СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 217
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 785
Хора, вече ще искам съвет, че направо се побъркваме в къщи. Не ми трябва статистика, за да ми е почти ясно, че втора немска ще е мнооооооого на кантар и може би няма да стане (бал 429.5). За третото желание сме вътре. ОБАЧЕ не можем да го решим 😖 Искаме топ училище, в което се учи серизоно, всички искаме на първо място немски, а специално синко няма проблем и с френски. Вариантите ни са три:
1. Френската (и забравяме за немския 😢)
2. Втора английска и немски в Гьоте институт (АЕ му е отличен по принцип, но пък да си учи сериизно по всичко, а включва разкарване до Гьоте И.)
3. Нежеланото 35-то, но заради немския.

Ще се побъркам вече да чета, да премислям, да претеглям ЗА и ПРОТИВ

И при нас е така с изключение на френската. Във 2 английска е паралелката, която най-много му допада.Както за всяко училище отзивите за гимназията са от пълна пропадия до по-по- най. Обнадеждават ме мненията, че се е вдигнало нивото в последните години.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 09:16 от Petruna

# 1 786
  • Пловдив
duhi_puhi, минималните балове се определят от желанията на децата, та няма как желанията да след излизане на баловете.

# 1 787
Хора, вече ще искам съвет, че направо се побъркваме в къщи. Не ми трябва статистика, за да ми е почти ясно, че втора немска ще е мнооооооого на кантар и може би няма да стане (бал 429.5). За третото желание сме вътре. ОБАЧЕ не можем да го решим 😖 Искаме топ училище, в което се учи серизоно, всички искаме на първо място немски, а специално синко няма проблем и с френски. Вариантите ни са три:
1. Френската (и забравяме за немския 😢)
2. Втора английска и немски в Гьоте институт (АЕ му е отличен по принцип, но пък да си учи сериизно по всичко, а включва разкарване до Гьоте И.)
3. Нежеланото 35-то, но заради немския.

Ще се побъркам вече да чета, да премислям, да претеглям ЗА и ПРОТИВ

Аник, от близка, живяла със семейството си в Германия, знам, че 35-то, немска паралелка е добро. Имат преподавател германец и достигат ДСД-2 ниво. Ще си доучи с школа английския.
За съчетаване на немски и френски съм малко скептична. Мен ме изкушава същата комбинация - ФЕГ + доразвиване на немския, но вещи хора ме предупредиха, че ако избера този вариант, ще изостане английският. Просто два тежки езика + английски е  трудно да се съвместят. Може би английски с "Гьоте"/частни уроци по немски е най-реалистично.

# 1 788
Пък 35-то защо е така нежелано.
Сега на кучешката разходка слушах такива хубавини за него.
Ама сега да не му излезе име - кучешкото Laughing

# 1 789
  • Sofia
Абе и аз тъъъкмо фиксирам нещо, появи се някой познат с коментар - ау, там е много зле и разклати и без това лабилната ми в момента психика Grin

Аз съм учила ФЕ като втори език в английската и НЕ - втори език в СУ (реших, че НЕ е по-перспективен). Е нито един от двата не научих като хората Laughing Няма да се справи с два нови езика, а и в ЕГ вторият език е с много малко часове ( по-малко от наше време).

Ще го оставя пак сам да решава, че обича да казва след време “вие ме накарахте”.

Пък 35-то защо е така нежелано.
Сега на кучешката разходка слушах такива хубавини за него.
Ама сега да не му излезе име - кучешкото Laughing

Satisfied Като локация и транспорт ни е сложно, а и мноооооого противоречиви мнения чувам и чета Sweat

# 1 790
35то е много добро. Тази година децата от там в 9ти клас са дали по-добри резултати на олимпиадата от 73то.
Има дете от 35то, което е станало на 3 място на националния кръг.
Имат преподавател германец, а от 10ти клас сформират т.нар dsd групи, нещо като leistung клас в 1 НЕГ.
Доста деца от випуск вземат и немска диплома. изобщо не е за пренебрегване училището.
Там втория език е руски. Ако детето знае английски става една много добра комбинация от немски, руски, английски

# 1 791
ОБАЧЕ не можем да го решим 😖 Искаме топ училище, в което се учи серизоно, всички искаме на първо място немски, а специално синко няма проблем и с френски.
Сигурно ще ме оплюете, но за мен водеща е средата и атмосферата в училището и дали тя приляга на натюрела на детето. В топ 10 биха били по- мотивирани деца. Език се учи и в школа, при желание. Пак казвам, това е моето мнение, може би непопулярно, не искам да влизаме в полемики.

