СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 346
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 120
Няма го вече т.нар. отпусно /удостоверение за преместване/, но миналата година все още имаше неразбрали и някои училища го искаха. Веселба ставаше, ако се окаже, че старото училище е от разбралите и отказваше да го издаде. Joy
Споко. Даже след последната редакция на наредбата, която е пределно ясна, пак има училища, които го искат, само че става дума за държавния план-прием в пети клас.

# 121
  • София
Викаш, пак да очакваме купон. Joy

Имаше и обратни варианти - новото училище е от информираните, че тази информация се разменя по служебен път и не иска отпусно, съответно не издава удостоверение, че детето е записано. От старото обаче продънват телефона на майката да им занесе удостоверение от новото, защото иначе не могат да отпишат детето. Flushed И ако мама е с лабилна психика - вдига кръвно, търси помощ във форума. Ако е като мен им казва - ами, не го отписвайте тогава, водете си го, запишете го в 8-ми клас при вас, въпреки че, според осъществения план-прием, не е прието при вас. Joy
ПП. Аз такъв казус не съм имала нито с новото, нито със старото училище, но и такива случаи помни форумът.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 19:15 от sanaka

# 122
У нас е голям купон. Само третокласника не го тресат кандидатгимназиалните емоции и се опитва да ни успокоява в негов стил.
Днес баткото обяснява на баба си:
- Мисля, че се справих добре и оценките, които очаквам, биха ми стигнали според миналогодишното класиране, обаче тази година се очакват много високи балове и никак не е сигурно какво ще стане. Просто не знам да се радвам ли или не ...
Малкият, абсолютно сериозен:
- По-добре да се радваш, докато можеш!  Laughing Laughing Laughing

# 123
  • София
- По-добре да се радваш, докато можеш!  Laughing Laughing Laughing
Ааа това е моя реплика Simple Smile
Другата ми любима, е : "тревожи се, чак като настъпи проблема, защото може да се размине и в последния момент"

# 124
  • София - Младост 1А
Няма го вече т.нар. отпусно /удостоверение за преместване/, но миналата година все още имаше неразбрали и някои училища го искаха. Веселба ставаше, ако се окаже, че старото училище е от разбралите и отказваше да го издаде. Joy
Споко. Даже след последната редакция на наредбата, която е пределно ясна, пак има училища, които го искат, само че става дума за държавния план-прием в пети клас.

Посипвам си главата с пепел, за остарялата информация. Като местих синковеца летях като самолет между двете училища.

# 125
Остава ни вече да чакаме само резултатите, дано са се справили добре децата.
 Днес, в желаното училище от синът ми имаше Ден на отворените врати. Ужасен е, че явно се очертава "мъжка" паралелка. При нас в провинцията няма кой знае какъв избор на училища и повечето от драмите ще ни бъдат спестени. Но и децата намаляват за жалост.

# 126
  • София
Днес са започнали вече да проверяват проверителите, мами, хайде  сега да впрегнем цялата си положителна енергия да им е лека ръката и да са малко по-благосклонни в точкуването и да го закръгляват нагоре, а не надолу.  Дъжд и студ докарахме май и юни, вихме срещу луната, плюхме, плезихме се и некъпани пуснахме децата на изпит, та с едни проверители ли няма да се справим. Нищо работа. Joy Бързо някой да изкара заклинания за повишаване на оценката след вече положен изпит. Трябва и такива да има, ако не, ние ще ги съставим. Joy

# 127
Бих искала да попитам следното за подаване на заявления за кандидастване след 7 клас, извинявам се, ако сте отговорили вече и си признавам, че не съм чела назад Bowtie

1) Резултатите само на бележки от училище ли ще получим или ще излязат и на сайта на МОН и кое ще се случи първо?

2) Щом тази година ще се кандидатства само електронно, какви мерки са взети да не се срине системата през трите дни, които са ни дадени за това. Какво правим, ако това се случи?

3) Второ класиране автоматично ли се случва, ако не се запише детето никъде или се подават документи за това в училището, където е прието?

4) Медицинската бележка за професионалните училища с каква дата трябва да бъде?

Наистина се надявам на отговор, защото информацията, дадена от училище и справочниците е противоречива. Чета в момента на страницата на РУО, но отговорите на всички горни въпроси едва ли ще намеря.
Моля, насочете ме към друга тема, ако тази не е правилната Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 21:17 от Petruna

# 128
Бих искала да попитам следното за подаване на заявления за кандидастване след 7 клас, извинявам се, ако сте отговорили вече и си признавам, че не съм чела назад Bowtie

1) Резултатите само на бележки от училище ли ще получим или ще излязат и на сайта на МОН и кое ще се случи първо?

1) Щом тази година ще се кандидатства само електронно, какви мерки са взети да не се срине системата през трите дни, които са ни дадени за това. Какво правим, ако това се случи?

2) Второ класиране автоматично ли се случва, ако не се запише детето никъде или се подават документи за това в училището, което е прието?

3) Медицинската бележка за професионалните училища с каква дата трябва да бъде?

Наистина се надявам на отговор, защото информацията, дадена от училище и справочниците е противоречива. Чета в момента на страницата на РУО, но отговорите на всички горни въпроси едва ли ще намеря.
1. Ще излязат на сайта. Бележката - след това. Може да се подаде и в училищата гнезда, при невъзможност или при желание за корекция.
2. При второ класиране подавате заявление за такова в училището, в което детето е прието на първо ( пазите си мястото).
3. Не съм запозната, друг да каже.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 21:07 от petenka1983

# 129
  • някъде ... тук ...
Благодаря за темата!
Само хубави неща да пишем в нея!
А наздраве на пиещите!

Седмокласникът заминава утре на турнир по футбол. Оставил учебниците в шкафчето в училище, че утре приятелчето му да ги предаде от негово име.
Пък ние с баща му решихме да избягаме на малко велотуризъм и плаж без деца Simple Smile

# 130
Медицинската бележка има период, за който е валидна. Затова е хубаво да се извади малко преди отварянето на системата, за да може да се сканира и прикачи своевременно.

# 131
Валидна е 1 месец нали? Като за работа..
Идеално е другата седмица да се извади.

# 132
  • непостоянно
Докато се включа, 9 страници отлетели 😀

Благодаря за темичката, Спунк. Да я напълним само с добри новини ✌
Наздраве 🥂

# 133
Докато трепетно чакаме резултатите, ще се радвам, ако някой може да ми даде информация за следното:
Текущата нормативна уредба, допуска ли ученик на едно училище, да бъде и частен ученик (не знам дали сега това е точния термин) на друго, т.е. да си взима приравнителни изпитва по предметите, които се разминават в профила и програмата на двете училища?
Питам при хипотеза, че е имал достатъчен бал да бъде приет редовно в училището, където иска да е частен ученик, но някакви обстоятелства го възпрепятстват да го посещава следващата година (не е болен и не е под закрила на закона за надарени деца).

# 134
  • София
Laura11
Ти се размечта братче😂
Те мончовци не могат два изпита да организират нормално-де такава сложна организация за две школа при индивидуален случай, няма капацитеет 😭😆😆😆

Общи условия

Активация на акаунт