Чернобил НВО - 2

• 22 081
  • 453
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Цитат
Хич не бих се изненадала, да е имало агенти в Припят и не само американски.

Това сериозно ли го мислиш? Агенти - американски? Не, въобще чужденци - в СССР? #Crazy
A ти въобще прочете ли какво съм написала? Никъде не казвам, че диверсанти са взривили централата. Не вярвам и в сериала да го кажат. Ама пиши си, не ми пречиш.

# 376
На агентът това му е работата - да се вмъква тайно, където си поиска, включително и в Припят. И е съвсем наясно, че може да си загуби живота...Всяко друго твърдение от страна на заблудени агънца, е глупаво.
Тайните служби са толкова силни, че нито един строй не може да ги спре да си вършат работата.
Някои хора се женят за тайни агенти без да го разберат цял живот, а ние сме тръгнали да се притесняваме за припятци и техните свръхестествени способности да различават нормален човек от агент или диверсант.
И за протокола, кой е казал, че агентът не може да е руснак от руски произход? Как тогава някой припятец с оракулски способности ще го заподозре?
    Относно Легасов - той е само един учен без достъп до тайните служби. Бил е твърде зает да се оправя с кашата и да спасява света, за да си пъха носа в работите на службите, които могат да очистят някой многознайко като него преди окото да му мигне и преди още да си е помислил дори да записва касети.
    Така, че, каквато и информация да е имал затова, едва ли касета с подобно съдържание би оставена да се лее свободно в пространството.
      Дялов и всички, отговорни за неуспешния опит, са били подсъдими, без значение имало ли е диверсанти или не, именно защото са допуснали това да се случи. Няма как да ги оставят неосъдени.
      И няма как да обвиниш чужда държава за нещо толкова сериозно, ако наистина нямаш неоспорими доказат. за това.
     Пък и да са искали, руснаците са били твърде заети да оправят нещата и са нямали възможност да го сторят - всички средства и войници са били ангажирани с аварията, за да започват те война, която може да набърка целия свят и която може да не спечелят.

# 377
  • Другата България
 hahaha Joy smile3532 smile3511

Така е, агентите са виновни. Тия, дето "това им е работата", така де, те друга работа нямат, освен да се вмъкват и да взвривяват централи. Руски агенти, съветски, украински, азърбейджански, дори имам сериозни подозрения, че и неаполитанската мафия, Якудза, дори джихадистите на Бен Ладен имат пръст във взривяването на централата.
А, той Бен Ладен вЕрно, че умря, ама тогава сигурно си  е бил много жив и тъкмо е тренирал с взривяването на това-онова, че после нали целия свят трябва да взриви.
Та "диверсантите" са виновни, само те и никой друг. ЦК на КПСС няма никаква вина, партийните другари, стремейки се към по-високи постове постоянно с цел повече облаги също нямат вина, дори не са виновни и за прикриването на параметри на този вид реактор и неговата ненадежност, за засекретяването на купища документи относно това, за мълчанието-с години преди инцидента, за това след него достатъчно се изписа. Неблагоразумието този тест да се проведе тогава и само тогава, отново с цел гонене на партийни срокове, цели и задачи, повишения в службата и т.н., въпреки неподготвеността на персонала и на всяка цена също не е от значение. Шпионите са, те са главните виновници, тези лоши и взривяващи хора. ooooh!
И аз се чудя как може да има толкова "заблудени агънца", ама на, свят голям и шарен, та има и от ориентираните, и от заблудените. То пък не може и всички да са НЕзаблудени. Crossing Arms Sunglasses

# 378
Добре де,аз лично няма да гледам филма,боли ме факса за американци,руснаци и патагонци.Стига сте го разказвали,че стигнахте до 8ма серия и накрая ще поискам да видя как свършва Simple Smile

# 379
Мери Ан, аз наистина вече се убеждавам, че вие двете с Лучия не само, че не четете добре постовете, които не ви харесват, но и се хващате за нещо и не пускате...
Ако не си разбрала, първата част от поста ми бе насочен към коментара на Лучия и целеше да се надсмее над нейните схващания, че дип в Русия, пардон СССР, не може да влезе чужд агент.

През някои части ми е въобще имало ли е диверсанти, или не! И въобще не ми пука...

Аз много добре разбирам грешката, която е била допусната и въобще не я оправдавам и оневинявам...

Нито пък вярвам, че е имало диверсанти, но много мразя, когато някой е напълно убеден в нещо, без да е бил свидетел на него, и не допуска никакви други варианти.
Разбирам да си била там, та да знаеш кое как е било...
Айде хубав ти ден, утре като ми прочетеш поста си самоизяж сама своя хейт!
Все пък ти трябва да си права!
Добре - права си!
Айде сега пак ме захапи, понеже няма да си разбрала какво казвам и после аз пак ще ти кажа, че си права!
Права си! За всичко!
Hands Plus1Hands ThumbsupHands Thumbsup

# 380
Ох, тая жега! Голяма мъка!
А сериалът готов ли е вече?

# 381
Избират сценарий в темата още.

# 382
  • Другата България
Ох, тая жега! Голяма мъка!
Laughing Нали? Не прощава.
Имаше трейлър, някой писа, ама го свалили бързичко, щото е "много харесван". Предполагам е готов, не ме вълнува поне мен, защото нямам намерение да го гледам. Grinning

# 383
Записвам се и аз тук. Вчера приключих с трета серия, днес и утре ще довъша останалите 2. Наистина е много тежък сериала - на моменти се хващах, че не дишам, докато гледах. Направо ми спираше дъха. Ще има ли втори сезон или е само това? И още едно питане - някой знае ли защо е свален от Замунта? До преди 2 дни го имаше и тогава успях да го дръпна, но от вчера го няма.

# 384
Няма втори сезон,някъде из темата имаше линк къде може да се гледа без да се сваля

# 385
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

Готов е, да. Тове е трейлъра, доколкото виждам реакциите са деактивирани:
https://rutube.ru/video/b38cfdaf4d5e231129cfe2720aeb715d/?ref=search

Разбирам, че на някои не им се нрави, но НТВ е проправителствен канал, парите идват от Министерството на културата, и да - те наистина се опитват да вменят, че всичко е работа на американците.

Цитат
Режиссер сериала Алексей Мурадов обещал, что в сериале будет рассказ о том, что именно тогда произошло в Чернобыле. "Идея фильма о Чернобыле появилась ещё пять лет назад, - говорил он. - Наша история охватит несколько периодов: за несколько часов до взрыва, сам взрыв и несколько месяцев спустя. Мы достаточно подробно покажем, что было. Про человеческие судьбы в первую очередь. В проекте будет много драматических и трагических линий".

Интересното е, че актьорите, които играят агентите на КГБ и ЦРУ вече са го играли същото в друг сериал на държавната руска телевизия - Спящите.  Rolling Eyes

В главната роля е дъщерята на Никита Михалков - Надежда Михалкова. Жалко, защото много я харесвам.

# 386
"Идея фильма о Чернобыле появилась ещё пять лет назад, - говорил он."

Ами да бяха го направили тогава.

# 387
Не се отваря трейлъра при мен.

# 388
  • Norge
Вярно, че не се отваря, поне в момента.
Вчера обаче функционираше и онова, което видях, ми хареса.

# 389

Разбирам, че на някои не им се нрави, но НТВ е проправителствен канал, парите идват от Министерството на културата, и да - те наистина се опитват да вменят, че всичко е работа на американците.

Цитат
Режиссер сериала Алексей Мурадов обещал, что в сериале будет рассказ о том, что именно тогда произошло в Чернобыле. "Идея фильма о Чернобыле появилась ещё пять лет назад, - говорил он. - Наша история охватит несколько периодов: за несколько часов до взрыва, сам взрыв и несколько месяцев спустя. Мы достаточно подробно покажем, что было. Про человеческие судьбы в первую очередь. В проекте будет много драматических и трагических линий".

Интересното е, че актьорите, които играят агентите на КГБ и ЦРУ вече са го играли същото в друг сериал на държавната руска телевизия - Спящите.  Rolling Eyes

В главната роля е дъщерята на Никита Михалков - Надежда Михалкова. Жалко, защото много я харесвам.

Мда… По този повод се сещам за спомените на чернобилци в книгата на Алексиевич, намерих точния цитат:

За миг възкръсна забравената сталинистка лексика: „агенти на западните спецслужби“, „заклети врагове на социализма“, „шпионски номера“, „диверсионна акция“, „удар в гърба“, „подриване на нерушимия съюз на съветските народи“. Всички наоколо дрънкат за внедрени шпиони и диверсанти, а не за йодната профилактика. Всяка неофициална информация се възприема като чужда пропаганда.

Жалко, че толкова години са минали, а осъзнаване никакво. Впрочем не е съвсем така, Быков, режисьора на Спящите (между другото невероятно досаден сериал, архаичен и негледаем) се извинява по едно време за бруталната държавна пропаганда в него... Сигурно и авторите на този сериал за Чернобил ще имат опоненти, ако са се олели.
Който има нерви да гледа, тъкмо ще ни разкаже...

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 14:52 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт