СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 127 605
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 765
# 766
  • София
Опа, Sanaka, за БЕЛ-а викаш може и да попаднем на някой симпатичен литератор. Сега ме размисли. Стигнем ли до гледане на работите, дано поне има като при теб нещо да пооплакна окото, та да не ми е напразно разхождането по жегите.

# 767
И аз го прочетох вчера. Ние сме от МГ. Въпросното училище се води за едно от на-добрите начални. Според мен "беше", особено след смяна на управата му. Дано няма ощетени дечица.

# 768
Има - всички. Близо 100 деца...

# 769
  • Бг-мама
Санака , аз в понеделник влизам във кампания и няма да мога да мръдна . Ще си изям д..то от яд да не изпусна някой синпатичен господин. Rolling Eyes Мамка му! Пак нямам късмет. ooooh!

# 770
Много бавно ми минава времето тези дни ...

Никакви резултати по училища от матурите в 12 клас няма оповестени, така ли, освен за първите 10? И защо е тази държавна тайна?

Всъщност това би трябвало да бъде истинския критерий за "елитност", а не къде с какъв бал се влиза.

Между другото при нас в никое училище няма разделяне на бройките според половете. Едно време имаше такова и това страшно ме дразнеше, обаче сега си мисля, че не е лошо. Получава се голямо диференциране на мъжки и женски училища.
Нашите седмокласници ги бяха поканили в Руската гимназия на нещо като рекламно представяне на училището и според сина ми там имало само момичета. Той видял само едно момче, което било снимано на видно място по всичките им рекламни брошури. И вече със сигурност е категоричен, че не иска да кандидатства там.

# 771
  • София
Аз пък не разбирам защо тази статистика за ДЗИ БЕЛ е толкова важна?

# 772
Не мога да си обясня защо са необходими толкова много дни време между изнасянето на резултатите и началото на подаването на заявление за кандидатстване, вместо да се удължи срокът за подаването му. И след като кандидатстването е само електронно - защо са нужни толкова много дни за резултатите от първото класиране?
МОН имат върху какво да помислят за следващите матури, но дано не влошат нещата.

# 773
Защото има три дни, в които трябва да се вземе служебна бележка от училището за оценките. После реално са 4 работни дни, в които да се обяви класирането. Не е много.

# 774
  • Бг-мама
явно е имало шум от шестокласните майки , който все пак е достигнал до медии относно втората дата за НВО. Баща ми чул не дочул , недоразбрал и ми обеснява как сме щели да повтаряме изпита за седми клас. Joy Joy Joy
Викам му : пепел ти на устата , няма да го преживея. hahaha hahaha

# 775
Не мога да си обясня защо са необходими толкова много дни време между изнасянето на резултатите и началото на подаването на заявление за кандидатстване, вместо да се удължи срокът за подаването му.
Чл. 55. (1) (Предишен текст на чл. 55 - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) За определените с държавния план-прием места в VІІІ клас могат да кандидатстват ученици, които успешно са завършили основно образование в годината на кандидатстването...
Учебната година приключва на 28. юни. Свидетелствата за завършено основно образование се издават до 3. юли. Училищата не работят в почивните дни. Тези свидетелства се въвеждат в регистъра на документите за завършено образование.
Ако тазгодишният график ви се струва разтеглен, погледнете миналогодишния.

# 776
  • София

Предполага се, че резултатът от матурата показва нивото на гимназиалното обучение в съответното училище. Логично е да има стремеж към онези гимназии, които показват по-високи резултати на ДЗИ.

# 777
  • Бг-мама
Понеже е доста скучно в темата се изкушавам да пусна един пост от сорта на ИЗЛЯЗОХАААА , да я раздвижа малко. Joy Joy

# 778

Предполага се, че резултатът от матурата показва нивото на гимназиалното обучение в съответното училище. Логично е да има стремеж към онези гимназии, които показват по-високи резултати на ДЗИ.
Като изключим топ гимназиите и факта, че нищо и никой не може да убеди мамите и децата( главно мамите Blush), че именно тези гимназии са върхът, има логика да се погледне успеваемостта на учениците в останалите училища, доколкото ДЗИ е критерий.

# 779
  • София - Младост 1А
Понеже е доста скучно в темата се изкушавам да пусна един пост от сорта на ИЗЛЯЗОХАААА , да я раздвижа малко. Joy Joy

Щях да получа инфаркт 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт