Цветна снимка и опити за забременяване

• 41 397
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
Мигленчето, моята не беше в Селена, но по принцип няма болничен престой. Максимум няколко часа и то, ако си с упойка.

# 226
Здравейте, възможно ли е след цветна снимка да ми подрани мц. Според лекарката ми на 18 ден имах фоликул 22 мм, а на 21 ден ми дойде. Не разбирам как е възможно това. В сряда съм на преглед и ще говоря с лекарката, разбира се, но според вас има ли връзка с цветната снимка. Как така на 18,19 или 20 ден се предполага че е била овулацията и изведнъж на 21 ден ми идва менструация.

# 227
Мигленчето Аз я направих в Надежда, след снимката веднага ме събудиха. След това просто стоях в кабинета няколко минути за да се облекла. След това ме сложиха на дивана пред кабинета да постоя, но не са ме наблюдавали. Аз час-два след това имах записан час за коментар с лекарката ми. По принцип е хубаво да не си сама.

# 228
И аз за кураж се включвам, без точните дати, че не ги помня съвсем.. Тъй като съм на 44 години, като минаха шест месеца без бременност, тръгнах и аз на изследвания месец март: хормони и ЦС. С нисък АМХ и запушена лява тръба месец май бях бременна. За съжаление приключих месец юни с мисед аборт. Но смятам, че тази бременност се дължи точно на ЦС. Приятелка акушерка ми го каза, защото се притеснявах от това изследване и от резултата най-вече.

# 229
Здравейте на всички. В понеделник ще ходя за цветна снимка в болница Вита. Ще е правя без упойка. Лекарката ми каза, че няма от какво да се притеснявам, но все пак ако искам да пия нещо. Ще слагам до тогава и глобули полижинакс.
В аптеката обаче жената ми обясни, че за нея е безмислено да пия обезболяващо преди самата болка да се появи. Та исках да ви питам, според вас да пия ли нещо обезболяващо преди самата манипулация или да разчитам, че няма да боли или поне се търпи?
Благодаря предварително

# 230
beach_please, доколкото знам боли, когато липсва проходимост на тръбите. Но при всички май е различно.

# 231
Мога ли да попитам какви изследвания искаха преди назначаването на снимката и в какъв срок преди това? Благодаря

# 232
Tap-tarap, на мен ми искаха LH, FSH, TSH, AMH, плюс кръв и урина. Когато видяха, че там всичко е наред, решиха да се направи и ЦС.

# 233
Тъй като чета за хламидия и чиста микробиология, но ми е интересно дали уреаплазма и милоплазма влизат в това число, но пък на вас нищо такова не са ви поискали🤷🏼♀ Почнах да се бъркам здраво вече

# 234
Здравейте,правила съм 2 цветни снимки (април и август) първата направих в Селена и преди процедурата ми взеха само кръв, втората я направих в Медлайн и не ми пуснаха никакви изследвания.

# 235
Може ли да попитам, каква е причината за две снимки в толкова кратък период?

# 236
Може ли да попитам, каква е причината за две снимки в толкова кратък период?

Кандидатствахме с тубарен стерилитет щ, но получихме отказ, понеже не бяха на писали от Селена становище след снимката, пишеше само че лявата пропуска слабо а дясната е нагъната, без никакво заключение и затова се наложи на направя втора.

# 237
Пожелавам ви успех и скоро да гушкате бебок, а защо не и повече от един❤

# 238
Пожелавам ви успех и скоро да гушкате бебок, а защо не и повече от един❤

Благодаря Ви!❤️ Успех и на вас! ☘️

# 239
Момичета,

Току що се връщам от цветна снимка в болница Вита при др. Мая Василева и понеже тук намирам много помощ и полезна информация, бих искала, ако мога да помогна и аз.

Доста уплашена бях след всичко прочетено. Аз съм и много страхлива и припадам, но всичко мина много бързо. Др. Василева е невероятно внимателна и мила и се радвам много, че се случи така, че направих снимката при нея. Аз пих само валериан преди това, за да не се притеснявам. Най-неприятно беше едно боцкане, според мен вкарва нещо като игличка в шийката на матката. След това пускането на контраста е болка като в първия ден на цикъка, нищо нетърпимо. Не е приятно в никакъв случай, но не е и нещо, заради което аз лично бих ползвала упойка. Цялата процедура съа събличане, обличане и снимка е около 5 минути.
Ще ида за разчитане на снимката утре при моя лекар. Така като гледам, едната тръба никаква я няма.. Здраве да е. Радвам се, че направих каквото трябва и от тук нататък ще търся варианти.
На всички вас, които се молите за бебенце от сърце пожелавам скоро да се случи. Не се страхувайте. Както ми каза една лекарка наскоро, ние жените можем да понесем много. И всичко си струва в името на щастието да сме майки.

Общи условия

Активация на акаунт