Лятото горещо е на прага, времето към ОКТОМВРИ се скъсява

• 15 792
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • Виена
Здравейте мами Hug
  Хайде да се запиша и аз.Вчера писах,писах и накрая ми се рестартира компютъра и умрях от яд smile3515 ама после ме домързя да пиша наново...Искам нов комп.,тоя нещо взе да избръмчава,ама ще е по нататък.
  Във вторник бях на преглед.С бебко всичко е наред Heart Eyes.Бил по голям,отговарял с 2 седмици по напред-1 400гр.бил.И ако се роди сега вече е жизненоспособен,ама аз мн.не им вярвам на тия видеозони.Пък и то може по нататък да забави малко развитието и да си отговаря на неговите седмици ми каза лекарката.И през целия преглед само се въртеше.В началото главата му беше над пъпа ми а на края вече беше поd пъпа.Пак имам анемия и почнах пак да пия желязо.Иначе имам чувството,че корема ми е огромен.Ама то и предния път имах мн.голям стомах пък дъщеря ми се роди 2 700кг.Лекарката ми каза,че мисли,че ще е момче,ама си оставяла вратичка и за момиче newsm12.Хм,до сега 2та пъти в болницата ни казаха момче със сигурност уж.Аз имам чувството,че е момче,пък да видим.ДА ни е живо и здраво пък ако не сега момченце,следващият път... Crazy
  Питах дали мога да ходя на басейни,тя каза,че нямало проблем,да съм си слагала тампон потопен в кисело мляко,че да не хващам гъбички,ама на мен хич не ми допада тая идея... #Crazy

# 181
тампон потопен в кисело мляко ли??? За първи път чувам такова нещо! По-добре не рискувай мен ако питаш...

Ох, момичета, много ми омръзна да съм бременна вече, не знам как ще изкарам още 3 месеца... Чувствам се дебела и депресирана, качила съм 10 кг и няма изгледи да спра да качвам...  Sad 

Иначе да ви кажа, че в Премама наистина си заслужава да отидете заради намаленията, купих си 2 гащеризончета, намалени от 45 лв на по 17 -19, а са страшно бонбонски!

Поздрави от нас дундите и до скоро!  Heart Eyes

# 182
  • София
Здравейте мами,

Днес ходи на безплатен курс за бременни в I АГ болница "Св. София". Много ми хареса. Имаше и доста татковци, но нашия не дойде, че имаха авария. В понеделник ще го вземем за безплатния УЗ - да се види най-сетне с бебчо. В болницата освен лекцията и презентацията ни разведоха из родилно отделение и видяхме едни толкова миниатюрни бебета, като мишцици, много сладки. Иначе на лекцията се говореше главно за постъпването при раждане и за самия родов акт. Стори ми се доста интересно, особено на фона на скучната лекция вчера от сп. "9 месеца".
Ако имате нужда мога да ви препръчам добър зъболекар в София, поне аз съм много доволна, кабинетът му е в Овча Купел 1. Малко ми е далечко, но не го сменям, разбираме се правилно с него Wink

# 183
Веничка и на мен ми писна да съм бременна!Може и да е, поради жегата, килограмите знам ли!Другото което е, че много ми се иска да си видя бебето вече.След седмица-две тръгвам на покупки и когато всичко е готово може да излиза вече, че не издържам.Трудно ми е вечер, като спя, а и взеха много да ми изтръпват краката.Също така, вече не съм на работа и по цял ден влизам от стая, в стая.После по заведенията, улиците, което ми писна.На мен ми остават още два месеца и само с това се успокоявам, че толкова минаха и тези двата ще устискам, въпреки, че са най-тежки, защото вече и килата са в повече.

# 184
Здравейте момичета  Heart Eyes

Илиянка, честит имен ден! Вече знаеш какво ще ти пожелая - прекрасно здраво бебенце наесен!

За това, че на някои вече им е писнало да са бременни - рано е още! Почетете малко в септемврийките и ще видите какво значи неразположения и напрегнато очакване! Според мен едва сега предстои трудното и трябва да сме максимално положително настроени и ТЪРПЕЛИВИ, за да има всичко успешен край и за да не се побъркаме. А за бебо е най-добре да си стои по-дълго в мама!
Така че наслаждавайте се на последните месеци самички с татито, правете планове, ремонти, покупки, срещайте се с отдавна забравени приятели, защото имам чувството, че когато бебенцата ни, да са живи и здрави  Heart Eyes, се появят, те изцяло ще поглъщат и времето, и вниманието ни!

