СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 152
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 845
  • varna
Статистиката за Варна ще излезе около обяд.Така поне ми ми казаха по телефона.

# 1 846
  • Варна
В РУО Варна чакали информатичката. Някой ако може да я издири Simple Smile ...Днес щели да пуснат статистиката.

Дано да е само до Каспичан, а не на море в гръцко въпросната информатичка. Ако трябва да тръгвам да я диря.

# 1 847
     Почти всеки път като кажа, че дъщеря ми иска ФЕГ чувам. "Ауууу, ама защо не пишете Испанската, бала сигурно ще и стигне".Отговор" Ами защото детето ми иска да учи френски" и пак "Ама, какво ще прави с този френски?", на вторият въпрос спрях да отговарявам вече.....
Френският е много търсен език в момента. Всичките ми познати, които го говорят си намират работа за отрицателно време.

Каква статистика чакате, та те още кафето не са си изпили. А и някой трябва да напише речта на Робинзонова, че тя, като импровизира става страшно и смешно.

# 1 848
  • Там, където мечтите се сбъдват
Вчера цял ден се опитвах да се свържа с РУО да питам защо не са качени резултатите от олимпиадите, никой не вдигна, разгеле снощи ги качиха и не смятам да правя опити днес:)

# 1 849
  • София
А мейли пишете ли им? Струва ми се, че попрекалиха със забавянето на статистиката тази година.

# 1 850
  • София
А Софийската информатичка дали се е спретнала да пуска? Или и тя е в Каспичан?

Все пак мисля че днес след обяд може и да ни огрее със статистика.

# 1 851
  • София
Попрекалиха, ама не им пука. От "висотата" на тяхното положение, това са бели кахъри. Нищо не чух и за пресконференция.

# 1 852
Няма ли нова тема да отваряте, сега за етапа на заявленията и класиранията, или чакате 1ви юли?

# 1 853
Здравейте!
Дали при попълване на заявленията за прием след VII клас има място, където трябва да се отбележи, че децата са близнаци?
Благодаря предварително!

# 1 854
За Благоевград област има статистика от вчера късния следобед. Лошото е, че нищо не ми говори Simple Smile И другото тъпо нещо е, че работите се преглеждат за цялата област САМО в 2 благоевградски училища. Как се образуват половинките точки /нашата 31.5 по мат./, в статистиката виждам само цели - 31,32 ...?

# 1 855
Няма ли нова тема да отваряте, сега за етапа на заявленията и класиранията, или чакате 1ви юли?
темата е до 30.06.2019 г. - написано е в загавието.

# 1 856
Мами, моите момчета са се насочили към гимназията по компютърни системи и технологии в Правец.
По формулата на училището са с бал 435 единия и 412 точки другия. 
Мислите ли, че би им стигнало за 1во класиране ? 
Не знам каква статистика да търся, като там не са точно само от София област, а има деца и от доста други места. Иначе по миналогодишното класиране би им стигнал балът.

Знам, и че това, което искат да учат в ТУЕС е по-добре, но няма да мога да ги изпратя в София  по ред причини, а и мисля, че няма да се класират все пак Simple Smile

# 1 857
  • Пловдив
Здравейте!
Дали при попълване на заявленията за прием след VII клас има място, където трябва да се отбележи, че децата са близнаци?
Благодаря предварително!

Не, децата участват отделно в класирането. Правото да учат в една и съща паралелка се ползва след класирането и след като решите в кое училище да отидат, ако са приети в две различни училища/паралелки. Близнакът е надпланов прием.
Русалката е специалистът по прием на близнаци.

# 1 858
  • Plovdiv
1. Правилно ли съм разбрала от прочетеното, че ако детето иска да ходи в чужбински университет е по-добре да запише общообразователна паралелка, вместо профилираща, защото така има по-голям шанс да има в дипломата си предмети, които му трябват? Това за профилиращите важи ли още повече за професионалните гимназии?
2. Другата седмица за заявлението - ако си за професионална паралелка сканираш медицинско. За всички други сканира ли се нещо или те балообразуващите оценки си ги имат в системата? Училищата, които искат медицинската бележка, я искат при записването или още със заявлението се сканира? Да не се окажем неподготвени другата седмица 3-5 юли Simple Smile

Много зависи от това, какво точно ще/иска да  учи в чужбина. По спомени - искат дипломата, която се вписва като оценки и след това се сканира и изпраща, в нея влизат и ДЗИ изпити, искат сертификат за език, всяко уни определя какъв и колко мин. точки защитени, може да е необходимо интервю на място, може онлайн, може с изпратени материали и т. н. Много е обширно и различно. Само, че не виждам връзка вид гимназиално образование и уни.
Защо те притеснява? Същото важи и за България. Някъде има изпити, или само  резултати от ДЗИ и диплома. Не мисля, че едното може да попречи на другото. Не съм спец, от опит говоря.

За заявлението - би трябвало само да наредим желанията и да прикачим медицинско, ако ни иска училището, където ще кандидатстваме, но това го пиша, така, че.. За оценките от свидетелството, предполагам, че ще се качат от тях. Преди ние ги вписвахме - когато се подаваше на хартия.

Дано съм полезна. Ако те интересува още нещо за кандидатстването в чужбина, ще се опитам да си спомня процедурата. Но е много лесна, поне на нас ни се стори, разбира се зависи и от държавата. Blush

# 1 859
  • София
Има връзка  меджу гимназия  и следване в чужбина - имаше и преди, вероятно ще има и по новата програма (там предстои да се изясни). Няма как да си завършил примерно  НФСГ и да следваш веднага след това примерно медицина в Германия, минава се първо през Щудиенколег. 

Общи условия

Активация на акаунт