СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 831
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 45
И при нас са оформени по БЕЛ "с молив"..Не можело годишна оценка да се разминава драстично с оценка от изпит..А какво правиме при ученици, които въобще не се явяват на тези изпити , защото са приети на места, където не се искат? Тези изпити не са никво нво а чиста проба кандидатски!

# 46
Скрит текст:
Снощи дъщеря ми ме изненада, че на 23 В) е писала решения на 2 варианта - когато 9-те километра са между С и В и когато са от другата страна на В. На мен изобщо не ми беше хрумал втория вариант, а и в даденото примерно решение също го няма. Върнах се пак да чета условието на подточката и наистина не е уточнено дали тези 9 км. са преди или след град В, т.е. възможни са и двата варианта.
Моята е решила задачата също с двата варианта. Така са я учили в училище да прави, когато не е казано, че B  е крайна точка и там спира и не продължава повече.
Даже вчера се ядосваше, че се е престарала така и съответно това й е изяло времето за проверка, при която би могла да си открие техническата грешка при 22задача.

Но здраве да е, да. Simple Smile

По условие е казано:
от град А до град В през град С
и BC=2AC

# 47
Благодаря за темата. Късмет и спокойствие пожелавам.
ЗлаВещица, и аз с молба за информация /когато я имаш/ относно провеждането на НВО в болница/дано не се налага на никой/.

# 48
  • София
Според Наредбата за оценяването има краен срок за оформяне на срочни и годишни оценки, та на някой, който чака резултат от НВО, за да оформи, бих му показала тази Наредба.

# 49
  • нейде там, където ....
И при нас ще раздават бележниците в първите дни на юли, но ще бъдат оформени до 25-ти. Днес и утре би трябвало да са последните изходни нива. Точно те не ме притесняват, но има 2-3 предмета с шарени оценки и надежди за 6 за годината.  Praynig Дано успеят да го изпитат поне.
Аз си чакам 27-ми и се опитвам все така да измисля план Б - нещо, което е различно от първото желание и да устройва и двама ни.  Confused

Трудна година беше, но ползотворна. Много неща научих(ме) - не само като училищен материал, а и за себе си. Както аз, така и чедото.

# 50
  • София
Скрит текст:
Снощи дъщеря ми ме изненада, че на 23 В) е писала решения на 2 варианта - когато 9-те километра са между С и В и когато са от другата страна на В. На мен изобщо не ми беше хрумал втория вариант, а и в даденото примерно решение също го няма. Върнах се пак да чета условието на подточката и наистина не е уточнено дали тези 9 км. са преди или след град В, т.е. възможни са и двата варианта.
Моята е решила задачата също с двата варианта. Така са я учили в училище да прави, когато не е казано, че B  е крайна точка и там спира и не продължава повече.
Даже вчера се ядосваше, че се е престарала така и съответно това й е изяло времето за проверка, при която би могла да си открие техническата грешка при 22задача.

По условие е казано:
и BC=2AC

Да, така е, но това няма връзка. Възможно да е стигнал B и да го е подминал и така да е на съответните км от него. Тези задачи се разписват с 2 начина. Както и в задачите, когато се казва че 2 коли  са тръгнали от две точки и в някакъв час разстоянието между тях 5км. Разглежда се вариант да не са се срещнали и да са се подминали.

# 51
  • у нас
Дай Боже хубави новини да имаме всички. Игра на нерви ми се струва, че ще е, докато чакаме.

# 52
Нашите ходят. Нямат оформени оценки все още. Предупредени са, че ще бъдат изпитвани.

# 53
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Благодаря за новата темичка. аз дъщеря ми освободих от училище още на 13.06 след проблеми с класния. Извадих медицинска бележка. От днес съм подала молба за освобождаване от директор за 7дни поради семейно пътуване. Техните изходни нива приключиха на 06.06. Сега се оформят само тези, които са между оценки. Оказа се, че госпожата по БЕЛ иска да изпита наборката на "Опълченците на шипка", за да я оформи с 6. Сега трескаво я учи, защото знае само до О, шипка.

# 54
Скрит текст:

По условие е казано:
и BC=2AC

Да, така е, но това няма връзка. Възможно да е стигнал B и да го е подминал и така да е на съответните км от него. Тези задачи се разписват с 2 начина. Както и в задачите, когато се казва че 2 коли  са тръгнали от две точки и в някакъв час разстоянието между тях 5км. Разглежда се вариант да не са се срещнали и да са се подминали.
Да, но в условието се казва, че изминава разстоянието от град А до град В. И според мен така се разбира, че В е крайната точка в това пътуване. Ако се търсеше в колко часá велосипедистът ще се намира на разстояние 9 km от град С, тогава трябваше да се разгледат двата варианта.

# 55
  • София
JenaP, не е съвсем така, задачата си е  еднозначно определена, не е като при онези  с условията преди и след като се срещнат в рамките на трасето. Веднага ще опонират проверителите, че няма как да знаеш след В дали е  запазена скоростта от 12 км/час,  тъй като такава информация в задачата няма, докато за участъка преди В скоростта е ясна.. На практика дори и да продължи да ходи от В нататък, скоростта му може да е всякаква - равна на началната 10, равна на втората 12 или съвсем друга. Което прави и определянето на времето за изминаване на тези 9 км след В невъзможно.

# 56
  • София
Относно 25-та задача, за съжаление и тя е в групата на децата опитали се да я решат неуспешно с равнобедрен триъгълник.
Здраве да е.... ще чакаме резултатите и дано ги изкарат по-рано.

Синът ми е разписал само втория вариант и твърди че е толкова коректен, колкото и първият. Учителката му е на същото мнение, предвид липсата на учточняваща информация. Но аз съм песимист относно получаването на тази 1,5 т.

# 57
  • София
Наистина липсва уточняваща информация, че се връща в А след като е стигнал в Б или че Б е крайната точка на пътуването. Определено може да се спори по тази задача.

# 58
Според Наредбата за оценяването има краен срок за оформяне на срочни и годишни оценки, та на някой, който чака резултат от НВО, за да оформи, бих му показала тази Наредба.

Да ходя да се разправям с учителката по БЕЛ с Наредбата така ли да направя..едва ли

# 59
  • София
Наистина липсва уточняваща информация, че се връща в А след като е стигнал в Б или че Б е крайната точка на пътуването. Определено може да се спори по тази задача.
Липсва, да, но липсва и инфо, че нататък , дори и да се движи, го прави с досегашната скорост. А без фиксирана скорост нямаме време.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 14:58 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт