Цветна снимка и опити за забременяване

• 41 391
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Ето че и моята цветна снимка мина.. На 18-ти ден от МЦ (при условие никакви полови контакти от ден 1) , резултатът е: "Кавум утери е с размери в норма, типична форма, гладки очертания, без дефекти в изпълването. Лява маточна тръба се проследява във всичките отдели и пропуска свободно контраста. Дясна маточна тръба пропуска на тънка струя и има ампуларен стоп."
Това за дясната тръба беше малко изненадващо, защото след извънматочна пред м. Май в епикризата пише, че е премахната, но важното е, че лявата пропуска.
За болката.. Бях без упойка и не  съжалявам. Лекарят и сестрата бяха изключително внимателни и се ориентираха само по изражението ми дори кога се засилва болката. По принцип съм с доста болезнена менструация, а това беше една-две идеи по-болезнено, но за кратко. Изтърпях и неочаквано бързо отмина. Ако трябва пак да се подложа на същото отново не бих поискала упойка.
Кураж на всички, на които им предстои, и смело напред. Аз чакам лелката след 10-12 дни и с Божията помощ след това започваме опитите.

Здравейте, може ли повече информация в коя клиника и при кой лекар направихте изследването.

# 211
nelly95, правих я в София - МБАЛ Надежда при д-р Ненов. Впечатленията са ми, че е много спокоен и отговорен. Двамата със сестрата се постараха да съм максимално спокойна по време на процедурата. Когато се обадих на регистратурата той ми беше най-удобен като часове понеже събота и неделя преглежда в МЦ Надежда в МОЛ Парадайс.
Първо бях на преглед на 2ри ден от МЦ (просто така се падна). Назначи ми я за 18тия ден, защото преди това беше в отпуск. Както съм писала условието беше да няма полови контакти до този ден, за да няма вероятност за бременност.
Бях без упойка, мина бързо и с кратка болка като спазъм. Поставянето на инструментите беше кофти, но нищо кой знае какво. Аз след операцията станах доста чувствителна на тема болка, но ако трябва пак да избирам, пак ще е БЕЗ упойка. Вечерта и сутринта преди снимката пих бипрофенид. Почти веднага след като станах имах зацапване, което продъжи 2-3 дни.
Наложи се да чакам около час за копието, защото имаше много хора, но се чувствах добре. Дори си шофирах спокойно до вкъщи (Пловдив).

# 212
Здравейте, не прочетох всички коментари, само темата и коментара на авторката Simple Smile и исках да споделя моят опит! Три години се лутах по лекари с изследвания на хормони и опити за забременяване,тестове за овулация, пиене на стимуланти и не се получаваше! Докато в един момент не попаднах на Д-р Живко Живков -гр.Варна и той предприе цветна снимка за да проверим за проходимост на тръбите. След цветната снимка той ми каза да “действаме” според него нямаше нужда да пропускам първият месец, но бях чела коментари в интернет,че е добре да се пропусне, та аз за себе си реших да пропусна месеца в който правих ЦС Simple Smile и на следващия месец вече действахме! След като наближи датата на която трябваше да ми дойде аз пак нетърпеливо направих тест дори без закъснение! Беше отрицателен, но след още 2-3 дни реших отново да направя и видях така желаните и чакани две чертички 🥰 та сега вече са на 10 месеца и половина и ми взимат акъла по цял ден😃 имам живо и здраво момченце и много щуро!💙 вече се готвим за прощапулник, кръщене и първи рожден ден🥰  та отностно ЦС и забременяването това е моят опит с щастлив край! Искам да вметна,че също бях месеци наред с цистит и по време на ЦС също имах болки, но лекарят каза,че не е проблем да се направи ЦС. Тогава не намерих информация из интернет за това дали може да се направи ЦС по време на цистит, но явно може! Другото, което не знам дали е допринесло за рова да имаме детенце беше,че използвахме последните два месеца лубрикант за забременяване ( няма да напиша името му, тъй като се сещам,че тогава когато си го купих бях споделила като идея на една дама тук в сайта и тя ми скочи супер остро,че едва ли не правя реклама на продукта и съм някаква жена, която изобщо не е минала През тези проблеми за забременяване и злоупотребявам с хората,които се мъчат да забременеят с години и бла бла….още й помня думите, защото ми стана много криво,че с цел да дам идея на някого и да помогна,защото и аз минавам през същия ад тя ме направи на нищо обвинявайки ме,че съм просто един дистрибутор и не знам си какво! Както и да е:) и това пробвахме по време на опитите Simple Smile пожелавам успех на всички вас🍀 не се отказвайте от мечтите си за бебе🥰 и повярвайте ми тези 2мин на лека болка, която ще изпитате по време на процедурата са най-маловажното нещо! Чакат ви толкова хубави трепети,че си нямате и представа!

