СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 872
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 710
Днес съм зла.
В друга тема скастрих една потребителка (заметоха ме бързо), обаче последните страници така ме сърби клавиатурата.
Определено трябва да си дам почивка от форума и от НВО, ама дали ми стиска.
Давай, охлаби нервите! Joy Лошото е, че като яхнеш метлата, понякога върви след теб! Kissing Heart

# 1 711
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да взема да се включа с нЕкой тъп въпрос и аз. Четох ви тези дни по диагонал, че след матурите хукнахме към южната ни съседка за отмора. Щерката много иска да си види творенията, но според нея утре е крайния срок. Някой може ли да ме ориентира къде може да се случи това, дали наистина утре е крайния срок, говоря за София?

# 1 712
Да взема да се включа с нЕкой тъп въпрос и аз. Четох ви тези дни по диагонал, че след матурите хукнахме към южната ни съседка за отмора. Щерката много иска да си види творенията, но според нея утре е крайния срок. Някой може ли да ме ориентира къде може да се случи това, дали наистина утре е крайния срок, говоря за София?
При нас, в Стара Загора е така:
"Дати на запознаване с индивидуалните писмени работи: 28 юни 2019 година (петък), 1 юли 2019 година (понеделник) и 2 юли 2019 година (вторник)."
Предполам, че важи за всички населени места.

# 1 713
  • София

Не е крайният.

Тук е възможно най-подробно написано.

# 1 714
И аз чакам статистиката с нетърпение. Малката тамън завърши 3ти клас, но аз съм решила да си събирам информацията всяка година, за да следя тенденциите, а не като с каката да ровя и да търся неща, излязли назад през годините.
Апропо, все още не намирам ни-къ-де резултати от матурите в 12ти клас нито за тази година, нито за миналата. Angry

# 1 715
Да питам нещо във връзка с подредбата на желанията и класирането. Например минималните балове на желаните от нас паралелки изглеждат така: първо желание - 460 т., второ - 450 т., трето - 470 т., четвърто - 480 т. Нашият бал е 455 т. Ще ни приемат във второто желание, където минималният бал е 450 т., нали така? Нищо че на следващите ни желания (трето и четвърто) се влиза с по-висок бал.

# 1 716
  • София
Благодаря  ви за всички отговори. И докато чакаме статистиката , аз попаднах на някои бисери от минали години. Със сигурност сте ги чели, но аз добре се посмях ( на чаша бяло ) Simple Smile
Бисери

Ако се задълбочим по-дълбоко в определени творби, може да открием дълбок и тежък аспект.

Лирическият герой ОПЯВА своя роден край, понеже заминава за чужбина.

Без родина човек живее само по повърхността на света.

Човек, изгубил родината си, се превръща в предадено животно.

Вапцаров убил баща си с мотика.

Героят е качен на коня на Крум. Той вижда шосе, след туй трева и започва да задава много въпроси.

Изкуството има приятно свойство да се нагажда на всеки поотделно.

В дървото край шосето ръмят славеи.

В началото героите се срещат случайно, като участват в пътнотранспортно произшествие, а в следващия момент се целуват, сякаш са двойка.

Първо от холера се разболява лирическият герой на Дебелянов, а после и своя автор.

Балканът вече не е баща на лирическия герой, а негова майка.

Затова лирическият герой открива надежда в планината, която няма как да му помогне физически, но поне психически...

Героят на Ботев осъзнавал, че Балканът е най-доброто място за оставяне на трупа му. Там зверове и природни масиви ще бдят над костите му вечно.

Стихотворението е написано в рима, което нерядко се наблюдава при поетите.

Кирил и Методий са двама братя близнаци, единият от които е кръгъл сирак.

Генерал Вазов бил истински мъж и спял с обикновените войници.

Първите любовни успехи на Павел били лоши - оженил се.

Неговите очи с нежност се гледаха едно друго.

Тениската на моряка беше разкопчана догоре.

Поетите на XIX век били леконравни: тях често ги убивали на дуел.

Кълвачът сяда и почва да гризе дървото.

По площада, марширувайки, минаха танкове.

Селянинът бил заможен: имал свиня и жена.

Художникът бил поразен от позата на нейното лице.

В потурите на Бай Ганьо се крие най-голямото му богатство.

Бай Марко бил генерален спонсор на Априлското въстание.

Баба Илийца не обръща внимание на факта, че е жива.

Макар че хъшовете са заклети алкохолици, те са борци за свобода и са достойни за уважение.

