Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 071
  • 823
  •   1
Отговори
# 630
Въпроса не е дали обиждаш или не. Не виждам някой да се е почувствал обиден, в това число и аз като жител на най- ужасния квартал. Самото ти изказване дразни, съжалявам. Еди си къде е гадно и това е факт, точка.

Виж сега, ако си поживял на няколко места в София и си добил личен опит от тях, започваш да изграждаш мнение и да го споделяш. Но щом толкова дразни, няма да го споделям Simple Smile В крайна сметка, не е толкова важно къде е хубаво, нека хората сами си изживеят разбиранията и мненията, на мен какво ми дреме от това, че някой не искал да живее (можел, ама не искал, добре...) в Лозенец или в центъра, или в Иван Вазов, или.... Само той губи от това, не аз Simple Smile
Специално във Вадите и ливадите не съм живяла, само на гости съм ходила един път, някъде след Тодор Каблешков беше, навътре из едни буренаци, и улица без тротоар и без асфалт. И съм минавала няколко пъти с кола, през уик-енда от Витоша, таксито ни прекара през някакви улички, еми, съжалявам, как да кажа нещо добро. Не видях нищо хубаво от местата, където минахме.
С Нико даже сме се карали по повод Вадите, ама той поне постваше евтини имоти там (около 100 К някъде май...) и като написа някой 200 К евро за там, ми се стори твърде много. Затова и така реагирах. То той точно като евтини ги рекламираше, де, тоест, като достъпни. Явно е бил прав.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 18:13 от Анонимен

# 631
Няма лошо човек да си казва мнението, да се обсъждат гледни точки и т.н.

Но явно не познаваш район Витоша и с същото време имаш непоклатимо мнение за него. Там е проблемът. Някой може да ти повярва и да се подведе, че в Манастирски ливади никъде няма тротоари или че навсякъде има паркирали една върху други коли etc.

# 632
  • В планината / На морето
Паркиране кой къде свари и задръствания има само в ливадите нали... Smile айде стига глупости. София се пръска по шевовете и тепърва ще става по- зле.
Аз в Дружба 2 , на Копенхаген, си паркирам винаги от раз.
На кое викате  Вадите ?

# 633
И аз, в Лозенец, в зоната, колкото и да не ви се вярва из Вадите Simple Smile Няма коли по тротоара, има колчета, а места за паркиране по улицата има на около 1/4, 1/5 празни, всеки път се заглеждам да ги броя. И през уик-енда се намират, но много по-трудно, трябва зоната да е 24/7. В Иван Вазов заради парка я гласят да е и през уик-енда.
Р-дна, самите жители на кв. Витоша са на моето мнение, иначе нямаше да правят протести, че нямат улици и тротоари. В реала, де, във форума са повече от доволни - нали е форум  Wink
Кръстова вада и Манастирски ливади - накратко, Вади и Ливади.

# 634
  • София
Трябва да видя на картата къде е тая Вада, не знам къде се намира. В Манастирски съм ходила преди години. Помня някаква безкрайна кал.

# 635
Трябва да видя на картата къде е тая Вада, не знам къде се намира. В Манастирски съм ходила преди години. Помня някаква безкрайна кал.

Кръстова Вада е между Сребърна и Околовръстното.

Poppea, кога броиш паркоместа като си все в bg-mamma?

Иначе пак си ме разбрала неправилно, но нейсе...

# 636

Между Околовръстното и Хладилника, районът на Paradise Center, ама по-нагоре -> посока Витоша Wink.
Не ти и трябва да знаеш, отврат е - шум, прах, сволач.

Не ти и трябва да ходиш в ливадите.

Никъде вече не е ок. Миналата седмица ми се наложи да карам из горни Лозенец, и ако баба ми живееше още там, щях да псувам всеки път, като ходех да я виждам. Не бих живял там. Беше хубаво, вече не е. Същото важи за Иван Вазов, Стрелбище и целия южен район, гъчкок до гъчкок.
За центъра да не говорим, живял съм достатъчно години, но тогава нямаше коли, сега абсурд да живея там. "Престижът" не ме интересува, а уредеността и спокойствието, колкото и относителна дума да е вече в цяла област София.
Тенденциите са за изнасяне от София и "дауншифтване", ма то вече и в приятното Симеоново-Бистрица се застроява, не ми се мисли след  5 г. какво ще е. Бояна по същия начин, накачулени по тротоари, отврат е.
Може да ти е добре, ама в супер изолирани места, далеч от "престижните" райони, а младо семейство с подрастващи деца не би го устройвало това. Свикнал съм на удобства и на една ръка разстояние да ми е всичко, урбанизирано. Като искам въздух, паля МПС-то и отивам далеч от бетон, улици, тухли, коли и т.н. Хамалогията на къща също не ме привлича, като изключим многото плюсове, като ширина, въздух, постоянно зеленина, дворчето и т.н.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 21:57 от FragranceFanatic

# 637

Poppea, кога броиш паркоместа като си все в bg-mamma?

