СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 189
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 240
Дидева беше публикувала една таблица, доста отдавна, до кое ниво се стига по 1-ви и 2-ри език в РИЧЕ и  ИИЧЕ паралеките.
Някой дали я има под ръка, че съм я затрила при мен?

# 241
https://bg-mam.ma/p/1062359/37525710
Давам линк към мнението, тъй като темата е заключена и не мога да цитирам. Това ли е?

# 242
Правилно ли разбирам таблицата (както и изразеното мнение), че според ОнезиЗаКоитосеГовориСамосУважение няма разлика в очакванията за нивото на владеене на първи език в езикова гимназия и гимназия с приемен минимален бал 150, да речем?

# 243
  • София
Правилно ли разбирам таблицата (както и изразеното мнение), че според ОнезиЗаКоитосеГовориСамосУважение няма разлика в очакванията за нивото на владеене на първи език в езикова гимназия и гимназия с приемен минимален бал 150, да речем?
Това са нива, зададени на изхода. Обикновено с матура се измерва дали са постигнали нивото.
Очаквания имат родители и деца, МОН си има изисквания, за да удостовери ниво. Друг е въпроса, дали наистина матурата показва нивото.  Peace

# 244
Така, така, аз използвах техния термин, умишлено гледах как са го формулирали в таблицата: "при завършване на първия гимназиален етап на средната степен на образование (Х клас) се очаква учениците..."; за 12клас пак "се очаква"
малиии
Добре де. В езиковите съобразяват ли се с тез разписания? Спират на В2.1. и до там?
Нещо ми се върти, че учебникът по английски, използван в 12 клас преди реформата в не езикова гимназия, се водеше С1. Т'ва за наборът, завършил миналата година.
А матурата не е задължително по език. Дали ще си премерен към ОнезсУравнивиловкатаНаНивото, си остава твой избор.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 16:07 от Nara

# 245
  • София
...Добре де. В езиковите съобразяват ли се с тез разписания? Спират на В2.1. и до там?...
Не.

# 246
  • София
Така, така, аз използвах техния термин, умишлено гледах как са го формулирали в таблицата: "при завършване на първия гимназиален етап на средната степен на образование (Х клас) се очаква учениците..."; за 12клас пак "се очаква"
малиии
Добре де. В езиковите съобразяват ли се с тез разписания? Спират на В2.1. и до там?
Нещо ми се върти, че учебникът по английски, използван в 12 клас преди реформата в не езикова гимназия, се водеше С1. Т'ва за наборът, завършил миналата година.
А матурата не е задължително по език.
Да, явно и МОН имат очаквания , най-вече за успешно отчитане на образователната реформа  Laughing
За новите випуски мисля, че втората матура трябва да е на някой от профилиращите, ако не бъркам

# 247
  • София
По новите програми не е ясно кой, до къде ще се ограничи. Настоящите деветокласници ще кажат на изхода. Истината е, че тези "ограничения" успешно могат да се заобиколят, при желание от училище и преподаватели.

# 248
...Добре де. В езиковите съобразяват ли се с тез разписания? Спират на В2.1. и до там?...
Не.
Ох. Благодаря! Значи за сега само откъм главата се е вмирисало. (за рибата става дума, да не си помисли някой нещо)

За новите випуски мисля, че втората матура трябва да е на някой от профилиращите, ако не бъркам
И аз така знам.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 16:34 от Nara

# 249
https://bg-mam.ma/p/1062359/37525710
Давам линк към мнението, тъй като темата е заключена и не мога да цитирам. Това ли е?
Да, благодаря!

# 250
Голям хаос е с 3ти и 4ти профил. Доста училища не са ги определили. Не съм сигурна и тези, които са ги фиксирали вече, дали ще успеят да ги проведат качествено. Явно ще се играе "риск печели, риск губи".

# 251
Според мен да се избират в 10клас е много по-добре - детето би било много по-наясно какво иска (или какви са съответните учители Simple Smile)към този момент

# 252
И аз мисля, че трябва да има втора дата за НВО за деца, които не могат да се явят по уважителни причини.
При изкаран минимален бал за съответната паралелка да се приемат надпланово децата. То и сега има надпланов прием, например при деца завърнали се от чужбина и неявявали се на НВО. В паралелката на сина ми и друга съседна, записаха септември такива деца надпланово.

# 253
  • София
Според мен да се избират в 10клас е много по-добре - детето би било много по-наясно какво иска (или какви са съответните учители Simple Smile)към този момент

По принцип е много по-добре, ако училището е в състояние да предложи желания профил за всяко дете, но за повечето още не се знае какви профили ще може да осигури училището /откъм учители/ и как ще става разпределението по профили /когато за даден профил има повече желаещи от възможностите на училището/. Само 73-то вече е определило профилите си и процедурата за разпределение и няма нито един профил с български /въпреки че част от настоящите деветокласници са приети именно с такъв 3-ти профил още с държавния план-прием/, а процедурата им за разпределяне по профили ми изправи косата. Anguished

# 254
...няма нито един профил с български ...Anguished
и ко праим с втората матура в такъв случай?

Относно другите ведри детайли, които даваш - то е като рисунката на 'убава гола мацка, която като присвиеш очи, се превръща в кисел чичак...
Или казано с други думи, отново случай на хубава идея, изпортена при реализирането ѝ...

Общи условия

Активация на акаунт