# 1 717
  • Варна
Нищо не разбрах, кой умен, кой глупав? Малката е 2008, от кои е? И въобще, днес май също сте се побъркали Laughing Ние имаме състезание от сутринта, и въобще не знам къде се намирам от умора, радости, нерви. Утре в 5,40 ако има желаещи за кафе, съм на линия Simple Smile) Сега отмарям с бяло в. SleepingSleeping

# 1 718
  • София
Не знам защо, но никой нищо не казва за ТУЕС. Няма ли мераци за там? Само перални и коне и какви бяха там се чува тука. Къде сте бе туесари?
Щот сме рошави и си траем. Чакаме да видим точно с колко ще се качи бала и дали 459т ще стигнат или да мислим план Б, В, Г...Я Simple Smile

# 1 719
Благодаря  ви за всички отговори. И докато чакаме статистиката , аз попаднах на някои бисери от минали години. Със сигурност сте ги чели, но аз добре се посмях ( на чаша бяло ) Simple Smile
Бисери

Ако се задълбочим по-дълбоко в определени творби, може да открием дълбок и тежък аспект.

Лирическият герой ОПЯВА своя роден край, понеже заминава за чужбина.

Без родина човек живее само по повърхността на света.

Човек, изгубил родината си, се превръща в предадено животно.

Вапцаров убил баща си с мотика.

Героят е качен на коня на Крум. Той вижда шосе, след туй трева и започва да задава много въпроси.

Изкуството има приятно свойство да се нагажда на всеки поотделно.

В дървото край шосето ръмят славеи.

В началото героите се срещат случайно, като участват в пътнотранспортно произшествие, а в следващия момент се целуват, сякаш са двойка.

Първо от холера се разболява лирическият герой на Дебелянов, а после и своя автор.

Балканът вече не е баща на лирическия герой, а негова майка.

Затова лирическият герой открива надежда в планината, която няма как да му помогне физически, но поне психически...

Героят на Ботев осъзнавал, че Балканът е най-доброто място за оставяне на трупа му. Там зверове и природни масиви ще бдят над костите му вечно.

Стихотворението е написано в рима, което нерядко се наблюдава при поетите.

Кирил и Методий са двама братя близнаци, единият от които е кръгъл сирак.

Генерал Вазов бил истински мъж и спял с обикновените войници.

Първите любовни успехи на Павел били лоши - оженил се.

Неговите очи с нежност се гледаха едно друго.

Тениската на моряка беше разкопчана догоре.

Поетите на XIX век били леконравни: тях често ги убивали на дуел.

Кълвачът сяда и почва да гризе дървото.

По площада, марширувайки, минаха танкове.

Селянинът бил заможен: имал свиня и жена.

Художникът бил поразен от позата на нейното лице.

В потурите на Бай Ганьо се крие най-голямото му богатство.

Бай Марко бил генерален спонсор на Априлското въстание.

Баба Илийца не обръща внимание на факта, че е жива.

Макар че хъшовете са заклети алкохолици, те са борци за свобода и са достойни за уважение.

Бисерите, са си бисери! Ама, има много истина и в тях! Joy

# 1 720
  • София, в момента в любимото ми село Железница

Не е крайният.

Благодаря за бързия отговор, а следващия изникнал въпрос мога ли аз да отида сама и да снимам, за да не правим гимнастики с придвижването. Бях чела нещо такова.

# 1 721
Venistefani, много са смешни. Някои съм срещала, но има невероятни. Сама се смея, в къщи ми викат - стига с тези матури, молим те! Трябва пак да си изследвам Rh - то, гледат ме като извънземна.

# 1 722
  • София
Да питам нещо във връзка с подредбата на желанията и класирането. Например минималните балове на желаните от нас паралелки изглеждат така: първо желание - 460 т., второ - 450 т., трето - 470 т., четвърто - 480 т. Нашият бал е 455 т. Ще ни приемат във второто желание, където минималният бал е 450 т., нали така? Нищо че на следващите ни желания (трето и четвърто) се влиза с по-висок бал.

Някой ще помогне ли?

Точно така е, щерката на майтап беше писала Немската на последно място, миналата година, никакъв шанс за прием там с тази подредба Wink)))))

# 1 723

Не е крайният.

Благодаря за бързия отговор, а следващия изникнал въпрос мога ли аз да отида сама и да снимам, за да не правим гимнастики с придвижването. Бях чела нещо такова.
Това, пак от РУО Стара Загора:
"Запознаването с оценената индивидуална работа на ученика от националното външно оценяване по български език и литература и по математика става в присъствие на член на РКПОИР чрез влизане в системата с определени права на достъп, като:

а) ученикът и неговият родител виждат сканираната и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки един отговор;

б) сканираното изображение не може да бъде снимано, записвано, отпечатвано и изнасяно от залата.

в) не се допуска разглеждане на други изпитни работи."

# 1 724
  • София

Нямам представа, а и не знам къде може да се прочете. Но със сигурност има някъде по-подробни указания, защото помня, че съм чела, че се разглеждат сканираните работи. Не знам какво планирате да снимате, но до хартиения носител няма да получите достъп.

Общи условия

Активация на акаунт