# 185
Здравейте момичета
Днес се разбрахме с фирмата дограмата да е готова на 7 август + още няколко дни довършителни работи и + циклене на паркети изолация отвън се надявам да сме готови до 20 август

Сега отправих запитване за проект за детска стая 40 дни срок на изработка Направо ужас

Дано да се спрем по бързо на нещо  Praynig
За количка и столче ще ходя през август Тогава и дрешки ще накупя
Момичета както е много така е и малко времето Мен ми се ще спетември да съм готова със всичко че то не се знае Влезе ли човек  в 9 месец всеки дне всичко е възможно
поздрави и лек ден

# 186
    Здравете,мам4ета.  love001

KIKINIKI,аз също съм си с постоянни контракций,но акушерката каза 4е ако не са болезнени няма страшно.
     TARLEJ4E,могат да ти правят месна упойка,няма страшно.Стискам палци.
     RUSAVELKA,4естит рожден ден на малката госпожи4ка(малко на патерици).
  ura

В4ера ми се обади държавната лекарка да съм ходела днес на среща,защото на 07.08(за когато ми беш планирана срещата) щяла да бъде във ваканция.Отидох и се оказа 4е ме викала(не ми го казала по телефона,за да не се притеснявам),защото резултата на теста Осъливан давал над допустимите резултати newsm12.Така 4е като има съмнение за хестационен диабет трябвало да ми правят още изследвания.Казва се "линия на glucemia"(не знам как е на български).взимат кръв сутрин на гладно,пиеш глюкоза,после ти взимат кръв след 60мин,120 мин и 180мин,за да се види как организъма я абсорбира.Три дни преди пробата трябва да държа диета(варени картофи,варен зелен боб,никакво сладко и тям подобни).Ако се окаже 4е е диабет ще трябва да държа някаква диета.В много малко слу4ай се инжектира инсулин.Диабета е една от главните при4ини за раждането на деца с голямо тегло.Не съм притеснена,защото не е опасно пък и ако се окаже 4е найстина имам диабет ще правя диета,то се е видяло.Само се притеснявам дали няма да се простим с моренцето,нали трябва да правиме пробата и да 4акаме резултатите.Ама карай. newsm53

Ина4е ходихме в Икеа и си харесахме нещица и правиме 4истка вкъщи,за да изпразваме стаята за беб4о. newsm75
     Приятна събота и неделя на вси4ки и да се пазите. Hug

# 187
  • Откъм Варната
Да се похваля ходих на очен лекар днеска и ми каза че очните ми дъна си били наред независимо от диоптрите и мога да си раждам нормално, без притеснения че ретината може да се отлепи.
За килограмите аз  на 3.07 бях +12, а на следващата консултация сигурно ще съм вече +15, ако не и повече, ама после ще му мисля

# 188
Здравейте моми4ета!!!!!!!!
Аз в4ера бях на консултация,нали ве4е са на две седмици,слушаха тоновете на беб4о-наред са.Крьвното си ми е ниско по принцип,с килограмите сам +12,5 ка4ила сам само половин килограм от на4алото на месеца.След две седмици пак ще се видим с докито до тогава се надявам да няма проблеми с беб4о.Ремонта в спалнята е заваршен по4вам хола и коридора,ми друго няма за казване пазете се много.
АААААААА Мишке не се нервираи ,имаи тарпение мила още малко остана,не барзаи толкова,пазаруването наистина успокоява,нервите,аз си купих вси4ки дрешки и джунджуриики,останаха ми само големите неща като коли4ката,кошницата,скрина за дрешките,козметиката ,ама аз си ги оставих тях за другия месец,за да не изкукуригам и аз.

# 189
Привет и от нас мамчета,
от три дни само ви чета и чак сега намирам време и аз да се отчета..
В сряда бяхме при докито, бебче е 1465 гр, полегнало си е удобно в мама с главата надолу.. ох дано да се държи така добре.. Мама спря да качва кг Пу-Пу-пу дано да отиде така до края, само корема и бебче да растат..
И този път се разминахме със снимката на атрибутите на бебче, докито уж вижда пишле, но не можа да го докара да види и тестисчета.. Тази снимка съм я обещала на девера и свекъра .. Joy hahaha
Илиянче, честит имен ден на патерица.и нали си знаеш на есен сладко и здраво бебче

# 190
Здравейте!
Много съм щастлива.След като ходих днес на зъболекар  ми сложи дренче с лекарство на мъчещия ме мъдрец/който все още не е поникнал/ .Поспадна ми и като съм легнала та цял следобед спинках.
Сега всичко е ок.Правя си жабуркане с лайка.
Много е неприятно да ти боли нещо.Дано никоя от вас не го изживее.
Благодаря на всички за подкрепата и информацийките по моя проблем!
Приятна вечер!

# 191
Илиянче, Честит имен ден на патерица и от мен!Желая ти да си здравичка и да си родиш едно прекрасно бебче-здраво и засмяно за радост на всички!
Съжалявам, че така късно , ама покрай моя зъбобол направо ъкъла ми изчезна!

# 192
Привет сладки коремчета и от мен
Днес съм особенно щастлива защото свършихме добра работа с бебчо ходих при личния си доки и той ми каза че всичко било с нас ок и въпреки че моето коремче е малко и аз се бях изпопретеснила  но бебчо си е съвсем наред  smile3501 .
На свой ред аз бях решила днес да отида и да се запиша за раждане в Правителствена болница защото все хубави неща говорят за нея и лекарите и се оказа че съм отишла съвсем навреме а  аз си мислех че сигурно ще ми се изсмеят че много рано съм припнала smile3532
 И така попаднах на доктор Станев и по-млада докторка Варадинова ама много млада и най-претиснителното е че той каза че тя щяла да ме изражда cry при което аз малко се стъписах .Ако някой е чувал нещо за нея нека ми каже моля  newsm17.
Иначе прегледа им беше много добър гледаха ме на 2Д и 3Д ,направиха ми обстоен преглед и изследвания изобщо много съм очарована от вниманието им стоях там близо час. Важното е че бебчо за сега е добре и се надяваме че тази мацка ще я бива.
Между другото  newsm59  Илианче и ти желая едно хубаво и най-вече здраво бебче.
Ами това е за сега от мен стига толкова че доста изписах.

# 193
Здравейте мили бъдещи и настоящи мамчета  Hug

Искам да поканя всички бъдещи и вече настоящи майки да се включат заедно с малките си бебчета в Световната Седмица на Кърменето. На 5 август - събота, в парка на НДК от 11 ч., за да вземат участие в поход-разходка World Walk for Breastfeeding, организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни. Всички, които подкрепят кърменето, са добре дошли – поканете роднини, приятели и познати да се присъединят!

За тези от вас които са или ще се намират във Варна програмата е следната:

Програма за ССК        01.08 – 07.08.2006г. Варна
31.07. - 17.00ч.    МБАЛ”Св.Анна”(Окр.болница), „У-ще за бъдещи родители”, в Сешният център, тел: 69-26-597 0 ст.ак.Русева,69-26-238 – Родилно отд.
01.08. - 11.00ч.  АГ болница, Масово кърмене с костюми
02.08. - 15.00ч.  АГ болница - „Училище за бременни”, на първият етаж тел.613-798
03.08. - 10.00ч. Майчин дом -  Женска консултация и посещение на родилките.
05.08.  - 11.00ч.  Поход-разходка от шадраваните до входа на Морската градина

Надяваме се да ви бъдем полезни и да можем да отговорим на въпросите, които бихте искали да ни зададете. А ако нямате такива, разходете се с нас и ни подкрепете  Hug

Желая на всички ви, когато му дойде времето да гушнете малките си съкровища, да усетите щастието на най-топлите и мили прегръдки между вас. Обичайте много бебчетата си, защото те са нашето богатство!

# 194
трябва да сме максимално положително настроени и ТЪРПЕЛИВИ, за да има всичко успешен край и за да не се побъркаме. А за бебо е най-добре да си стои по-дълго в мама!
така си е newsm10

тарлежче,радвам се ,че вече не те боли.аз изкарах 5дни със силен зъбобол,защото чаках да завърща 14г.с. да да отида на зъболекар.голам зор видях и на никого не го пожелавам.сега като има плацента може смело да оправяме зъби,но без рентгенови снимки и адреналин в упойките.

фрики,брей,че са старателни тия испански доктори!аз не разбрах/или не съм прочела/защо са ти назначили тези изследвания.някакви оплаквания ,ли имаше?пожелавам ти всичко да е наред и да се разминеш с диетата!

калима,наистина има за какво да се хвалиш-сега поне имаш избор как да раждаш! smile3521
коте,браво за големия бебок! smile3501
илиянче и от мен Честит Имен Ден/с малко закъснение,но от сърце/! newsm51
тюленита,ще ти пиша моите кг.,след седмица,когато ми е поредната консултация!няма начин да се метна на кантара преди това/е,за мнооооого пари може и да кандисам/ Joy.

моят гинеколог ми каза,че третите изследвания по касата не включват и урина/ платих си ,но беше нещо от сорта на 2-4 лева/.аз ги направих в началото на 7м.явно хрускането на 1малтофер на ден за 20дни,не е достатъчно .хемоглобина ми в началото беше 119,падна на 108,започнах малтофера и сега ми е 101.още не съм говорила с доки,но ще трябва да се яде още желязо,то се е видяло!
иначе всичко друго е в норма.
бебочко май тези дни си смени позата.преди ме риткаше в средата към ребрата,а сега го усещам повече в дясно newsm32.е,има време,важно е като наближи момента ,да е добро дете и да се разположи главично.
спя си сладко,дори и през деня и още нямам болки в тазовите кости.по тая причина си позволявам да навъртам доста километри навън,но си признавам ,че от време на време ме хваща шубето дали не прекалявам.обмислям следващия месец да си наложа малко ограничения и да компенсирам с повечко работа/то пък една компенсация.....,но поне ще паднат парички/ smile3508!

Общи условия

Активация на акаунт