СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 019
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 935
Някак не ми се вярва да има толкова много 100 точки по БЕЛ и да няма дете от СМГ да е със 100 точки по БЕЛ. Нали видяхме статистиката им.

# 1 936
Hands V
Току що получих вътрешна информация за изпита по БЕЛ за София :
среден резултат - 77
92% под 88

Здравейте,

Много интересна и полезна информация!!!! Благодаря, че споделихте!!!
Знаете ли общия брой на децата в София от който да преценим този процент.
Моля, близка учителка казва, че първите 500 деца по резултат се приемат на първо желание.
Може би това са тези 18% над 88 точки.
Аз все още не съм сигурна как да тълкувам статискиката, която очакваме, но ще разчитам на помощ във форума Hands Pray
От 92 до 100 са 8, а не 18%. Няма как първите 500 всички да са по първо желание. Ако от първите 500 двеста искат по първо желание смг с не как точно ще стане? Като се каже, че учител казва нещо и се приеме за аксиома просто изнемявам.

Rihan, в статистиката на смг има едно дете със 100 бел и едно едно дете без резултат по бел, то сигурно е детето в топ 3 на олимпиадата и служебно ще му присъдят 100.
10 300 седмокласници

# 1 937
  • София
Някак не ми се вярва да има толкова много 100 точки и нито едно дете от СМГ да няма 100 точки по БЕЛ. Нали видяхме статистиката им.
Едно дете имаше 100 точки по БЕЛ в показаните резултати от СМГ.

# 1 938
  • Sofia

[/quote]
Голяма резачка - загуби шанс за ТУЕС и НПМГ. Той ЕГ не искаше, но не ни остава друго освен да се борим за втори ешалон езикови паралелки.
На база на статистиката на Бургас имам ориентировъчна представа какво да очаквам за София. Та ще видим! Все някъде ще влезе.
[/quote]
И аз не съм супер доволна от резултата , но разчитам на това , че отличниците няма да пишат като нас НПМГ на първо място. Но пък и моят човек разчита и на точките от олимпиадата.

# 1 939
  • Варна
За Варна - свързах се с г-жа Генова от РУО, която твърди, че пътува от София за Варна с писмените работи на децата и в момента била около Търговище. Като пристигнела щяла да види какво и било пратено като статистика. Казах и, че другите градове имат вече статистики и малко се спече и попита какво точно имат качено и обеща да провери. Малко след като затворих ми звънна отново и каза, че до половин час ще бъде качена статистиката за Варна, че ги обработвали постепенно/каквото и да значи това/.

Аз се бъзиках сутринта с Каспичан, пък то ще вземе да излезе вярно, ще пусна тото. hahaha

# 1 940
  • Пловдив
Да, тъкмо щях да напиша, че това е отново пловдивската статистика, защото смятах децата с отлични резултати.

Имам завършила шестокласничка, но с интерес следя тревогите ви.
Успех на всички деца!

# 1 941
Ох, изчетох ви..

И аз да дам отчет от прегледа на работата по БЕЛ, което ни беше по-важно. Като цяло съм доволна. В началото се виждат общия брой точки и по двата предмета. Почти половин час ни отдели учителят. И за нас най-важното беше да се ориентираме дали няма допуснати неволни грешки, оценяването на теза и преразказ - да, имаше изпусната запетая в текста за редакция, която мислеше, че е сложил. . Виждаш отметките и на двамата проверяващи, но не виждаш точките на тезата и преразказа, разчиташ изцяло на коментара на учителя.

И друго, което беше по-важно за мен, защото съм от майките с голямата секира  Embarassed... учителят поздрави сина ми, каза, че е грамотен млад човек. На детето му се насълзиха очите! Стресът му се е отразил, допуснал си е някои тъпи грешки, но определено резачката на тезата и преразказа са били големи ...
В крайна сметка при нас - пито, платено! Детето разбра колко истина има в поговорките. И аз опознах още малко детето си  Wink

Следобяд - математиката

Най-вероятно ще ни е достатъчно за първо желание...чакам я тази пуста статистика...

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 14:14 от 6tiplio

# 1 942
     Почти всеки път като кажа, че дъщеря ми иска ФЕГ чувам. "Ауууу, ама защо не пишете Испанската, бала сигурно ще и стигне".Отговор" Ами защото детето ми иска да учи френски" и пак "Ама, какво ще прави с този френски?", на вторият въпрос спрях да отговарявам вече.....
Отговор - а какво ще прави с този испански? Bowtie

# 1 943
  • София
Днес на децата от класа на дъщеря ми са им дали попълнените бележници и служебната бележка с оценките от изпитите.
Тя обаче не беше и чувала за "Свидетелство за завършено основно образование". В календара пише срок до 3 юли.
Вашите деца споменавали ли са нещо за тези Свидетелства? Има ли такива, които са ги получили?

# 1 944
  • Sofia
И ние ще трябва да ги вземем до 3ти юли.

# 1 945
Току що получих вътрешна информация за изпита по БЕЛ за София :
среден резултат - 77
92% под 88

не е ли много ниско това на фона на уж лесната тестова част?
И аз така мисля . А даже ми казаха , че статистиката за цялата страна била много по-зле.

аз нямам сили и време за другите градове да потърся, ама 92% под 88 звучи много странно
Не са високи, вижте статистиките на Бургас и Ст Загора
В Бургас 13% от всички явили се на матури имат резултат по - висок от 148 точки сумарно. В София положението ще е подобно.

# 1 946
И ние ще трябва да ги вземем до 3ти юли.

нашите ще ги дават на 3ти след 9ч. не знам кой и кога ще вкарва оценките, та да можем навреме да се справим с онлайн кандидатстването

# 1 947
  • Разпиляна във въображението
На дъщеря ми в понеделник ще им връчат свидетелствата Simple Smile

# 1 948
В нашето училище свидетелствата за завършено основно образование ще бъдат връчени на 2-ри юли.

# 1 949
Днес на децата от класа на дъщеря ми са им дали попълнените бележници и служебната бележка с оценките от изпитите.
Тя обаче не беше и чувала за "Свидетелство за завършено основно образование". В календара пише срок до 3 юли.
Вашите деца споменавали ли са нещо за тези Свидетелства? Има ли такива, които са ги получили?
Да, ще ги вземат понеделник или вторник.
Днес са си отнесли само бележниците.

Общи условия

Активация на акаунт