# 1 792
добре, а къде е вероятността да има добри резултати на матурата и да иска да си остане в частното училище?
В ПЧМГ. Знам за няколко силни деца, които ще останат в гимназията, но би било ценно някъде да се появи информация колко точно са те.
Предвид обаче, че ПЧМГ към момента не успяват да съберат две паралелки осмокласници, говори, че тези деца не са много.
Дано гимназията се развие в тази посока занапред, защото имат и потенциал, и желание.

# 1 793
35то е много добро. Тази година децата от там в 9ти клас са дали по-добри резултати на олимпиадата от 73то.
Има дете от 35то, което е станало на 3 място на националния кръг.
Имат преподавател германец, а от 10ти клас сформират т.нар dsd групи, нещо като leistung клас в 1 НЕГ.
Доста деца от випуск вземат и немска диплома. изобщо не е за пренебрегване училището.
Там втория език е руски. Ако детето знае английски става една много добра комбинация от немски, руски, английски

Аз много го харесвам и балът не е нисък. Имат native speakers по немски, взимат сертификати. Локацията е перфектна в чудесен квартал (пада се на уличката, която започва срещу ВИАС. Наричат го Трета немска, Втора френска. Моят син се мръщи на руския и ще трябва да доучва английски. Ама идеално щастие няма.

# 1 794
  • София
Тази сутрин с детето ходихме да си видим писмената работа по мат и се оказа, че на зад. 24 са ни ощетили с 0,5 т. Дали са му 7,5 при макс. 8. Няколко пъти проверихме задачата и няма никаква грешка. Подробно е решена - и трите подточки. Детето много се разстрои. Можем ли да подадем в РУО София жалба за коректното изчисляване на точките. Борим се за немската в СМГ и всяка половин точка ни е важна, това са 1,5 т. от бала. Много ще съм благодарна за всякакви съвети.

# 1 795
  • София
Отлив към ЧУ има всяка година. Както и кандитати от друга област. И тази година тези неща ще се отразят толкова, колкото са се отразявали и в предходните години. Не пречат на прогнозите на база статистиката.

Мария,
Скрит текст:
Да, знам, че ФЕГ вече обявяват 3 профила с план-приема, вместо 4, но мисля, че пак са си с 4 профила, като последния ще се избира в 10-ти клас. И 73-то обявава 3 профила, но се учат 4. Испанската и НЕГ обявяват 2, но пак се учат 4. Но не съм търсила подробна информация за ФЕГ и не съм сигурна дали ще имат 4-ти. Затова попитах.

Ayza, не мисля, че жалба по този въпрос ще бъде уважена. Това не е техническа грешка, а преценка на проверяващите, а тя не може да се оспорва.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 10:31 от sanaka

# 1 796
Хах, Санака, 0,5×3 си е 1,5 Simple Smile))

# 1 797
  • София
Добрютро, по-късно ще наваксвам последните страници, но по повод тези, които са очаквали по-високи резултати - току що ми звънна една приятелка да каже, че са ходили да видят на сина и работата. Той така е очаквал повече точки и са се чудели защо няма повече.

Какво се е оказало - двете страници белова, които са му дали допълнително (понеже не му е стигнало мястото) въобще не ги били сканирали и отчели към неговите материали. В същото време са му отразили нещо писано в черновата и непренесено на беловата, но тези две страници, на които му е била една цяла задача и която му е носела 8 точки (доколкото разбрах) не са ги сканирали.

Mrs. Jan, и аз съм от умните извънземни Simple Smile  Само ММ е четен Simple Smile

# 1 798
  • София
Ayza, не мисля, че жалба по този въпрос ще бъде уважена. Това не е техническа грешка, а преценка на проверяващите, а тя не може да се оспорва.
Sanaka, при нас математиката се утроява. Бъркам ли?

# 1 799
  • София
Видях, че става въпрос за СМГ и го редактирах веднага след публикацията. /първо ми се наби "немската" Simple Smile / Даже не знам как сте успели да го видите - толкова бързо го редактирах. Joy

Общи условия

Активация на акаунт