# 213
RelaxedRelaxed
Здравейте, не прочетох всички коментари, само темата и коментара на авторката Simple Smile и исках да споделя моят опит! Три години се лутах по лекари с изследвания на хормони и опити за забременяване,тестове за овулация, пиене на стимуланти и не се получаваше! Докато в един момент не попаднах на Д-р Живко Живков -гр.Варна и той предприе цветна снимка за да проверим за проходимост на тръбите. След цветната снимка той ми каза да “действаме” според него нямаше нужда да пропускам първият месец, но бях чела коментари в интернет,че е добре да се пропусне, та аз за себе си реших да пропусна месеца в който правих ЦС Simple Smile и на следващия месец вече действахме! След като наближи датата на която трябваше да ми дойде аз пак нетърпеливо направих тест дори без закъснение! Беше отрицателен, но след още 2-3 дни реших отново да направя и видях така желаните и чакани две чертички 🥰 та сега вече са на 10 месеца и половина и ми взимат акъла по цял ден😃 имам живо и здраво момченце и много щуро!💙 вече се готвим за прощапулник, кръщене и първи рожден ден🥰  та отностно ЦС и забременяването това е моят опит с щастлив край! Искам да вметна,че също бях месеци наред с цистит и по време на ЦС също имах болки, но лекарят каза,че не е проблем да се направи ЦС. Тогава не намерих информация из интернет за това дали може да се направи ЦС по време на цистит, но явно може! Другото, което не знам дали е допринесло за рова да имаме детенце беше,че използвахме последните два месеца лубрикант за забременяване ( няма да напиша името му, тъй като се сещам,че тогава когато си го купих бях споделила като идея на една дама тук в сайта и тя ми скочи супер остро,че едва ли не правя реклама на продукта и съм някаква жена, която изобщо не е минала През тези проблеми за забременяване и злоупотребявам с хората,които се мъчат да забременеят с години и бла бла….още й помня думите, защото ми стана много криво,че с цел да дам идея на някого и да помогна,защото и аз минавам през същия ад тя ме направи на нищо обвинявайки ме,че съм просто един дистрибутор и не знам си какво! Както и да е:) и това пробвахме по време на опитите Simple Smile пожелавам успех на всички вас🍀 не се отказвайте от мечтите си за бебе🥰 и повярвайте ми тези 2мин на лека болка, която ще изпитате по време на процедурата са най-маловажното нещо! Чакат ви толкова хубави трепети,че си нямате и представа!

Ехаа, страхотно! В тази тема има нужда от такива коментари за повдигане на духа! Да ви е живо и здраво мъничето! Relaxed Бихте ли споделили какъв е този лубрикант? Ако искате на лично Simple Smile

# 214
RelaxedRelaxed

Ехаа, страхотно! В тази тема има нужда от такива коментари за повдигане на духа! Да ви е живо и здраво мъничето! Relaxed Бихте ли споделили какъв е този лубрикант? Ако искате на лично Simple Smile

Всъщност не ме притеснява да го кажа Simple Smile реално има много видове като напишете в търсачката на google “ лубрикант за зачеване “ и всеки може да си хареса марка, аз лично използвах Conceive plus , само да не ме нападне пак някой,че е реклама 🤣че няма да мога да спя! Наистина много Се засегнах тогава 😳🤷🏼♀  В опитите за бебе четох много по темата и тогава бях срещнала коментар мисля,че тук някъде в Бг мама за такъв вид лубрикант, който имитира цервикалната слуз,която е необходима За предвижване на сперматозоидите. Според мен главно помогна ЦС при мен за “отпушване” на тръбите, но все пак мисля,че и този лубрикант е допринесъл малко,защото именно тогава се случи моето чудо💙

# 215
RelaxedRelaxed

Всъщност не ме притеснява да го кажа Simple Smile реално има много видове като напишете в търсачката на google “ лубрикант за зачеване “ и всеки може да си хареса марка, аз лично използвах Conceive plus , само да не ме нападне пак някой,че е реклама 🤣че няма да мога да спя! Наистина много Се засегнах тогава 😳🤷🏼♀  В опитите за бебе четох много по темата и тогава бях срещнала коментар мисля,че тук някъде в Бг мама за такъв вид лубрикант, който имитира цервикалната слуз,която е необходима За предвижване на сперматозоидите. Според мен главно помогна ЦС при мен за “отпушване” на тръбите, но все пак мисля,че и този лубрикант е допринесъл малко,защото именно тогава се случи моето чудо💙

Аз лично бих го определила като помощ, не като реклама ^_^ Може точно това да е било нещото, което не е достигнало на някой Simple Smile Благодаря, че споделихте, ще се поинтересувам и аз!

