СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 127 602
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Като стана дума дали утре ще има ИЗЛЯЗОХААА...? М? Как мислите? Някоя котка върху разтворен календар ли  да позиционираме ли? Що ли?

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 20:06 от jenap

# 781
Аз пък не разбирам защо тази статистика за ДЗИ БЕЛ е толкова важна?

Предполага се, че резултатът от матурата показва нивото на гимназиалното обучение в съответното училище. Логично е да има стремеж към онези гимназии, които показват по-високи резултати на ДЗИ.

Естествено, че е така.
Дори впечатленията ми са, че при нас едно от училищата, в който се влиза с най-висок бал, на ДЗИ показва по-ниски резултати от други училища, които приемат с по-ниски балове. Какъв по-ясен показател за качеството на образованието?!

# 782
  • София
Хаха, сакън, ще сринем сайта преди да излязат Wink

Благодаря ви, че сте такива позитивни мами.

# 783
  • София
Може ли и на мен парола за пощата и как се процедира.

# 784
Момичета, от съвсем сигурно място /е не съвсем - синът на моя много близка роднина, която е начална учителка и е от тези дето засекретяват и разсекретяват/, та като го попитах какво прави майка му, ми каза, че са започнали разсекретяването за София, а работите са били проверени още вчера. Не знам дали е вярна тази информация, но тя самата казала, че проверяването ставало много бързо по електронен път. Не ми е удобно да й звъня за подробности. Ще потраем още най-много 2 дни. Иначе и на мен ми е много удобно за проверката в Овча купел, но съм решила да не ходя, освен ако драстично не ни се разминат очаквания с резултати. Ако иска девойката да отиде сама - и без това минава по сто пъти на седмица от там.

# 785
  • София
Значи за всички, математици, химици, биолози, професионални гимназии... най-важно е как ще са изучили БЕЛ? Извинете ме, че не разбирам! JoyJoyJoy
Най-добри на ДЗИ БЕЛ са ЕГ, предполагам, без да гледам статистиката! Joy

# 786
Сама не може. С родител. А може и с друго  дете (ако вашето е на лагер).Stuck Out Tongue Winking Eye

# 787
  • Sofia
То това ПГЕА ще се окаже много удобно като локация за много от нас. Къде ще го пишем в желанията Grin Beers

# 788
  • София
Слънчева,  сори,  ама няма да се съглася с теб. В езиковите има по паралелка-две с профил БЕЛ,  другите са с мат,  физика,  биология,  химия,  информатика, история и не учат БЕЛ повече от връстниците си другаде.  ЕГ не са  хуманитарни гимназии. А и следвайки твоята логика най-напред би трябвало да видим други училища.
БЕЛ се изучава от всички,  роден език е на повечето деца,  редно е да се знае, а и е единственият предмет,  по който всички държат изпит, затова се е и наложил като критерий за сравнение. Друг е въпросът дали и доколко матурата в този формат измерва познания..

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 20:36 от пенсионирана русалка

# 789
Слънчева,  сори,  ама няма да се съглася с теб. В езиковите има по паралелка-две с профил БЕЛ,  другите са с мат,  физика,  биология,  химия,  информатика, история и не учат БЕЛ повече от връстниците си другаде.  ЕГ не са  хуманитарни гимназии. А и следвайки твоята логика най-напред трябва да са други училища.
БЕЛ се изучава от всички,  роден език е на повечето деца,  редно е да се знае, а и е единственият предмет,  по който всички държат изпит, затова се е и наложил като критерий за сравнение. Друг е въпросът дали и доколко матурата в този формат измерва познания..
Мисля, че имаше предвид ДЗИ БЕЛ като критерий за успеваемостта на учениците за занапред. Не на всички им трябва БЕЛ за да продължат обучението си. Иначе, да си грамотен на собствения си език, е от първостепенно значение и за мен.

# 790
  • София
За форматът съм съгласна!
Но познаването на езика, от дете без заложби в писането, се ограничава до граматиката. Писане на есе или ЛИС предполага други качества, различни от научаването на граматическите норми.
Не визирам профил БЕЛ, съвсем за друго ми е мисълта и в никакъв случай не омаловажавам успехите на децата от НЕГ!
petenka, това също!

# 791
Дами оцеляхме повече от 9 месеца, та ден-два ли ще ни се опрат в неизвестност. Аз вече нарочена като най-активно, употребяваща бело ще кажа да си вземете дозата и да си чакаме спокойно. А иначе ако някой напише Излязоха,  веднага ще скоча на сайта за проверка,както съм си спокойна....

# 792
  • София
Не съм визирала НЕГ въобще, а по принцип схващането,  че едва ли не ЕГ са хуманитарни училища. Не са. И хич не е гаранция,  че във випуск с 200 и повече деца,  като в Пловдив примерно,  всички имат качества да пишат есета и съчинения. Голяма част разчитат също на граматиката и са доста сухи и лаконични в другата част.

# 793
  • София
Резултатите от ДЗИ са показателни само донякъде. В т. н. елитни училища  влизат деца, свикнали да учат повече, с по-добра първоначална подготовка и в повечето случаи по-амбициозни. Съответно по-високите резултати се дължат не само на преподавателите и самото училище. Отделно и едно и също училище има доста голяма разлика между отделните паралелки. Наблюдавах го при сина ми в ПГСАГ София-паралелките архитектура бяха с близо еденица над средния успех, а и между тях самите, тези с английски винаги са били даста преди тези от немската паралелка. Общо взето си е въпрос на късмет в какъв клас ще попаднат. Дано всеки си намери точното място, независимо от това как ще ни изглежда класирането след няколко дни.

# 794
Момичета, от съвсем сигурно място /е не съвсем - синът на моя много близка роднина, която е начална учителка и е от тези дето засекретяват и разсекретяват/, та като го попитах какво прави майка му, ми каза, че са започнали разсекретяването за София, а работите са били проверени още вчера.
Моята информация е, че проверяването е приключило днес. Вероятно разсекретяването също е започнало днес.

Общи условия

Активация на акаунт