Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 348
  • 774
  •   1
Отговори
# 315
От 36 седмица, влизаме в девети ( 9) месец!

На мен ММ ми каза, днес като отида на лекар направо да му казвам, че в петък съм свободна да ме оперира 😂😂😂

# 316
Да, тия и аз ги слушам от няколко седмици... 😂😂😂
Даже миналата седмица, като бях на тонове, каза на докторката, че предпочита тя да ми каже кога да отида да раждам - да ми сложат малко системи, да напъна няколко пъти и да си имаме бебе. Така щяло да му е по-спокойно 😂😂😂

На мен ММ ми каза, днес като отида на лекар направо да му казвам, че в петък съм свободна да ме оперира 😂😂😂

# 317
Момичета, ако термина ми е на 07.07 коя седмица се водя 38 или 39? Обърках се вече, 40-та седмица се води след термина или последната до термина?? 😀

# 318
Момичета, ако термина ми е на 07.07 коя седмица се водя 38 или 39? Обърках се вече, 40-та седмица се води след термина или последната до термина?? 😀

40-ста се води седмицата с термина 😉

# 319
  • София
Ако терминът ти е на 07.07, то 40та седмица е 1-7.07. Значи сега си в 39та. Simple Smile

# 320
Моят лекар на 35+2 г.с. казва, че съм в 36 седмица

# 321

И ММ вече го хващат нервите, само ме пита няма ли да раждам. Joy Ама вече му се вижда краят, от вчера започна да ми пада тапата и снощи имах мнооого болезнени нерегулярни контракции. Не знам бебето на какво мнение е, ама съм харесала 30-ти като дата, че тогава и тримата ще сме рожденници на 30-то число. Grinning

# 322
  • Сандански
Ох и при мен му се вижда края, вече съм 39+1г.с. Секциото първо го мислихме за 15.06, после за днес 25.06, но бебо се катери по ребрата ми и не му се излиза още 😁 та в сряда пак съм на лекар  и ще я мъдрим тогава.  Терминът ми е 01.07.
За разлика от вашите мъже моят вчера преди да ида на лекар ми вика кажи на лекарката по към края на седмица, нека още си седи 😓 не ме пита, че вече съм толкова нетърпелива всичко да се свършва и да си гушна бебо, пък и каката само ме пита кога ще го вадят бебето, че нали е лято. Пък аз и бях казала, че на лято ще си има братче.
Вчера ми казва "мамо, бебето рита ли?" Аз и казвам "не спинка", а тя " ама то има ли креватче вътре" 🤣🤣🤣 аз и казвам "има водичка и си плува", а тя " ама има ли бански и чехли" 🤣🤣🤣

# 323
Здравейте мамиии...и аз вече нямам търпение да видя и да гушна..и да цункам моята бебка..нооо трябва търпение..искам да ви попитам..тук с едно друго мамче от групата все мъдрим какво още ни е нужно..иии стигнахме до спални комплектчета за количка...дайте съвети и линкове ако сте взели..и какви..
Благодарим много..хубав ден 🤰🏻☺🤗

# 324
Здравейте мамиии...и аз вече нямам търпение да видя и да гушна..и да цункам моята бебка..нооо трябва търпение..искам да ви попитам..тук с едно друго мамче от групата все мъдрим какво още ни е нужно..иии стигнахме до спални комплектчета за количка...дайте съвети и линкове ако сте взели..и какви..
Благодарим много..хубав ден 🤰🏻☺🤗
Аз лично, до сега не съм ползвала специални комплекти за количка. Постилам чершафче според сезона. Одеалце или пелена пак според сезона. Лично мое мнение е, че е излишно това. Даже с течение на времето и специалните бебешки комплекти не са редовно застлани в леглото на бебчо 😂😉

# 325
И аз съм съгласна, че няма смисъл от специален комплект за количка. Аз също ще ползвам чаршафче или пелена за отдолу и подходяща завивка според времето за отгоре.
Браво на първоюлските мами, държите фронта! На мен много ми харесват първите дати от месеца, но термина ми е чаак на края на месеца. Таткото онзи ден ми заяви, че вече очаквал всеки момент. Кавам му че и аз съм нетърпелива, но искам да си го износя поне до 37ма седмица, ще ми е по-спокойно. А и имам дата за секциото 4 дни преди термина, което малко ме плаши, все пак ми е второ раждане.

# 326
На мен термина ми е за 29юли, а секциото за 18ти, моя каза да не е близко до термина, за да не тръгне нормално раждане... някоя мама ще ражда ли в Св.София, ще.ми е драго да се запознаем
Аз се отказах от комплекта за количка също, ще използвам пелена или одеалце.
Стискам палци поне плочките да сложим до тогава, че това чакане много ме напряга , а не искам с бебе да се правят такива ремонти...

# 327
И аз не мисля да купувам комплект за количка. В спалния комплект дето купих има подложка която се слага на повивалника, мисля нея да я ползвам, или както казвате пелена или по тънко одеалце.... 😉😉

# 328
  • Сандански
Аз също и с първото не съм ползвала спален комплект за количка и сега не мисля да ползвам. Ползвала съм пеленка отдолу и одеало според сезона. Аз се чудя само къде да подредя памперсите и май ще гледам за някакъв органайзер за леглото, че не ми останаха излишни шкафчета 😊 всичко запълних.

# 329
И аз подкрепям мнението, че са тотално безмислени тези комплекти за количка. Пелена + одеалце според времето.
Относно седмиците... Пълна индия са ми вече втора бременност! 😂😂😂 Както ги смятам аз и на мен 40седмица ми излиза след термин. Родих в 37+6 и в епикризата ми пише, че съм родила в 37 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт