Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 208
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
Ох, момичета, на мен ми остава седмица вероятно, май ще го планирам на 8-ми, понеже ще съм секцио. Да ви споделя голямата си дилема - това ще ми е второ раждане, първото беше секцио /уж заради тесен таз, ама сегашния ми АГ е скептичен дали не е можело да родя и нормално и са ме подвели... както и да е/.

Досега никой не ми беше пускал мухата за опция за нормално раждане след 1 секцио, но на предходната консултация ми го изтърсиха и ми дойде като гръм от ясно небе. Първото ми раждане е 2014г., т.е. уж е минало достатъчно време. Още към 6-7 месец го питай моя АГ дали има такъв вариант за нормално раждане /от чисто любопитство, не че съм се пънала да раждам нормално/, но той каза че рисковете са по-големи. И все пак сега реши да ми го предложи като вариант, не го разбирам защо... Правих си консултация и със завеждащия на родилното в болницата, в която ще раждам. Той като че ли беше повече човек, който не одобрява подобни рискове. Каза, че при 1 от 10 родилки се случва да се разкъса матката. В такава ситуация те имат малко време, в което да извадят бебето. Това едно на ръка. Второ - обезболяване избягвали, защото индикацията, че това разкъсване се е случило, го виждат по ужасяващата болка, която изпитвала майката в този момент, тъй като те на апарат не можели да го хванат ако това се случи. При всичката тази информация на мен ми се вижда безумие да поемам излишен риск, вие какво мислите?

При мен каката е родена секцио преди 11 год., но пак не бих рискувала за нормално раждане със сегашната бременност. Наистина е голям рискът от разкъсвания 😯

# 616
Момичетата, които са стигнали почти до термин, мислите ли да предизвиквате раждане по някакъв начин ( разходки, люта храна)? Моят термин е за 07.07 и нямам никакви знаци още, да не говорим, че лекарят каза - “водите са зелени, не трябва да се преносва в никакъв случай” и че плацентата ми ако има 4та степен, то аз съм в нея..
Като оставим това на една ръка, всеки ден чистя, готвя, разхождам се много и качвам стълби, вчера изядох половин ананас ( уж го дават за контракции) и пак нищо.. а съм с 3 см разкритие от 2 седмици, мислех, че вече му се излиза..🤷♀

Моят термин е 05.07. и нямам абсолютно никакви признаци, дори корема ми все още си е така високо... Чела съм много неща за предизвикване, но честно казано не мисля нещо конкретно да правя. Единствено се опитвам да бъда активна и да се разхождам, но аз така или иначе го правех през цялата бременност. Това с водите много ме изненанда Astonished не знаех че могат да ги видят на ехографа. Аз утре съм при моята лекарка, ще видя какво ще ми каже и ще й се доверя.

И аз не знаех, но при мен ясно се видя че плуват доста неща вътре.. лекарят каза че няма какво друго да е, освен да се е изакало във водата.. :/

# 617
Svetlana, в коя болница ти предизвикаха раждането?

Моят термин е 11ти, но ми се иска да тръгне по-рано заради размера. Имам нерегулярни контракции, не много болезнени, вчера на прегледа се отчете 3см и нещо разкритие, днес постепенно ми падна и тапата. Вчера док ме “поразръчка” докато ме проверяваше за разкритие, за да стимулира контракции, обаче по закона на Мърфи - от тогава нито една не съм имала 😬 Чакам...

# 618
  • Сливен
Честити да са Дария и Ная! Да растат здрави,щастливи,успешни и обичани! На мамите бързо възстановяване! 🤗
Тези,които ще пробват методи за предизвикване и ускоряване на раждане,да споделят после кой метод според тях има ефект. 😀

# 619
Svetlana, в коя болница ти предизвикаха раждането?

Моят термин е 11ти, но ми се иска да тръгне по-рано заради размера. Имам нерегулярни контракции, не много болезнени, вчера на прегледа се отчете 3см и нещо разкритие, днес постепенно ми падна и тапата. Вчера док ме “поразръчка” докато ме проверяваше за разкритие, за да стимулира контракции, обаче по закона на Мърфи - от тогава нито една не съм имала 😬 Чакам...
Девата в Бургас.

# 620
И моето момченце Захари  се роди днес в 16:30.  3220грама, 52 см.

Контракциите не бяха регулярни, но пък бяха болезнени (от ранна сутрин имах, както и снощи малко). В 1 часа отидох в болницата, с 4см разкритие. Не бяха сигурни от колко време съм с тези 4сми изчакаха да видят дали прогресира. Е, за малко повече от 2 часа получих пълно разкритие. Контракциите така и не станаха регулярни Simple Smile
Спукаха водите и около 15мин след водите се роди и бебо.
Мъжът ми беше с мен, лекарка, акушерка и 3 стажантки, много мили. Изтърпяха ми крясъци те.
Още не мога да повярвам, че мина.
А бебо не спира да реве Stuck Out Tongue Winking Eye

# 621
Kateto_sv,  честит да е Захари! Много адрав да е и много да ви радва! Blue Heart

# 622
  • Сандански
💙💙💙 добре дошъл Захари, нека бъде здрав, щастлив и да носи много радости на мама и тате 💙💙💙

# 623
Kateto_sv, честит син! HugHeartHug

# 624
Kateto_sv честито да ти е момченцето! 💐

# 625
И моето момченце Захари  се роди днес в 16:30.  3220грама, 52 см.

Контракциите не бяха регулярни, но пък бяха болезнени (от ранна сутрин имах, както и снощи малко). В 1 часа отидох в болницата, с 4см разкритие. Не бяха сигурни от колко време съм с тези 4сми изчакаха да видят дали прогресира. Е, за малко повече от 2 часа получих пълно разкритие. Контракциите така и не станаха регулярни Simple Smile
Спукаха водите и около 15мин след водите се роди и бебо.
Мъжът ми беше с мен, лекарка, акушерка и 3 стажантки, много мили. Изтърпяха ми крясъци те.
Още не мога да повярвам, че мина.
А бебо не спира да реве Stuck Out Tongue Winking Eye

Честита радост Simple Smile Да е жив и здрав и мнооого щастлив ❤

# 626
Kateto_sv честит да ви е Захари и да расте здрав и щастлив Hug Gift Heart

# 627
Честито на родилите майчета, да сте много здрави и щастливи!

Svetlana, а какво беше основанието за индукцията, само 4те см ли? Разпитвам, защото моята док много ми предлагаше предизвикване, но сега нещо бие отбой. Гледа ме през ден и май се надява от само себе си да тръгнат нещата. И аз четох лоши неща, но пък и четох и много повече хубави, така че не се знае, ето че твоят случай е от вторите Simple Smile)

# 628
  • Варна
Kateto_sv, честит малък мъж Захари ❤😇 Да Ви е жив и здрав и много да Ви радва, безгрижно детство ❤

# 629
Честит Захари. Жив и здрав и палав

Момичета препоръчайте хубав и ефикасен чай за кърмачки. Знам че трябва да ям повече сурови ядки к най - вече орехи, мляко. Какво друго да направя та да имам кърма. Бебо не може да засуче. Акушерката ми вика че са ми били големи зърната и затова. Утре ни изписват и ще отида да си взема силиконови. Дайте съвет за всичко. Имам коластра и от двете гърди и като се изцеда ръчно/с помпата не става\ и от двете гърди са точно две глътки. Давам ги на малкия. Колкото толкова.

Общи условия

Активация на акаунт