Явно нямаш какво да кажеш по същество...На път за кварталното магази

нче, за работа, на разходка. Не че ме касае лично, но понеже все се спряга има или няма в зоната места в делник, та затова ги броя. Ами има. Заповядай да се увериш, ако не вярваш. След въвеждането на зоната напредъкът е забележителен. В интерес на истината, и в горен Лозенец места има, трафикът обаче е транзит и вече навлиза в традиционното си състояние около Семинарията и по Св Наум.
Кръстова вада е след Парадайз мол на юг до околовръстното. Беше вилна зона някога, пущинак с къщички. Сега според някои е в кв. Лозенец (да не се бърка с община Лозенец)  
Как така кал?! Не помниш добре, Р-дна каза, че си има всичко там Wink
Никъде вече не е ок. Миналата седмица ми се наложи да карам из горни Лозенец, и ако баба ми живееше още там, щях да псувам всеки път, като ходех да я виждам. Не бих живял там.
Къде по-точно в Горни Лозенец, кои улици? Защото все още трафикът е разреден, от 16-ти нататък ще стане интересно

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 22:42 от Анонимен

# 638
Poppea, за твой ужас ходя и в горни, и в долни Лозенец. Фейс контрол още няма. Никой не оспорва, че има места сега. Много по-добре е след въвеждането на зоната. Очовечи се! В тоя смисъл - няма нужда да броиш.
Таис, в ЕПК почти винаги е отврат. Без значение къде е. Най-доброто ЕПК, което съм виждала е в Красна поляна. Но не мога да кажа заради това, че кварталът си струва повече от Гео Милев.

# 639
  • В планината / На морето

Между Околовръстното и Хладилника, районът на Paradise Center, ама по-нагоре -> посока Витоша Wink.
Не ти и трябва да знаеш, отврат е - шум, прах, сволач.

Не ти и трябва да ходиш в ливадите.

Никъде вече не е ок. Миналата седмица ми се наложи да карам из горни Лозенец, и ако баба ми живееше още там, щях да псувам всеки път, като ходех да я виждам. Не бих живял там. Беше хубаво, вече не е. Същото важи за Иван Вазов, Стрелбище и целия южен район, гъчкок до гъчкок.
За центъра да не говорим, живял съм достатъчно години, но тогава нямаше коли, сега абсурд да живея там. "Престижът" не ме интересува, а уредеността и спокойствието, колкото и относителна дума да е вече в цяла област София.
Тенденциите са за изнасяне от София и "дауншифтване", ма то вече и в приятното Симеоново-Бистрица се застроява, не ми се мисли след  5 г. какво ще е. Бояна по същия начин, накачулени по тротоари, отврат е.
Може да ти е добре, ама в супер изолирани места, далеч от "престижните" райони, а младо семейство с подрастващи деца не би го устройвало това. Свикнал съм на удобства и на една ръка разстояние да ми е всичко, урбанизирано. Като искам въздух, паля МПС-то и отивам далеч от бетон, улици, тухли, коли и т.н. Хамалогията на къща също не ме привлича, като изключим многото плюсове, като ширина, въздух, постоянно зеленина, дворчето и т.н.

Не знаех, че е това.
Помня ги къщите.
Там живееше Петър Димков - лечителят

# 640
Живяла съм в Бъкстон, след това в Карпузица, сега съм в Иван Вазов. Към парка рядко ходя, гледам да е през седмицата, уикенда е ад , гъч и ужас. Въпреки това , аз съм по навътре към пазарчето, харесва ми, че има пазар, всякакви магазини, поща наблизо, аптеки, хапване. В Карпузица преди време най - близкият ми пазар беше Красно село. В Стрелбище е хубаво, но пак ми е лудница, особено около Нишава. В Гоце Делчев ми е приятно и ми харесва.
Не знам какво са решили със зоната във Вазов..
А относно Вадите ... еми, имат си Парадайс, ама тва е .. улиците разбити, магазини няма.. Транспорта е ужас ..
В Ман ливади също не ме блазни, по скоро Бъкстон и Борово.. 🤔🤗

# 641
Poppea, горичката, горичката, уличките Майор Томпсън, Персенк, Кричим, половината затворени, влезнах откъм Черни Връх, и хоп изненада. Знам, че е зона, но как са го регулирали, отврат. Въртиш, като изоглавен.
А Козяк колко е тясно не е истина. Добре, че не съм с някакъв джип или 7-ца, или S-ка.
Роднина имам в Гоце Делчев зад Крит, никак не ми харесва, тясно, гъч, едвам се разминавам и паркирам, на ръба съм.
В Карпузица имах дългогодишно приятелство, не е лошо, въздух, кооперацийки, има не лоши места. Да вземат да оправят пътя до Горна Баня от Никола Петков отбивката нагоре, че ми писна да се лашкам и да заобикалям.
Някои ми викат да не съм си взимал спортна кола, но не е това решението.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 01:03 от FragranceFanatic

# 642
  • София
В Парадайс не съм била, избягвам молове като цяло. Не знаех, че там е Вадата, благодаря.

Аз харесвам Борово - преди да се запозная с ММ, беше един (от многото) софийски квартали, които знаех само по име. Той живееше там и почнах да ходя чат-пат. На Родопски извор, ако помня правилно, беше жилището. Мотали сме се двамата из квартала, по заведения също..абе дали защото го свързвам с любофф, или наистина е готин, не знам, но ми изглеждаше приятен. Малко презастроен сякаш, като Лозенец. От тогава, вече 10 години, не съм била.

Вадата ме подсети как хора, които не са от София, всеки път се изненадват когато им кажеш, че едикойси квартал или улица не ги знаеш къде са, не си ходил. Десетки пъти ми се случвало, на приятели софиянци също - особено в университета, където първата година постоянно ни питаха "Как да стигна до блок Х в квартал У?". Е*а ли го как. Не ми се е налагало да ходя из квартал У, съответно не съм ходила.

# 643
Poppea, за твой ужас ходя и в горни, и в долни Лозенец. Фейс контрол още няма. Никой не оспорва, че има места сега. Много по-добре е след въвеждането на зоната. Очовечи се! В тоя смисъл - няма нужда да броиш.
Таис, в ЕПК почти винаги е отврат. Без значение къде е. Най-доброто ЕПК, което съм виждала е в Красна поляна. Но не мога да кажа заради това, че кварталът си струва повече от Гео Милев.
И защо да е за мой ужас? Още по-добре, значи, знаеш как е Simple Smile Моето е май инерция от предишни дискусии, когато разни все спореха как нямало ефект от зоната и защо била, и т.н., А аз мога да сравня с Иван Вазов, щях да полудея, не можеш да пресечеш Петко Каравелов, някакъв ужас!  Радвам се, че и ти си го забелязала това Simple Smile Но за синята и аз подкрепям, че няма. Трябва да й качат цената, според мен.
Poppea, горичката, горичката, уличките Майор Томпсън, Персенк, Кричим, половината затворени, влезнах откъм Черни Връх, и хоп изненада. Знам, че е зона, но как са го регулирали, отврат. Въртиш, като изоглавен.
А Козяк колко е тясно не е истина. Добре, че не съм с някакъв джип или 7-ца, или S-ка.
Роднина имам в Гоце Делчев зад Крит, никак не ми харесва, тясно, гъч, едвам се разминавам и паркирам, на ръба съм.
В Карпузица имах дългогодишно приятелство, не е лошо, въздух, кооперацийки, има не лоши места. Да вземат да оправят пътя до Горна Баня от Никола Петков отбивката нагоре, че ми писна да се лашкам и да заобикалям.
Някои ми викат да не съм си взимал спортна кола, но не е това решението.
Да, разбирам те, ако отдавна не си ходил там с кола, е шок в началото. Те са еднопосочни всичките и се редуват за посоката, за паркиране вече се намират места, но като цяло не е много за кола, метрото и пеш е най-добре.
Козяк  и  Богатица са двете най-отвратни улици в Лозенец, не знам Нотарис к'во му харесва на Козяк, това е някакъв ужас от коли, те са транзит към Мола и Вадата надолу, зона не ги лови.
Аз харесвам Гоце Делчев около 73-то. Иначе за коли е тегаво, но мен това не ме касае, аз там ходя пеш.
Като цяло си прав, с кола из града си е отврат навсякъде, прекалено много са, затова просто трябва да слезем от колите и това е. Аз съм го направила, нямам нерви за кола из града, само на извънградско. Из София само метро или пеш, може и трамвай, в краен случай такси.

Прасковка, имахме събрание на входа наскоро и домоуправителят каза, че били взели решение в Триадица до Нова година да стане зона.

Ричи, къщата на Димков отдавна е съборена, има НС на нейно място, поне са сложили плоча. На Златовръх е, не е където е бил  Фрейгрансе.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 11:55 от Анонимен

# 644
Скрит текст:
В Парадайс не съм била, избягвам молове като цяло. Не знаех, че там е Вадата, благодаря.

Аз харесвам Борово - преди да се запозная с ММ, беше един (от многото) софийски квартали, които знаех само по име. Той живееше там и почнах да ходя чат-пат. На Родопски извор, ако помня правилно, беше жилището. Мотали сме се двамата из квартала, по заведения също..абе дали защото го свързвам с любофф, или наистина е готин, не знам, но ми изглеждаше приятен. Малко презастроен сякаш, като Лозенец. От тогава, вече 10 години, не съм била.

Вадата ме подсети как хора, които не са от София, всеки път се изненадват когато им кажеш, че едикойси квартал или улица не ги знаеш къде са, не си ходил. Десетки пъти ми се случвало, на приятели софиянци също - особено в университета, където първата година постоянно ни питаха "Как да стигна до блок Х в квартал У?". Е*а ли го как. Не ми се е налагало да ходя из квартал У, съответно не съм ходила.

Това ми напомня как един ден питам мм накъде е Сухата река и той ми казва "не знам" Joy
Не че аз съм ходила във всички кварали на родния ми град, ама поне знаех в коя посока са.

Общи условия

Активация на акаунт