти - само радости да ти носи!
Барабана, Евелинар, надявам се да ви разрешат да раждате нормално!
Дидита4у, ти сега ме стресна с тези 1,5кг на месец, че чак пък и прееклампсия?! Моята доки ми каза, че средно по 0,500г на седмица се качват, т.е. поне 2 кг на месец. Дано не се ослоним, че какъвто апетит имам вече.   261uu
Някоя от вас пие ли още фолиева киселина? Аз я бях спряла в 12-та седмица, но сега пак съм си взела един блистер и смятам да го изпия, четох, че било хубаво за мозъка на детенце. Обаче имам чувството, че от нея много ми се отваря апетитът, та не знам...

Вие ориентирали ли сте се вече къде и при кого ще раждате? Мен ме стерснаха, че едва ли не съм закъсняла, а аз все още се триумя между трима лекари, които дори не съм виждала! Много умно, нали?

Засега това, чакам с нетърпение да излезна в отпуска от август  Flutter

# 162
Здравейте момичета,аз се завърнах от морето във вторник на обяд и от колата в офиса.За съжаление не можах да си почина и храната в хотела беше лоша.Хотела иначе много хубав ама хляба беше дефицитен , а като донесоха-мухлясал Sad.Влязох в морето до дупе и в басейна за 1мин. ама се чуствам като шамандурка достраша ме и излязох.Нещо ми е нервно май вече не ми се работи не ми се и почива .... newsm78 с две думи шантава работа!Важното е ,че нямах контракции нито болки .Бебенце вече постоянно рита и ме буди и през ноща с яки шутчета JoyДовечера ще кача снимки в албумчето.Чао за сега почвам да чета ,че много сти изписали  bouquet

# 163
Ох, за това възстановяване след раждане такива неща съм слушала... Явно много си зависи от организма и от късмета. Майка с мен не е била шита, а брат ми е родила седалищно пак почти без разкъсвания. Първото и раждане от първата контракция до края е било 8 часа, а второто 10 и казва, че хич не боли толкова много (дано да съм се метнала на нея). Казва, че много повече я е боляло кърменето, отколкото раждането. След 5 дни ме е сваляла с количката по стълбите от 4 етаж (асансьор не е имало).  А една моя приятелка едвам оцеля след "нормално раждане" - страхотни разкъсвания и кръвоизливи. Един месец не можеше да седне.
Аз да си призная предпочитам да си мисля за по-лекия вариант, че всичко ще мине леко и бързо, защото ми се струва, че така сама мога да си помогна. Акушерката ми обясни, че ако се страхувам болките са по-силни и трябва да се опитам да се настроя за нещо позитивно като за среща с бебо. Така съм можела да понамаля болките. Майка също ми е казвала, че през цялото време си е мислела за татко и за хубавите им моменти и така е "бягала" от болката.
Както и да е, щом бебока е "влезнал", ще трябва и да излезне от коремчето, а това без да боли няма да мине, ама предпочитам да си мисля как всичко ще мине и замине и ще си гушна сладкия мъник. А и в крайна сметка не мога да се страхувам от някакви болки, които никога не съм изпитала - виж за второ раждане като знам какво е, би ме било повече страх.

# 164
  • София
... виж за второ раждане като знам какво е, би ме било повече страх.

Да си призная мен не ме е страх повече (дано не запея друга песен до края), а напротив Simple Smile Аз имах сравнително леко раждане и пожелавам такова на всяка една от вас, пък дано и моето второ е такова Simple Smile Иначе си абсолютно права за настройката - това е 70 % от раждането според мен

Общи условия

Активация на акаунт