# 216
Мм да Simple Smile надявам се да помогна с нещо,ако мога. И това като информация за цистит по време на цветна снимка,че е възможно да се направи,защото наистина, когато търсих в интернет никой нямаше подобен проблем на моя! А отностно лубриканта, според мен трябва да се пробва всичко,което би помогнало в такива ситуации, все пак е нещо,което няма да навреди (освен финансово🤣,че са доста скъпи)  аз минах по пътя на изследвания на хормони, после пихме стимуланти за овулация, а мъжо някакви за сперматозоидите(бяха ни изписали от лекар)  правих си тестове за овулация, абе какво ли не три години и нещо! И все пак съм на мнение,че благодарение на цветната снимка имам бебе 🥰 Това беше,което помогна най-много при мен, но всички случаи са различни за жалост не при всеки се получава 😣 стискам палци на всички вас след тази процедура да стигнете до желаните чертички😍 и като мен да забравите известно време да влизате в сайта покрай грижите за бебе🤰🏻🤱🏻Ама после да не забравите като мен да укоражите другуте мами тук😘🥰 🌸 прегръдки за всички 🍀 и успех🍀

# 217
Моята цветна снимка я направих днес и ми беше болезнено по-скоро поставянето на катетъра и защипването за шийката на матката, а също и премахването на инструментите. След това ми предписаха антибиотик за 5 дни за избягване на инфекции. При мен всичко продължи около 30 мин, като преди това ми биха аулин против спазми на тръбите. Тръбите бяха проходими, но след това има неприятно чувство също. Лекарят каза този месец да пропуснем с опитите за бебе, а и микрофлората в момента там долу е нарушена така или иначе.

# 218
Здравейте пак, пиша за да давам кураж! разказала съм си историята тук на 20.03.2020  (тогава чудото се беше случило, но ме беше страх да споделя)
Моите резултати от ЦС бяха 2 запушени тръби.
На 05.02.2020 ми направиха лапароскопия и резултатите от ЦС се потвърдиха.. наложи се да ми премахнат тръбите. ( тогава ми звучеше като края на света).
На 07.02 ми дойде цикъла (подрани).
На 08.02 стартирахме процедура инвитро (бях кандидатствала за фонда със ЦС и вече имахме заповед).
На 20.02 беше самото ин витро.
На 10.03 ДВЕ ЧЕРТИЧКИ.
Към днешна дата момиченце на 8м. и половина ❤
Момичета, няма да се стряскате, ако проблемът и при вас се окаже в тръбите (по думите на моята докторка, това е малкото зло и нещата стават лесно след като се открие). Естествено на никой не пожелавам такива резултати, но ако случайно минавате през моя ад, стискайте зъби Раят е близо ❤

# 219
Бихте ли споделила за Дуфастон какво имате предвид?

При мен цветната снимка не помогна за забременяване. Ц ми дойде вчера. Миналата година на втория месец след снимката бях забреняла, но се оказа биохична, но тогава бях пила и Дуфастон и то най-вероятно е помогнало.

# 220
Здравейте момичета, пиша за да дам кураж на всички очакващи своето чудо. На 02.06.21г.  ми правиха цветна снимка. Резултата:
Лява тръба- не проходима( въобще не пропуска нищо)
Дясна тръба- трудно проходима , супер нагъната и сраснала с операцията ми на Апендицит. Лекарят ми каза още на следващия цикъл да направим лапароскопия. Чаках да ми дойде цикъла и да му звънна да се разберем....е то така й не ми дойде😉😉😉Бебо развали плановете на доктора. За жалост нещата не се развиха добре и бременността приключи. Успех на всички и не спирайте да вярвате в чудеса🤗

# 221
Здравейте дами, от всичко изписано ми изникнаха няколко въпроса. Преди 4месеца ми премахнаха едната тръба заради извънматочна бременност, та

-Двойно по-кратка ли е процедурата?(защото ще се изследва само 1та тръба)

-ЦС в точно определен ден от цикъла ли се прави ?

-Ако можете да ми препоръчате специалист към когото да се насоча в София.

Благодаря и успех на всички Heart Eyes

# 222
Здравей, Tap-tarap.
Не вярвам да е по-кратка. И аз съм само с една и не беше кой знае колко дълго.
По принцип искат да е преди овулацията, тоест първите чисти дни. Моята я правих на 18-19ти ден, при пълно въздържание.
Препоръчвам ти д-р Ненов, МБАЛ Надежда, но виж назад в темата и другите.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 223
Здравей, Tap-tarap.
Не вярвам да е по-кратка. И аз съм само с една и не беше кой знае колко дълго.
По принцип искат да е преди овулацията, тоест първите чисти дни. Моята я правих на 18-19ти ден, при пълно въздържание.
Препоръчвам ти д-р Ненов, МБАЛ Надежда, но виж назад в темата и другите.
Успех! Flowers Four Leaf Clover
благодаря ви много.. ще продължа да следя темата и ипределено ми дадохте отентир. Успех на всички

# 224
Някой правил цветна снимка на тръбите във болница Селена? И колко време е престоя там?

Общи условия

Активация на акаунт